Självironi på hög nivå

Alltså, nyss såg jag en reklam som fick mig att skratta högt. Man må tycka vad man vill om Marit Paulsen, men det här är faktiskt riktigt roligt. Skönt med en politiker med lite självironi. Den där reklamen med russinen i kakan var usel. Den här är inte bra, men jag skrattade så att tårarna rann. Tack Folkpartiet!



Tjing

Släktträff 1 i bilder

Jag och Mattias var ju som sagt och träffade släkten igår i Hulsfred. Det var verkligen perfekt väder för ett kalas som det här.


Vägen dit kantades av en massa fin natur.


Mattias spelade kubb med några av sina släktingar, men jag höll mig undan deltagande. Jag (den dåliga förloraren i mig) hade säkert blivit arg för att jag själv är så dålig och stämningen hade nog dragits ner rätt mycket. Bättre att låta de som kan spela göra det och ha kul.


Jag. Finns inte så mycket mer att säga om den bilden va?


Mattias kusiner Patrik och Tim.


Mattias kusinbarn Hannes.


Kusinbarnen Evelina och Maja.


Johnny var värd för kalaset i år tillsammans med sin fru. Tack för allt!


Mattias kusin Marcus posar framför kameran.


Mattias moster Titti med mormor Anna-Lisa.

Nästa vecka är det ännu en släktträff, men då är det min sida av släkten det handlar om. Det ser jag fram emot.

Tjing

Förtidsröstat!

Japp, då har man röstat och gjort sin medborgerliga plikt. Vuxenpoäng på det. Känns ganska skönt att ha det avklarat måste jag säga.

Nu sitter jag här i soffan med hemtentan. Hur allt ska få plats på tre sidor är lite av ett mysterium, men det är väl bara att kämpa på antar jag. Det är mors dag idag och naturligtvis tänker jag på min mamma en dag som denna. Jag försöker att inte vara bitter när jag tänker på att hon just nu ligger på stranden och solar, medan jag sitter inne i lägenheten med datorn i knät och tråkig hemtenta. Det är grymt svårt att vara nöjd med det här då.

Ikväll blir det tacos till middag, så jag drivs just nu enbart av det tror jag. Nu ska jag plugga lite till och sedan blir det till att lägga upp bilder från gårdagen när jag behöver en paus nästa gång.

Tjing

Upprörd!

Har varit på släktträff med Mattias familj idag. Trevligt tills vissa började bli lite väl överförfriskade. Bilder kommer imorgon, orkar inte det nu. Mitt humör är nämligen inte på topp just nu sedan min jacka försvunnit på ett mystiskt sätt trots att den låg i vår bil hela kvällen- sådant gör mig så arg!

Tjing

Familjebesök och punkar-Johanna

I morse ägnade jag ytterligare några timmar i skolan åt att bli behandlad som en treåring. Läraren verkar på allvar tro att vi är helt efterblivna för hon upprepade allt minst fem gånger innan hon till slut gick vidare. Hon bara malde på likt en evighetsmaskin. Helt galet. Jaja, nu är det momentet förbi och jag verkar ha överlevt utan några allvarligare men.

Vid lunchtid kom Mattias föräldrar och hans mormor på besök. Vi käkade lunch tillsammans och sedan tog vi en tripp in till stan.



Mattias var väldigt söt när han kom rusande med sin mormors rullator. Det är inte bara cyklister som tycker att det är jobbigt med kullersten på Kalmars gator, Mattias mormor tyckte också att det var lite jobbigt att ta sig fram. Visst är det mysigt med kullersten, men let's face it - det är fruktansvärt opraktiskt.

Sedan köpte vi kulglass i en liten butik och stod sedan i solen och njöt av att sommaren verkar ha kommit. Även om det blåste lite.



Under hela eftermiddagen har jag gått omkring med ett hål på mina leggings. Jag lyckades få en reva på låret redan innan vi åkte hemifrån, men den var inte så stor så jag ignorerade det. Under dagen verkade den växa allt mer och till slut var hålet inte så diskret längre. Så nära punkar-imagen har jag aldrig varit tidigare.

Tjing


Otursmolnet vägrar ge sig!

Eftermiddagen fortsatte lika illa som förmiddagen till en början. Det var som en tecknad serie där jag förtvivlat försökte göra mig kvitt otursmolnet som verkade förfölja mig. Vad är det med den här dagen? 
När jag provat min bandare inser jag nämligen att den är felinställd så att ljudet går utåt. Eftersom jag inte visste hur jag skulle fixa det var det bara att åka ner till SR och be om hjälp.
Jag kastade i mig min middag (vid halv fyra, hm) och rusade ut till cykelförrådet, tog fram cykeln och ilade iväg. När jag cyklat halvvägs ner med ett framdäck med oroväckande lite luft blev jag trängd på cykelbanan. Jag tvingades köra genom en vattenpöl, vilket gjorde att hela foten blev översköljd av lervatten. Det gjorde mig inte ett dugg gladare. Egentligen hade jag väl bara velat kliva av cykeln och lägga mig i fosterställning intill vägen tills någon körde hem mig igen, men jag hade ju ett jobb att sköta så jag lät bli. 
Väl nere på redaktionen vägrade maskinen göra samma fel som den gjort för mig hemma, men istället fungerade inte knapparna. Behöver jag tillägga att jag fick med mig en annan bandare? Dessutom en väldigt liten en som gick ner i handväskan. Praktiskt och smidigt.



Till slut blev jobbet gjort iallafall. Träffade två urtrevliga tjejer från den lokala boxningsklubben och intervjuade dem om deras tränarutbildning. Tyvärr blev ljudet lite konstigt. Varför ska alltid boxningslokaler ligga i källare? Handlar det om att de inte har råd med bättre eller gillar de den mörka, instängda och bullriga miljön? Hur som helst är det en mardröm för en radiojournalist. Uppdraget verkade tämligen enkelt: hitta ett rum utan skrikande taekwondo-barn, brusande vattenledningar eller ett galet eko. Uppdraget misslyckades. Väl i redigeringen insåg jag att jag drabbats av alla tre ljud jag skulle undvika. Vad göra? Dricka en kopp chokladkaffe, stänga ner datorn och cykla hem. Det löser sig nog ändå.

Tjing

Det kan bara bli bättre

Nu kan dagen bara bli bättre. Tidig morgon i morse och en cykeltur i spöregn ner till skolan. Jag kände mig som en dränkt katt och vrålade ilsket i korridoren väl framme. Redovisningarna blev långdragna och tjatiga, men det var inte klasskompisarnas fel. Läraren höll nämligen låda helt utan hjälp alldeles för länge efter varje redovisning. Anteckningarna blev flummigare och flummigare och till slut hade jag ritat en liten Pippi-serie. Ful som sjutton, men jag är lättroad och vad gör man inte för att muntra upp sig.



Nu ska jag faktiskt vila lite innan jobbet klockan fem.

Tjing


Snabbspola morgondagen

Skola klockan åtta imorgon bitti. Då är det redovisning som gäller och jag har INGEN ANING om vad jag ska säga. Skit också. Finns det någon chans att man kan snabbspola morgondagen och fredag förmiddag?

Nä, jag ska inte vara så sur. Ska ju jobba imorgon kväll och tjejen jag pratade med på telefon som jag ska intervjua verkar riktigt trevlig. Det blir nog kul.

Nu borde jag gå och sova, men först ska jag se ett avsnitt av Grey's Anatomy. Det är ett måste.

Tjing

Vänt på dygnet

Nej , inte morgon! Usch, så hemskt dåligt jag har sovit. Jag borde inte vara trött, men det konstiga schemat har tillåtit mig att vända på dygnet alldeles på tok för mycket. Det är först på nätterna jag känt mig pigg nog att plugga och då har jag känt att det är bäst att göra det när andan faller på (den gör ju inte det så ofta). Igår kväll tittade vi dessutom på några avsnitt av Grey´s Anatomy och då glömmer man liksom bort att man är trött och går över tröskeln till övertrötthet. Efter det fick jag ett ryck och försökte panikplugga för dagens skrivande av ett lagförslag om mänskliga rättigheter. Gick väl sådär om jag får säga så.
När jag väl gick och la mig sedan tror ni jag kunde sova då? Just det, nä. Alla världens frågor rullade upp i mitt stackars överbelastade huvud: finns det dödsstraff i Europa, hur ska listan till Lilla Ego se ut och vad hette egentligen Babars barn? Klockan var strax efter tre i natt när jag tittade på klockan för sista gången.

I morse ringde Mattias telefon och väckte mig ur den sömn jag äntligen lyckats få. Just när man verkar få lite ordning ska man straffas bara lite extra verkar det som. Jaja, kanske är det bra ändå. Jag måste vända tillbaka dygnet någon gång och imorgon början skolan klockan 8 (!) så då är det kanske läge att vara lite piggare. Dessutom får vi besök av en viss småbarnsfamilj nästa vecka så det är bäst att vara alert.
Nu ska jag kasta i mig min mat innan jag och Maria cyklar iväg till Stefanie och skriver ett lagförslag. Vi ska ha sååååååå roligt....

Tjing  

VIP-kväll på Body Shop

VIP-kväll - kan det bli bättre. Vi var först på plats av alla inbjudna, nördiga som vi är. Det var fullt med kvinnor som alla ville utnyttja rabatter och få information om nya produkter.


Fint utsmyckat vid ingången.


Maria och jag kom i god tid (och hann dessutom med en glass på McDonalds innan).


Ett smörgåsbord av Body Butter. Mmmmm...


Det bjöds på ost och kex, godis, frukt, vin, cider och vatten. Blev väl inte så mycket ätande där, det fanns för mycket i butiken. Dricka blev det däremot för det var fruktansvärt varmt med allt folk i den relativt lilla lokalen.


Inte ofta man använder kundkorg på Body Shop, men någon gång ska ju vara den första.


Jag hann också bli sminkad. Det blev jättesnyggt, men det syns tyvärr ganska dåligt på bilden. Tråkigt att man inte fick visa upp det mer bara, jag skulle ju faktiskt bara hem direkt efteråt.


Här är allt jag köpte/fick under kvällen. Härligt med lite nytt, men nu behöver jag inte handla där på ett tag.

Tjing

Vilken lättnad!

Boken är utläst! Eller, egentligen har jag ett kapitel kvar men det är bara appendix så det skiter jag i. Åh, vad skönt att den är slut. Vilken tråkgubbe alltså. Nu ska det bara skrivas en hemtenta om hans trams också. Det känns något jobbigt, men jag har markerat bra i boken så det ska nog inte vara några större problem.

Vad jag ser fram emot mest med den här kursen är när den ska utvärderas. Oj, vad med skit den kommer att få. Bara när man läser runt på klasskompisarnas bloggar/facebook så får man ju en liten inblick i vad de känner för vår kära Van Ginneken:


Stefanie: "Håller som sagt på och kämpar med en bok skriven av Van Ginneken. I skolan är han verkligen hatad och jag har två klasskompisar som ska åka till Holland i sommar och säga honom ett och annat. Nä skämt å sidor så läser jag ju inte boken för skojs skull utan för att jag måste och jag hatar den."

Ronja: "Jag sitter dessutom med en bok på engelska (kurslitteratur på engelskt fackspråk om media) får en liksom att... hm, få huvudvärk och fundera över om det var klokt att plugga vidare efter gymnasiet."

Linnea: "Känner hur all livslust försvinner ur mig bara jag sneglar på bokhelvetet. "

Suzette: "Har efter en veckas intensivt läsande äntligen blivit klar med en av de segaste böcker jag någonsin läst. Gubben som skrev den boken måste ha varit världens mest negativa, deprimerade och bittra man."

Maria: "Mitt huvud är alldeles för fullt av van Ginneken just nu. Hatar honom!"

Ja, ni förstår ju själva. Det här är bara ett axplock av alla hatisk uttalanden om boken och kursen. Alltså: kursutvärderingen kan mycket väl bli det ilsknaste någon någonsin skrivit. Can't wait to see it!

Tjing


Skolkare?

Idag har jag skolkat. En av få gånger i mitt liv, men jag orkade fan inte lyssna på ännu en föreläsning som den igår. Istället tog jag sovmorgon och ska nu läsa sista kapitlet i min bok. Eller är det egentligen skolk när det inte finns krav på att vara där? Jaja, det är iallafall bra mycket bättre än att komma och sedan gå under föreläsningen som många i min klass verka tycka är en smart idé. Vad jobbigt det ska kännas för föreläsaren som i början av dagen har 57 elever som lyssnar och i slutet bara ha 35 kvar i sina stolar.

Hade en sjuk dröm i natt igen. Jag drömde att jag och min syster vaknade mitt i natten och gick upp och ut på min mosters uteplats där hon har pool. Jag sa till Carro att hon fick bada om hon ville och naturligtvis blev svaret ja (hon är ju tio bast liksom). Det hela slutade med att det kom ut några mystiska människor som bestämde sig för att dra Carro inför rätta för att hon badat på natten. Sjukt? Ja, definitivt. Men det kändes så verkligt. Otäckt.

Tjing

Måste...kämpa...sista..biten!

Det är inte långt kvar i min tråkbok, bara ett tjugotal sidor. Men förstår ni hur lång tid det kommer att ta? Igår började Mattias att läsa en skönlitterär bok (den lyckosten) medan jag skulle läsa färdigt mitt kapitel. Sex sidor skulle jag läsa och under den tiden hinner Mattias hela 25 sidor i sin bok! Livet är bra orättvist ibland.

Förresten talade läraren i kursen om för mig idag att åsikter alltid går isär om kurslitteraturen och att det är svårt att hitta en bok som passar alla. Det innebär alltså att det finns människor i klassen som bör gilla boken för att hennes teori ska hålla. Någon som vill kännas vid det?

Tjing

Grillmiddag i solskenet

Har precis varit ute och ätit (en något tidig) middag på gräsmattan utanför huset. Grannarna tog initiativet till det hela och det var en mycket bra idé av dem. Vi grillade kött och hade med oss lådor med potatisgratäng från igår (där tänkte vi allt till). Solen skiner här i Kalmar så jag tror nog att jag och Mattias ska ta en liten promenad nu och njuta lite mer av det underbara vädret. Kanske köpa en glass också - vore inte helt fel.


En gravid Anna, en fånig David och en trött Mattias på filtarna utanför lägenheten.


Jag njöt av solen till fullo med solglasögon, kortärmat och med bara fötter.


Mattias var grillmaster som vanligt (och gjorde det jättebra).


Grannarnas hund Olle var lite avis på vårt ätande tror jag nog. Han åt på en pinne istället.

Tjing

Hektisk vecka

Om jag hade varit i en amerikansk film just nu hade det varit läge att dra fram den bruna papperspåsen för att ha något att panikandas i. Insåg precis att veckan som kommer är galet stressig.

Måndag: Föreläsning 9-12 och sedan samlas gruppen för att skriva något märkligt och luddigt formulerat arbete om alkoholregler inom EU. Hur lång tid detta kommer att ta är jag fortfarande lyckligt ovetandes om.

Tisdag: Återigen föreläsning mellan 9-12. Eftermiddagen går väl åt till att skriva hemtentan och i värsta fall till att läsa Van Ginneken om jag inte hunnit bli av med honom vid det laget. Risken är också att arbetet som ska göras på måndag kan dra ut på tiden och glida in något på tisdagen också, men det märker vi väl först imorgon antar jag. Kvällen blir nog trevligt iallafall med VIP-kväll på Body shop. Skönt att kunna få tid att slappna av och göra något man vill göra ibland också.

Onsdag: Ledig dag vilket egentligen betyder plugg, plugg, plugg. Ett lagförslag ska skrivas inför EU-rollspelet sista skolveckan. Kanske borde passa på att gå och förtidsrösta i EU-parlamentsvalet också när det finns lite tid. På kvällen är det säsongens sista Lilla Ego i Radio Shore. Kul men samtidigt lite sorgligt.

Torsdag: Skola på förmiddagen. Buhu! Äh, tänker ni som har jobb; "välkommen till verkligeheten, jag jobbar mer än så varje dag". Visst säger jag till er, men jag kan garantera att oavsett vad ni jobbar med är det roligare än att lyssna på redovisningar för det suger.
Som om jag inte gjort tillräckligt den här dagen ska resten av dygnet ägnas åt jobb för SR Kalmar. Boxning är ämnet och jag lär ju bli sittande på redaktionen sjukt länge. Hoppas att de inte har något larm som slår igång sig själv vid midnatt för jag lär ju sitta kvar där då. Jaja, det ger pengar iallafall. Viktigt, speciellt med tanke på att jag ännu inte har något jobb till sommaren. Det är en helt annan typ av stress.

Fredag: Skoldagen ser exakt likadan ut som torsdagen, fler redovisningar alltså. Suck. På kvällen kommer det iallafall besök hem till oss. Sambons päron och mormor kommer förbi en sväng. Trevligt.

Lördag: Släktträff i Hultsfred. Mycket trevligt förra året så jag hoppas på något av en repris nu. Det är bara att hoppas att jag fortfarande är vid liv efter den här veckan.

Söndag: Vila! Äntligen!   

Tjing

Enkel humor är bra

 

Tjing

Skulle du köpa min produkt?

Åh, vad härligt det är med långhelg. Det borde finnas fler sådana. Helgerna har annars en tendens att bara springa iväg på ett sätt som gör att man stressar. När helgen plötsligt är slut inser man att man inte gjort någonting alls och då känns det som att man misslyckats med att utnyttja ledigheten. Det sköna med långhelg är att det är okej att inte göra något under ett par dagar - viktiga saker går alltid att skjuta upp.



Den senaste halvtimmen har jag suttit i fåtöljen och läst min tramskursbok med öronproppar i öronen. Hammarby-Halmstad visas på tv:n eftersom min kära sambo tycker att det är väldigt intressant. Det är inte matchen i sig som stör mest, till stor del är det också Mattias entusiastiska eller ilskna utrop som irriterar mig. Vad skulle jag gjort utan öronpropparna? Undrar om man kan uppfinna öronproppar som trollar fram sig ur tomma inte och hoppar in av sig själva i öronen när hjärnan helt enkelt inte orkar ta in mer? De kan komma i flera varianter med olika ämnen som aktiverar tystarfunktionen, exempelvis fotboll, kvantfysik, Van Ginneken-trams eller föräldrar-/lärargnäll.
Skulle ni köpa min produkt?

Tjing

Nu har jag varit duktig

Nu är kläderna undanplockade. Disken är diskad och några sidor av van Ginnekens skitbok är lagda till handlingarna. Väntar just nu hungrigt på lasagnen som står i ugnen (nej, vi äter inte alltid lasagne) och sedan blir det nog en slapp kväll med en bra film på tv:n efter maten. Det tycker jag ändå att jag har förtjänat.

Tjing

Kläderna tar över lägenheten

Vilken tur att jag inte bor hemma längre! Fatta vad utskälld jag skulle bli av min mamma om hon visste att jag hade det såhär på mitt rum. Hemska tanke!
Jag har nämligen insett precis att mina kläder är överallt. Jag har hur mycket kläder som helst och ändå funderar man varje morgon på varför man inte har något bra att ha på sig. Konstigt. Kanske om jag la allt där det ska ligga så skulle jag iallafall hitta kläderna och göra valet lite, ja inte lättare kanske, men iallafall få en bättre överblick.

Tänkte att jag skulle ta och lokalisera mina kläder nu med en gång. Just nu håller min sambo på med tvätten så en del kläder ligger just nu i tvättstugan. Annars hänger ju en del kläder naturligtvis i...


...garderoben. Finns det ingenting där inne som man känner för att dra på sig kan man alltid leta i någon av högarna...


...på byrån eller...


...på bordet intill sängen. Men jag lägger inte allt i högar. Vissa kläder hänger också, till exempel...


...på min klädhängare eller...


..på kroken bakom dörren eller rentav...


...på balkongen.

Vilken slarvmaja jag är. När jag har läst lite van Ginneken får jag faktiskt ta och rensa upp lite här. Jag är hopplös!

Tjing

PS. Jag hittade precis en av mina koftor i soffan under en kudde. Undrade just var den var någonstans... ;)

Biobesök och oplugg

Idag har jag och Mattias varit på bio. Änglar och demoner blev det, en rätt bra film. Det är roligt att gå på bio, det borde man göra oftare. Tyvärr har det inte varit något speciellt som jag vill se på senaste tiden så det har inte blivit av att gå så mycket. I sommar kommer iallafall HP 6 och då kommer jag att vara på plats, det lovar jag.


Snyggt Mattias. Verkligen!


Mellanmål. Eller middag kanske?

Borde ha pluggat mer idag än vad jag har gjort, sju sidor är inte jättebra. Läste iallafall ut min EU-bok igår kväll. Skönt att bli av med det iallafall. Nu ska jag bara läsa 120 sidor till i den engelska boken, skriva en sammanfattning av den, greja ihop en rapport om EU:s alkoholpolitik, skriva något dumt lagförslag och genomföra ett EU-rollspel och sedan är kursen avklarad. Känns väldigt övermäktigt - särskilt på en ledig dag som den här.

Tjing

Som ett paket på posten

Min älskling är hemma igen. Äntligen. Han satt här hemma i soffan när jag kom hem, som ett brev på posten. Fast roligare. Som ett paket på posten. Utan rosett dock. Det hade sett skumt ut annars. Förlåt för att jag tänker så konstigt. Jag är nog trött.

Te och macka och mys i soffan får det bli innan det är dags att gå och sova.

Tjing


Väck mig någon!

Jag har sovit så dåligt i natt. Riktigt uselt. Mardrömmar snurrar runt i skallen och väcker mig minst en gång i timmen. Usch. När telefonen ringde i morse fattade jag inte ens att jag borde svara utan låg bara och stirrade på den tills den till slut tystnade. Jag kopplade liksom inte att om jag trycker på en av knapparna så slutar den låta eller så är det någon där i andra änden som kanske kan inspirera mig att kliva ur sängen.Jobbigt! Jag bara hoppas att jag inte däckar under föreläsningen - skulle vara måttligt respektlöst va?

Tjing

Jag vill inte sova ensam

Min tandborste står ensam i metallkoppen i badrummet. Lite sorgligt. Tur att det andra tandborsten kommer tillbaka igen imorgon. Det är bara det att det känns så konstigt att vara ensam. Ärligt talat är det här den första natten jag sover ensam i min och Mattias gemensamma säng. Vill liksom inte gå och sova. Ja, okej, det kanske var lite bra att han var borta idag på dagen så jag har kunnat plugga ostört och vara tråkig alldeles på egen hand. Men nu får han gärna komma hem igen.

Äh, jag vet ju att han inte kommer hem förrän imorgon. Antar att det bästa jag kan göra är att plugga lite till. Utnyttja tiden eller vad man säger.

Tjing

Tigerunge på Öland

Jag ska lätt åka till Öland i sommar för att få se den här lilla krabaten.

 

Är inte det här det sötaste du har sett? Lyssna på hur tigerungen låter jämfört med sin mamma. Fascinerande hur de utvecklas.

Tjing

Föööör mycket!

Jag har precis kommit fram till att kurserna på mitt program är vansinnigt ojämna. I vissa kurser krävs nästan ingenting för att klara sig genom, medan andra har en på tok för hög arbetsbelastning. Kursen jag läser nu tillhör tyvärr den senare kategorin. Idag har jag en "ledig" dag vilket innebär att jag ska gosa ner mig i soffan med två olika böcker som måste läsas. För att öka paniken har vi dessutom idag fått ut deadlinen för en uppgift som tydligen ska vara inlämnad på måndag. Åh, vad härligt det var när min hjärna så vänligt ignorerat den uppgiften. Jag tror att det kan vara ett tecken på att det inte ryms mer i min hjärna, så snälla stopp! Säkerligen tycker lärarna att vi nu har jättemycket tid på oss att göra den här uppgiften. Problemet är bara att den här trevliga kristna helgdagen som kommer nu ger folk chansen att få ta en långhelg hemma och många kommer att ta den. Så tala inte om för mig att tiden finns - för det är egentligen bara fram till imorgon eftermiddag efter föreläsningen (om folk ens väljer att gå på den). Det är inte ens kul längre, tiden finns inte och jag kan inte trolla fram den tyvärr. Tack och lov att jag inte har några släpande kurser iallafall, då hade jag nog avlidit.

Tjing


En desperat konversation

Van Ginneken, författaren till den sämsta kurslitteraturen någonsin, driver mig till vansinne. Och inte bara mig har det visat sig. Här är en msn-konversation mellan mig och min kompis Maria.


Maria
: -Undrar om man kan tjäna pengar som lönnmördare, om vårt van ginneken projekt går bra alltså.

Jag: -Ja, det finns säkert dem som skulle stötta ett sånt projekt.

Maria: -Då kan man gå vidare till andra personer man ogillar. Lätt att många skulle betala oss för att göra oss av med *--
Jag:
-Men den bjuder jag på.
Maria:
-Iofs, det är nästan inte rätt att ta betalt där. Vem vill man annars bli av med?

Tjing


Får det lov att vara lite motorsport?

Sugna på lite motorsport från Emmaboda? Lyssna på mitt inslag för SR Kalmar här. 7,28 in på sändningen hör ni påan till mitt inslag. Enjoy!

Tjing


Som Katten Gustaf skulle ha sagt...

Grå himmel och regn. Och måndag. Varför, varför, varför? Jag erkänner att jag låter lite som katten Gustaf nu, men det är bara såhär jag känner. Dessutom måste jag snart gå ut till bussen och ta mig ner till skolan för ännu en spännande EU-föreläsning. Dagen kunde ha börjat bättre.

Ska man se det positiva så är det iallafall bara tre timmar idag och tre timmar på onsdag - sedan är det ledigt. Det upplägget gillar jag däremot.

Nä, nu fick jag bråttom.

Tjing

Någon som har numret till van Ginneken?

I hate that guy! Usch, vad trött jag är på allt dravel! Och sluta upp med att ställa frågor som du inte kommer att besvara förrän i kapitel nio! Någon som har numret till människan, vi har ett och annat att prata om han och jag...

Jag har läst många tråkiga böcker i mitt liv, många engelska böcker också, men aldrig har jag varit med om att det tar så lång tid. Sju minuter tog det att läsa den näst sista sidan i andra kapitlet. Sju minuter! Det är inte klokt! Texten är så liten att den knappt går att läsa. Som om det inte är svårt nog ändå har orden tenderat att snurra och flytta på sig över sidan under den senaste timmans läsning. Troligen bara i mitt eget huvud, men det är tillräckligt irriterande.

Så, nu är jag av med några fler aggressioner. Läsa lite mer då kanske?

Tjing

Genomuselt!

Grattis Norge!



Annars: vilken katastrofkväll. Vilka urkassa bidrag. Var sjutton hittar de alla de här människorna någonstans? Då ska man ändå ha i minne att alla länder redan kvalat internt och dessutom gått via internationella semifinaler för att ta sig till den stora finalen. Jag anklagar inte Malena, hon gjorde nog så gott hon kunde. Det viktiga i år var visst att ha en charmig pojke längst fram på scenen med ett instrument i handen och lite halvkasst engelskt uttal. Låten och sången är inte så viktig. Johan Palm nästa år då eller?

Om man kan diskutera bananers krökning och morötters vara eller icke-vara fruktmässigt undrar jag om inte EU kanske bör ta hand om Eurovision song contest också. Rusta upp och rensa ut allt skit. Jag menar kom igen - en strippshow, en grek i för små kläder, några dödligt trista bidrag och naturligtvis också en finsk E-type. Att vi dessutom genom Israels bidrag klämde in politiska budskap gjorde ju inte saken bättre. Det är väl en musiktävling? Och om det nu är okej att ha åsikter, varför blev Georgien då förbjudna att vara med?

Värst ikväll var ändå mellanakten med några människor som studsade och gled omkring på någon vattenfylld plast upphissad i taket. Nog för att mellanakterna brukar vara värdelösa, men det där var ju ingenting. Undrar just hur arbetsbeskrivningen såg ut här när det numret skulle skapas: "oj, vi har jobbat så hårt på att göra numret spektakulärt att vi glömt bort att anställa folk att genomföra numret. Jaja, vi hissar upp en pool i taket och sedan kan vi ju lägga vem som helst där i som kan kravla i några minuter - då kräver de nog inget betalt." Suck. Jag blir så trött. Vart är vi påväg?

Usch, vad elak jag har varit nu. Dags att sova, imorgon är jag nog trevlig igen.

Tjing

Motorsport igen

Idag har jag och min trogne fotograf Mattias varit i Emmaboda på någon form av dragrace. Ganska skoj faktiskt. Dessutom lär man sig mycket nya saker genom att träffa olika sorters människor. Nu när man bor i småland måste man kanske vara lite intresserad av motorsport. Ja, ni vet..för att passa in.


Direkt när jag parkerade SR-bilen kom det fram en kille och öppnade dörren för mig. Artigt tänkte jag, men jag hade fel. "Du borde tvätta din bil, sådär kan den inte se ut", sa killen och gick. Förvånad tittade jag på bilen och insåg att den visst hade ett eller två lager damm på sig. Okej, den var riktigt skitig. Bra start. Känn din publik, de här människorna bryr sig faktiskt om hur bilarna ser ut.

Mellan 7000-9000 personer hade hittat dit när vi åkte hem igen vid halv tolv. Coolt va?


Förutom själva dragracet ställde folk ut sina fordon. Ganska kul att kolla på vad folk lägger (alldeles för mycket) pengar på. Vad sägs om en superstylad lila motorcykel?


...eller vad säg om något Pirates-inspirerat...

..eller en helt sjuk bilstereo!!


Ja, det var iallafall här själva racet var. Otroligt mycket folk så det gick knappt att se något.


Just det, jag jobbade ju också ja. Här är en av mina intervjupersoners bil.

Bilden talar rätt bra för sig själv tycker jag, men om ni av någon anledning inte har hängt med så gjorde jag alltså en intervju med den här trevliga kvinnan.


Såg den här fina mikrofonen nere på redaktionen så den får också komma med i bloggen.

Tjing

Drömmer mig tillbaka till fikat

Det har varit en lång dag idag och jag har både hunnit med tre timmars föreläsning, en radiosändning och en sväng på stan. Imorgon blir det lite jobb för Sveriges Radio, vad får ni se imorgon - jag ska ta bilder om jag hinner.



Morotskaka och kaffedrink nere på stan i förmiddags. Vuxenpoäng till mig eller hur?

Tjing

Bra prioriteringar

Jag tänker tillbaka på dagens föreläsningen. I tre timmar har jag lyssnat på en kvinna som pratat om EU:s historia och vad tar jag med mig därifrån som mitt skarpaste minne? Jo, naturligtvis den chockerande informationen att moroten faktiskt enligt EU-lagstiftning klassas som en frukt! Skönt att min hjärna är så bra på det där med att prioritera vad som ska få plats där uppe.

Tjing

Tokdröm igen

Okej, det här är vad jag drömde i natt:

Jag var 19 år och skulle fylla 20 imorgon. Tydligen arbetade jag på en färja där både Micki (från Rederiet om ni minns) och Färjan-Håkan jobbade också. Kaptenen körde på en pinne i vattnet och skrapade upp skrovet på båten, varpå jag och Micki tar hissen ner för att titta. Väl nere där upptäcker vi hur vattnet bara forsar in och allt jag kunde tänka var att jag vill inte dö innan jag har fyllt 20.

Om det finns någon som kan sånt där med drömtydning så fram med dig nu. Betyder det här någonting eller är jag bara allmänt knasig? Drömmar som den här gör mig knäppare än jag verkligen är, det är iallafall min uppfattning. En kompis sa till mig igår att alla människor på något sätt är psykiskt störda men alla är inte psykiskt sjuka. Hjälp mig innan det förstnämnda utvecklas till en sinnessjukdom.

Tjing

Något att tänka på

"Radio är ett intelligent medium och tv är ett känslomedium. Radio går till hjärnan medan tv går till magen".

Alice Petrén, f.d utrikeskorrespondent för SR

Vad innebär det här för mig? Att jag är smart som vill hålla på med radio? Det är iallafall så jag väljer att tolka det, för det mår jag bäst av.

Radiomediet är nog en större konst att  behärska än tv tror jag. Inte för teknikens skull utan genom själva berättandet. Tänk vad mycket mer det krävs när du ska beskriva bilderna för lyssnaren förutom att bara förmedla historien. Häftigt och utmanande tycker jag. Insåg under föreläsningen idag att jag också borde lära mig ett till språk för att öka mina jobbmöjligheter. När sjutton ska jag hinna läsa in något sådant? Om det finns ett parallellt universum så skulle det vara väldigt lägligt om det ville visa sig nu.

Tjing

Två timmar radio och en huvudvärkstablett senare

Magen kurrar och huvudet värker. Te och macka kanske? Att sända radio tar faktiskt på krafterna.

Tjing


Dubbelt Lilla Ego

Ikväll är det dubbelt Lilla Ego. Idag börjar vi sända redan klockan 18 och håller på till 20, härligt. Vad som inte är härligt däremot är att min trötthet inte verkar veta några gränser what so ever. Jag är så trött! Undrar om Mattias smulade ner någon form av sömnpiller i köttfärssåsen vi åt till lunch? Nä, troligen inte för Mattias själv ser oförskämt pigg och fräsch ut. Hm.

Seminariet idag var inte speciellt givande - det enda som var lite kul var att höra vad de andra hade skrivit om. Att hänga i skolan mellan 11 och 18 tyckte vi kändes lite jobbigt så vi passade på att åka hem mellan, något vi aldrig brukar hinna annars.

Nu ska jag vila lite i soffan, inte helt fel kan jag tycka.
Glöm nu inte att lyssna på Lilla Ego mellan 18-20 ikväll, för då kommer Maria och äter upp er! 

Tjing

Tack för posten!



Igår fick jag hem det här söta brevet från världens bästa Angelica. Inbjudan till dop i sommar och de första 12 första avsnitten av Grey's anatomy säsong 5. Tack tack! Gulligt med, vad jag antar är Kendras fot, på kuvertet. Min fot skulle knappast rymmas där på - det skulle iallafall inte fått plats med någon adress intill. 
Det var lite roligt att vi fick samma efternamn på kuvertet också, jag och min kära sambo. Är det medvetet eller mindes du bara inte Mattias efternamn? 

Förresten har jag lärt mig att höra när brevbäraren kommer. Den här snubben är lite snabbare än den som vi haft tidigare har jag insett, han kommer nämligen i snitt en halvtimme innan den andra brukade komma. Den nya gubbens kännetecken är att han verkar ha svårt att lyfta på fötterna när han springer i trappan för det gnisslar vid varje steg han tar. Lite småkul. Jag vet att jag är nördig som lägger märke till det, men det ekar faktiskt i hela trapphuset så det är inte diskret direkt. Är det såhär det är att vara pensionär? Man sitter hemma och väntar på att posten ska komma som om det vore höjdpunkten på dagen. Tragiskt, men det stämmer i många fall - det vet jag efter ett år som brevbärare. Och visst är det så att man springer direkt till dörren när man hör posten rasa in vid halv ett-tiden om man ändå är hemma? Varför låta den ligga i två sekunder? Den kanske ruttnar, börjar brinna eller rentav försvinner om man inte plockar upp den i tid. Varför chansa? Det dummaste är att jag gör allt det här trots att jag vet hur stressande det är som brevbärare att höra någon stå och andas på andra sidan dörren desperat väntandes på sin post. Man lär sig aldrig, det bara är så.

Tjing 

Hjälp! Jag är ett te-freak!



Den senaste tiden verkar jag ha fått dille på te. Jag dricker te hela tiden känns det som. Undrar vad det är som lockar?
Varmt vatten med torkade blad liksom. Kom igen! Om någon skulle försöka sälja in det till mig på det sättet så skulle man ju bara tänka att personen i fråga var helt kokko. Det är bara skogsmullar som dricker sånt. Grejen är den att jag skärper sinnet lite när jag får en kopp te och det passar ju bra nu när jag ska skriva min debattartikel som ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig efter en timmes skrivande utan te. Jag litar på teet - det löser det här problemet.
Nä, nu bubblar det borta i kannan på bänken så nu måste jag fixa. Faktiskt bara första koppen idag, men jag hinner nog med fler.

Tjing

En myrstack i textformat

Ni vet hur det är när man får inspiration. Man skriver så att pennan glöder (eller ja, jag skriver ju på datorn så jag antar att det är fingrarna som glöder) och man känner sig ostoppbar. Nu har jag slutat skriva och tittar tillbaka på min text - och fattar noll! Vad betyder allt det här? Rörigt och konstigt skrivet med märkliga ord och formuleringar. Och utan en riktig vinkel. Tänka om? Ja, jag tror det.

Tjing

Jag gör det jag gör bäst

Om man kom in i mitt vardagsrum just nu skulle man kunna tro att jag inte flyttat mig sedan igår. Nu sitter jag här igen i soffan insvept i en skön filt och med datorn i knät. Precis som igår vid den här tiden. Men jag har faktiskt rört på mig. Under förmiddagen var jag nere i skolan och lyssnade på en något seg föreläsning som tog upp allt jag läst om i helgen. Efter tre timmar av stillasittande och (något slött) lyssnande var det bara att åka hem. Magen fylldes på med lite lasagne från igår (mums) och sedan gick jag en liten promenad tillsammans med Maria. Nu ska jag göra det jag gör bäst: ta på mig ett par mjukisbyxor, göra en kopp te och sedan lösa korsord i soffan. De viktiga uppgifterna skjuts helt enkelt på morgondagen.

Tjing 

Vimmelkantig av trötthet

Det blev en alldeles för tidig morgon för att vara söndag. Var uppe med tuppen (om det hade funnits någon) eftersom jag skulle göra ett SR-jobb idag. Faktum är att det är samma jobb som jag gjorde för två veckor sedan, men jag nu tvingas göra om en intervju till eftersom min bandare vägrade ta upp intervjun när jag var på plats sist.
 
Blev klar ganska tidigt, men nu är jag så trött att jag är alldeles snurrig i skallen. Efter lunchen tänkte jag att det är bäst att läsa lite i min kurslitteratur om mångfaldsjournalistik. Omedelbart började ögonlocken klippa på ett oroväckande sätt och jag började frysa helt galet. En stund (ungefär 15 sidor i bokmått mätt) satt jag upp i soffan med boken i handen, iklädd mjukisbyxor, kofta, tofflor och insvept i en filt. Sedan gick det inte längre. Det var bara att gå och lägga sig - vid tvåtiden på dagen. Hm. Men vad ska man göra?

Sedan jag vaknade för en stund sedan har jag varit lite yr och huvudvärken vill inte riktigt ge med sig. Sitter parallellt och kollar på Facebook och inser att hälften av mina vänner verkar vara bakis idag. Inte konstigt kanske, men konstigt är det väl ändå att jag också brukar känna de symptomen på söndagar trots att jag inte druckit en droppe. Haha, sympati-bakis helt enkelt.

Grattis på födelsedagen Ia!  Fattade inte riktigt vad du menade med Renée, men jag får väl fundera lite... Inte min starka sida idag tyvärr, men jag ska göra mitt bästa. Hoppas att du får en fin dag iallafall!

Här är en grymt skön låt förresten:




Tjing

Vad är en perfekt årsdag?

Föreställningen om den perfekta årsdagen är väl mest romantisk gissar jag. En romantisk picknick i parken, mysig middag med tända ljus och ljuv musik och sådant. Jag vet inte om det är de många åren tillsammans som har gjort mig och Mattias lite annorlunda - eller så var vi helt enkelt knäppa från början. Dagen har till stor del spenderats framför handbollsfinalerna på tv:n och ingen gnäller över att årsdagen gått åt till det. Låter inte så romantiskt kanske, men vad passar egentligen bättre för två sportnördar som oss? Det blev en jättegod middag iallafall (framför herrfinalen) och nu blir det nog lite cheesecake tror jag. En härlig dag i mina ögon och det är ju trots allt det viktigaste.

Tjing

Fem år i bilder

Idag har jag och Mattias varit tillsammans i fem år. Fem år! Fattar ni hur lång tid det är? Allt man har hunnit uppleva tillsammans och vad många minnen vi har ihop. Det största tecknet på hur lång tid som har gått är ändå min lillasysters utveckling sedan Mattias kom in i mitt liv. Hon var en liten plutt, då för fem år sedan, som varken kunde skriva, läsa, cykla eller simma. Nu känns hon jättestor, det är helt otroligt hur fort tiden går. Har lagt in lite gamla och nya bilder på oss så kan ni se själva hur åren bara springer iväg. Vill ni se några andra bilder kan ni alltid titta in på Mattias blogg.


Vårt första midsommarfirande tillsammans 2004. Mattias har fluffhår och jag har bruna linser, haha.



På ett lerbad i Rumänien 2005.


Vår första utlandssemester (i Rumänien) sommaren 2005.


Mattias student 2005.


Min studentskiva 2006.


I Rom våren 2007.


Öland förra sommaren. Mattias fjantar sig som vanligt, men har är rolig eller hur?


Vårpromenad för inte så länge sedan.


Förlovningsskål hemma hos mamma för tre veckor sedan.

Grattis till oss! Hipp hipp hurra!

Tjing

Om ändå SVT hade hockey-VM...

..då hade man sluppit alla dessa reklamavbrott. Jag undrar hur mycket ett företag egentligen tjänar på att betala för en dyr och irriterande reklam som kommer in och avbryter mitt i matcherna. De flesta lär ju bara störa sig på pauserna och sedan koppla ihop företaget med dem på ett negativt sätt.
Men hur mycket jag än avskyr de här powerbreaken (och de andra reklampauserna mellan perioderna) kan jag inte låta bli att älska Norrlands guld-reklamerna. Egentligen tycker jag ju inte om öl, men de där reklamerna lyckas nästan göra en sugen ändå på något vis. Starkt jobbat.



Bara att det finns något som kallas powerbreak är ju bara så löjligt. Stoppa matchen för att olika tv-stationer ska kunna slänga in reklam mitt i matcherna - vad är det för skit? Det bevisar bara att det är pengarna som styr överallt. Trist.

Tjing

Plugg lagom till helgen

Nu är det slut på friden. Idag hämtade jag ut två av mina kursböcker på macken så nu är det bara att börja läsa. Faktum är att jag redan hunnit läsa 50 sidor i den ena boken, så det är åtminstone lättläst. Alltid något.



Tjing

Sommarplaner (tar gärna emot fler förslag)

Som ni vet har jag inget jobb till i sommar, men nu när jag tänker efter har jag insett att mitt schema sakta men säkert fylls ut med en massa saker ändå.

30 maj: Släktträff med Mattias släkt i Hultsfred.
6 juni: Släktträff hos farmor i Knivsta.
12 juni: Min lilla bror tar studenten i Jönköping.
17 juni: Min födelsedag. Planerna här är ännu inte spikade.
27 juni: Kendras dop.
30 juni: Våra Kalmargrannar ska få "expertguidning" i Stockholm av Mattias och moi.
15 juli: Harry Potter och halvblodsprinsen har biopremiär. Jag MÅSTE se den! Vi får väl se om min vän Maria orkar masa sig upp till Stockholm och se den eller om vi ska ses någonstans i södra Sverige för bion.
18 juli: Bröllop för Jill och Tomas.
17 augusti: Min kära far fyller år.

Förutom de fasta datumen ska man ju hälsa på kompisar och släktingar man inte hinner träffa så ofta annars. Dessutom måste jag ju åka upp till pappa och Kattis i Sundsvall - se nya inglasade altanen och provköra nya båten.



Äh, hur ska jag hinna med något jobb? Planerna lär ju inte bli färre heller liksom. Vore visserligen trevligt att tjäna lite pengar så att jag inte behöver leva som en parasit på alla andra hela sommaren. I värsta fall får jag väl plocka bär och sälja på något torg för att få in några slantar. Kanske jobba som gatumusikant eller sälja en njure eller något. Man kan väl inte gå back på det iallafall?

Tjing

Inte bara mitt problem

Åh, vad skönt det var att få ligga och dra sig i sängen i morse utan några krav på att kliva upp. Ja, förutom min rastlösa pojkvän som tyckte att jag var väldigt tråkig som ville ligga kvar och snooza ända fram till tio. Vad är det med honom liksom? Det brukar vara han som är trött och vill sova vidare, men nu var det plötsligt ombytta roller.

Loggade in på Facebook och mötte flera irriterade klasskamraters inlägg - det verkar vara fler som inte har lyckats få tag på boken. Det ska bli ganska intressant att se hur läraren tänkt sig en hemtenta och ett seminarie som bygger på en bok som ingen verkar ha i lager. Hoppas på Bokus nu, de är mitt sista hopp!

Tjing


Bitter

Det här meddelandet kom i ett mejl klockan 22.11 ikväll:

Vi måste tyvärr meddela att nedanstående boken inte kommer att levereras till dig då den är tillfälligt slut hos vår leverantör:
AntalISBNTitelBevaka
1076195709XVAN GINNEKEN, JAAP:UNDERSTANDING GLOBALKlicka här
Vi har avbeställt den här boken från din order och den kommer inte att skickas till dig automatiskt vid ett senare tillfälle.

Vad är det här för skit? Är det för mycket begärt att få veta det lite tidigare än typ någon dag innan den förväntas dimpa ner i brevinkastet?
Nu förlorar jag jätteviktiga pluggdagar på att behöva vänta på en av böckerna - naturligtvis är det den tjocka, tunglästa engelskspråkiga boken som kommer att ta år för mig att läsa som kommer hem sist. Jag antar att den nya planen blir att läsa ut de andra två böckerna innan den sista boken kommer och sedan plöja mig igenom den dag och natt för att hinna. Varför planera när allt går åt helvete ändå.

Tjing

Usch för regndagar

Vissa dagar känner man att man bara skulle vilja stanna i sängen. Som idag till exempel. Redan innan jag öppnade ögonen kändes en enorm motvilja i hela kroppen när regnet smattrade mot rutorna. Jaja, plikttrogen som man är tog jag mig ner till skolan på cykel genom regnet. Maria frågade visserligen efter halva vägen om jag inte ville vända och visst ville jag det. Men jag fortsatte och tänkte att det blir nog okej.

Föreläsningen började som vanligt 5-10 minuter för sent eftersom större delen av klassen består av kroniska tidsoptimister. När vi väl satte igång skickade läraren ut alla elever till datasalarna för att skriva ut papper och där försvann en massa tid i förvirringen. Sedan är det ju det här med allt debatterande. Jag kan tycka att det är lite underhållande och spännande med debatter, men det behöver inte gå till överdrift. Allt behöver inte bli ett ämne för debatt. Problemet är att läraren verkar gilla diskussionerna och det gör att tidsplaneringen inte stämmer alls. Lunchen blev nedkortad med en kvart eftersom vi tvingades dra över. Det hade normalt sett inte varit ett problem, men lunchen idag var det enda positiva hittills under dagen. Då är det plötsligt ett problem!


Tröttheten gjorde sig påmind under hela dagen.

Efter lunchen var gästföreläsaren försenad (eftersom hon åkte tåg) så vi fick sitta i bistron en timme och fika. En timme senare satt vi åter igen i bänkarna och lyssnade på hur vi ska genomföra vårt EU-rollspel om några veckor. Kan nog bli lite kul, men jag har ingen aning om var vi ska hitta tid till alla uppgifter som den här kursen kräver att vi ska göra. Ett helt projekt i sig faktiskt.

En lång dag var det och nu tror ni kanske att det var slut efter EU-människan. Då tror ni fel. Efteråt följde nämligen en föreläsning om journalistik i Vitryssland. Halva klassen ignorerade den och föredrog väl att gå hem och göra något roligare, men jag kunde inte. Det var så synd om dem som kommit ända från östeuropa och så kommer inte någon och lyssnar. Och vi skulle ju ändå sitta kvar i skolan så vi var där.


Det var glest i bänkarna under vitryssarnas föreläsning. Något missvisande bild kanske, det kom några till också. Max tio till dock.

Det var väl inte riktigt som förra gången, men mycket var samma. Sant är iallafall att jag hellre varit hemma. Studenterna var duktiga på att prata tycker jag, men deras lärare. Herregud! Hon läste innantill exakt vad som stod på powerpointen och rösten var gäll och entonig och vansinnigt jobbig att lyssna på. Jag förstår att det inte är lätt att stå sådär inför en grupp, men ändå. Om man vill att vi ska lyssna på en liknande föreläsning som vi redan varit på så får man väl åtminstone ha en inspirerande person som pratar! Förlåt, men det är dagens sanning!

Tjing

Jag har blivit lurad

Idag kom ett sms med min mobilfaktura. Chocken var total - 777 kronor ska jag tydligen betala. I normala fall betalar jag mellan 400-500 började kronor. Som ni förstår blev jag misstänksam och jag började, likt den journalist jag tror att jag är, gräva i min specifikation. Det visade sig att 360 kronor av de 777 kommer från något spelbolag som skickat sms till mig och tagit betalt för det. Jag har inte svarat på något av det här och därför inte tänkt på att det skulle kosta mig någonting. Ilskan över det här var så stark att jag inte kunde tänka klart. Därför ringde Mattias till företaget och skällde på dem och tvingade dem att låta mig vara. Killen på företagets kundservice sa att jag godkänt det själv och att jag därför var tvungen att betala. Antagligen är det ett test på Facebook som är orsaken till det här - för att göra testet har jag godkänt något (som troligen har stått finstilt någonstans) som jag inte kan minnas att jag sett. Slutsats: akta er för vad ni godkänner på Facebook och övriga nätet.

Jag fattar att jag har gjort ett misstag. Självklart. Vad jag däremot inte kan förstå är hur de här företagen kan leva med sig själva, när de vet att de går runt tack vare sitt fula spel. Det är inte lurendrejeri kanske, men det är löjligt nära.

Usch, vad deppig jag blev nu.

Tjing

Föreläsning på repeat?

Idag har jag varit duktig och tränat. Det är kanske vad man bör förvänta sig när man är ledig en hel dag och inte har hunnit få hem kurslitteraturen ännu, men ändå. Vattenworkout blev det och det kändes väldigt lätt. Oväntat lätt.

Hade tänkt träna imorgon innan radion också, men på grund av en fullspäckad dag i skolan så hinns det inte med.  Under de sista två timmarna imorgon, mellan 15-17, ska vi lyssna på en föreläsning av några vitryssar (som skolan har ett samarbete med) när de berättar om journalistiken i Vitryssland. Inte sådär jättesugen om jag ska vara ärlig, med tanke på att vi redan hört en liknande föreläsning förra året om Vitryssland. Den här föreläsningen ska enligt lärarna på skolan inte alls vara samma som då. I mina öron låter det som ett försök att få oss engagerade och att lägga det i schemat känns mest som ett sätt att få folk att komma och lyssna överhuvud taget. Vill inte gå! Men det är väl bara att gå ändå antar jag. Det handlar inte om att jag tvingas stanna i skolan länge, jag hade ju ändå stannat inför radion och så. Däremot irriterar det mig om föreläsningen imorgon visar sig vara alltför likt det vi tidigare hört. Vilket jag tror.
Hoppas att jag har fel.

Tjing
 

Så roligt klipp!

Jag hittade det här klippet från Friends när Ross spelar säckpipa. Tabbarna visar hur kul de måste ha haft på inspelningarna och tillsammans överhuvud taget. Lite avundsjuk blir man, kanske skulle man satsat på att bli skådis istället? För visst ser det roligt ut? Ni MÅSTE se hela!



Tjing

Bröllop i sommar!!

  

Sakta i backarna tänker ni kanske nu, men det är inte mig det här gäller. Min lillfaster ska gifta sig!! Jag är så glad för er skull, grattis, grattis! Jag älskar bröllop!
Den här sommaren blir nog inte så tokig ändå. Visst jag har inget jobb, men nog ska jag kunna hålla mig sysselsatt. Träffa kompisar man inte hinner träffa så ofta, resa runt och träffa släkten, gå på brorsans student i juni, släktkalas hos farmor enligt traditionen och nu också bröllop i juli. 2009 är inget dåligt år inte.  

PS. Sedan fick jag och Mattias hem ett gemensamt paket från Ellos med våra beställda kläder. Det blir inte bättre än såhär. DS.

Tjing

Är sjöstjärnan en fisk?

Är sjöstjärnan en fisk? Oviktig fråga? Ja, det tycker jag med. Men har man svårt att sova så har man. Det var helt omöjligt att lyckas bli trött i natt. Jag försökte med klassiska knep som att räkna får och andas lugnt, men det hjälpte inte. I ett försök att trötta ut mig själv började jag rabbla ekonomiska termer högt för mig själv. Ironiskt nog kom jag då fram till vad rörelsemarginal är, men jag lyckades inte sova.
Sedan kom den. Frågan. Den så oviktiga, men ack så svåra att släppa när jag väl fått dille på det. Är sjöstjärnan en fisk? Efter att ha legat och funderat en lång stund och efter att ha frågat en mycket trött Mattias om vad han trodde kunde jag inte ligga still längre. Halv två var klockan i natt då jag började gräva i bokhyllan efter svar. Och visst fanns de där. Efter några minuters ivrigt läsande från min sida och lågt gnällande från Mattias hittade jag det - sjöstjärnan är ingen fisk utan en tagghuding. Åh, vad skönt. Med min nya kunskap inlagd i databasen kunde jag till slut somna gott.

Tjing

Grillfest på gården

Nu har musketörerna åkt hem och lägenheten har blivit lugn och tyst igen. No offense. Nä, men ärligt talat hade jag väldigt trevligt och ni är välkomna tillbaka när ni vill.

Igår kväll/natt följde jag upp min Sverige-seger genom att också vinna i frågespelet Geni. Vilka slutsatser kan man dra av det? ;)



Vår lilla fest igår blev inte så lång och inte så stor men väldigt trevlig. Det började som en riktig killfest där jag var ensam tjej med sju killar. Tjejerna ramlade in först lite senare. Vädret var soligt och fint så vi tänkte att grillning skulle ju vara perfekt en dag som denna. Men när solen plötsligt försvann bakom husen och skuggan la sig över oss blev det fruktansvärt kallt. Det var nästan så att jag övervägde att äta min mat iklädd de otroligt snygga grillvantarna, men jag avstod. Istället kastade jag i mig maten för att få värma händerna i jackfickorna istället.



Själva grillningen gav väl lite blandade resultat kan man säga. Att få en engångsgrill att komma igång och kanske framför allt hålla igång är inte alltid det lättaste.



Hm...varför brinner det inte?



Om jag viftar lite så kanske det blir bättre...



...eller blåser lite på kolet kanske? Ja! Det brinner!



Är det jag som sett för mycket Grey's Anatomy eller påminner det här mer om en operation än matlagning?



Jimmy tog med sig sin hund Inja.



Gzing nöjde sig med att titta på spektaklet.



När maten var uppäten och det blev alldeles för kallt ute drog vi oss in i värmen. Det blev trångt i vårt lilla kök (där en av stolarna av outgrundlig anledning senare på kvällen plötsligt pajade helt utan förvarning). För er som inte vet så har vi ett ganska stort vardagsrum men där var det minsann ingen som ville sitta.



Göran blev plötsligt väldigt upptagen med sin mobiltelefon framåt natten...



...innan han till synes dog på vårt köksbord.



Det blir alltid värre framåt natten
som Björn Skifs skulle ha sagt.

Tack för en trevlig kväll alla gäster!

Tjing



De tre musketörerna


Mattias tre musketörer från Stockholm kom ner till oss igår. Matte, Sulle och Göran stannar hela helgen och det blir nog trevligt. Hittills har det varit väldigt kul. Höjdpunkten än så länge var naturligtvis min vinst i frågespelet Sverige igår. Helt säkert är att vi alla nu lärt oss vad en nautisk mil är, att det säkraste svaret att ge är Uppland och att Borgholm ligger på ÖLAND!!!


Idag roade vi oss med att åka till just Borgholm. Slottsruinen fick sig ett besök.




Vädret var iallafall underbart!


Vi ville inte betala 65 kronor för att kolla närmare på Solliden.




Göran och Sulle väntar på lunchen.


Jag och Matte var också hungriga.

Och sedan blev det glass.

Linslusen Matte förtjänar ett eget litet kapitel i bloggen.






Tjing

RSS 2.0