Någon som hörde?

Om det var någon som lyssnade på Lilla Ego ikväll så får ni gärna skriva och säga vad ni tycker.

Tjing

Till Fredrik

Det sänds på fm-bandet, men jag vet inte om det sträcker sig ända till Jönköping. Men du får gärna prova. Annars fungerar nätet bra.


Lilla Ego

Idag har jag och Maria fixat med vårt radioprogram. Vi har gjort jinglar och funderat på upplägget. Det var en riktigt rolig eftermiddag.

Programmet heter Lilla Ego och kommer att sändas klockan 19.00 på onsdagar. Du hittar det på frekvensen 98,6 eller här.

Tjing

Mattias har strukit gardiner

Han är stolt. Mycket stolt. Eftersom han aldrig strukit tidigare i sitt liv så trodde han att mamma Ann Helene skulle bli alldeles chockad om hon visste vad han höll på med.

Idag var vi nere i stan och skulle handla gardiner. Allt gick bra och vi hade köpt precis det som vi sagt att vi skulle köpa; gardiner, överkast, batterier och sockerströare. Och för bra pris. Men så hittade jag jackan. Fan. Ibland ska man inte gå in i affärer - då hittar man bara en massa saker som man vill ha men inte borde köpa. En snygg, fodrad, lång kappa. Det gick inte att stå emot, trots att priset gjorde mig lite tveksam. När jag kom fram till kassan visade det sig att det var någon slags kampanj för silvermedlemmar så 300 kronor drogs av på priset. Lyckan sköljde över mig. Det var kanske inte så dumt ändå.

Om ni undrar över batterierna så vill jag bara poängtera att vi var i akut behov (i-landsproblemsmässigt) av att köpa nya. Fjärrkontrollen har fått spunk. När jag kom hem och skulle slå på ettan så gick inte tv:n igång. Jag provade med tvåan och lyckades slå igång åttan. Jag fattade ingenting. Det tog ett tag innan jag lärde mig att 24:an låg på mute-knappen och fyran på vänsterpil. Trean hittade jag inte. 

Just det, jag har lyckats få jobb. Journalistjobb. Det är inte mycket men jag ska dels skriva lite till Östra Smålands bilaga UNG och dels ska jag göra sportinslag till Sveriges Radio Kalmar. Det ska bli så kul att få ägna sig åt något man tycker är riktigt roligt och som man vill göra. Dessutom är det ju bra meriter.

Pappa, jag har fixat kommentarsidan. Jag tyckte väl att det var konstigt när jag ändrade färger i koderna och inget hände på första sidan.

Tjing 

Vad tycker ni..

..om min nystylade blogg? Kommentera gärna, det är roligt att läsa.

Tjing

Städdag efter Sagan om ringen-helg

Usch vad tråkigt det är att städa. Och vad skönt det är att det är klart. Rent, fint och ordnat. Diskat, dammat, plockat. Det konstiga är att man upptäcker hur mycket grejer man har. Då ska man RENSA också, men det blir inte av idag.

Under förmiddagen har vi varit ute och gått. Vi gick till Lindsdal och åkte buss tillbaka, hade ingen lust att gå två timmar hem igen.

Har sett de två sista sagan om ringen-filmerna igår och i fredags. Mysigt att ligga i soffan och se på film och inte behöva tänka på vardagen. Det blir nog film ikväll också, vet inte vilken bara. Förslag?

Var på IKEA igår och handlade lite småprylar som fattades här hemma. Jag måste säga att jag är lite trött på IKEA, det är inte lika roligt när man inte köper stora grejer som verkligen gör skillnad i hemmet. Men om man inte är stressad är det ändå helt okej att bara ströva omkring lite. Men en mute-knapp skulle inte vara helt fel att ha när man är där - alla skrikande ungar och gnällande föräldrar kan ju göra en galen.

Tjing

Helg ljuva helg

Den här veckan är färdig, intervjun är gjord - och som vanligt var det inte så farligt som jag hade tänkt mig. Skönt att få lite tid att ladda upp för veckan som kommer bara, det är ju nu det blir allvar.

Tidigare i veckan köpte jag ett sällskapsspel till oss. Det heter "Pamp på Paradisön" och är en variant av monopol fast det utspelar sig på en ö med typ stränder istället för gator. Ganska likt vanligt monopol - förutom att delar spelas på dvd, att "chanskorten" är elakare och att Norrmalmstorg istället kallas Lugna dynerna.
Egentligen hade vi bestämt att vi skulle se Sagan om ringen, men vi tänkte att vi skulle prova spelet lite.
Jag påmindes om att jag hatar att förlora lika mycket som jag älskar att vinna och krävde revansch när jag förlorade första spelet. Jag vann andra gången så då kändes allt rättvist. Men spelandet hade tyvärr stigit Mattias åt huvudet och han ville spela mer. När jag för tredje gången påpekade att klockan var halv två på natten gav han upp så vi kunde gå och sova. Det blev ingen film.

Ikväll ska vi gå på bio. Då är det den nya Batman-filmen som står på programmet och jag är väldigt nyfiken och har höga förväntningar eftersom föregångaren var så bra. Hoppas att jag slipper bli besviken.

Snart ska jag och Mattias åka ner till gymmet och köra lite. Det gick ju sådär sist vi skulle iväg dit, men jag tänker att det kan ju omöjligt bli värre nu. Nu har vi ju ingen särskild tid att passa.

Tjing

Är journalistik verkligen något för mig?

Den frågan har jag ställt mig många gånger. Det är min telefonskräck som ställer till det för mig. Jag hatar att ringa till folk jag inte känner, det känns obehagligt på något sätt. Det är konstigt. Som en kompis sa: "de kan ju iallafall inte se dig", så om man gör bort sig är det ju inte hela världen. Men det är ändå jobbigt. Såhär kan jag ju inte hålla på.

Jag har kommit på mig själv med att när jag väl vågar lyfta luren och ringa ändå någonstans hoppas att det ska vara upptaget eller att jag får prata med telefonsvararen.

Det känns bättre om någon ringer till mig, då känns det som att det är de som har pressen på sig och inte jag. Press? Jag är ju störd. Det ska inte vara pressande, men jag blir nervös ändå. Vet inte vad jag är rädd för egentligen. Att personen på andra sidan ska bli arg? Skrika åt mig. Lägga på.

När jag hör det såhär känner jag mig fånig och dum. Hur svårt kan det vara. Om personen i luren mot all förmodan skulle skrika åt mig - då blir det jag som lägger på.

Tjing

Intensiv hemmavecka

Jag tänkte att det skulle bli skönt att efter sommarens slit och inredandet här hemma kunde jag behöva lite lugn och ro. Jag åker hem, tänkte jag. Om det var avkoppling jag sökte så var jag helt fel ute visade det sig.

Programmet var proppat till max, skulle försöka träffa alla jag inte träffat på jättelänge. Det vill säga alla. Men jag måste ändå säga att trots att det var fullt upp och att jag var totalt utmattad på bussen hem så var det helt och hållet värt det.

Det var också en överraskningarnas och förändringens vecka. Pappa och Kattis ska flytta till ett jättemysigt hus precis vid vattnet - i Sundsvall. Det fattas bara att mamma flyttar till Grekland så är familjen maximalt utsträckt (hon är i turkiet nu så vem vet). Nej, skämt och sido; är ni lyckliga så är jag väldigt glad för er skulle. Det blir en längre resa när jag ska hälsa på - måste lägga in mer musik på iPoden bara så är jag good to go.

Min bästa kompis är gravid. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det. Jag blev överraskad men samtidigt inte eftersom jag känner hennes person. Märkligt, det känns som att jag ska bli typ moster eller nåt. Att jag är närmre än bara en kompis. Iallafall, STORT grattis till dig Angelica (och din Andreas, såklart).

Själv har jag klippt lugg och färgat håret brunt så även jag har dragits in i förändringsvågen.

Nu ska jag leta nyheter och sedan ska jag laga mat tills Mattias kommer hem. Låter som om jag är någon slags hemmafru. Men det gäller nog bara idag, på onsdag är det Mattias tur.

Tjing


RSS 2.0