Kort uppdatering

Som ni kanske har märkt så har min blogg tagit lite jullov. En kort uppdatering kan jag ändå dela med mig av. Befinner mig just nu i Sundsvall hos min kära far och Kattis. Massor av snö och mycket julstämning. Lyckat med julklapparna i år också, är mycket nöjd. Återkommer om det vid ett senare tillfälle. Nu: Guitar Hero.

Tjing


Måste börja packa...

Jag bävar verkligen för att börja packa. Det känns som en omöjligt uppgift just nu. Har redan diskat, städat, vattnat blommorna, betalat räkningar och tagit en promenad. Men det där med att packa alltså. Vad sjutton ska man ha med sig? Kläder, skor, dator, grejer att roa sig med på bussen och naturligtvis julklapparna. Hur ska allt det där få plats egentligen? Bäst att sätta igång då kanske.
Såg förresten att filmklassikern E.T. går på TV4 + klockan 19.10 så det blir nog lite mysmiddag framför tv:n ikväll.
Nu ska jag ta tag i mig själv och iallafall börja packa.

Tjing

Redo!

C-uppsatsen tar jullov efter fix och trix under dagen. All litteratur är tillbakalämnad på bibblan, köksbordet är rensat på papper och böcker, alla julklappar inslagna, matsäck inhandlad till lördagens bussresa.
Nu är jag redo att åka hem över jul.

Tjing

Jag finns alltid här för dig

Oavsett vad som händer så kommer jag alltid att vara ditt största fan. Du är bäst, Fredrik. Love you.

Tjing

Sista chansen

Lyssna på Lilla Ego födelsedagsspecial idag. En nybliven 25-åring, tre gäster, tårta och moi i studion. Lyssna ikväll, för det är troligen sista chansen då programmet satsar på att pensionera sig efter jul.
Som vanligt kan du lyssna via webbradion eller på vanlig radio 98,6 i Kalmar med omnejd. 19.00 drar vi igång - don't be late!

Tjing

Skojiga mäklare

Spanade lite på eventuell lägenhet för framtiden och kollade naturligtvis upp mina hemtrakter. Ett hus på hemsidan var inte bekant och det tog (konstigt nog) lång tid innan jag fattade varför. Mäklare har tydligen humor iallafall.

Tjing

Brrrrr!

Det snöar i Kalmar idag. Och riktigt kallt är det med. Kan det kanske bli en vit jul även för Småland i år?

Tjing

Snabba puckar!

"X meddelar att hon ännu inte är klar med genomgången av hennes tentadel i Teori och metodkursen, och hon kommer sannolikt inte att vara klar förrän första veckan i januari". - ur mejl från kursansvarig.

Vadå inte förrän? Det här är ju överraskande fort skulle jag vilja säga, bara två månader. Halleluja och kors i taket, vi kommer att hinna bli betygsatta före midsommar, gott folk!

Tjing

Utskällning!

Aaaaaahhh! Vilken lättnad! Första utkastet till c-uppsatsen är inlämnat och nu väntar två härliga lediga dagar medan vi väntar på vår dom. Skönt. Och lämpligt - man måste ju hinna med att inhandla de sista julklapparna också.

Ikväll blir det träning, något som jag inte har hunnit med på hur länge som helst. Härligt att få rensa hjärnan medan man svettas floder över halva gymgolvet. Okej, riktigt så illa är det inte...men träning blir det iallafall.
Bild från vernissaget i förra veckan.
Och idag var det dags att hänga ner bilderna från utställningen. Det gick fort och lätt, men jag vill ändå poängtera min besvikelse. Eller besviken förresten, jag är förbannad! Sex personer var där idag och hjälpte till. Sex! Var fan höll alla andra från kursen hus?! Jag hörde ryktesvägen att många skyllt sin frånvaro på att de måste jobba med c-uppsatsen. JAHA!? Det gäller väl oss alla. Hur i helvete kan man ha mage att visa så tydligt för alla andra att deras tid är mindre värdefull än ens egen? För det är ju det man säger - jag har inte tid, men för alla andra är det ju bara en liten insats som inte tar mer än en timme. Någon kanske har ett bra skäl (att Marias cykellås frusit ihop var ju inte mycket att göra åt till exempel), men till de flesta vill jag bara säga usch. För att sammanfatta: slött, oprofessionellt och nonchalant. En eloge iallafall till Elin, Dixie, Johan, Mikael, Mårten (och mig själv) som var där och hjälpte till.
Ni ska vara glada att jag är på bra humör idag, annars vet jag inte vad jag hade kunnat sagt eller gjort.


Tjing

Ljuset i tunneln

Hallå? Helgen!? Var tog den vägen egentligen? Jag antar att det är ett bra betyg när tiden bara flyger fram. Idolkväll och middag hos Henke i fredags, tjejkväll med Maria igår. Skönt att få göra något skoj också och inte bara ägna sig åt c-uppsatsen. Om jag ska vara positiv så börjar jag äntligen kunna se ljuset i tunneln när det gäller arbetet med c-uppsatsen. Har nu läst igenom utkasten och imorgon ska vi fixa lite småändringar och sedan lämna in version 1. Spännande.
Imorgon väntar nedhängning av utställningen på Söderport. Tack alla ni som varit där och beskådat våra verk.
Nu ska jag nog hoppa i säng. En stund på spikmattan kanske?

Tjing

Mer och mer flummigt...

Har suttit och flummat med c-uppsatsen idag. Vad jag känner spontant är att det finns en stor risk för att den blir flummigare och flummigare ju längre man läser i den. Hm. Äh, det löser sig nog.
Ikväll är Maria här för att käka mat (tacopaj) och kolla på film. Myyyyys!
Bjuder på en gammal bild idag.
Tjing

Behöver terapi när det här är över

Såhär känner jag mig just nu. Som om all vaken tid går åt till att plugga och inte ens i drömmarna får man vara ifred alla gånger. I'm telling you, jag kommer att behöva terapi när jag är klar med c-uppsatsen.

Tjing

Sov gott!

Tänkte dela med mig av en liten bild såhär på kvällskvisten.
Sov gott!

Tjing

Not fair...

Får en lunchpaus idag, men tror ni att det blev någon lunch? Nä. Var inte hungrig eftersom frukostmackan tog ungefär två timmar att äta (skojar inte!) så jag tog tag i vårt diskberg istället. Det tog hela lunchrasten att få undan det och nu är det tillbaka till arbetet som gäller. Not fair!

Tjing

Vilken plan!

När jag blir stor ska jag uppfinna en apparat som kan skriva perfekta och intressanta c-uppsatser på löpande band. Sedan ska jag stå i någon mörk gränd och sälja dessa uppsatser till desperata studenter som bara drömmer om att få tillbaka sina liv och därför erbjuder hur mycket pengar som helst. När polisen tar fast mig ska jag välja ut någon lämplig person att lägga all skuld på så att jag går fri, får mina pengar och kan köpa ett hus i Västindien eller något.

Det vore trevligt....

Tjing

SILLY!

Lyssna på Lilla Ego ikväll 19.00, det kommer bli galet!
Tjing

TV-stjärnor

Kolla in klippet från vernissaget. Ser ni någon bekant?
Tjing

Dagens vernissage

Idag har vi haft fotovernissage nere på Söderport. Det var riktigt kul och det verkade som att arrangemanget uppskattades. Här ovan har ni mig med min bild som jag är riktigt nöjd med.
Maria vid sitt härliga verk Perfect Chaos.
Kristina och hennes starka bild God bless lesbians.
Det bjöds på smaskig Pommac...
...och andra läckerheter.
Som vid alla fina vernissager behövs glammiga kändisar på plats. Här krönikören och fotbollsfrun Malin Wollin som vänligt nog omnämner oss i sin blogg.
Och medierna var förstås också på plats. Här är Smålandsnytts reporter som filmar mitt verk.
Fina Edina fixar i baren.
Tack alla för en fantastisk utställning!
Tjing

Påminnelse!

Kroppen är trött, huvudet också. Sängen känns väldigt lockande - tills jag tittar på klockan. Åtta? Lägg av! Inte kan jag väl sova än, jag är ju trots allt äldre än fem år. Det får bli lite uppiggande te och några avsnitt av Heroes först.

Just det: ni som bor i Kalmar ska inte glömma att besöka vår fotoutställning imorgon från klockan 11 på Söderport. Temat är Change - yes we can och jag har med en av mina bilder i utställningen.
Här är en bild på modellen Stefanie som jag tog i samband med utställningsfotograferandet. Det här är inte bilden som kommer att hänga på Söderports vägg imorgon, men det är ändå en av mina personliga favoritbilder.
Kommer du imorgon?

Tjing

Söndagsfika

Söta va? Fick de här gulliga Hugo-muffinsarna idag av våra grannar efter att vi tagit hand om deras hund under Hugos dop. Hoppas att de är lika goda som de ser ut...
Tjing

Åh härliga söndag...

Det blev en sen kväll igår med film och Green Day-konsert på MTV. Trevligt var det, men jag känner mig något sliten idag. Inte för att det spelar någon som helst roll, har inte tid att vara trött. Snart kommer Maria och då blir det arbete med c-uppsatsen. Åh härliga söndag...

Tjing

Färdiganalyserat!

Nu har vi äntligen sett och analyserat alla Rapportprogram vi ska ha till vår c-uppsats. Det har varit rätt kul vissa stunder, men ärligt talat ska det bli rätt skönt att arbeta med resten hemifrån nu. Slippa masa sig ner till biblioteket varenda dag och även om bibliotekspersonalen har varit urtrevliga mot oss så ska det bli skönt att slippa krånglet med dem. Jag vet att jag har klagat jättemycket på hur skolan har skött teori och metod-kursen där vi haft sex olika lärare, men biblioteket är snäppet värre där. Varannan timme skiftar personalen positioner (och det verkar vara minst 300 pers som jobbar där!) vilket innebär att det aldrig är samma person som hjälper oss de olika dagarna eller ens under samma dag. Några gemensamma rutiner för personalen verkar inte finnas heller för våra filmer placeras alltid på olika ställen och man kan aldrig vara säker på hur man ska få ut filmerna. Pant, legitimation, lånekort, namnuppgivande... Suck. Jaja, nu är det problemet iallafall (troligen) ur världen.
Ikväll blir det kött och potatisgratäng, gäster och Harry Potter och Halvblodsprinsen!

Tjing

Mormors julklapp: batterier till hörapparaten

Jag pratade med mormor på Skype (!) förut och diskuterade hennes "nya" karl.

Jag: Är han en machoman eller?
Mormor: Ja, han är vattuman.
Hm.

Vet inte om det är datorns ljud eller mormors hörapparat det är fel på.

Tjing

Inte så lyckat skämt

Jag antar att den lilla luringen i inlägget innan inte gick hem riktigt...
För att vara tydlig vill jag bara säga att jag och Mattias har det kanonbra tillsammans och så kommer det att förbli om jag får bestämma.
Och jag och datorn har rett ut några problem. Vi har visserligen fått göra om de analyser som försvann, men det gick oväntat snabbt och lätt så särskilt mycket tid gick inte förlorad ändå.
Ikväll blir det besök av goda vänner. Tacos står på menyn och Idol på programmet. Vem hejar du på?

Tjing

It's not meant to be, helt enkelt :(

Känner mig lite deppig idag. Vi har grälat och det fick jobbiga konsekvenser. Egentligen vet jag inte vad som är problemet, men uppenbarligen är det viktigt nog för att saker och ting ska sabbas för mig. Men efter incidenten idag, där en del av mitt arbete med c-uppsatsen försvunnit, tror jag nog att jag och datorn ska kunna lappa ihop vårt förhållande igen. Vi måste nog båda kämpa lite extra för det bara. Jag och teknik har väl inte riktigt varit meant to be tidigare heller (syftar framför allt på några missöden med radioutrustning) så jag borde inte bli överraskad.

Hoppas på en mer lyckad dag med arbetet (och tekniksamarbetet) imorgon.
Sov gott!

Tjing

Jobbat igen

Jobbade ju igår igen för SR Kalmar. Inslaget om den något sömniga supporterklubben Club Zebra kan du höra här. 17.16 in i sändningen påas mitt inslag.

Tjing

Man ska inte ropa hej...

Jaha, det var väl väntat. Det var för tidigt att ropa hej igår över att jag klarat mig utan biverkningar av svinisvaccinet. Armen ömmar rejält och huvudet känns fruktansvärt tungt. Tyvärr är detta ingen orsak att strunta i c-uppsatsen så det är väl bara att försöka ignorera mattheten och ta tag i arbetet.
Handledarmötet idag gick bra (trots att huvudvärken gjorde att jag tappade fokus ibland och mumlade saker för mig själv, vilket i sin tur fick handledaren att komma av sig och fråga om jag ville säga något). Några småsaker att fixa bara. Plus att hela analysen ska beskrivas och sammanfattas förstås. Målet är att vara nära nog färdiga den 15 december - det återstår att se hur det kommer att gå.
Klockan 16 har vi bokat samlingssalen på biblioteket för mer analysarbete. Ska nog åka dit lite tidigare och stressa de som bokat före oss tror jag. Vill helst inte sitta kvar där fram till klockan åtta ikväll.

Vi hörs!

Tjing



Vaccinerad!

Så var det avklarat. Skyddad mot svinis och har varken ont, ser dubbelt eller går baklänges. Fantastiskt. Det enda som fattades var Kalle Anka-plåstret, men man kan ju inte få allt.
Jag måste säga att jag är imponerad av vårdcentralens effektivitet. När jag fick kölappen med nummer 58 på kändes det som att jag skulle behöva sitta kvar över natten för att få min spruta, men det dröjde bara en halvtimme ungefär så var jag klar. Nu är det bara hoppas att biverkningarna inte hoppar upp och biter mig när jag minst anar det...

Tjing

Coolt!

Snacka om att den här bruden måste vara en jävel på att multitaska! Hon driver en av Sveriges (enligt mig) roligaste bloggar, är ganska nybliven mamma men har ändå tid att svara på sina kommentarer. Det är strongt när man har så pass många läsare som hon har varje dag (16500 ungefär). Läs gärna Spiderchicks blogg - hon är grym!
Tjing

Är du rädd Maria?

Idag är det dags. Dagen har kommit när det är dags att ta den omtalade vaccineringssprutan mot svinis. Antar att det är något man bara måste sitta igenom och få gjort, vill ju inte ha på mitt ansvar att någon annan blir sjuk för att jag inte är vaccinerad. Men lite obehagligt är det ändå - sprutor är väl aldrig kul. Mest orolig är jag nog ändå för Maria. Vi får väl se om jag behöver sitta och hålla henne i handen eller om hon fixar det själv som en stor tjej (snart 25 år). ;)

Såhär creepy ska de nog inte behöva bli...

Tjing

Modebilderna


Ja, här är då några av de bilderna som examinerades idag. Det är jag som har fotat och Ronja har redigerat.
Vad tycker du? Någon favorit? Och är inte modellen Victoria sjukt snygg?
Tjing

Släktkalas?

Här var en bättre bild på Tess som nykrönt lucia. Grattis igen!
Verkar ju ha varit ett riktigt familjekalas på Luciakröningen (identifierbara släktingar är markerade med pilar).
Bilderna är lånade av SbMt.

Tjing

RSS 2.0