Dr. Dängrot (med kollegor)

Var på sjukhuset i förmiddags och träffade min nya neurolog. Han var trevlig och han konstaterade att hjärtat slog fortfarande och att jag hade puls, det är ju alltid skönt att veta. Dessutom förtydligade han att epilepsi inte är en sjukdom utan ett tillstånd. Fan, skulle ha haft det i åtanke när jag skrev i blanketten för körkortstillståndet - det hade aldrig blivit så knöligt som det blev om jag inte kryssat i att jag hade en sjukdom. Nu vet jag ju att jag inte har någon sjukdom, jag har ett tillstånd!

Märkligt att läkare alltid har annorlunda namn. What's up with that?! Kontrollerar skolorna namnets orginalitet innan de tar in studenter till läkarlinjen? "Om ditt namn knappt går att uttala, låter smålustigt eller om det är så långt att det inte får plats på din namnskylt, då kan du bli läkare". På läkarlinjen måste det dessutom vara nån slags tentamen på hur man skriver som en kråka. Det är ju OMÖJLIGT att läsa vad som står på recepten (se inlägget om auto-epilepsi så förstår ni nog vad jag menar). Visserligen är Cedergren mer ovanligt än Svensson, men jag faller nog ändå på mina fina handstil skriven med färgpennor. Happ. Får väl bli journalist istället då.

Sen har jag tvättat idag och då var det dags att inviga mitt nya tvättställ. Dissade torkrummet totalt idag så allt jag har tvättat hänger nu på balkongen.

Ikväll har vi haft tacokväll och det har varit många tjejer på besök hos oss. Vi pratade och skrattade och gick igenom lite tentafunderingar. Skönt att reda ut vissa oklarheter och att få träffa lite folk mer avslappnat än i skolan. Nöjd med dagen allt som allt, har fått mycket uträttat idag.
Nu ska jag sova så jag orkar med repetitionen imorgon.

Natti natti

33,3 % godkänd

Idag kom svaret: godkänt på första delen av den praktiska examinationen. 12,5 av 14. Jaha, då vet man att det finns en poäng med att plugga ordentligt till tentan - en tredjedel av kursen är godkänd. Ett steg i rätt riktning.

Annars har dagen varit ganska innehållslös.
Lämnade in andra delen till examinationen idag, så nu är det bara tentan kvar.
Bäst idag: skaffade biljetter till Sahara Hotnights på kåren, ska bli väldigt kul att se dem.
Var till affären och handlade, fast jag inte hade behövt göra det idag egentligen. Snacka om att vara desperat för att slippa sätta sig och plugga, man går hellre till ICA. Tragiskt. Men jag har ICA-kort - det är inte tragiskt, det är vuxenpoäng. 
Sen sov jag på soffan i en timme - det är helt otroligt hur mycket skönare det är att gå och lägga sig mitt på dagen än på kvällen. Har sedan försökt att plugga till och från, men jag har inte fått någon riktig ro att göra det.
Måste ta tag i mig själv nu, göra ett försök att plugga iallafall.
Sov gott.

Tjing 


Uppe FÖRE tuppen


Nu har vi jobbat och jobbat och jobbat med vår hemsida i skolan - och nu är den nästan klar. Vi ska bara finslipa lite på måndag, sen är det färdigt. Igår satt jag i skolan från 9 till 21.30 och fixade med arbetet; när man kommer in i det vill man inte riktigt sluta. Jag tror att jag är lite rädd att jag ska tappa minnet under natten, komma till skolan och plötsligt inte förstå uppgiften. Bättre att få det avklarat, annars kan man inte sova för att man ligger och funderar.

Tidig morgon blev det idag, eftersom jag skulle hinna till sjukhuset och ta blodprov före skolan. Det känns jävligt tungt att gå upp och käka frukost när inte ens morgonprogrammen i radio börjat. Kolsvart och disigt när jag gick till bussen - skönt att slippa cykla en dag iallafall. Har ju fått tid hos min nya neurolog nästa tisdag så jag var tvungen att ta prover idag. Som vanligt känns det fånigt att ha tagit sig ändå dit, de sticker en i armen, tar lite blod och en halvminut senare kan du gå hem. Och det har man åkt genom hela Kalmar för att fixa. Jaja, nu vet jag var sjukhuset ligger till nästa gång.

Klockan 9 började vår gästföreläsning på skolan. Personalredaktören på Expressen kom och pratade om kvällstidningsjournalistiken, hur den fungerar och varför. Man fick svar på en del funderingar man hade och det var skönt att han var självkritisk och kunde erkänna när de gjort fel. Det blev en del diskussioner och det är alltid roligt att höra olika åsikter.

Jag, Ronja och Kristina satt idag i skolan och tittade på bilder från utelivet vid Stureplan och skrattade hysteriskt. Är man inte transa, har stora bröst, har något inopererat någonstans i kroppen, är överspacklad, heter något spacat eller adligt namn, är kändis eller modell eller känner fotografen så fastnar man helt enkelt inte på bild. Vi tre funtade på att döpa om oss till von Cedergren, af Koepke och van der Stulken - då är vi garanterat välkomna.  

Om en stund kommer Mattias hit och han ska vara här hela helgen. Ska bli så skönt att få träffa honom igen, det blir tomt utan honom. Man får ta vara på den tid man får under studietiden - det kommer att bli mer senare :).

Sov gott - det ska jag göra!


Korta nyheter

Idag blir det inget långt inlägg, måste nämligen plugga lite innan jag sover sen.

Idag har jag haft en föreläsning om saker som enligt läraren inte har någon betydelse för uppgiften, så det var ju väldigt givande att vara där.
Mellan 13 och 18 satt jag och Kristina och fixade hemsidan. Trodde aldrig att jag skulle kunna bidra med något till det här arbetet men jag känner mig faktiskt ganska duktig. Jag hänger med och kan faktiskt, tro det eller ej, hjälpa till att lösa vissa problem som uppstått. Det trodde jag aldrig om mig själv - hoppas bara att vi kan få det färdigt så man kan koppla av lite sen.

Var på Body Balance nu på kvällen. Lite besviken för att de bytt programmet och det nya är inte lika härligt som det gamla. Men jag antar att jag får ge det fler chanser så blir det säkert bättre.

Förresten - TACK PETER för CS3. Du ska veta att det är till mycket hjälp för den här kursen. Sen är det jävligt roligt också.

Nä, nu är det dags att läsa några böcker. Det kommer kännas bättre att till tentan om jag faktiskt har öppnat båda böckerna...
Sov gott!

Spelnatt

Eftersom Henrik fyllde år igår tyckte jag och Malin att han skulle få en present. Vi gav honom ett sällskapsspel som underhöll oss ända fram till 4 i morse.

Spelet handlade om hur väl man känner sina vänner och man får då gissa på vad en kompis tycker eller vågar göra. Utmaningarna i spelet var många och märkliga.
Henrik fick ha läppstift i halva ansiktet,  simulera att han födde barn och sjunga massor med olika låtar.
Malin fick dansa magdans, strippa 4 klädesplagg och redovisa allt hon hade i sin handväska.
Själv fick jag bland annat visa upp mina briljanta danskunskaper (i'm a dancemachine) ett antal gånger, stå på händer mot väggen en halv minut, och dricka ägg blandat med mjöl, socker och sweet chilisås. Dessutom fick jag ringa mamma och säga "jag är en riktig dumbom" och sen lägga på utan att förklara. Mamma ringde upp minuten senare och frågade om jag var full - det var jag inte. Eftersom mamma just då satt hemma hos min faster fick jag lov att förklara mig för henne också.

Kvällen avslutades med att jag, genom att vägra att knäcka ett ägg i huvudet på mig själv fick ett straff. Malin och Henrik fick chansen att skicka ett valfritt sms till vem som helst i min telefonbok. Det slutade med att de skickade "hej älskling, jag trånar efter dig, saknar dig" till en gammal handbollstränare. Av alla i telefonboken tror jag att han var den värsta tänkbara de kunde skicka till. Ärligt talat kunde de hellre skickat det till pappa, då hade jag iallafall kunnat förklara och vara säker på att han förstått att allt  som stod i messet bara var ett skämt. Jag hoppas att Robban har bytt nummer.  

image21
Jag imiterar en orm till flöjtmusik

image22
Malin berättar om hur snygg hon är (här i sin nya peruk)

image23

Födelsedagsbarnet Henrik han...eh..ja han...jag vet inte riktigt vad han gör...

Tjing


Självkrullande presentsnören

Mm, mycket har hänt idag - proppfylld dag verkligen. Ska bli så skönt att vara ledig från allt imorrn. Måste kanske plugga litegrann visserligen, men det tar ju inte hela dagen direkt.

Föreläsningen idag var helt ok, trots alla jävla koder till allting. Allvarligt talat förstår jag inte riktigt vad man ska ha koderna till. Det har suttit några gubbar på ett kontor och bestämt en massa krångliga koder och vad de ska betyda. Att använda  enkla, raka kommandon verkade antagligen alldeles för lätt (det ska ju vara svårt att bygga en hemsida). Nä, de där superintelligenta kostymnissarna tyckte att det var mycket bättre att använda koden #ff0000 istället för att bara säga att texten ska vara röd. Slipat. För mig räcker enkel röd bra, jag behöver inga specialnyanser.


Dessutom har jag varit på möte med Guldfynd för att kolla på en dvd om julkatalogen. Filmen var något av det sämsta jag har sett. Man kunde ju tänka sig att filmen skulle visa upp de olika produkterna och gå igenom material och pris och sen skulle det vara klart. Så var det inte. Nä, regionschefen flamsade, ansvariga för olika områden sjöng snapsvisor och divisionschefen var utklädd till clown. Suck. I filmen berättade de också att vi till julen kommer att använda oss av självkrullande presentsnören - för vi vill ju inte riskera att förlora 5 sekunder på att krulla dem för hand. Herregud. Men vi fick iallafall smörgåstårta, alltid nåt.

När jag skulle betala på bussen hem sen hände något intressant. Jag sa till busschauffören att jag skulle åka till två bröders väg och gissa vad han säger: "sådana som du är verkligen välkomna däruppe".
Ingen har någonsin sagt sådana som du till mig. Vad innebär det? Haha, det kan ju betyda vad som helst. Rent spontant tyckte jag att det var roligt iallafall, och jag ska nog inte tolka det för mycket.

Malin mobbar mig. Hon skrattar åt mig för att jag säger hörrni, att det skulle vara någon typ av stockholmsuttryck. Har börjat använda ett nytt uttryck istället, men Malin skrattar minst lika mycket åt det - hallå ellerrr?


VG och XHTML-koder

Yes! Jag klarade min tenta - lyckades få VG till och med!
Det är så skönt att äntligen kunna slappna av efter de här tunga veckorna av väntan. Trevligt att få ett glatt besked medan man läser den här ganska tunga kursen.

Trots att kursen är tung kände jag ändå att jag kunde klara av en hel del på handledningen idag. Det handlade om att koda med XHTML-koder för webbläsare. Det låter svårt, men det är lite lättare än det låter i varje fall. Lyckades fixa både fet stil, punktlistor och huvudrubriker med bara en massa konstiga bokstavskombinationer. Jag kanske inte är så kass som jag tror.

Efter skolan bar det av till gymmet och idag var det Body Step som stod på programmet. Hade inga direkta förväntningar, men det visade sig vara jävligt roligt ärligt talat. Trodde först när vi började att det skulle vara lite slött med lite hoppsa-steg och sånt - men jag hade fel. Stegkombinationerna var inte alltid de enklaste och jag gjorde bort mig ganska många gånger, men det kan jag bjuda på en dag som denna. Dessutom var det ganska konditions- och muskelkrävande.
Nog ska jag ha svårt att komma upp ur sängen imorgon alltid.


Ikväll har jag och Malin suttit framför tv:n och tittat på "Gynekologen i Askim". Det är en helt underbar serie - vi satt både och skrattade och grät där i soffan. Ser fram emot sista avsnittet nästa vecka, men det är tråkigt att serien bara har 4 delar...

Nu ska jag nog se till att läsa lite kurslitteratur, så att jag klarar även nästa tenta :)

Tjing

Skidstrumporna

Ja, nu är tiden inne för skidstrumporna. Alltså mina knälånga, supergosiga everest-strumpor som jag sover i på nätterna under vintrarna. Det verkar inte bättre än att vintern är här mina vänner - se mina skidstrumpor som ett tydligt tecken på den saken.

Idag satt jag i skolan från 9 till 18, först på föreläsning och sedan fixade jag och Kristina med vårt arbete som ska vara inne på måndag. Uppgiften känns inte helt omöjlig längre.

Jag åt middag i skolan, cyklade hem och tvättade. Till den här gången hade torkskåpet, om möjligt, blivit ännu sämre. Vissa av Malins kläder hade hängt där inne i 4 timmar och var fortfarande inte torra! Nu hänger det kläder på tork i hela lägenheten. Suck. Måste hinna städa innan vi får besök imorrn - pappa och Kattis kommer + Malins syster. Fullt hus med andra ord.

Dagens bästa är Marcus berättelse om korvbrödet. Tack, det var länge sen jag skrattade så mycket!

Nu ska jag sova, stor dag imorrn.

Natti natti


Mästerfotografen och stylisten

Äntligen är de sista bilderna fotade till vår webbtidning! Tog de sista idag under Body Balance- passet; jag och Malin tränade och Kristina fotade. 
Nu behöver ingen på passet någonsin undra vem jag är längre, eftersom jag var tvungen att  presentera mig för alla där och fråga om det var ok för dem om de skulle fastna på bild. Tur att alla tyckte att det var ok, för vi hade nog ingen super-backup-plan direkt.
Kristina smög runt där i salen med kameran i högsta hugg och hennes bilder blev så uppskattade av instruktören att han kanske ville anlita henne till att fota från alla pass.
En dag som idag behövdes verkligen sådan form av uppskattning.

I morse var jag och Malin på en introduktion på gymmet och fick ett personligt träningsprogram som kanske kan bli bra. Efter det var det frisören som gällde. Gick därifrån 2 timmar senare och då var håret mörkare, kortare och dubbelt så stort som innan. Rätt coolt faktiskt. Får se om håret är lika coolt imorrn då min personliga stylist antagligen fortfarande arbetsvägrar.

Imorrn är det skolan hela dagen, föreläsning och fixande med inlämningen. Sedan när jag äntligen får åka hem är det tvättstugan som gäller. Men man ska ju inte gräva ner sig. Hakuna matata.

image14
Jag gör "Trädet" under Body Balance-passet


Vilse i Pannkakan på DVD

Ja, det är faktiskt sant. Föreläsaren tog till och med upp det idag, ibland känns det riktigt seriöst att gå på högskolan...

Lång dag idag. Till skolan vid halv 9 på morgonen, hemma halv 9 på kvällen.

Föreläsning var rätt bra idag, hängde med lite bättre idag när jag hann anteckna. Åt den supergoda salladen som jag och Kristina gjort till lunch - dagens höjdpunkt. Efter det hade vi handledning så jcg och Kristina satt och fixade med våra bilder. Det känns som att tiden bara rinner iväg, känner mig väldigt stressad över allt det här!
Stor uppgift, nytt ämne, kort tid = PANIK

På boxpasset på gymmet efteråt fick jag iallafall chansen att avreagera mig lite. Tyvärr kommer detta att leda till att jag inte kommer att kunna lyfta armarna över huvudet imorgon.

Måste bara berätta lite om igår också. Jag och Kristina skulle ta bilder till våra fotoreportage inne på Maxi. Ett av reportagen handlar om sockerberoende och vi skulle därför arrangera en bild med en kundvagn full med sötsaker. Jag är så ledsen för att vi inte kunde ta kort på alla människors blickar när de såg hur vi handlade. Konstigt. Det kanske inte är så många som köper 4 paket ballerinamuffins, chokladsås, 2 påsar maränger, två chokladkakor, en godispåse, en pepparkaksburk, 3 paket kakor, 2 coca-cola flaskor och en påse godiskex på en måndag. Lite smått pinsamt då vi skulle ställa tillbaka alla sockervaror på hyllorna och sedan gick och plockade nästan bara grönsaker - till ett reportage om mer hälsosam kost. Är ledsen att jag inte har bilden då hon äter äppelkaka, den är helt underbar!

Nu är det dags att sova om man ska orka en hel dag imorgon också.

Natti natti

PS. Du är bäst Peter DS.

image13
Kristina i knäppartagen...

 


Helgen i bilder

image10
Du är bäst, det vet du att jag tycker!

image11
De här skorna får man i varje fall INTE skavsår av...

Saknad och skavsår (what else??)

Det här har varit en toppenhelg för Mattias - världens bästa kille - har varit här i Kalmar och hälsat på. Vi har haft mysigt, lagat middagar och var en sväng på IKEA (utan att handla (!)). Allt har bara varit underbart.

Dessutom gick vi runt i stan och (jag) shoppade. Äntligen hittade jag skor i min storlek som jag ville ha, jag har letat jättelänge! Och traditionsenligt fick jag då mina fruktansvärda skavsår jag alltid får efter att använt nya skor. Det måste vara något fel på mina fötter - de är helt enkel inte anpassade för att ha skor. Önskar att det vore sommar året runt och man kan gå i flip-flop jämt så man slipper blåsor runt hela fötterna. Eller att man vore Kalle Anka och inte behövde skor alls.

Fick hem mina böcker till den nya kursen i fredags. Photoshop CS2 Bible -  alltså 1052 sidor på engelska om hur man ska bära sig åt för att klara av den här kursen. Hm. Jag tror nog att jag ska lyssna noggrannare på föreläsningarna istället!!

Det värsta är att nu när Mattias åkt hem igen saknar jag honom ännu mer än jag gjorde innan han kom hit. När han kom hit påmindes jag om vad det är jag älskar och har saknat när han varit borta. Ser fram emot när du kommer tillbaka, för just nu känns det tungt.

Krokodiler och gräshoppor

Var hemma hos Maria idag med några kompisar och åt tacos. Det var väldigt trevligt. Fick ett sms om att vi inte behöver ta med matlådor till imorrn eftersom det blev så mycket över så att alla kan få rester till lunch.
Schysst!

Efter det var jag på yoga. Härlig stämning med tända ljus och avslappnade människor. Och hundarna, förstås. Och kobror, krokodiler, träd, krigare och gräshoppor. Positionerna alltså. Halva nöjet med att gå dit är att kunna stå där och småle åt de roliga namnen på rörelserna, men de är inte alltid så lätta och gulliga som de låter.
Jag är säker på att mina hund-muskler kommer att ha en tung dag imorgon.

Sov gott


Ångest och CSN-pengar

Börjar med något positivt: jag har fått mina första CSN-pengar. Äntligen! Det var på tiden. Fick för alla veckor hittills, 16 491 kronor. Har satt undan nästan allt på sparkonto, så då slipper jag ha dåligt samvete för att ha lånat av dem.
Nu har jag betalat tillbaka till sparkontot - med ränta!!

Igår var det andra dagen på kursen och jag har redan ångest. Under föreläsningen ( 3 timmars malande om pixlar, hexadecimala nummer och krångliga inställningar på Photoshop ) förstod jag inte mycket, men jag var inte ensam tack och lov. Sedan kom chocken. Föreläsaren presenterade uppgiften. Jag kände på en gång hur paniken växte i bröstet och jag hade velat skrika eller gråta.
Webbtidning.
Bildreportage.
Photoshop.
Rapport.
Inriktning och målgrupp.
Herregud.

Vi har två veckor på oss och än så länge vet jag inte hur varken kameran, Photoshop eller webbgrejset funkar. Tack och lov att jag har Malin.

Var också på ett pass på gymmet igår. Body Balance. Jag och Malin bokade in oss på det utan att riktigt veta vad det var, jag anade väl att det skulle ha något med balansstyrka att göra - men det gjorde det ju inte! Det var ju någon form av yoga-tai chi som sagt. Men ååååååh, va härligt det var. Man blev så avslappnad och mjuk. Om man kombinerar det med ett gympass eller löpning så blir det nog jättebra.

Så idag är det IKEA igen då. Det ensamma bordsbenet ska få en kompis så vi hoppas att bordet kan stå upp i eftermiddag. En lampsladd ska också inhandlas - lättare att få lampan att lysa med en sådan.

Det bästa citatet är från igår på Photoshop-handledningen: "Du måste hjälpa mig, jag har inte varit så nära att gråta sedan jag konfirmerade mig!" 
Håller med om att man hade nära till tårarna igår.

Ikväll är det middag med vänner och sedan Yoga. Imorgon är det skola igen och sedan kommer Mattias.
Den här veckan är rätt bra trots allt.

Have a nice day!
 

Jag blir så trött

Usch!

Har haft det lite tungt igår och idag. Igår var jag och Malin på IKEA och köpte massa smått och gott, ett bord och en byrå. Vi hade gått där inne rätt länge och ville bara hem. Hade egentligen ingen lust att skruva ihop, hänga upp, trycka fast och koppla in saker, men man vill ju inte att lägenheten ska se ut hur som helst.
Så vi började fixa - vilket skulle bli värre än någonsin.

Till och börja med skulle vi sätta ihop bordet. Vi skruvade ihop ena benet till det och visst - det fanns bara ett bordsben i paketet. Det är helt knäppt att de säljer 1 bordsben per låda, hur många bord klarar av att stå på ett ben liksom? Så vi lät det vara tills vidare och därför tar det upp en stor del av vardagsrummet.

Sedan var det ju det här med byrån. Vi skruvade och skruvade, men vissa skruvar vägrade låta sig bli nedskruvade. Vi kämpade i 5 (!) timmar med detta innan vi gav upp och satte i andra skruvar. Detta bidrog till att det inte gick att spänna åt lådorna ordentligt, så när vi skulle sätta i lådorna passade- just det - ingen! Efter mycket ilska och envishet lyckades vi till slut banka ihop lådorna tillräckligt för att det skulle gå att få ihop lådorna. Vi var klara vid 23.00. Då var jag helt slut och orkade inte ens tänka på tavlorna vi inte kan sätta upp, bordet med ett enda ben, lamporna utan sladd och det ihoptejpade gardinstångsbeslaget...

Tack och lov hade jag och Malin bestämt oss för att skaffa gymkort, så vi kunde träna bort en del av våra aggressioner.

Började en ny kurs idag i skolan också. Fattar inte mycket. Hoppas böckerna kommer snart.

Vad det gäller min "unika" klasskompis verkar han ställa fler dumma frågor än någonsin och nu har han dessutom börjat försöka smöra in sig hos lärarna. Jag blir så trött. Om jag hade makten skulle jag låsa dörren när lektionen startar - då hade han inte hört många av föreläsningarna vill jag lova. Och förmodligen skulle lektionerna vara klara åtminstone 20 minuter tidigare utan hans märkliga kommentarer.

Malin bjöd på världens bästa pannkakor idag. Det gjorde min dag.

Ville också passa på att hälsa till Ronja. Jag vet inte om du läser här, men om du gör det så ska du veta att jag tänker på dig. Hoppas att allt går så bra för dig som det kan gå. Ses snart :) !

Tjing

 

RSS 2.0