Den nya lägenheten

Jag inser att jag kanske har uppdaterat lite dåligt här på bloggen på senaste tiden och att vissa kanske undrar vad som händer egentligen med flytt och allt. Jag ska förtydliga.
Den 18 mars får vi tillträde till en fin tvåa (59 kvm) i Rosersberg. Känns så bra att få komma hem igen, även om separationsångesten säkert kommer att slå till när vi börjar packa ner grejer i lådor och ska till att lämna den här lägenheten.
På kvällarna ägnar vi oss numera ofta åt att klura på snygga, roliga eller häftiga lösningar för lägenheten. Möbler, tapeter, färger och annat. Riktigt roligt att få inreda sitt eget.
Jaja, nog om våra framtidsplaner för nu. Ikväll har vi haft en riktig myskväll med bio (Snabba Cash) och middag på Larmgatan 10. Kanonbra som alltid. Filmen var helt okej, men var rätt annorlunda om man jämför den med boken.

Tjing

PS. Sara: tentan gick rätt bra tror jag. Återkommer när jag vet mer, men det kändes ganska bra när jag satt där. DS.

Nu skiter jag i det här!

Projektkostnader, ishikawa-diagram och ganttscheman. Nä, nu skiter jag i tentaplugget och kollar på Fucking Åmål istället.

Tjing

PS. Synden kommer självklart att straffa sig. Morgondagens tenta kommer troligen att bestå av en enda gigantisk matematisk kluring med anknytning till projektekonomi bara för att reta mig. Skulle inte förvåna mig ett dugg. DS.

Taskig tajming

Stress stress. Hade tänkt att det här skulle bli en lugn dag med massa tid till att plugga inför morgondagens tenta, men nejdå. Ett överraskande telefonsamtal väckte mig i morse och jag fick informationen att om tre timmar kommer någon för att titta på din lägenhet som du sagt upp. Jaha, upp och hoppa och full fart genom den ostädade lägenheten. Plocka undan kläder som ligger utspridda överallt, släng in fyra väskor i garderoben, torka av spisen, diska. Suck. Varför just idag? Jag behöver ju verkligen plugga idag.
Samtidigt antar jag att jag får vara tacksam, om hon är intresserad slipper vi ju dubbel hyra i april.
Nä, nu måste jag fortsätta städa upp lite.

Tjing

Lägenheten uppsagd

Jaha, då var lägenheten uppsagd då. Känns lite konstigt faktiskt. Det är som att flytten blivit mer verklig i mitt huvud nu. Och det var ju på tiden kan man tycka.
Har fortfarande ingen aning om hur allt ska lösa sig med flytthjälp, flyttstäd och allt annat som hör långflytt till. Någon som känner sig manad att hjälpa till?

Tjing

Det viktigaste är att man har roligt...

"Äh, det sket sig. Men de hade iallafall roligt på vägen".
-Dagens föreläsare om skaparna till bo.se (ett bolag som kraschade och utgjorde starten på it-kraschen på 90-talet).

Tjing

Hm.

"Från och med 15 mars 2009 omfattas fastighetsmäklare av lagen (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism".

- Ur överlåtelseavtal på lägenheten.
Ja, vad säger man? De är ju iallafall raka och ärliga med att de är inblandade i terrorverksamhet.

Tjing

The game is on

Mattias har tjatat halva veckan om hur nervös han är för dagens lägenhetsvisningar som vi skickat familj och vänner på. Jag har kontrat med att skratta åt hans löjeväckande beteende. Men ni vet hur det är: man blir som man umgås och alltså har även jag drabbats av denna galna hysteri över lägenheter, lånelöften och flyttplaner. Och jag är troligen värre. När Mattias ringde mäklarna vankade jag av och an genom köket som en annan rastlös anka för att jag helt enkelt inte kunde sitta still. Nu sitter jag här med en kopp te och försöker förgäves lugna mina skakiga nerver. Hur ska det här sluta? Det kommer att bli en tuff vecka.

Tjing

Vuxen eller tonåring?

Sitter och slötittar på när Mattias spelar tv-spel. Jag kunde vara sådär lagom kulturell och läsa min härligt filosofiska bok som ligger här intill, men icke.  
Ibland lever jag verkligen mitt liv som en 15-åring: sover till långt in på förmiddagarna, spelar dataspel, surfar, skiter i att städa fast det skulle behövts redan för två veckor sedan och diskar först när skåpet är tomt på porslin. Men då och då slår "vuxenheten" till och vuxen-Johanna säger åt tonårs-Johanna att skärpa sig och växa upp. Den här helgen har varit lite av en mognadsperiod för mig. Lyssna bara på det här:

Igår var vi och tränade, vi lagade mysmiddag, diskade undan allt som samlats i högar och slappnade sedan av i soffan med ett glas vin till På Spåret (eh, vuxenpoäng!). Fast min barnsliga sida kom i och för sig fram när det visade sig att den enda frågan jag kunde besvara var "vad heter filmen där Michael Jordan spelar mot Snurre Sprätt?". Hm, jag vet hur jag kan försvara det här...
Idag åt jag sushi för andra gången i mitt liv. Jag kände mig vansinnigt vuxen och mogen (tills jag petade bort hälften av det där äckliga gojset i risrullarna). Jag har även hunnit med att träffa min chef idag och har fått ett nytt inslag att fixa med under de närmsta veckorna - möte med chefen bara måste ge vuxenpoäng.
Imorgon ska mamma och mina svärföräldrar åka och kika på en lägenhet som vi funderar att lägga bud på. Känner mig så spänd och nyfiken! Och vuxen framför allt.
Ännu har jag inte lagat någon mat, kanske hoppas jag innerst inne att det ska dyka upp någon liten hustomte och servera mig en riktig lyxmiddag, men det händer så sällan att jag knappast kan räkna med det. Antar att jag får släpa mig upp ur soffan och ordna det själv (troligen behöver jag stänga av tv:n för att Mattias ska vara kontaktbar också).
Trevlig lördagkväll allihop!

Tjing

Det har gått för långt

Okej: jag vet att jag har väldigt lätt för att jaga upp mig och irritera mig på orättvisa saker och så (se inlägget om gymkärringen om ni inte förstår vad jag menar), men ibland kan till och med jag tycka att det går för långt.
Många i min klass (inklusive jag själv) har öppet visat sitt missnöje över hur examinationen av c-uppsatsen har gått till. Handledare och examinatorer håller inte alltid med varandra om vad som är rätt och ett arbete som blivit godkänt av en handledare har i nästa stund underkänts av examinatorn. Jag håller med om att det här är helt tokigt. Det måste finnas några slags riktlinjer som alla på skolan ska följa, en plan för hur rättning och examination ska gå till. Där är jag helt med mina klasskompisar.
Vad som däremot stör mig är att vissa när det går dåligt skyller på hela utbildningen och hävdar att de aldrig, aldrig skulle rekommendera den till en annan student. Märkligt tycker jag. Visst har det varit rörigt i vissa kurser, vissa föreläsare är sämre än andra och så vidare men tar ni inte i för hårt i er kritik?
Jag älskade radiokurserna, digital publicering var roligt och till och med tv-kurserna som jag aldrig trodde att jag skulle gilla uppskattades. Jag känner att jag har lärt mig mycket i många kurser och upplever inte alls att helheten har varit hemsk. Det har varit jävligt tufft under de senaste månaderna, men ibland får jag intrycket att folk börjar klaga så fort det blir lite mer än vanligt att göra. Och att de klagar ännu mer om de inte får godkänt.
Jag vill vara tydlig med att jag håller med om att det måste ske förändringar för att programmet ska hålla en god standard, men jag är absolut inte missnöjd med helhetsintrycket. Ska en handledare som inte håller måttet få förvandlas till allas samlade bild av den här utbildningens undermålighet? Jag tycker inte det.
Alla får ha sin åsikt och det här är min.

Tjing

VG i fotokursen

Fick nyligen reda på att jag lyckades få VG i fotokursen. Halleluja! Jag tycker att det ger mig skäl att vara lite extra stolt så därför tänkte jag bjuda på lite bilder från lite olika teman vi examinerades på. Ni kanske har sett dem tidigare, men jaja, här kommer de igen.

Porträttet. Modellandet står världens proffsigaste lillasyster Carolina för.
Förvandling. Anna är den vackra mamman på bilden med sin lille Hugo.
Stilleben inne.
Stilleben ute.
Modefoto. Victoria är den snygga modellen.
Change - yes we can. Min utställningsbild vid vernissagen. Världens bästa Stefanie ser ni på bilden.

Tjing

Dumma gymkärring!

Okej, jag är kanske lite arg.
Jag var på gymmet tidigare idag och råkade då ut för en otrevlig typ.
Som ni vet så leder blöta och geggiga gator till blöta och geggiga skor. Blöta och geggiga skor leder till blöta och geggiga golv. Vilket leder till krig. Och tillåt mig kasta den första stenen:

VAD ÄR DET FÖR IDIOTER SOM STÄLLER SINA GRISIGA SKOR I SKÅPEN PÅ GYMMET OCH INTE TORKAR UPP EFTER SIG?!

Ska jag som kommer efter verkligen behöva torka upp allt slaskäckel som personen innan tyckte sig vara för fin eller för viktig för att torka upp?
Det här höll jag och Maria på att diskutera i omklädningsrummet (utan att nämna ordet idiot, men nu i efterhand önskar jag att jag hade gjort det). Då är det en kärring som vänder sig upp och talar om att hon minsann ställde sina skor i skåpet för att de inte skulle bli stulna. Jag frågade då vänligt om hon då torkade upp efter sig, varpå hon snorkigt svarar "det får väl någon annan göra".
Ibland skäms man ju för att vara människa. Vad är det för fel på folk?
Skulle den där kärringen bli inslängd bland ett gäng grisar i en smutsig svinstia så skulle grisarna kasta ut henne illa kvickt för hennes brist på stil och finess. Och jag skulle med glädje stå bredvid och kasta tomater på henne.
Så. Då var det sagt.

Tjing

Vilken skön soffa jag har!

Hemma. Åh, vad jag älskar att komma hem efter en lång dag i skolan. Det är då man uppskattar småsaker som hur gott det kan vara med en kopp te eller hur sjukt skön en billig soffa från IKEA egentligen kan vara.
I två dagar nu har vi haft seminarier där uppsatser har diskuterats på löpande band. Intressant, men lite segt mot slutet av dagen när man suttit i timmar i ett rum utan fönster eller ventilation. Vi klarade oss bra både som respondenter och opponenter och fick lite tips på hur vi kan göra vår uppsats vassare än vass. Oh well, det får vi börja fixa imorgon.
Nu är jag lagom matt i kroppen och seg i huvudet. Det står helt klart att det blir en kväll i lugnets tecken i alla fall, något annat orkar jag inte med. Frågan är om det blir te och bok, te och tv-serie eller kanske till och med te och spel. Oavsett är det upplagt för en riktigt bra tisdagskväll.

Tjing

Barnfilmer är mys

Jag älskar barnfilmer. De ger en chansen att drömma sig bort till en annan verklighet samtidigt som man kan uppleva sin barndom lite grann i repris. B-E-A-UTIFUL som Jim Carrey skulle ha sagt.

Har du någon favoritbarnfilm?

Tjing

Uppväxt i en bubbla

Uppsatsen är utskriven och redo att lämnas in. Halleluja!
Idag ska jag bara njuta av att vara färdig och av att inte ha något mer arbete för tillfället. En ledig och skön dag helt enkelt. Vad ska jag använda den till tro?
Till att börja med måste jag gå ut och få lite frisk luft medan det fortfarande är ljust ute. Hade det inte varit för att himlen är så trist grå hade jag nog varit sugen på det på riktigt.
Sedan ska jag läsa i min bok som är sjukt spännande just nu. Jag läser Snabba cash, måste ju skynda mig igenom den innan filmatiseringen av boken kommer ut på bio i mitten av januari. Då ska den ses, helt klart!
När jag läser den här boken blir jag allvarligt talat rädd. Är verkligheten såhär rå och brutal? Hur kan man missa allt det här om det verkligen pågår så nära inpå en? Snacka om att man har växt upp i en bubbla fylld med bomull liksom. Det är när man läser en sådan här bok som man känner att man vill ta sitt pick och pack och flytta ut i skogen till något ödsligt och avlägset ställe långt ifrån maffiauppgörelser, droglangare och mord.
Nu snöar det också. Bäst att ta på sig mycket kläder då, för ut ska jag.
Vi hörs!

Tjing

Tillåt mig asgarva

"Till ventileringsseminariet, som är öppet för alla intresserade, bjuder vi in pressen. Därför ska ni mejla ett par korta, intresseväckande meningar om er uppsats till kursansvarig som sammanställer ett pressmeddelande". - Ur PM för C-uppsats.

Tillåt mig asgarva. Seriöst, tror de på fullt allvar att pressen (eller någon annan för den delen) skulle vara intresserad av att sitta och lyssna på ett ventileringsseminarium för c-uppsatser? Storhetsvansinnet har drabbat Linnéuniversitetet redan.
Undrar förresten vad de ska skriva i ett sådant pressmeddelande.

Välkommen till ett gladiatorspel i modern tappning på det nya universitetet.
Kom och se live när eleverna krossar varandras självförtroende genom att kritisera, håna och spotta på de arbeten som har tagit månader att färdigställa.
Se de tappra journaliststudenterna försvara uppsatser med sitt liv, medan du själv kan njuta av ett glas bubbel och några snittar liggandes på en divan med en gosig fårskinnspläd över dig.     
Klädsel: frack (overall och keps går också an).
Vi varnar för koma till följd av tristess och har du tidigare hjärtproblem så vill vi avråda från detta seminarium.

Ja, okej då. Om pressmeddelandet skrivs med lite humor och självironi så kanske någon redaktion kan tänka sig att avvara en stackars praktikant till det här uppdraget. Men jag skulle inte räkna med det.

Tjing

Min lilla samling

Jag hade ju tänkt försöka hålla mig vaken och se Sveriges JVM-semifinal inatt. Det får nog bli en kopp trevligt te ur min lilla samling så jag kan hålla mig vaken.

Tjing

Orka? Nej!

Borde sitta och finslipa på c-uppsatsen såhär nära inpå inlämning. Det kan man ju tycka, men jag har ingen som helst lust. Istället har jag bjudit hit Maria på middag och så får det bli lite snack om allt och ingenting och uppdateringar om vad som hänt sedan sist. Det är ju ändå söndag - lite ledigt kan man väl få iallafall.

Tjing

Jullovet i bilder

Nu är jag tillbaka efter ett långt jullovsuppehåll. Har varit rätt dålig på att dokumentera allt som har hänt i bilder, men några mobilkamerabilder har jag lyckats ta iallafall.
Ett vintrigt Stockholm i morgonsol. Världsklass.
Passade på att hälsa på moster med familj medan jag var hemma. Här lillkusinen Frida.
Sedan en tripp till snöriket Sundsvall. Kallt var det, så kallt att vi första natten inte kunde sova i gäststugan då det blev problem med uppvärmningen till följd av kylan.
Men sedan fick vi sova i gäststugan som planerat. Utsikten från sängen är inte så tokig va?
Fredrik är ju hemma nu igen och härom dagen gjorde har en grymt cool tatuering (där jag själv har en central roll som ni kanske ser...).
Nyårsfirandet blev lite annorlunda mot tidigare år då Angelica ju är mamma till lilla Kendra (till vänster) sedan en tid tillbaka. Även de flesta gästerna var föräldrar så det blev en del gos med bebisar den kvällen. Här ser Mattias på Sverige-Finland i JVM samtidigt som han "tar hand om" Kendra och Elly.
Nu blir det matlagning.
Tjing

RSS 2.0