Sommar på Öland

Min första vecka på Öland har gått. Som de flesta kanske vet har jag fått ett jobb på ett café på Böda Sand. Caféet ligger precis vid poolområdet och vi kan se havet inifrånvårt lilla glashus. Tre härliga tjejer att jobba med så det känns bra. Det enda som fattas är väl det fina vädret, för hittills har det varit regn blandat med sol varje dag. Konstigt och svårt att veta vad man ska ha på sig. 

Det som är härligt med att jobba i kassa här på Öland mot på andra ställen jag har jobbat är glädjen. Barn och vuxna som kommer för att bada och njuta av sin semester är trevliga och barnen är helt underbara. Ungarna kommer tillbaka dag efter dag för att bada och det spelar ingen roll att regnet öser ner. Sedan ska de ha glass fast de fryser så att läpparna är blå. De är väl svensk sommar antar jag. Och vem är jag att snacka förresten - jag tror att jag var exakt likadan. 

Jag har tagit lite bilder, men mitt internet här är segt och jag har ingen lust att sitta här inne hela dagen så bilderna kommer en annan gång. 

Hoppas att några av er kommer ner och hälsar på mig medan jag är här. Jobbar mycket, men om ni ligger vid poolen hinner vi umgås iallafall (och på mina lediga dagar förstås). Välkomna till Böda Sand!

Tjing 

Anders - director's cut

Ikväll har vi filmat våra sista scener till kortfilmen. En skön avslutning på flera sätt - det sista innan sommarlovet och dessutom innebär det lugn och ro imorrn. Bäst ikväll var Anders. I dagens scen skulle vår karaktär dumpa ett lik (insvept i en matta) från en bro. Naturligtvis var det vatten under, scenen blev cool, men sen var det ju just det där med mattan. Naturvänner som vi är ville vi inte låta mattan flyta iväg eller sjunka till botten och vi var tvungna att göra något för att få upp den igen. Det är märkligt egentligen hur dåligt vi hade planerat just uppfiskandet, det andra var ju ganska genomtänkt. Det hela slutade med att Anders fick hoppa i vattnet (som inte såg så fräscht ut) och hämta mattan. Allt detta har vi naturligtvis på film. Allt för konsten.

Tjing

RSS 2.0