Ledig dag och Vasaloppstankar

Tack vare vår vansinniga effektivitet och otroligt dåliga tidsuppfattning var jag och resten av min grupp ledig från skolan idag. Vad jag har gjort idag är följande:

1. Tränat en timme på gymmet. Sådant som gör att man verkligen kan vara nöjd med sig själv resten av dagen.
2. Sett på skidåkning. Det blev ju inte alls en särskilt lyckad svenskdag som många kanske hoppats på, men det är ju också det som är tjusningen med idrott. Man kan aldrig veta hur det kommer att gå. 
3. Just nu väntar jag på att vår goda potatisgratäng ska bli färdig i ugnen. Det är faktiskt ganska kul att laga mat om man har tid och energi - som på helgen till exempel.

I helgen är det ju Vasaloppet. Något som är otroligt tråkigt att titta på tycker jag. 15 000 pers som släpar sig runt på skidor och många av dessa verkar mest vara där för att dricka blåbärssoppa. Och det är samma personer i centrum varje år och man har ingen speciell att heja på. Missförstå mig rätt, det är klart att folk ska åka Vasaloppet och att svt ska visa spektaklet som de alltid har gjort. Men att titta på amatörer som ska förflytta sig nio mil bara för att se om de överlever det hela? Själv är jag tveksam till om jag skulle vilja ställa upp i en tävling om jag inte hade en chans att vinna. Därför är jag inte så intresserad av att titta på andra som inte heller kan det.   

Tjing

Glad och rörd

Tänk att man kan bli så lycklig när någon man inte känner ska gifta sig. Kronprinsessan Viktoria ska äntligen få sin Daniel. Det kommer att vara något alldeles extra av så enorma mått att man inte kommer att få chansen att uppleva något större spektakel under sin livstid. Kanske handlar inte glädjen om att det är just ett kungligt bröllop, utan bara att det är ett kalas där alla på sitt sätt är välkomna. Känns som en händelse som förenar svenskarna till viss del, lite som när en idrottsstjärna vinner ett OS-guld.
Alla älskar bröllop - så är det bara. Alla surpuppor som ogillar monarkin kan ju sitta och tjura i något hörn under ceremonin. Oavsett vad ni säger så är det här bra för Sverige och jag tänker iallafall fira.
Grattis Viktoria och Daniel!

Tjing 

Tillbaka till verkligheten

Jag tror nog att jag fortfarande är kvar på praktiken. Jag kommer på mig själv med att hela tiden se fram emot vad jag ska göra på jobbet imorgon. Problemet är bara att jag inte är kvar. Det var så roligt där, fatta att få syssla med sin hobby på heltid. Underbart. Hoppas att jag kan få komma tillbaka dit en dag.

Igår gjorde jag nog bara bra saker. Städade, diskade och skickade ut fjorton ansökningar till olika jobb för i sommar. Något lär det ju bli iallafall, annars får jag klättra på väggarna tills skolan börjar igen i höst.

I förmiddags tränade jag på gymmet för första gången på jag vet inte hur länge. Det är konstigt det där hur fort man bildar dåliga vanor. Men nu ska det bli ordning och reda. Bättre mat och bättre träning är framgångsreceptet är det tänkt. Min hungerframkallande medicin skrämmer mig lite - och jag tänker inte låta den förvandla min kropp till en barbapappa-kopia. Inte en chans. 

Idag var också första dagen på min nya kurs Digital publicering. Det verkar som om det kommer att bli väldigt intensivt, men förhoppningsvis är det roligt på vägen.

Tjing

Beviset

bild

Här är beviset - jag får köra bil igen. Jag passade på att köra lite medan jag bodde hos mamma under praktiken. Det gick oväntat bra måste jag säga. Det är, som alla säger, som att cykla. När man väl lärt sig så kan man det. Att få köra igen var en underbar känsla och den här gången ska ingen ta kortet ifrån mig!

Tjing

Praktiken är över

Nu sitter jag på bussen tillbaka till ett tydligen snöigt Kalmar. Trots att jag har haft det underbart kul på praktiken så är det ändå lite skönt att få komma hem igen. Har ju saknat min sambo...

Ikväll är det Lilla Ego klockan 19.00 i Radio Shore 98,6 mhz. Det har jag också saknat och nu när jag har fått ännu mer smak för radio ska det bli extra roligt. Vet inte vad vi ska prata om riktigt, men jag har ju minst fem timmar i buss kvar så något ska jag nog hinna klura ut. Något nytt och fräscht kan jag iallafall utlova och en mycket glad nyhet väntar de som lyssnar på programmet eller som läser min blogg ikväll.

Sitter just nu och försöker sammanfatta min praktik till ett litet föredrag vi ska ha imorgon. För nu är det tillbaka till verkligheten. Upp tidigt, sitta i skolan tills ögonlocken klipper, träna, laga mat och sedan när man är helt slut på kvällen slappa i soffan framför något skitprogram på tv:n. Men så långe jag få vara med min sambo igen så är det helt okej med allt det där.

Nu ska jag äta en macka och sedan vila lite grann. Hoppas att ni lyssnar på Lilla Ego ikväll. Nypremiär med en utlovad överraskning och nya programpunkter - kan det bli bättre? Nä, tänkte väl det!

Tjing

Kommentator, jag?

Lovar att skriva igen (mer regelbundet) när jag kommer hem till Kalmar. Inte så roligt att sitta i "källaren" och skriva blogg. Ska bättra mig sen. Praktiken är underbar för övrigt. Rapporterar tydligare sen. Imorgon ska jag gå på hockey och troligtvis referera, så lyssna på sportextra imorgon så kanske ni hör mig...

Tjing

RSS 2.0