Julstämning och filmkväll med blandade känslor

Tänkte  berätta om julmarknaden igår. Riktigt mysigt. Om någon av er någonsin har vägarna förbi Kalmar såhär vintertid så besök julmässan på slottet. Det rekommenderas.


Världens bästa sambo

Såg två filmer igår kväll med min sambo. Det ska sägas att filmerna som kom inte var de som vi beställt, det hade väl blivit något knas. Så det var med lite besvikelse som vi kom fram till att det var lika bra att se filmerna eftersom vi ändå hade dem hemma. Förväntningarna var inte så höga. Rika vänner med Jennifer Aniston var en ganska tråkig film med ett så tvärt slut att jag först inte fattade att filmen var över. Efter en liten paus med kvällspromenad slog vi igår andra filmen -Million dollar baby. Utan några som helst förväntningar. Den var så bra. Spännande, sorglig och till och med rolig på sina ställen. Underbar. Det som däremot inte var det var att filmen hackade så vi missade typ två scener i mitten. Jag blev rätt arg och irriterad, jag har ju ändå betalat för att hyra den. Men nu har jag reklamerat den så jag hoppas på att få hem ett bättre exemplar så att jag kan se filmen i sin helhet. Jag har ingenting emot att se hela igen.


Julstjärnan i köksfönstret

Idag är det första advent. Mysigt. Jag köpte glögg och lussebullar igår på julmässan så det blir julfika ikväll. Dessutom gick vi ner till Maxi förut och köpte bland annat lite julpynt så nu har också vi lite juligt i våra fönster.



Minijulgran med glitter i vardagsrumsfönstret

Tjing

Parmiddag och Idol-hysteri

Igår hade vi parmiddag här hemma. Det låter helt vansinnigt vuxet att säga att man haft parmiddag, men det var inte den känslan jag hade. Det var mer avslappnat - vi hade bjudit in två vänner som helt enkelt råkar vara ett par. Jaja, kul var det iallafall. De gillade maten, vi såg Idol-utröstningen och spelade spel. Trevligt.

Johan Palm åkte ur Idol. Hysteri är bara förnamnet, men det var väl på tiden. Det kommer att gå bra för honom i karriären iallafall - han har ju sina avsvimmade fans med sig fortfarande. Förresten; Grattis till bilen Robin B.

Idag ska jag ner till julmarknaden på slottet och filma för vårat magasin i skolan tillsammans med Jessica. Jag känner mig väl inte jättepepp, men det blir säkert kul när man väl är där. Ska leta upp några mysiga kalmariter med rolig dialekt och låta dem säga något roligt om hur de firar jul.

Tjing

Festprissen från Rockneby

Idag har jag besökt Rockneby för första (och eventuellt enda) gången i mitt liv. Liten liten ort utanför Kalmar för er som inte visste det. Det var jag och Matilda som skulle göra ett inslag om vildsvinsolyckor och efter mycket om och men hamnade i Rockneby med en jägare. Det visade sig att mannen dessutom jobbade för räddningstjänsten, så det blev ju två flugor i en smäll det. Han berättade om hur olyckorna var och hur sökandet efter de stora grisarna gick till. Jag och Matilda fick dessutom en liten rundtur på den minsta brandstationen jag någonsin har sett. "Men man kan ha fest för 30-40 pers här inne" försäkrade han.

Nu är jag hemma igen, trött men mätt och belåten. Spaghetti och köttfärssås i magen och handboll på tv, kan det bli bättre? Ja, det hade varit bättre om jag inte hade behövt gå upp före klockan sex imorgon bitti. Det blir en tidig kväll.

Tjing

Stress i kvadrat

Vilken jobbig dag. Upp tidigt i morse efter att ha varit sjuk, vilket aldrig är kul eftersom man dels har vant sig av vid att kliva upp tidigt och dessutom fortfarande är matt i kroppen.
Jagade byggföretag och liknande i en och en halv timme innan vi gav upp och bytte projekt. Det blev ett inslag om spelberoende. Jag och Mackan tog oss till en gymnasieskola och trängde oss på några elever. Det är lustigt att eleverna var väldigt hjälpsamma och alla vi frågade om hjälp ställde upp. När vi däremot ville prata med en kurator på skolan blev det svårare. Den ena påstod att hon inte hade tid, den andra öppnade inte ens dörren. Vi åkte till en annan skola, men där var kuratorn ledig på onsdagar. Hoppas att det inte är lika svårt för eleverna att få tag på elevvården.

När vi kom tillbaka till skolan med våra bilder lyckades vi tanka in bilderna fel i datorn. När vi satt i redigeringen insåg jag till min fasa att dagens redaktörer parat ihop mig med min andra hälft rent redigeringsmässigt - nämligen någon som var precis lika kass som jag. Det blev en jävligt snabbt och stressat jobb, där resultatet också blev därefter. Sändningen i stort blev väl ingen höjdare heller.

Vid sju var det radio som vanligt. Under sändningen insåg jag att jag hade ätit alldeles för lite i all stress. Illamåendet steg och steg och vid ett tillfälle kom jag på mig själv med att inte ens höra vad Maria sa. Jag var så nära att kräkas. Äckligt. Jag klarade mig hem och världens bästa sambo hade köpt blåbärssoppa till mig så nu mår jag mycket bättre.

Nu måste jag gå, sängen saknar mig.

Tjing


Händelselöst

Det är så tråkigt att vara sjuk, det händer ju verkligen ingenting. Har varit hemma idag också och nu känns det lite bättre, så det blir nog skola imorgon. Och radio. Och handla på Maxi. Jättesent med andra ord. Det finns för lite tid helt enkelt.

Ikväll ska jag och Mattias slappa och se på 21 grams. Jag har hört att den ska vara bra så det ska bli spännande. Åh, vad jag plötsligt blev sugen på att gå på bio. Det var länge sedan nu. Senaste filmen jag såg var nog The dark knight tidigt i höstas (rekommenderas varmt by the way, men se Batman begins först).

Tjing

Sjukstuga

Mår ännu sämre idag. Halsen ömmar, huvudet dunkar och näsan är totalt igentäppt. Det är så jobbigt. Och nu har jag lyckats smitta Mattias också. Vi har haft sjukstuga här hemma idag och inte gjort någonting alls, vilket var välbehövligt.
Det värsta är att det känns inte ett dugg bättre nu än vad det gjorde i morse, men imorgon MÅSTE jag gå till skolan. Risken är nämligen att den grupp jag är i med skolarbetet kommer att tro att jag låtsas vara sjuk för att slippa. Så är det verkligen inte och därför kommer jag att behöva gå till skolan imorgon oavsett hur jag mår för att bevisa att jag inte försöker komma undan arbetet. Alltså, akta er för mina hostattacker för imorgon kommer jag...

Tjing

Förkyld

Ja, någonting har jag iallafall dragit på mig. Det kliar i näsan, jag är raspig i halsen och jag tror inte att min näsa någonsin producerat såhär mycket snor. Antagligen går det över snart, men tanken på nästa vecka gör att jag bara vill stanna hemma i sängen fram till nästa helg. För nu är det dags att sticka ut och tränga sig på hos människor som inte har lust att prata när det handlar om en skoluppgift. Och det blir ju inte lättare när vi har en fet kamera uppe i ansiktet på dem.

Igår var det födelsedagsmiddag uppehos grannarna. Det var väldigt trevligt med massor att äta, så jag vaknade lite lätt illamående efter både middag, tårta och pannacotta.

Förresten, angående mina pengar: idag fick jag ett mejl från ett företag som inte lyckats dra pengar från mitt konto för att jag inte hade tillräckligt med pengar där. De skulle ha 79 kronor, jag hade 69. Lustigt va? Om det är någon som antecknar så önskar jag mig pengar i julklapp.

Idag blir det nog en lugn dag här hemma i lägenheten med en film ikväll och lax till middag. Kanon.

Tjing

Pank direkt

Det är helt sjukt. Jag tittade precis på mina räkningar för nästa månad och har insett att jag kommer att ha ungefär 200 kronor att leva på när allt är betalt. Är inte det vansinnigt? Om det inte vore för att vi är två här hemma så skulle inte jag ha råd med mat den här månaden. Visserligen är månaden lite extrem med tanke på att jag fått både elräkningen och radiotjänsträkningen på en gång, men såhär ska det inte behöva vara. En kompis till mig har nu i två veckors tid gått 40 minuter till skolan för att hon inte har råd att åka buss eller att laga sin cykel. Tänk om vi dessutom hade haft dyr studentlitteratur att betala den här månaden. Vill inte ens tänka den tanken.

Och jag som ska på semester över jul också. Tack mormor för resan och all-inclusive, men om vi ska iväg och göra något så måste jag snylta på familjen och jag hatar det. Än finns det lite kvar på sparkontot som jag skulle kunna ta av, men det är tragiskt om jag ska behöva ta därifrån för att kunna köpa en mjölk på ICA. Sjukt är vad det är.

Tjing

Nördat på Youtube igen

Tänkte säga godnatt nu med ett lustigt litet klipp från youtube. Tänk vad man kan göra med sin fritid.

Tjing


Vilken kvinna!

Valerie Geller. Vilken fantastisk kvinna. Jag var precis på en underbar föreläsning med en otroligt inspirerande radioprofil från USA. Föreläsningen fick mig bara att inse att det verkligen är radio jag vill hålla på med. Det är så skönt att få sin magkänsla bekräftad sådär direkt. Till nästa avsnitt av Lilla Ego kommer jag att försöka tillämpa några av hennes tips. För visst har hon rätt:

Tell the truth
Make it matter
Never be boring

Tjing


Ååååååååååååååååh så trött!!

I söndags låg Mattias och jag och halvsov till Kopps klockan 19 och gick och la oss efter tv4-sporten klockan halv nio. Som värsta pensionärsparet! Vad är det för fel på oss? Varför är jag så trött hela tiden? Den senaste tiden har jag kraschat totalt på soffan när jag har kommit hem från skolan på eftermiddagarna. Och jag sover alldeles för länge så jag blir inte piggare av sovstunden heller. Känner nu hur jag sitter och tomstirrar på skärmen också.

Det kan kanske är skolans fel. Den här kursen är väl inte riktigt mitt område och jag fattar inte riktigt hur man gör någonting. Suck. Imorgon ska vi ha en hel dags föreläsning om bara ljussättning. Just när man trodde att det inte kunde bli segare. Det är konstigt för vi gjorde ljussättningsövningarna idag och imorgon ska vi lära oss hur man ska göra. Borde vi inte ha fått mer information innan?
Något som är lite lustigt är att vi går igenom exakt samma saker i alla kurser som har något slags journalistiskt innehåll. Allt är så bakvänt. I den här kursen tjatas det om nyhetsvärdering och liknande som vi gick igenom för en månad sedan i radiokursen- men hur man vitbalanserar kameran förväntas vi komma ihåg fast det var ett halvår sedan (med ett lov i mitten) som vi gjorde det sist. Förklara den logiken!

Nu har vi precis varit nere på maxi och handlat. Förhoppningsvis klarar vi oss på det här nu tills vi får csn nästa gång - vi är inte så täta just nu kan man väl säga. Men vi löser det genom att inte göra kostsamma saker alls i helgen. Det blir mycket film och spel skulle jag tro.

Tjing

Helginfo

Fredag: Lång dag i skolan med filmvisningar. Måste säga att jag lärde mig väldigt lite på att sitta där, men det var lite underhållande. Vi såg bland annat den första aktuellt-sändningen någonsin. Teknikstrul, taskig hållning, fula kavajer och förvirrade blickar. Underbart. Finns att se här - klicka in på öppet arkiv, första aktuellt och sedan Lars Ag fisketvist på Island.
På kvällen blev det tacos och sedan Idol tillsammans med Jenny, Anders och Nisse. Tråkigt att Robin E åkte ut tycker jag, men vad göra.

Lördag: Ganska slapp dag. Mattias päron kom hit med äppelkaka (ha ha). Var nere och kollade stan en snabbis och käkade på pizzerian efteråt. På kvällen spelade vi spel och såg på tv.

Söndag: Gjorde ett jobb till SR Kalmar idag om en konståkningstävling. Hade behövt vila ut lite, men man vill ju ta chansen när man väl får den. Ordföranden i klubben är otrevlig som fan, men annars var det ganska kul. Det är nästan så att jag skulle vilja hålla på med konståkning bara för att få ha sådär fina klänningar. Då är det nog bäst att jag fungerar som maskot - börjar jag röra på mig så blir det nog pannkaka av alltihop. Nu sitter jag och Mattias i soffan och lyssnar efter mitt inslag som ska sändas snart.

Tjing

Läs reportage

Jag har skrivit ännu en text i lokaltidningen Östra Småland. Du kan läsa den här http://www.ostran.se/kultur_noeje/ung/anja_vill_haalla_framtiden_hemlig . Tack för påminnelsen pappa!

Tjing

5 timmar rast

Jag blir så irriterad på hur schemat är lagt ibland. Någon måste ha varit riktigt trött när han la schemat eller helt sakna förståelse för att studenter, liksom alla andra människor, vill ha lite fritid ibland.
När jag och några i klassen pratade om hur sena dagar vi har så fick vi bara till svar av läraren att "jag ska faktiskt vara här ännu längre än er". Jaha? Han får ju iallafall betalt för sitt slit. Det enda sättet som vi studenter kan tjäna pengar på att sitta i skolan är att man inte hinner handla.

Jag kom nyss hem från skolan. För andra gången idag. Faktum är att jag kom hem vid halv ett första gången och sedan var tvungen att åka ner till skolan igen till klockan sex för att gå igenom kameraövningen som vi gjorde på 40 minuter i förmiddags. Är det inte ett märkligt upplägg?

Imorgon väntar föreläsning fram till klockan fyra. Inget märkligt med det. Men jobbigt.

Tjing 


Dagens schema

Det har varit en låååååång dag i skolan idag.

Började klockan nio.
Hade redigerat färdigt klockan sex.
Radion var klar klockan åtta.
Hade handlat klart på Maxi klockan halv nio.
Hemma i värmen halv tio.

Efter 13 timmar hemifrån känner jag mig ganska slut. Dags att sova snart så att jag orkar med morgondagen också.

Tjing

Nu e´re slut...

Tisdagsmys idag med finmiddag och levande ljus. Härligt att få bli lite uppiggad sådär mitt i veckan. Vi har just sett färdigt sista vänneravsnittet (som jag visserligen sett hundra gånger, men ändå) och därmed har vi sett alla avsnitt på en rad här nu på typ två-tre månaders tid. Vi är sjuka - det står jag för. Men det tar nog ett tag innan vi börjar kolla ett varv till.

Tjing

PS. Tack Marcus. Och till alla: lyssna på Lilla Ego imorgon kväll 19.00 på www.shore.hik.se.

Lugn och ro

Ännu en vecka är till ända. Ännu en kurs är slut. Jag är på ett sätt glad att kursen är slut, men på ett annat sätt känner jag att jag skulle kunna läsa samma kurs igen för att slippa nästa. TV-kursen. Det är INTE MIN GREJ! Tappade intresset helt och hållet på grund av det dåliga samarbetet i gruppen i våras när vi läste A-kursen. Men vad göra, schemat är som det är.

Till er som inte har hört det så har jag fått en praktikplats på Radiosporten i Stockholm i januari. Grattis till mig.

Nu blir det middag och senare ikväll ska vi se Råttatouille. Skönt att få vara själva en helg, har varit dåligt på det på senare tid.

Tjing

RSS 2.0