Vintersporterna går mot sitt slut

De senaste veckorna har man varit ganska bortskämd med att det alltid finns något sportevenemang att titta på. Kvalserier och slutspel, landskamper och säsongsavslutningar. I många olika sporter, vilket är väldigt roligt för mig som sportfreak. Jag vet att många ser fram emot allsvenska premiären i fotboll i helgen, men jag är tyvärr inte en av dem. Fotboll är inte min grej. Visst har jag spelat fotboll i min barndom, men vem har inte det? Med åren har jag insett att spelet går för långsamt för min smak och att många spelare är för mesiga. Titta bara på Portugal-Sverige i lördags. Ronaldo grät ju nästan när han blev av med bollen, trots att det var helt schysst. Är det bara jag som tycker att den matchen var dödens tråkig?

I den här stan är det förstås lite fult att säga att man inte uppskattar fotbollens ädla konst - Kalmar är ju faktiskt bäst i Sverige. Jag vill inte att alla ska hata mig nu för den här åsikten jag har, fotboll är okej. OM spelarna står ut med tufft spel utan gnäll och det görs mycket mål och snygga räddningar. De har 90 minuter på sig, ändå hinns det ofta bara med i snitt två tre mål. Om ens det. Det är för lite för att locka mig. Återigen - se Portugal-Sverige. 

Handbollen är inne i sitt slutspel och ishockeyn är det inte många matcher kvar av heller. Under vintern finns det så mycket roligt att titta på - handboll, ishockey, skidskytte och en massa annat kul. Och när allt det roliga tar slut är det bara fotbollen som blir kvar. Suck. Det är inte fullgott tycker jag. Om man ska se det positivt så tittar man ju iallafall inte lika mycket på tv under sommarsäsongen, så det är ingen jättestor förlust.

Tjing


Latheten ledde till hämtmat



Efter skolan i dag var jag och Mattias för slöa för att laga mat. Därför unnade vi oss varsin avocadosallad från vår favoritpizzeria. Ibland får man vara lat.

Tjing

Mysfika med hembakta scones

Ikväll har vi haft mysfika med hembakta scones. Tänk vad lätta de är att göra och ändå gör man dem så sällan. Mattias stod för knådandet. Själv drog jag vinstlotten och kom undan med att bara dekorera kanterna lite fint och äta såklart. Gott var det iallafall.














Tjing


Måttligt med motion idag

Imorgon ska ska ska jag gå och simma före skolan. Hade tänkt göra det idag, men all stress i morse gjorde att jag glömde bort att packa grejer. Ärligt talat hade jag ingen större lust idag heller.
Istället blir det en trevlig promenad med våra grannar, det får räcka som träning idag.


Grannhunden Olle


Grannen David med min Mattias.


Jag vet att det ser ut som en liten bajskorv, men det är faktiskt en liten padda som Olle har hittat.

Tjing

Stressig morgon och trevlig överraskning

På grund av en helg fylld av långa härliga lata dagar var det inte nådigt att kliva upp i morse. Mobilens alarm ljöd väl iallafall tre-fyra gånger genom sovrummet innan jag kom mig för att gå upp. Först när jag skulle sätta i mig frukosten insåg jag att jag tagit det alldeles på tok för lugnt - plötsligt hade jag bara fem minuter på mig innan jag behövde dra iväg. Jag kastade i mig gröten och attackborstade tänderna. Med havregrynsgröten i halsen slängde slet jag på mig skorna och smällde sedan igen dörren när jag gick. Det dåliga samvetet kröp sig på mig senare när jag insåg att min sambo fått stå ut med att höra allt mitt gnäll och att han kanske trodde att mitt dåliga humör var riktat mot honom på något sätt.

Väl framme i skolan (tio minuter tidig, bakvänd tidsoptimist verkligen!) skickade jag ett sms till min älskling och bad om ursäkt för morgonen. Efter det kändes allt bättre. Den nya kursen verkar oväntat intressant, även om det blev lite väl mycket siffror för min smak i slutet. Eller så var det just det att det var slutet på dagen som gjorde att siffrorna verkade både fler och svårare.

Väl hemma igen efter en ganska behaglig cykeltur slår stressen till igen. Papper från Skatteverket ligger på dörrmattan, det är dags att självdeklarera. Suck! Jaha, då är det bara att försöka hitta alla jävla papper från årets arbetsgivare. Var nu de kan ligga.



När jag öppnade plasten fick jag ändå en riktigt trevlig överraskning - jag ska få tillbaka pengar. Det är nästan så att jag blir lite lockad att leta fram papprena från alla arbetsgivare på en gång och ta reda på om det är för bra för att vara sant. Äh, det får vänta lite. Det får räcka med ett nyp i armen för nu.

Tjing

Färdigdiskat och skitnödig fågel

Ibland önskar jag att jag hade ett hembiträde. Ni vet, någon som diskar och städar, kanske till och med tvättar och stryker åt en. Som student finns det inget som helst utrymme för en sådan utgift i budgeten och därför måste man ta tag i det själv emellanåt. Idag var det diskberget som var mest akut. Jag kan inte säga att jag blev direkt sugen på att ta tag i det hela när det såg ut såhär. Tyvärr måste det göras för att vi ska ha några bestick att äta med ikväll.






Men nu är det gjort. Bordet är rensat, disken är ren och inställd i skåpen och till och med spisen har skrubbats skinande ren. Det är nu man verkligen kan njuta av sin ledighet. Nöjd med mig själv har jag nu sjunkit ner i soffan igen.

Vi var ute på en liten promenad också, min sambo och jag. Skönt vårväder i Kalmar idag, hoppas att det håller i sig såhär nu bara.





Eller det kan gärna få regna lite inatt eller något. När vi kom tillbaka från promenaden insåg vi nämligen att en fågel har skitit mitt på vårt köksfönster. Lagom roligt. Eller ja, lite komiskt är det ju faktiskt. En störtskur på en tio minuter sådär är välkommen att skölja bort äcklet från rutan.


Jag har bestämt mig för att försöka blogga med fler bilder, jag gör så gott jag kan iallafall.

Tjing

Slår ett slag för innetofflor

Det låter lite pensionärsaktigt, men jag vill ändå slå ett slag för innetofflor. Min favoritsöndagsoutfit består av mjukisbyxor, en lång t-shirt och naturligtvis de där innetofflorna. Det är så skönt!


Här är ett par av mina tofflor. Skidskytte i bakgrunden om ni undrar...

Jag hade en riktigt udda dröm inatt/i morse som gjorde att jag inte ville gå upp ur sängen förrän alldeles för sent. Som ni vet har en av mina bästa vänner precis blivit mamma och det har på något sätt smittat min hjärna. I förrgår drömde jag att jag hade en son som hette Vilgot och inatt var jag bara gravid. En klasskompis till mig var också gravid och skulle få barnet på onsdag. Varken hon eller jag var speciellt tjocka, så allt var bara jävligt konstigt. Mitt i alltihop skulle jag träna handboll hemma i Märsta och fick skjuts dit av Claes Malmberg (?). Jag vet att jag är störd. Var får jag allt ifrån?

Tjing

Earth hour i bilder

Såhär mysigt är Earth hour hemma hos mig ikväll.


Ett underbart blockljus vi fick i julas av Mattias mamma. Det lyser jättefint.


Det blev en ganska sen middag idag. Kom ur rytmen efter den långa sovmorgonen.





Tjing

Skulle gärna dansa för klädernas skull

Jag tittade precis på bilder från Let's Dance-finalen. Min första tanke var faktiskt att jag också skulle vilja vara med. Inte för att jag är någon dansare, men de ser ut att ha så roligt. Dessutom skulle jag mer än gärna ställa upp bara för de coola klädernas skull. Annika Sjöös röda glitterdräkt, Laila Bagges rockklänning - behöver jag säga mer. 
Vilket ypperligt tillfälle att komma i form också. Jag tänker på Morgan Allings viktras exempelvis. Det här är definitivt ett roligare sätt att gå ner i vikt än att vara med i typ Robinson och halvt svälta ihjäl.

Jag har tyvärr anledning att tro att jag aldrig kommer att få ställa upp i en sådan tävling. Jag är nämligen, som bekant, inte ett dugg känd. Inte det minsta. Men idag kan man ju bli känd för det mesta, så jag får väl jobba för det. Det svåra är nog att bli känd för något positivt som man vill stå för. Att ställa upp i Big Brother eller något liknande trams är väl inget att hylla direkt. 

Glöm inte att släcka lamporna mellan 20.30-21-30 ikväll. Earth hour ni vet. Här hemma kommer lamporna att vara släckta iallafall. Däremot kommer nog tv:n att stå på. Sportkväll ikväll, det är som det är.

Tjing

På tok för lång sovmorgon

Jag borde inte ha varit så trött idag, jag fick ju faktiskt en lång sovmorgon igår. 11.40 vaknade jag, förvånad över mitt sjusoveri. Trots att klockan är halv två nu har vi inte ätit lunch ännu. Vi åt ju för sjutton precis frukost. Det är inte utan att man skäms lite. Men det är ju ändå lördag. På måndag är verkligheten ikapp en igen, så det är bara att njuta nu medan man kan.

Tjing

Isprinsessa i ett tidigare liv?

Jag ska säga som det är - jag kan ingenting om konståkning. Men varje gång det är på tv blir jag som förtrollad och sitter som fastklistrad vid tv:n. Jag är nog egentligen en isprinsessa i min egen hjärna, bara det att jag aldrig har provat på. Det handlar nog i grund och botten om att jag själv är på tok för osmidig och har för taskig balans för att klara av en idrott som denna. Därför blir jag så fascinerad av folk som faktiskt kan det här.
Det här med regler och sådant i konståkningens värld förstår jag inte alls. En sak vet jag ändå. Jag älskar Kristoffer Berntsson stil. Ja, jag vet att han gjorde missar och ramlade och allt det där, men det bryr jag mig inte om. Han är passionerad och inte sådär klassisk och tråkig som många andra åkare är. Han ger sporten något nytt och annorlunda - bjuder på sig själv. Kroppsspråket och minspelet visar att han älskar att vara där han är och det är den typen av idrottare som är mest underhållande att titta på.

Tjing

Obama hos Leno gav VRG-flashbacks

Sitter just nu och tittar på när Barack Obama besökte Jay Leno. Det är en repris från klockan 23 igår, vilket jag faktiskt också såg. Alltså har jag sett samma program här nu två dagar i rad. Det beror delvis på att det var så kassa program i övrigt på tv, men också för att jag blev så imponerad av den här mannen när jag såg det första gången. Smart snubbe, den där Obama. Han vågar sitta där i ett sjukt populärt "vanligt" program som människor faktiskt tittar på och bli utfrågad av en oberäknelig karaktär som Jay Leno. Genom att gå med på att sitta där i en av världens mest populära lateshows tror jag att Barack Obama gjorde sig än mer folklig. När han dessutom bjöd på lite humor och berättelser blev det troligen ännu bättre. Starkt gjort och smart drag.

En sak som jag kunde tänka på när jag tittade på honom är hur vältalig Barack Obama är. Avundsjukan bubblade upp lite inom mig när jag hörde honom prata och jag kände :"varför kan inte jag också få låta sådär intelligent när jag pratar?". Det var som att gå på Viktor Rydberg Gymnasium igen och känna sig helt bortkollrad när överdrivet smarta klasskompisar öppnade munnen och sa så bra saker att man själv kände sig som en lågstadieelev på studiebesök. Usch för den känslan. En lustig reflektion: den känslan av att känna mig korkad och bortkommen har egentligen aldrig infunnit sig igen efter gymnasiet. Och då läser jag ändå på högskolan nu. Jag vet inte vad det säger om VRG. Eller om högskolan.

Tjing

Massor med grattis

Tidigare idag pratade jag med min kompis som fick sitt första barn igår. Det blev en liten Kendra och hon är så söt på bilden. Grattis gumman!

Grattisockså till lillebror  som gick till SM-final med HV71:sJ20 idag.

Trots att mitt tidigare handbollslag Skånela IF nu åker ur elitserien efter säsongen vill jag ändå gratta till en stark avslutning. Skönt att få gå ur högsta serien med äran i behåll. Lycka till nu alla tjejer, nästa år kommer ni upp igen.

Ett tredje grattis till mig själv som lyckades få VG på praktikkursen.

Igår kom pengarna, idag försvann större delen av dem. Hyra, telefon och andra räkningar äter upp mina pengar. Att vi dessutom storhandlade idag gjorde ju inte det hela bättre. Vi handlade varor så vi fyllde frysen och köpte också på oss andra viktiga varor. Nu behöver vi förhoppningsvis inte handla mer på ett tag.

Att ta sig ut till bussen på mina galet stela ben var en riktig pärs. Likaså att sätta sig och att ställa sig upp igen. Oroande är också att den värsta värken brukar komma den andra eller tredje dagen. Hur ska det då bli imorgon?

Tjing

Är Lill Lindfors och min mormor släkt?

Smärtan i låren är överväldigande. Tänk hur lätt man glömmer hur träningsvärk känns. Tokigt.

Alldeles nyss satt jag här och försökte vara lite duktig och tjuvstarta läsandet inför nästa kurs. Det var väl lite lättare än jag hade väntat mig, men det var ju inget bästsäljare direkt. Efter 15 sidor ledsnade jag. Äh, vad gör det egentligen. Kursen har ju faktiskt inte börjat än. Jag bara tänkte att det är ju inte helt fel att vara ute i god tid med läsningen när man inte är överdrivet insatt eller speciellt intresserad av ämnet. Ekonomijournalistik. Nja. Jag vet inte. Men man mår ju bättre av att vara positivt inställd, så jag ska göra ytterligare ett försök senare.

Just nu sitter jag och slötittar på den tredje reprisen av Så ska det låta. Konstigt det där. Jag brukar inte titta på Så ska det låta, ändå har jag lyckats se just det här avsnittet tre gånger. Just den här biten också när Måns Zelmerlöw sjunger "Jag ljuger så bra".  Bra där.
På tal om ingenting inser jag nu hur mycket Lill Lindfors (som är med i programmet) påminner om min mormor. Stilen är nästan läskigt lik. Varför har jag inte tänkt på det tidigare? Kanske var det det speciella valet av sång som hon gjorde som utstrålade lite mormor. Eller så är jag bara trött och hungrig. Jag vet inte.

Klockan 13.00 spelar lillebror och hans lag den avgörande semifinalen mot Luleå. Igår utmärkte han sig genom att göra både mål och assist. *Stolt*. Hoppas att det blir en favorit i repris idag då. 

Tjing

Grattis Angelica och Andreas!

Hoppas att ni mår bra alla tre!

Tjing

Massiv träningsvärk och tankar om oppositionen

Benen är uppslängda på soffbordet och datorn är uppsatt i knät. Alldeles nyss drack jag en kopp varmt, gott te och åt knäckemacka. Mina lår värker efter ett tufft boxningspass på gymmet, men det var riktigt skoj. Tills vi skulle gå därifrån och benen absolut vägrade att cykla. Det fick göra ont ett tag, jag och Maria hade ju en dubbeltimme av vårt radioprogram att se fram emot så det var bara att kämpa sig fram.

I förmiddags hade vi oppositioner på våra webbtidningar. Det är förundrande att vissa människor varken kan ge eller ta kritik på ett ordentligt sätt trots att de är vuxna människor. Jag säger inte att jag har lätt att ta kritik, det är jobbigt att höra vad man har gjort mindre bra. Däremot måste man visa respekt för vad en annan tycker och allt behöver inte diskuteras. När det gäller att ge kritik har jag alltid lärt mig att man tar åt sig bättre om man får höra mest positivt och mindre negativa ord. Då kan man liksom acceptera och rätta sina misstag lättare.
Det finns ingen mening med att bara gå in för att krossa någons självförtroende som vissa verkar vilja göra. 

Tjing 

Motvind och grisrosafläckiga lår

Efter gårdagens cykeltur när jag höll på att frysa hjärnan av mig var mössa en självklarhet när jag stack hemifrån idag. När det dessutom lyste vitt från marken var det ingen tvekan om den saken. Men att cykla med mössa är så obehagligt. Jag vet - oj, vilket i-landsproblem hon har då - men det är faktiskt lite äckligt.

På vägen hem idag hade jag en fruktansvärd motvind och snön yrde upp i ögonen. Mina lårmuskler har aldrig varit så hårda som de var idag, tyvärr var det inte träning som gett resultat utan bara den bitande kylan som slagit till. Ögonen tårades, tummarna gick inte att böja på överhuvudtaget. Trots kölden i luften värmde solen så pass att svetten rann innanför mössan och ryggsäcken skapade svettfläckar på t-shirtryggen. Obehagligt, minst sagt.

Stolt över att slippa bända loss mitt stelfrusna arsle från sadeln klev jag stelt av cykeln vid förrådet. När jag låst in cykeln stapplade jag mig fram till trapphuset på genomfrusna ben. Medan mina fingervantsbeklädda händer fumlade med nycklarna i låset till ytterdörren var det som om pansardräkten på benen rann av mig och plötsligt var låren sådär slappa igen.

Snabbt tar jag mig in i sovrummet och krånglar av mig jeansen. Låren är grisrosafläckiga som väntat (solsemester, ja tack!). På med de gudomligt sköna mjukisbyxorna och ner i soffan under filten. Jag är inte fullt lika frusen idag som igår med det är inte långt borta. Jag tittar bort mot fönstret. Himlen är blå och solen lyser skarpt. Vilket trevligt väder. Man kanske skulle ta och gå ut. Minnet är bra men kort, uppenbarligen.

Tjing 

Huvudvärksstraff

Som straff för att jag var duktig och åkte till simhallen och simmade i en timme fick jag en sprängande huvudvärk efteråt. Man blir på något konstigt sätt extra uttorkad av att träna i vatten. Sedan hjälper det ju inte direkt att cykla hem med blött hår utan mössa så här på vårkanten. Det snöade faktiskt litegrann här på eftermiddagen, men det försvann nog lika fort som det kom.

Jag var riktigt frusen när jag kom hem, men efter någon timme under min gosiga bruna filt kändes det lite bättre.

Just nu sitter jag och följer dubbla ishockeyslutspel - seniorhockey på tv och J20 via swehockeys hemsida. B-E-A-utiful säger jag bara.

Dessutom fick jag precis reda på att det blir dubbelt Lilla Ego på onsdag. Alltså, lyssna mellan 19-21 på www.shore.hik.se eller 98,6 på onsdag. Har inga stora planer för spektaklet ännu, men det kanske kommer. Någon som vill dela med sig av lite inspiration?

Tjing

Joelmaraton och Robinsonfri kväll

Under eftermiddagen har jag suttit och plöjt igenom min klasskompis Joels alla texter i den här kursen. Underhållande läsning visserligen, men efter tio texter kändes det ganska tungt. Orden bara snurrade i huvudet och analyserna blev allt slarvigare mot slutet. Risken är att jag måste göra om en del, eftersom jag inte förstår vad jag menar med vissa av mina anteckningar. 

Samtidigt som jag läste så att ögonen glödde sneglade jag lite på kvalseriehockeyn i bakgrunden. Spännande var det, ett tag iallafall.

Gårdagen var mysig med god middag, tända ljus och hembakad kladdkaka. Mums. Robinson 2009 som hade premiär fick stå åt sidan för filmen Cube, som inte alls var så bra som jag och Mattias mindes den. Hur som helst är jag glad att jag slapp paktsnack, myggbett, svek och bedrägeri i Robinson. Det är så tröttsamt. Vet ju inte om årets upplaga är bättre, men så fort Linda Isaksson är inblandad så blir man ju lite misstänksam. Istället avslutades kvällen med lite pinsamma sexskämt i American Pie 2. Snacka om hög humornivå man har då...


Tjing


Vårfin i sjal och fotbollsfyllon på besök i Kalmar

Idag har jag och Mattias varit nere i stan en sväng. Underbart väder i Kalmar idag. Det enda som störde var busslassen med IFK Göteborg-huliganer som vi stötte på nere vid stationen. Kommer det att bli slagsmål i Kalmar ikväll. Svar: Ja! Undrar bara vilka de tänker slåss med. Varandra antagligen. Jag har nämligen inte stött på något kalmaritisk "firma" ännu, så jag vet inte.  Alkoholintaget såg ut att ha varit stort i bussen då de flesta såg lite snurriga ut när de klev av vid stationen. Ett tiotal poliser väntade på Göteborgsgänget när de kom och jag tror aldrig att jag sett så många poliser sammanlagt någon gång i Kalmar. Visste ni förresten att Kalmar län har minst antal anmälda brott i hela Sverige? Hoppas att det förblir så även efter idag.

Köpte en jättemysig sjal idag som verkligen sprudlar av vårkänslor. Vad tycks?



Grattis till Fredrik och laget som gått vidare till semifinal i J20:s sm-slutspel. Nu vinner ni hela skiten!

Tjing   

Tv-krönika i webbtidningen

Läs min nya krönika om tomma tv-tablåer i vår webbtidning.
Vill passa på att säga grattis också till min lilla målskytt till bror som med sitt lag vann mot Frölunda igår i sudden. Slutspelshockey och Criminal Minds ikväll, troligen på samma tid, så det blir mycket zappande idag.

Tjing

Bio på Saga

Igår var jag och Mattias på bio på Saga, som är Sveriges äldsta biograf som fortfarande är i drift (coolt va?). Män som hatar kvinnor blev valet och den var faktiskt helt okej. Jag hade visserligen glömt mycket av boken upptäckte jag, men det kom snabbt tillbaka till mig under filmens gång. Jag tror att jag och Mattias sänkte medelåldern i salongen med åtminstone 10 år. Konstigt nog måste jag säga. Det här är ingen film som inte passar unga direkt. Däremot vill jag vara tydlig med att 15-årsgränsen är befogad, filmen var rätt otäck i vissa scener. Ni som läst boken vet nog vilka delar jag pratar om...

Ikväll är det Lilla Ego 19.00 på Radio shore, det vet ni vid det här laget. www.shore.hik.se eller 98,6 i kalmartrakten.

Tjing

Träff med mental coach

Vissa människor passar verkligen så perfekt för sina jobb. Idag gjorde jag en intervju med en mental coach och hon var en helt underbar människa som man genast fick förtroende för. Det tog inte någon lång stund innan jag insåg att intervjun sakta förvandlats till någon form av terapimöte. Häftigt! Utan att jag märkte det. Det kändes bara så naturligt att prata med henne och jag kom därifrån med en något förbättrad självkänsla faktiskt. Det är bara att gratta till att du verkar ha hittat helt rätt yrke för dig, Maria.

Dagen har annars varit lugn. Mötet med den mentala coachen drog ut på tiden när vi gled in på många sidospår, men det var otroligt trevligt. När jag kom tillbaka till skolan kunde jag verkligen slappna av. Veckans intervjuer är gjorda så nu är det bara själva skrivandet kvar. Skönt. Krönikan som jag gjorde igår la jag upp på webbtidningen - läs gärna och säg vad ni tycker, förresten.

Tjing

PS.
Sorry, Angelica. Du har rätt i att det var ett vansinnigt dåligt startfält i lördags, men ärligt talat var det nog bara af Ugglas låt som jag tyckte sämre om än den som vann... DS.

Sorglig operaafton

Satt här hemma i soffan och plågades när melodifestivalen visades på min tv-skärm igår kväll. Jag har bara en fråga: har jag missat något? När blev opera populärt? Melodifestivalen borde införa ett förbud mot Freddrik Kempe så skulle det kännas lite lugnare iallafall. Är vi så desperata att vinna att vi skickar vad som helst till Moskva för att försöka vinna. Kanske borde vi skickat det där dåliga pausnumret "Tingeling" till Eurovision istället. Båda bidragen känns lika fejkade, så varför inte? Det enda positiva var att inte af Ugglas gick och vann. Då hade jag gråtit på riktigt.
Tack och lov såg vi mycket spännande slutspelshockey innan och filmen Mamma Mia efter den sorgliga finalen, så jag är fortfarande på bra humör. Dessutom hade Maria bakat äppelmuffins så det blev en ganska trevlig kväll, klagosång och operachock till trots.

Tjing


Vattenkatten



Kollade igenom kameran och hittade den här söta bilden på Siri. Ja, hon gör alltid såhär. Så fort man spolar vatten i kranen studsar hon upp på kanten för att titta på.

Förresten - grattis på 19-årsdagen i efterskott Fredrik.

Tjing

Hockeyhelg hos brorsan

En härlig helg hos lillebror är till ända. Jag inbillar mig att jag för tur med mig till laget, för båda matcherna vi såg i helgen blev segrar. Härligt med segrar. Förutom två matcher med Fredrik live såg vi både en sm-slutspelsmatch och en allsvensk match på tv. Vi hann också med att äta middag tillsammans på restaurang. Trevligt var det iallafall.

På vägen hem igår var det snöoväder i Vetlanda. Lite jobbigt att köra, men tack och lov gick det över efter tio minuter nånting. Vad lyxigt det kändes att ha bil i helgen - jag saknar det redan. Det är läskigt egentligen hur snabbt man blir bekväm.

Imorgon startar en ny vecka med nya uppdrag, så det är bäst att vila upp sig in i det sista nu. Här hemma blir det bara till att slappa i soffan framför en film.

Tjing

HV 71 - Luleå ikväll

Ikväll ska jag åka och hälsa på min kära bror och se honom spela match. Heja Fredrik! Och jag ska köra bil dit! Woho! Road trip! Nä, jag skojar bara. Men visst ser jag fram emot att få sätta mig bakom ratten igen. Hoppas att bilen är manuellt växlad, vill inte ha någon radiobil. Det ska vara på riktigt.

Tjing

Folk gör puckade saker

Nu när jag har läst en del domar, varit på rättegångar och letat i diarier har jag insett en sak. Folk är jävligt puckade ibland. Allvarligt talat. En snubbe fick sin dom idag och han verkar inte riktigt ha alla besticken i lådan om man säger så. Lyset är på men det är ingen hemma. Den här killen hade alltså kört bil full och utan körkort. Därefter hade han i ett förhör hotat en polis till livet och sex månader senare står han och viftar med vapen utanför tingsrätten. Hur dum får man bli. Dessutom hade han dömts 23 gånger tidigare - verkar trivas inspärrad i fängelse tydligen.

Nej, jag vet, det är inget att skoja om. På ett sätt ar det synd om sådana människor som inte klarar av två minuter ute i samhället utan att hamna i finkan. Problemet är bara att det krävs en hel del numera för att hamna där. Man tycker ju att för en kille med 23 tidigare brott i bagaget borde det alltid finnas en cell ledig, men så är det inte. Trots den här killens kriminella bakgrund fick han bara skyddstillsyn. Men har inte plats för honom. Det finns för många tokstollar, helt enkelt. Det är slutsatsen av det här.

Tjing


Grattis Kattis!

Hoppas att du har haft en bra födelsedag.

Tjing

Inställd rättegång och döda grodor

Som ni kanske minns så skulle jag på rättegång igår. Det tråkiga var bara att den misstänkte mannen inte dök upp. Det mest spännande som hände var att mannen blev häktad i sin frånvaro eftersom man såg honom som en flyktfara. Sedan var det bara att gå hem. Istället för en rättegång som skulle pågått i två långa dagar blev nu istället det hela uppskjutet på obestämd tid. Jag måste säga att jag är lite besviken - det hade ju varit mycket mer spännande om man fått höra vad den åtalade hade att säga.

Den här kursen vi läser nu, digital publicering, är faktiskt ganska rolig. Det är lite småkul att kolla vad kommunen, länsstyrelsen och polisen har för nyheter. Om man har tur så kan man hitta saker som inte alls gör sig bra som nyheter, men som är grymt underhållande ändå. Många som mejlar till myndigheter verkar inte vara medvetna om att alla kan gå in och se deras brev.
En galet EMD-fan hade igår meljat kommunen om att det definitivt vore lönsamt för kommunen att hålla en konsert med EMD på Stortorget, gärna med signering efteråt. Väldigt roligt formulerat och prydligt undertecknat med för- och (dubbla) efternamn.
Eller vad sägs om killen som inte fick dispens av Länsstyrelsen att plocka döda grodor i ett naturreservat? Det kan nog vara ganska roligt att jobba på myndigheter ibland trots allt.

Men snart är det slut på nyhetsveckan och dags för reportage, krönikor, kåserier och intervjuer. Det här ser jag verkligen fram emot. Lite är planerat, men än finns det utrymme för mera. Är det någon som har ett förslag på vad man kan göra för reportage på temat hälsa och livsstil? Lämna gärna en kommentar, jag älskar att läsa det.

Ikväll är det Lilla Ego som alltid på onsdagar klockan 19.00. Lyssna på 98,6 om du är i Kalmar eller på webben om du är utanför...


Tjing


Presskonferens hos polisen

Första nyhetsdagen i kursen Digital publicering är nu över. En dag fylld med diarierunda och presskonferens hos polisen. Det sistnämnda kanske låter häftigt, men det är det inte. Iallafall inte idag. Två sjukhusstölder, tveksamt olaga hot i mitt läskiga gangsterkvarter (inte undra på att området har det rykte det har med så pass paranoida invånare) och klotter på en skola. Spännande va? Men det kan man ju inte veta innan, det kan ju vara världens grej på gång.

Imorgon ska jag gå på rättegång, en ganska tuff sådan skulle jag tro. Åtalet är grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Jag är lite nervös för hur jag kommer att känna inför alltihop, men det ska bli väldigt spännande. Jag tror ändå att jag kan vara professionell - det är målet.

Tjing

Ny telefon och kroppkaksdebut

Såhär ser den ut, min nya telefon. Vad tycks?



Jag har nog spelat musik oavbrutet sen jag skaffade den. Dessutom har den en sån där rolig funktion så att du kan skaka lite på telefonen och så byter den låt, höjer eller sänker musiken. Vad kul man kan ha. Min gamla telefon, som det inte var något fel på, ska nu få förgylla en liten flickas födelsedag.




Våra goa, glada grannar blev smått chockade när vi berättade att vi aldrig smakat kroppkakor. För er som inte vet det så är kroppkakor något av en specialitet här i trakterna så att säga att man aldrig ätit det är lite som att häda. Ansvarstagande som våra grannar är bestämde de sig för att någon gång bjuda oss på kroppkakor (i utbildningssyfte kanske? ;) ). Idag, när de ändå gjort 156 kroppkakor, kom de ner till oss för att dela med sig. Något tvivlande satt sedan jag och Mattias och stirrade på de glåmiga, halvgeggiga bollarna på tallriken och konstaterade att det inte såg ut som föda. Om det inte kommit från äkta ölänningar är jag inte säker på att jag vågat äta det, för ärligt talat ser det ut som något som inte är färdiglagat. Men vi provade - och det gick ner. Och kom inte upp igen. Det var faktiskt ganska gott. Tack så mycket, kära grannar, snart dags för oss att bjuda igen.



Tjing 

RSS 2.0