Hyra film?

Ikväll kommer min kompis Sara över. Det blir matlagning (vet inte vad bara) och filmtittning (vet inte vad där heller). Är det någon som vet, som har ett förslag iallafall, på vad vi skulle kunna äta och se för film så vore jag väldigt tacksam.

Efter det mysiga sommarvädret igår har vädret helt slagit om vad det verkar. Grå moln hänger på himlen och jag undrar bittert var sommaren tog vägen. Idag funkar det väl, men till helgen vill jag gärna ha sol igen.
Nu ska jag läsa min bok, dricka lite te och invänta min golfande vän.

Tjing

En riktig Norrlänning

Jag älskar spontana grejer. Idag fick jag och min kära pojkvän för oss att åka in till stan, käka lite middag och vandra omkring i huvudstaden. Tänk vilken otroligt vacker stad Stockholm är egentligen. Sol och varma vindar bidrar naturligtvis till att man upplever det så - en mörk och kall vinterdag i Stockholms tunnelbana kan jag lova att varenda kotte står och drömmer sig bort. Idag var det tack och lov det förstnämnda klimatet som var aktuellt och det blev därför en väldigt mysig dag i stan.


Vi promenerade på Skeppsholmen/Kastellholmen...


..och sedan beställde jag en Norrlänning i Gamla stan. Om ni undrar vad en Norrlänning är så är det tydligen gammeldags vaniljglass, grädde och hjortronsylt i våffla. Där ser man. Gott var det iallafall helt klart!

Tjing

Rea är bra...

Passade på att träffa mina mysiga vänner Jack och Lisa igår. Det blev en runda på stan och alla butiker med reaskyltar drog till sig vårt intresse. Det blev fem par örhängen för 130 kronor. Rea is the shit! Så är det!



Tjing

Ett par dagar hos mormor...

Nyss hemkommen från Ockelbo och mormor. Tre dagar räckte tydligen för att myggen skulle hitta mig. Typiskt, jag hade ju klarat mig undan så bra innan. Nu är ben och fötter fläckade av kliande prickar. Man skulle haft overall på sig. Och strumpor. Men sådant tänker man ju aldrig på i tid.

Under den korta tiden hos mormor hann vi med både shopping, IKEA, morfars grav och en enklare spabehandling hemma i badrummet. Dessutom spelade vi Rummikub så mycket att hjärnan nästan skrumpnade, men jag vann nästan jämt så det var okej ändå.


Mormors underbara hus och del av trädgården. Inte helt fel.


Vi passade på att hälsa på hos mammas kusin Mats. Han hamnade dock snabbt i skuggan av sin otroligt söta kattunge Gösta.


Det är roligt att ha lera i ansiktet. Iallafall om den doftar choklad!

Nu kommer snart Mattias hit och då blir det middag med hela familjen.
 
Tjing

Bröllopsbilder

Vad har hänt med mig? Plötsligt och utan att jag visste ordet av har jag förvandlats från en flitig bloggerska till en veckobloggerska! Jag skyller på sommaren ;)

Tänkte passa på att dela med mig av fina bröllopsbilder från i lördags då min lilla faster Jill äntligen fick sin Tomas.

Nu har Jill och Tomas äntligen fått varandra. Grattis, grattis, grattis!


Visst var hon snygg i håret?

Idag ska jag åka upp till min mormor och vara där några dagar tillsammans med mamma och Carro. Vi ska åka när som helst och jag har inte packat, så det är bäst att jag sätter lite fart eller var säger ni? Vi hörs...när vi hörs!

Tjing

Efterlängtat biobesök och barnvakt

Oj, det var verkligen länge sedan jag skrev nu. Jag antar att det är vad man får räkna med när man plötsligt ska dela dator med tre andra i samma hus.

Igår var jag och såg den sjätte Harry Potter-filmen tillsammans med Mattias och Carolina. En väldigt bra film måste jag säga, kanske den bästa HP-filmen hittills rentav. Se den! Intressant att se den på premiärdagen också - det satt väldigt många överentusiastiska fans i publiken som jublade redan när intromusiken drog igång och applåderade till kärleksscenerna. Hur väl filmen följer boken minns jag inte, det var ett tag sedan jag läste sexan nu. Det var nog bra nu när jag tänker på det, annars letar man bara fel och det är ju inte därför man går på bio eller?

Lite läskig var nog filmen också, iallafall om man är liten. Efter två timmar in på filmen hade jag en något skrämd tioåring klängandes vid armen efter en scen som fick hela publiken att rycka till. Hur som helst, det var en lyckad kväll och alla vi tre var nöjda med filmen.

Var också barnvakt åt min lilla kusin Frida igår vilket var väldigt mysigt. Gladare barn får man ju leta efter.
   
Vi tvättade bilen med diskborste (hon åt inte mycket bilschampo), åt sockerkaka och lekte med klossar. Att vara barnvakt till henne är verkligen a piece of cake! Nu ska vi snart dit igen, men idag är hela familjen hemma så det blir lite grillning och så tillsammans med dem. Skoj!

Tjing  

Otaggad!

Usch, vad jag känner mig otaggad idag. Regnet vräker ner utanför fönstret och någon lust att ta en promenad (eller i bästa fall en löptur) har därför helt enkelt inte infunnit sig. Jag tog nyss en dusch i ett försök att pigga upp mig själv, men det gick sådär. Magen skriker av hunger trots att jag åt för en och en halv timme sedan. Matt i kroppen och tung i huvudet. Börjar jag bli sjuk? Nä, jag skyller på vädret tills vidare.

Ikväll ska jag in till stan och träffa lite kompisar. Tanken var från början att vi skulle bli tre stycken, nu ska det tydligen vara sju kompisar där. Som ni förstår måste jag alltså rycka upp mig lite. Med en kompis kan man ju slappna av och bara sitta och ta det lugnt, men med såhär många blir det genast mycket mer intensivt. Finns det ren energi på burk så skulle jag alltså behöva lite nu. Äh, en kopp te får igång hjärnan och lite smink gör att man ser lite piggare ut iallafall. Man tager vad man haver.

Tjing

Funderingar om döden

Jag har aldrig varit särskilt bra på att hantera döden. När jag var liten kunde jag inte sova ordentligt på en vecka efter att granntanten dött. Inte för att vi kände varandra speciellt bra, men jag blev så överraskad. Hon bara dog. Tanten jag hälsade på på gatan och pratade med ibland utanför huset. Plötsligt bara borta.

Jag är en person som reagerar starkt på och berörs av andra människors öden, även om de inte har den minsta påverkan på mitt eget liv. Bara en sådan sak som att jag gråter till alla romantiska komedier trots att jag redan i början kan gissa mig till slutet och mycket väl vet att karaktärerna inte finns på riktigt. Ja, jag är alltså otroligt blödig.

Hela eftermiddagen har jag ägnat åt TV 4:s sändningar om Michael Jackson och det har berört mig mer än jag trodde. Hur kommer det sig egentligen att man blir så berörd av dödsfall trots att man inte ens känner människan som drabbats eller dess anhöriga? Kanske är det det att hela berättelsen är så tragisk att man vill gråta redan där. Under 50 år levde han och var känd i 45 av dem. Hyllad, sågad, älskad, hatad, firad och smutskastad. Turerna omkring Michael Jackson har alltid pågått och mycket har han stått ut med.



"Hur mycket lidande kan en man egentligen bära? Nu kan du kanske äntligen får vara ifred, Michael." Så sa en av Michaels bröder i sitt tal ikväll. Så sant som det är sagt. Kom ihåg att vi själva väljer vilken bild vi vill minnas av Michael Jackson. Allt skit han beskylls för bortser jag ifrån i det här läget - han är inte dömd för något brott så vem är jag att döma, vilka är vi att döma? Jag kommer att minnas den poppiga musiken och den spektakulära dansen, det är Michael Jackson för mig.

Här är en väldigt ung Michael men en otrolig sångröst. Den här låten är en av mina personliga favoriter av honom.



Förresten, vilken är just din Michael Jackson-favorit?

Tjing



 

Grattis, grattis och extrem oreda

Det är sent och jag ramlade precis innanför dörren här hemma hos mamsen i Märsta. Det har varit ännu en lång dag och sängen lockar oerhört mycket.

Ikväll har jag träffat en kompis jag inte träffat på mer än ett år. Det får sluta gå så långt mellan gångerna, Emma. Jag vill passa på att också här gratta Emma för att hon kommit in på Musikhögskolan i Stockholm till hösten. Grattis grattis!

När vi ändå är inne på olika grattis vill jag också passa på att gratta min lilla bror som till hösten ska spela i världens bästa juniorliga i ishockey (i Kanada för er som inte räknat ut det). Grattis grattis!

I helgen möblerades det om här hos mamma så datorn har flyttats ut i allrummet. Allt ligger huller om buller nu, fattar inte hur min pedantiska mamma står ut med det här. Kuddar ligger på golvet, en leksaksspis står uppflugen på en obäddad säng och ett pingisbord i miniatyr står mitt på golvet översvämmat med leksaker och hockeyskydd. Nu ska jag gå och lägga mig - den unkna stanken av hockeyskydd hotar att kväva mig annars.   

Tjing

Min äldsta vän

Gårdagen bjöd på en mycket tråkig och utdragen resa in till stan. Ett växelfel (har ni hört det förut?) gjorde att bussar fick ersätta tåget fram till Upplands Väsby. Vad arg man blir när man faktiskt har betalat för ett månadskort och så fungerar kommunikationerna så illa att du blir försenad. Usch för det. Jaja, en flaska Loka likes passion, musik i öronen och sms-kontakt med halva telefonboken lyckades ändå pigga upp mig på bussresan.


Eftermiddagen spenderades tillsammans med Angelica och lilla Kendra. Mysigt att träffas bara vi, det brukar ju alltid finnas så mycket annat folk med annars. Nu fick jag lite egentid med min äldsta vän, verkligen mysigt. Det är härligt med gamla vänner som hänger kvar. Redan på lekis träffades vi och trots att vi umgicks oregelbundet i perioder, bodde på olika håll eller gick i olika skolor har det aldrig stoppat vår vänskap. Det är en riktig vän det. Tack för att du finns!
Kendra var snäll och go hela kvällen, katterna var knasiga och filmen PS. I love you var ganska mysig. Dessutom lyckades jag sno med mig boken Lyckans hjul hem från Angelica. Jag har verkligen blivit ett Kajsa Ingemarsson-freak. Hur hände det här? Vi får väl se när jag hinner läsa den, har precis börjat med en annan bok och jag har en känsla av att den kommer ta lite längre tid än de senaste böckerna har gjort.



Kendra klädd i den söta klänningen hon fick av mig och Mattias.

Ikväll ska jag och Mattias käka middag i stan och sedan gå på bio. Kommer bli toppen, jag ser verkligen fram emot det. Har inte träffat min älskling sedan i tisdags, så det är verkligen dags nu. Hoppas ni också får en trevlig kväll.

Tjing

Åska och inbrottsfunderingar

Åskade mullrar högt utanför fönstret idag och regnet smattrade takten. Ljuden väckte mig ur min oroliga sömn och sedan gick det inte att somna om. Bara att gå upp helt enkelt.

De senaste dagarna har det varit många inbrott i vårat område och det gör att jag nu sover väldigt dåligt. Igår kväll låg jag i sängen och lyssnade efter märkliga ljud mitt i natten. Det käppte i väggen - kanske en kofot i dörren?, det knakade i golvet - kanske en inbrottstjuvs tassande steg? Det känns helt enkelt obehagligt att ligga där i sängen och bara hoppas att de inte ger sig på mitt hus. Jag gick upp och kikade ut i mörkret flera gånger, tände lampan och försökte på så vis skrämma bort eventuella objudna gäster. Här är vi minsann vakna. Otäckt är ordet, men vad göra? Kanske är det värsta helt enkelt i mitt huvud. Som den överdrivna rädslan man hade som liten då allt var läskigt och alla var inbrottstjuvar. Ia - det är tur att jag har Fredrik i rummet intill som kan slå tjuvarna med kudden om det skulle behövas. ;)

Idag blir det en tripp till stan för att ta en fika med Angelica + bebis. Mysigt.

Tjing

De senaste dagarna...


Måndagen och en del av tisdagen spenderades med kompisen Sara. Jag vet inte hur det kommer sig, men vi har av någon anledning mycket svårt att vara seriösa när vi umgås. Det blev en lång dag och en sen natt där vi hann diskutera allt ifrån prinsessan på ärten och EMU till magra kändisar och danstävlingar i bomullsoverall. Vi hann också med en sväng på stan tills fötterna ömmade, två Batman-filmer, glass, frukt, choklad och pizza. Tack för en trevlig kväll.

              
Frukost och mellanmål.


Har förresten läst ut den här fantastiska boken precis. Har inte sett filmen ännu, men jag är verkligen sugen att göra det nu. Alla säger till mig att filmen är väldigt bra och att jag borde se den. Jag lovar jag ska. Men läs boken! Det brukar vara det bästa.

Läser just nu en bok av Fredrik Lindström, Jordens smartaste ord, men jag har bara trettio sidor kvar. Den försvann utan att jag märkte det. Jag är som en läsmaskin, bara plöjer genom bok efter bok. Vad har hänt? Jaja, jag får passa på nu under sommaren när tiden finns. I höst kommer den vara som bortblåst.

Tjing

RSS 2.0