Nästa år...

...då blir det en riktig jul, Fredrik. Det lovar jag. Jag kommer att sakna dig också, ska tänka på dig, pappa, Kattis och blinktomten på julafton.
Undrar om det finns någon chans att äta julbord i Spanien. Det är ju det man längtar efter med julen - julgodis, mat, tända ljus och gemenskap. I år blir det sig inte riktigt likt, vilket gör mig lite ledsen. Jag älskar traditioner och i år blir det inga alls i stort sett. Allt är upp och ner. Jag säger inte att jag inte vill åka utomlands, det ska bli jätteskönt att få lite värme och färg på kroppen och förhoppningsvis kunna koppla bort skoltankarna för ett litet tag. Och gemenskapen är det säkerligen inget fel på. Ändå kommer saknaden av en snöig hemmajul att finnas där. Spanien i all ära, men det är ingen svensk jul.

Tjing


Ingen nytta

Borde packa. Det har jag inte gjort.
Borde plugga. Det har jag inte heller gjort.

Vad har hon då gjort undrar kunske du då? Jag har sett på film. Var uppe och terroriserade våra grannar såhär på kvällskvisten och lånade två filmer. Nyss såg vi 1408 - en ganska skum film som var riktigt spännande och creepy. Imorgon blir det mamma mia. Och packande. Och pluggande. Tur att deadlinen flyttades, synd bara att det gör en lat.

Tjing

Idol-utvärdering och julplaner

En värdig idol-vinnare utsågs igår. Kevins vinst påminde lite om året då Markus vann - båda var favoriter som knappt kritiserats alls under säsongen och båda norrlänningar (om man nu kan kalla Kevin för en äkta norrlänning redan). Vinnarlåten fungerade jättebra till Kevins stämma, men Alice gjorde den också väldigt bra. Även där drar jag paralleller till Markus-året; kanske passade vinnarlåten tvåan bättre. Mer tveksamt i år visserligen, men det hade inte känts helt fel om Alice sjungit den. Men det är klart att Kevin skulle vinna - något annat fanns inte på världskartan. Ändå sa de i programmet att det var så jämnt röstmässigt. Det tror jag vad jag vill om.

Vinnarlåten är som vanligt en alldeles för smörig ballad som man kan sjunga med i själv redan efter två rader. Jag fattar inte varför de ska envisas med ballader. Kan de inte överraska något år och göra en lite fartigare låt. Det vore kul om de kunde göra en bra låt också...
Men sedan har vi ju problemet att ettan sällan lyckas lika bra som "resten" av startfältet. Så vilka kommer att lyckas nu då?

Johan Palm.
Det spelar ingen roll vad man tycker om honom, men det är nästan uteslutet att han inte blir framgångsrik. Hur många heltokiga fans som snubben har kan inte skivbolagen blunda för och om det finns en grupp som mer än gärna köper skivor så är det väl skrikande, svimmande fjortisar. Det handlar om charm, inte röst.

Kevin Borg. Han är en vinnare på många sätt redan och svenska folket kommer inte att glömma bort honom. Hans härliga energi och silkeslena röst har smugit sig in i väldigt många hjärtan på ett sätt som inga tidigare idol-vinnare lyckats med.  

Alice Svensson. Annorlunda röst och mycket energi. Skön att lyssna på. Målmedvetenhet är nog viktigt i den här branschen och jag kan tänka mig att hon kommer att terrorisera varenda skivbolag tills någon ger henne ett kontrakt. Hon har mycket kvar att ge.

Anna Bergendahl. Om man letar efter en unik röst så är Anna absolut den rätta. Lidelse och äkta känslor, men hur är det med fansen. Är hon tillräckligt populär för att gå långt?Jag är lite tveksam, men jag skulle gärna höra vad hon skulle kunna göra.

De andra är självklart duktiga, men jag tror att de som åkte ut alldeles för tidigt får det svårt. De har helt enkelt inte tillräckligt många fans. Lycka till iallafall och grattis Kevin.

Nu har jag och Mattias varit nere i stan och jag har hittat en julklapp till min käre far. Julen blir tight hemma, som det alltid blir den tid jag kommer hem. Det blir 6 timmar på bussen till Stockholm på torsdag, fredag morgon blir det flyg till Spanien och solsemester i en vecka. När jag kommer tillbaka bär det av till Sundsvall och pappa och Kattis, sedan tillbaka till Stockholm för nyårsfirande hos Angelica, Andreas och magen. Sedan hem till Kalmar. Och under den här hektiska tiden ska någon form av b-uppsats skrivas. Oj, oj, oj. Men det ska nog gå bra. Sedan kommer ju praktiken i mitten på januari.

Jag har nu fått en liten beskrivning av vad jag kommer att få göra under min praktik på radiosporten. Såhär skrev sportchefen på redaktionen:

"Du kommer iniledningsvis att få jobba med nyheter/reportage mot de
dagliga kortsändningarna och de likaledes dagliga
sportextrasändningarna. Får också efterhand gå bredvid för pröva på
både kvälls- och helgsändningar. Webbtjänstgöring tillkommer!"


Det låter rätt kul va?

Förresten, skriv gärna kommentarer. Det är väldigt roligt att läsa.

Tjing

Ett steg närmare körkort

I morse bar det av till sjukhuset för att göra EEG, det första steget till att få en godkänd hälsodeklaration till min körkortsansökan. Men det började inte så bra. Bussen var sen som vanligt vilket är irriterande.Ska man behöva räkna med att bussen är sen varje morgon (och kväll)? Tur iallafall att jag är van med stockholmstrafiken, som alltid är sen, så att jag alltid är ute i god tid.

I väntrummet på sjukhuset sänkte jag medelåldern med säkerligen 15 år, massor med "hjärnskadade" gubbar och gummor där. När jag lite senare satt i undersökningsrummet upptäckte jag en sak. Medan sköterskan gnuggade gojs i håret och satte elektroder på mitt huvud insåg jag att läkarbesök fungerar lite som samtalsterapi. Av någon anledning pratar jag onormalt mycket i sådana sammanhang trots att det är en helt främmande människa jag pratar med. Jag undrar om det beror på att man kanske känner sig lite stressad och obekväm på sjukhus. Att man inte vill ha en lång och pinsam tystnad under hela förberedelsetiden. Eller för att de har tystnadsplikt. Vad vet jag.

Tjing

Välbekant doft

När jag kom ut från i korridoren i skolan efter att vi slutat överraskades jag av en härligt bekant doft. Det var doften av lågstadiet. Jag vet inte vad det var men det var precis som på fritids någon slags blandning mellan gammalt trä och fattiga riddare. Tänk vad lite det behövs för att man ska känna sig lycklig.

Tjing

Dubbelnamn

Sitter och tittar på EM-matchen i handboll mellan Danmark - Norge och det fick mig att tänka på en sak: vad otroligt många som har dubbelnamn. I Sverige är det ju inte alls lika populärt, iallafall inte idag. Om du heter Maj-Britt i Sverige så får du räkna med att folk tror att du är 63 år och jobbar på försäkringskassan.

Tjing 

Mycket nu

I skolan från nio imorse till 22.30 ikväll. Man skulle ju kunna tro att det varit lojt arbete eftersom det drog ut på tiden så mycket, men så var det faktiskt inte. Tiden bara flög iväg för mig i redigeringen, medan resten av gruppen roade sig hela dagen med ljussättning - det är inte så lätt som man kanske tror.
Någon gång ska jag försöka hitta tid till att redigera mitt eget inslag också. Och fixa till min tidningsredigering. När jag kom hem nu var jag tvungen att akutfota lite till mitt reportage till Östran. Mycket nu!

Tjing

Besök i Jönköping

Igår var jag och Mattias i Jönköping hos Fredrik. Mamma och Carolina var där också så det blev som en liten familjeträff. Carolina verkade jätteglad att se mig och längtar tills jag kommer hem i januari.


Vad hon gör? Ingen aning!


Suddig


Busar med mamma.


Jag och Mattias hade skrivit ut en vägbeskrivning till Jönköping eftersom det inte är skyltat. Men det hjälpte inte så mycket. Det blev lite förvirring när vi inte hittade väg 23. Det visade sig att de bytt namn på den vägen till väg 37 - det är ju bara saker man vet...TYDLIGEN!

Vi såg en match med Fredrik igår och det var väldigt kul. Det var länge sedan jag såg honom spela och han var riktigt bra igår, något som också tränaren tyckte. Fredrik verkade glad att se oss för han kom och pratade redan i andra periodpausen så det var kul.


Lyckades få med när pucken går i mål.


Fredrik i periodpausen.



Fredrik (18) in action.

Efter Fredriks match var vi och tittade på när A-laget spelade. 2-2 mellan HV och Brynäs vilket inte var rättvisande. HV var inte bra, men Brynäs var kassa. Det var väl inte den bästa hockymatchen jag har sett men det var iallafall underhållande. Vi satt nästan högst upp i hallen så bilderna blev lite sådär.


A-lagsmatch: HV71-Brynäs


Carolina under hockeymatchen.


Carolina agerar fotograf, då var det min tur att göra miner.

På kvällen åt vi middag på en restaurang och sedan gick vi hem till Fredrik och öppnade paket. Det var mysigt förutom att hans grannar hade fest och spelade Offspring (av alla band) så det skakade i väggen. Fick lite blandade småpresenter, en dvd, lite kola och en lite duk som Carolina broderat själv.

Resan hem gick väl ganska fort men de sista milen var jobbiga. Ögonen klippte ganska rejält, tur att det inte var jag som körde.

Tjing

Julklappsshopping

Som vanligt hittar man ju alltid en massa fina grejer då, men oftast inte till den som man ska handla till. Just i juletider är det konstigt nog mest sig själv man hittar saker till. Det löste sig med presenten till slut iallafall och nu är jag redo att träffa familjen (iallafall delar av den) imorgon. Ska bli så kul. När det är så långt mellan oss ses vi ju inte allför ofta tyvärr. Och det blir ju inte lättare när alla har sina egna liv med tusen aktiviteter.

Var ledig från skolan idag, ändå känner jag mig lika matt och trött idag som tidigare under veckan. Jag antar att mörkret ute är en bidragande orsak liksom det tråkiga vädret (och just nu en av Kents deppigare låtar i bakgrunden...).

Ska nog vila lite nu innan det är dags att börja laga middag och så småningom titta på Idol. Jag tror att Alice ryker idag.

Tjing

Kursutvärdering

Idag kom det - mailet om kursutvärdering. Jag tror att det är första gången som jag faktiskt har väntat och hoppats att det skulle komma. Om kursen Tidningsredigering hade jag mycket att säga och jag tror att jag gjorde ganska klart vad jag tycker (även om jag fick censurera lite av det jag skrivit i min ilska).

Nu har jag gjort min sista dag i skolan för den här veckan. Skönt att vara ledig imorgon. Måste åka ner till stan och leta lite julklapp till min lilla bror...

...som jag ska hälsa på på lördag. Har ju saknat honom så det ska bli mysigt tycker jag. Och så får jag se en match också, vilket var länge sedan.

Handboll idag - Sverige utklassade Österrike idag. Grattis. Det är ju så ni ska spela tjejer. Håll i det här nu!

Tjing

Huvudet dunkar

Just nu mår inte mitt huvud så bra. Lång dag och lite vatten ligger nog bakom. Först var det tv-teknik och sedan Lilla Ego. Det är hur kul som helst och när vi (som idag) inte hade någon tid till att förbereda programmet kan vad som helst hända. Idag slutade det med att vi pratade om kräks i typ fem minuter. Varken jag eller Maria hängde med på vad som hände där.

Dags att sova nu, ska bli väldigt skönt.

Tjing

Petkritik och kass handboll

Efter sex ganska meningslösa timmar i skolan är jag äntligen hemma. Under dessa sex timmar har jag varit aktiv/betydelsefull för gruppen i ungefär 40 minuter totalt. Tråkigt i längden, men rätt skönt att kunna slappna av lite.
Medan vi väntade satt vi och spelade synt och mixtrade med greenscreen-tekniken. Ibland är det bra att inte vara alltför seriös.

Fick tillbaka texterna från förra kursen. Viss befogad kritik, men mycket kommer jag ärligt talat att strunta i. Speciellt redigeringskritiken. Fånigt petig faktiskt. Sedan så är jag inte så intresserad heller. Borde kanske vara det, men vissa lärare gör att man lätt tappar sugen.

Nu på eftermiddagen har jag släpat hem kamerautrustning och stativ själv (vilket inte är så lätt) eftersom jag ska filma mitt eget inslag.

Kollar handbollen på tv. Tappade sex måls överläge till lika. Kasst. Det är ordet.

Tjing


RSS 2.0