Uteslutningsmetoden, helt enkelt...

Familjen spelade sällskapsspelet Galenpanna igår och Carro har lite svårt att komma på vem hennes person är.
Första frågan:
"Kommer han från Småland? Nej. Okej, då är det inte Carl von Linné..."

Tjing

Porträttet

Då var första delen av examinationen avklarad. Här är bilderna. Vilken gillar du bäst?


Tjing


Barn stjäl energi..det är ett faktum...

Blir inte mycket skrivet här på bloggen nu när syrran är här. Idag har vi tagit bilder till fotokursen, ätit pannkaka till frukost, varit på bio, matat apoteksgolvet med hostmedicin och spelar nu tv-spel. Och vet ni? Jag är helt slut. Det är inte många gånger jag önskat att jag fick gå och lägga mig vid halv sju, men idag är det inte långt ifrån. Jaja, nu vet ni att jag lever iallafall.
Dags att börja laga middag: köttbullar och stuvade makaroner - det blir inte mycket bättre än så.

Tjing

Ett skepp (läs: en buss) kommer lastat...

Imorgon kommer hon äntligen. Världens bästa lillasyster intar Kalmar! Åh, vad jag har längtat efter henne. Hon ska åka buss själv i sex timmar för att komma hit och det får en att förstå hur stor hon har hunnit bli och vad mycket hon kan (löjligt stolt storasyster talar, och hur kan jag inte vara just stolt med tanke på vilka underbara syskon jag har?).
Planerna är väl egentligen lite flytande fortfarande, men det är möjligt att vi kan hinna med någon bio, kladdkaksbak, massa film, knasiga fotograferingar till min fotokurs och lite radio. En sak är säker - den här veckan kommer att bli galen!
Tjing

Myskväll på gång

Kvällen har smugit sig på här i Kalmar. Mörkret har slutit sig utanför lägenheten och regnet småsmattrar mot rutan. En skön lördagkväll tar sin början och planerna är ytterst oklara. Potatisgratängen är förberedd och väntar på att få skjutsas in i ugnen annars är kvällen en öppen historia. En film och lite popcorn kanske? Inte fy skam.
Dagen har inte varit sprängfylld av aktiviteter direkt. En kort promenad har det blivit vilket resulterade i dyngsura byxben, men den friska luften var inte fel. Annars har större delen av dagen ägnats åt att fixa med referenserna till hemtentan (del 1) som ska vara inlämnad på måndag. Visst kan man ha roligare en lördag, men vad göra?

Nu ska jag tända lite ljus och skapa mysstämning här hemma.
Ha en underbar lördagkväll!

Tjing

Praktikplats!

Åh, vilken lättnad. Jag har ordnat med praktikplats till våren!
Så från den 29 mars och en tid framöver ska jag vara på resemagasinet Escape 360° i Stockholm. Verkar riktigt skoj och jag ser fram emot det enormt mycket.
Ja, då har jag  drömt mig bort för en stund så nu ska jag återgå till hemtentan. Det visade sig att den tydligen inte skriver sig själv after all (trots allt från ursinniga till bedjande blickar).
Tjing

Önsketänkande

Om jag glor tillräckligt intensivt på tentan...tror ni att den skriver sig själv då?

Tjing

Kan det inte vara imorgon nu?

Jag funderar allvarligt på att strunta i att plugga idag. Ja, jag vet att det är dumt. I och med att jag ska ha besök hela nästa vecka vore det ju skönt att vara klar innan måndag, men jag känner mig orkeslös. Inspirationen har sprungit och gömt sig och jag kan inte hitta den. Det är bara skit på tv och det enda som jag verkligen vill se idag kommer jag troligen att missa på grund av fotokursen ikväll.
Men jag ska se det från den ljusa sidan - imorgon är jag ledig. Ska träna för första gången på alldeles för lång tid och sedan storhandla med världens bästa sambo. Ibland är det inte så dumt med vardag, men det beror på hur den ser ut. Nu hörde jag postisen springa i trapphuset. Hittade en Kalmarposten och en Illustrerad Vetenskap på dörrmattan och blev lite extra glad i hjärtat av att ha något spännande att läsa (den ena alltså, ni kan ju gissa vilken...). Det ska nog gå att ta sig igenom den här dagen också.

Tjing

Bäst att vaccinera sig...

Dagens ord: Flininfluensan.

Fy fan, den vill man ju inte dra på sig...

Tjing

En dag i mina skor...

Oj oj... stress, stress, stress. Jag har inte så mycket tid nu så därför kommer min dag i ett kör.
Vakna, kände mig oväntad pigg.
Duscha
Mindre god gröt till frukost med motiveringen att gröt mättar. En och en halv timme senare är jag hungrig igen.
Till Högskolebiblioteket och repetition av sökfunktionerna. Ögonen klipper på ett oroväckande sätt.
Cyklar hem.
Lagar amerikanska pannkakor. Brände fast den första i stekpannan så att jag var tvungen att ta fram en ny stekpanna till resten.
Bittert sitter jag och glor ut på det fina vädret medan jag gör statistikuppgift vid köksbordet.
Hungrig igen. Nu blir det middag innan fotokursen drar igång klockan fem (och håller på till nio, buhu!)
Ärligt talat ser jag mest fram emot kvällen. Komma hem, slänga sig i soffan, dricka te (och äta digestivekex) och glo på Desperate Housewives tills John Blund kommer. I can't wait!
Tjing

Lägg av!

Öva. Öva heter det! Man tränar fan inte dart! Tränar gör man när man tar i så att svetten forsar. Förlåt för att jag låter bitter. Men det är jag.
Tjing


Marcus:
Nej, jag tycker faktiskt inte att golf är en sport. Det är ett spel. Formel 1 är inte heller sport - det är idioti. Vilken normal människa skulle utsätta sig för risken att krascha i 300 km/h rakt in i en betongvägg? Eller riskera att dö av tristess när man kör varv efter varv efter varv...
Kastidrotter är däremot sport. Tror du inte att det ligger en del styrketräning bakom de där jättekasten?
Men för att vara tydlig - allt är mer sport än dart.

Slit och släp...

Så har man varit duktig igen. Ännu en hemtentafråga besvarad, halva statistikuppgiften avklarad och några praktikansökningar skickade. Bra Johanna! Klapp på axeln till mig och visst är jag väl värd att få sitta och glo på några fler avsnitt av Desperate Housewives nu? Innan morgondagen kommer och allt börjar om igen vill säga.
Tjing

Regn i förorten (hehe)

Idag har det regnat i Kalmar hela dagen. Ganska praktiskt om man som jag är tvingad att göra hemtenta och ändå måste stanna inne. Det kliar liksom inte i kroppen på en för att man vill gå ut i solskenet på höstpromenad när regnet öser ner över betonghusen här uppe i "förorten" (hehe).
Nu är det dags för lite Desperete Housewives oche sedan sova.
Tjing
PS. Ett förtydligande - bilden har inget med texten att göra. Tyckte bara att det var lite trevligt med en härlig höstbild, snöblandat regn får man nog av ändå. Eller vad tycker ni? DS.

Gårdagen...

Oj, vad mysigt man kan ha en fredag. Plugg och kursböcker så långt ögat når (plus ett litet diskberg i bakgrunden). Trist, men det var skönt att ha Maria här och bli lite peppad att kämpa på.
På kvällen var vi hos Henke för att fira hans födelsedag ett par dagar tidigt. Vi kollade Idol, käkade mat och brownies (mums) och spelade spel. Det var galet. Kvällens bästa var helt klart när Henke spelade full och samtidigt skulle förklara ordet klubb för mig. Oslagbart! Att vi hade trevligt var det inget snack om, halv fyra i morse gick vi hem. Idag är jag sjukt sliten, men hemtentan gör ju tyvärr inte sig själv. Tack för en underbar kväll igår iallafall!
Tjing

Söker känslan

Mitt senaste alster i fotokursen. Vad får du för känsla när du ser den här bilden?
Tjing

Övermäktigt

Allt känns så övermäktigt just nu. Hemtenta - Nej. Vara i skolan från 13 till 21 ikväll - Suck. Duscha - Men orka! Jag känner mig inte långt ifrån att imitera konstprofessorn och dra täcket över huvudet.
Vad är det med mig? Det kändes som att allt föll igår och ännu en panik- och stressvåg sköljde över mig. Jag satte uppe till tre i natt och skickade praktikansökningar för sjutton! Något känns helt fel och här sitter jag en timme innan jag måste cykla till skolan endast iförd en stor tröja och tofflor och pressar i mig en rostad macka. Kan någon plocka upp sin universalfjärrkontroll och spola förbi den här dagen för mig - kanske är det just den det är fel på?
Nä, jag måste duscha. Beslutet är taget. Kom igen nu. Det här kommer att bli en bra dag. Det kommer att bli en bra dag.
Tjing

Lite bilder...

Här kommer lite bilder jag har tagit till fotokursen. Ingen är mixtrad med den här gången. Vad tycker du? Några tips eller idéer om snygga bilder att ta?
Tjing

Ikväll smäller det!

Och det är INTE fotbollen jag menar. Om ni känner att ni vill göra något annat än att titta på överbetalda karlar som springer omkring och jagas av albaner så är ni varmt välkomna att lyssna på Lilla Ego ikväll. It's going to be sweet! 19.00 på Radio Shore 98,6 mhz eller på webben för er som bor långt ifrån den här blåsiga staden i öst.

Tjing

Galen?

Räknas man som galen när man kliver upp vid tjugo i två på natten för att svara på en tentafråga?
Jag bara undrar så jag vet när det är dags för mig att söka hjälp.


Tjing

Positiva sinnesstämningar, tack!

Okej, HJÄLP! Eftersom lärarna på den här institutionen verkar ha framförhållning som fiskmåsar (inget ont om fiskmåsar) så har jag och mina kamrater på fotokursen hamnat i skiten. På torsdag, alltså om två dagar, ska ännu en uppgift vara inlämnad och den lades ut så sent som idag. Temat är Staden vid havet och den ska förmedla en specifik känsla. Just nu känner jag mig väldigt låst, kan bara komma på känslor som sorg, stress, upprördhet, panik, ångest, rädsla, ilska, osäkerhet..ja, ni fattar. Finns det någon som kan dela med sig av några positiva sinnesstämningar?


Tjing

Inte kört ännu

Jag hade en dröm i natt om att Portugal fick stryk mot Albanien. Min hjärna verkar ha rört ihop det en aning, men ändå. Portugal förlorade. Kanske har vi fortfarande en chans.
Tjing

Är det bara jag...?

Är det bara jag som ännu inte lyckats få tag i någon praktikplats? Som om man inte är stressad för allting annat så spökar tankarna om att jag aldrig kommer att få tag i någon praktik. Det är en rätt äcklig tanke faktiskt. Att på grund av oförmågan att skaffa praktik inte få min examen i tid och tvingas gå ännu ett år i skolan - helt i onödan. Hemska tanke! Kanske borde ligga på lite mer med mina ansökningar (när man nu ska ha tid för det).

Tjing

Tacka vet jag fotokursen...


..skönt att få tänka på något annat ibland.
Tjing

Påminn mig om några veckor

Påminn mig om att när det är dags för kursutvärdering på den här delkursen om några veckor så ska jag formulera mig såhär:

"Det här var den sämsta kursen som institutionen någonsin haft. Inspirationsnivå - noll. Intresseväckande - noll. Lärorikt - noll. När jag läste Journalistik och samhälle II trodde jag att botten var nådd, men nu skulle jag gladeligen läsa den kursen resten av det här läsåret för att slippa det här tramset. Vem har planerat den här skitkursen? Och vad säger det egentligen när jag som journaliststudent minns mest från statistikföreläsningarna som inte ens är mitt område?"


Någon annan som drabbats av total panik ännu?

Tjing

Separationsångest

Gammal möter ung...

Då har dagen till slut kommit då jag tvingas ta avsked av mina kära Nike Air Pegasus, dessa fantastiska löparskor. Vi har nått en punkt då separationen är oundviklig. Dämpningen är obefintlig, stoppningen är på väg ut genom tyget och det har blivit näst intill omöjligt att avgöra att de här skorna under sina glansdagar var vita (lerhavet på Eken Cup ändrade färgen för alltid trots maskintvätt). Ordet slitna räcker egentligen inte till i sammanhanget. Men inget av det här hade stört mig om det inte vore för att bekvämligheten även den har minskat den senaste tiden. När alla andra skor gav elaka blåsor på både hälar och tår kunde jag alltid lita på mina Air Pegasus, men på grund av de stora hålen inuti skon har även min älskling börjat skava på fötterna. Oerhört tråkigt att även en kort promenad ska behöva innebära lidande för mina känsliga fötter. Jag måste inse att mina kära skor har blivit rejält till åren.
Ja, många år har gått och vi har delat många bra stunder. Jag vill inte riktigt acceptera att jag måste byta ut mina älsklingsskor och därför var valet av nya skor inte så svårt. Hoppas att lillasyster Pegasus ska ge mig lika många härliga år.

R.I.P. storasyster Pegasus - tack för det här tiden.


Tjing

Svårslaget

Det finns få känslor som är skönare än när man kan sätta sig i soffan och med gott samvete kan slappna av. Idag har jag tränat på förmiddagen - nytt pass så det var lite extra klurigt. Lite Body Balance möter Breakdance. Saknade många av mina favoritövningar, men vem vet, jag kanske lär mig älska de här övningarna också så småningom.

När vi kom hem städade vi lägenheten ordentligt. Vi har plockat, dammat, dammsugit, diskat, våttorkat och bäddat om. Städning är inte min starka sida och jag kände mig riktigt sur och vresig när både rygg och fötter ömmade, men imorgon ska vi ha gäster och då får man ju skärpa till sig. Någonting säger mig att mina vänner inte kommer att ha lust att äta middag bland dammråttor och oändliga högar av kurslitteratur över golvet. Nu ska jag njuta av en ren och fin lägenhet och när det blir dags för det kan jag krypa ner i en helt nybäddad säng med splitternya satinpåslakan. Svårslaget, eller hur?

Tjing

Konst eller bara konstigt?

En kvinna (ja, det ligger faktiskt en riktig människa där under) ligger och sover bland läsken på Ica Maxi i Kalmar. Det påstås vara någon form av konstprojekt, och det är faktiskt en konstprofessor som ligger där under täcket. Tycker ni att det här är konst? Hursomhelst får det mig att börja fundera, så jag antar att hon har lyckats i någon mening. En rolig idé iallafall och jag skulle göra vad som helst för att vara i hennes kläder(?) de närmaste veckorna med alla uppgifter som hopar sig och står mig upp i halsen. Tänk att få ligga i en säng i två veckor istället för hemtenta, seminarier och allmän stress. Och tänk om man till och med kunde få betalt för det. Fan, man skulle ha studerat konst istället! Undrar om man kan få stipendium om man ligger och sover i två veckor på en strand i Thailand? Bäst att kontakta Konstfack med en gång.

Tjing

Vilken kanonfaster!

Jag fick ett mycket spännande paket på posten idag. Jag och Maria spekulerade innan om att det kunde vara en bomb där i och visst började man undra när man såg paketet... Men det var inget sådant, utan en låda full med godsaker som min gulliga faster hade odlat på sin kolonilott. Morötter, palsternacka, röd- och gulbetor, plommonmarmelad, trattkantareller och chili. Vilken kanonfaster va?
Paketets höjdpunkt var burken med myntablad som kan användas som te. Det smakar lite tandkräm, men det är mycket friskt och gott.
Tack så jättemycket Carina, love you!
Tjing

Lyssna ikväll!

Lilla Ego har säsongspremiär 19.00 i Radio Shore ikväll! Som förra året kommer vi att sända varje onsdag vid just 19.00 och ni får väldigt gärna lyssna på oss här.

Tjing 

Äcklig klump i halsen

En av föreläsarna har skickat ut ett mejl i klassmappen, det kan aldrig vara bra. Omedelbart bildas en äcklig klump i halsen. Jag öppnar mejlet och hittar mycket riktigt en ny uppgift, en ganska omfattande sådan vad det verkar. Klumpen i halsen växer markant. Två uppsatser (på 50 sidor vardera) ska läsas, med fördel förstås och analyseras på två A4-sidor till nästa torsdag. Det här ska klämmas in mellan hemtentan, en kommande statistikuppgift och projekten till fotokursen och jag kan inte låta bli att undra hur det ska gå till. Tog jag mig vatten över huvudet när jag anmälde mig till en kvällskurs i foto? Det verkar väldigt roligt, men det lär krävas rejält med fantasi och kreativitet - egenskaper som det är rätt snålt med för tillfället. Om någon kunde uppfinna den där tidsmaskinen någon gång så skulle det verkligen vara läge nu.
Lösningen för kvällen ser ut som så att jag sopar problemen under mattan tills vidare och går upp till mina gulliga grannar som precis blivit lyckliga föräldrar till en liten pojke. Det finns viktigare saker i världen än hemtentor och uppsatsanalyser. Fika tror jag det kallas.

Tjing

Jag lär mig så mycket i skolan

Johanna har lärt sig ett nytt ord idag; produktmomentkorrelationskoefficient. Vad det betyder? Ingen aning!

Tjing

På fotokursen...

"Klart jag tittar på Top Model, jag tittar på allt med Tyra Banks. Jag tittar på Rapport också. Det ena behöver ju inte förstöra det andra." - En av dagens föreläsare.
Han är så skön den där snubben. Fotokursen kommer att bli grym!

Tjing

Anka-mania!

Är det bara jag som inte kollar på programmet Svenska Hollywoodfruar?
Jag kände mig så otroligt jävla missanpassad idag när några i klassen ville skynda på fotokursen för att hinna hem till detta program, medan jag själv inte hade en aning om att det är just på måndagar det sänds.
Vad är grejen med det här programmet egentligen? Jag har ju inte själv sett det, reklamen räckte bra, men det måste ju ha något helt fantastiskt som lockar så många. Handlar det om fru Ankas tokiga kvinnoideal och skeva världsbild som man bara måste se med egna ögon? Eller är det vårt sätt att drömma oss bort till en värld som är så osannolik att berättelsen om Peter Pan verkar ha god verklighetsförankring? Jag vet inte, men jag är väldigt nöjd med att ha sluppit se spektaklet.
Tjing

Flipp eller flopp?

Då var frukosten intagen (nudlar, lite skum start på dagen) och jag sitter här och slöar i soffan. Jag vet inte om jag ska se fram emot den här dagen eller inte. Klockan ett påbörjas två timmar statistikföreläsning och klockan fyra startar fotokursen. En heldag i skolan med andra ord, hoppas att det är värt det om ni fattar hur jag menar...
Fotokursen har jag ju valt själv, så det vore ju jävligt typiskt om jag inte skulle vara nöjd med den. Jaja, jag återkommer om det. Nu måste jag borsta tänderna och packa ihop väskan, laddar för dagen gör jag på cykelturen ner. Jag är bara så himla effektiv eller hur? ;)
Vi hörs!
Tjing

Kanelbulledags?

Jaha, då var det söndagkväll igen. Mattias kör Hammarbys segermål på repeat på sin dator (nööööörd!! ;)), medan jag mest sitter och myser och småsneglar på sporten över datorskärmen. Kanelbulledags snart kanske?

Tjing

Amerikanska pannkakor

Idag är det söndag och jag och sambon bestämde oss för att slå på stort med frukosten. Amerikanska pannkakor blev det och jag måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet. Jag är ju lite klumpig och inte särskilt fingerfärdig i mitt matlagande så vanliga pannkakor är inte min grej (även om jag gillar att äta det). Den här tjockare varianten däremot gick det inte att misslyckas med, inte ens för mig. Mums!
Trevlig söndag!

Tjing

Hästjobb...

Läste precis i DN att det har utlysts en belöning på sju miljoner kronor till den som kan ge tips (som leder till att stöldgodset återfinns) om helikopterrånet i Västberga. 600 tips har kommit in fram till igår. Sexhundra!
Jag kan inte låta bli att undra om det hade kommit så många tips utan de där lockande miljonerna. Behöver vi verkligen mutas för att vi ska bidra med vår hjälp till en brottsutredning? Tragiskt, tycker jag.
Samtidigt kan det ju vara så att man tänker till en extra gång om man kanske inte bevittnat något ändå när det utlovas pengar, och då får polisen kanske in tips de aldrig kommit över annars. Ja, man kan ju vrida och vända på det hur mycket som helst. Vad tycker du om tipspengar vid brottsutredningar?

En sak är säker - jag är väldigt glad att jag slipper utreda sanningshalten och relevansen i alla de där 600 tipsen. Vilket hästjobb! Som snubben inför OS i Peking som hade som jobb att provsitta varenda stol på varenda arena och rapportera om sikt och bekvämlighet. Okej, inte exakt samma, men det är omfattande jobb iallafall. Så lite samma. Äh, nu svamlar jag bara. Men det är lördag, kraven är rätt låga på mig en dag som denna.

Tjing

Middagstips!

En sån här smaskig tacopaj gjorde jag och Mattias till middag igår. Succé? Ja, självklart!
Receptet hittar du här, tack Maria för tipset!
PS. Pajen är under uppbyggnad på bilden som ni kanske förstår. DS.

Tjing

Bloggpaus

Jag hade tydligen paus från bloggen igår. Idag är jag tillbaka med friska tag - det är ju trots allt lördag. Nu blir det en tripp ner till stan i regnet tillsammans med älsklingen.
Hörs senare!

Tjing

Planering som en treåring?

"Gängmedlemmar är aldrig bra människor" -Citatmaskinen fortsätter leverera.
Det var lagom kaosartat idag också. Inget kändes planerat eller förberett. Såhär såg det ut när alla i klassen skulle hämta papper var framme vid katedern samtidigt efter att ha väntat i en kvart på att kopieringen skulle bli färdig. Planering som en treårig?

Tjing

Sovmorgon!

Nu borde jag sitta i skolan och lyssna på när lektorn maler på om retorikanalys. Jag borde sitta där med huvudet på sned och försöka lyssna medan ögonlocken har svårt att låta bli att falla igen. Även jag skulle ha suttit där och hört när läraren skäller ut elever som viskar lite för högt i bänkraderna.
Som ni förstår är jag inte där. Dels för att jag tror att det kommer att vara en upprepning av förra årets genomgång och dels för att jag tror mig kunna läsa mig till det hela på ett bättre sätt. Dessutom måste jag erkänna att jag blev lite avskräckt igår när allt bara var en enda stor rörig repris av tidigare föreläsningar.
Ändå måste jag erkänna att morgonen inte givit mig mycket än så länge. Sängen var lite för skön för att jag skulle ta mig upp i god tid och boken är lite för trist för att jag ska orka öppna den. Jag ska iallafall göra ett intensivt försök innan jag cyklar ner till skolan. En halv dag kan jag ju faktiskt stå ut med. Särskilt när det är citatmaskinen som har lektionen.
Tjing

RSS 2.0