Snöcyklar



Ibland är man glad att cykeln står parkerad i källaren hemma...

Tjing

Alla hjärtans dag

Glömde att skriva det i måndags, men titta vad jag fick av världens bästa kille på alla hjärtans dag.


Tjing

Tågtrassel och gäspsjukan

Idag har det varit en sån där dag när jag har gäspat hela dagen, från morgon till kväll. Jag vet inte ens om det handlar om trötthet, det är snarare som att det blir en vana som jag inte kan komma ifrån. Som att jag smittar mig själv med tidigare gäspningar och så blir det bara en ond cirkel. Ser ju inte så bra ut på jobbet när man går runt och gäspar konstant. Tack och lov träffade jag inte så många människor idag, det var jag och min redigering i princip.

Har hunnit med att träna och hamna i tågtrassel idag också. Alla tåg var inställda på sträckan Märsta-Rosersberg, alltså en station och typiskt nog just den sträcka som jag skulle åka. Tack och lov kom min älskade moster och hämtade mig innan jag fick frostskador. Hoppas att jag slipper bli sjuk av att ha stått ute och väntat i 40 minuter i kylan nu bara. Det skulle ju inte vara helt otroligt om jag blir det, jag menar Mattias drog ju på sig något skit för att han glömde att stänga fönstret efter att han vädrat i sovrummet och sedan var tvungen att sova i kylan som blev. Det gjorde ju visserligen jag med och jag verkar ha klarat mig - än så länge. Vi får väl se imorgon hur det är med den saken.

Nu ska jag göra en kopp te och återställa normal (nåja) temperatur i kroppen.

Tjing

Märkt av innebandyn

Hade en lite udda lördag igår. Mattias jobbade och jag också kan man säg. Var på handboll i Vassunda för att skriva en artikel, riktigt roligt faktiskt. Tog mig dit med mosterns bil (tack för lånet) som är väldigt stor, bred och automatväxlad. Det tog ett tag innan inte bara hjärnan utan även mina fötter fattade att man inte kan trycka ned både gas och broms samtidigt om man planerar att komma någonvart.

Väl hemma igen efter Knivstaäventyret var det dags för innebandy i Råbergshallen. Min faster hade dragit ihop ett gäng amatörspelare (däribland jag själv) och det var riktigt roligt att spela. I nästan två timmar sprang vi omkring och lattjade och idag känner jag i kroppen att jag fick ordentligt med träning. Det stramar i både rygg och rumpa och jag kan inte låta bli att känna mig lite nöjd med det.

Lyckades också träffas av ett stenhårt skott rakt i huvudet och har idag en bula gömd under håret och ett lustigt rött märke, likt Harry Potters blixtärr, i pannan. Haha, sånt som händer antar jag - jag var ju inte ensam om att bli träffad heller. Fastern fick ett skott rakt på näsan så jag ska inte gnälla.

Tjing

Hur kan man se snygg ut när man sitter på en boll?

Ja, det här är dagens stora fråga. Jag körde Pilates Ball på gymmet idag (mina armar är beredda att falla av vilken sekund som helst nu om någon undrar) och kände mig väl inte som den smidigaste människan i världen.
Själv måste jag fokusera intensivt för att hålla balansen medan jag ligger som en död fisk på min tokstora plastboll och det är mycket möjligt att många med mig känner så. MEN, den där instruktören alltså.

Där ligger man och flaxar med armar och ben och hoppas innerligt att man ska slippa ställa till med en scen när man oerhört ograciös trillar av bollen och så tittar man upp och får syn på henne. En kvinna med ett ständigt leende, inte en svettdroppe i ansiktet, en andhämtning så lätt att hon lika gärna kunde ha pysslat med att vika servetter och framför allt en vansinnigt snygg hållning. Sittandes på en boll! Hur fan är det möjligt? Det är alltså dagens fråga.

Tjing

Härliga måndag

Är inte måndagar underbara? Långa dagar med redigering på jobbet, svidande ögon efter att ha glott på datorskärmen alldeles för länge, för lite vätska så att huvudet värker efter några timmar och kort lunch för att hinna vara så effektiv som möjligt. Men jag gillar det ändå på något vis. Det där att bara köra på så mycket man bara orkar. Efteråt finns det ju i alla fall ingen skönare känsla. Man kommer hem och känner att man verkligen har gjort nytta och man kan med gott samvete småslumra i soffan framför Criminal Minds tills det är dags att förflytta sig till sängen för en skön natts sömn. Ja, jag menar det faktiskt! Ni som känner mig vet att jag är en nattuggla utan dess like, men måndagssömnen ska icke föraktas.

Så, på återhörande, nu ska jag njuta av min måndagskväll
.

Tjing

Letar sommarvikariat

Det negativa med att vara vikarie är att jobbsäkerheten är lika med noll. Därför sitter jag nu och surfar runt på olika hemsidor och bläddrar i tidningar på jakt efter möjliga sommarjobb. Känner du kanske till något om en eventuell journalisttjänst någonstans så var inte blyg utan kläm fram med det. Alla tips uppskattas och mottages varmt.

Imorgon blir det att dra på sig finkläderna, åka till Uppsala och fira av min kära kollega som ska gå i pension. Ska bli riktigt trevligt och matfixerad som jag är ser jag väldigt mycket fram emot thaimaten. Min mage kurrar redan nu.

Tjing

RSS 2.0