Somrigt...och inte!


Efter en lång promenad i solen var det dags för lunch och avkoppling. Ser det inte somrigt ut.


Imorgon ska jag hem till Sara, hyra hem de senaste Batman-filmerna och äta (lite) av vår vunna choklad. Inte lika somrigt, men trevligt ska det iallafall bli.


Nu är det godnatt.

Tjing

Kendra Kristina


Kendra Kristina välkomnades i "gänget" och hissades i luften av prästen á lá Lejonkungen.


Prellen (som var urmysig) hade lite teknikstrul i början. Inte ens högre makter kunde hjälpa honom med mikrofonen så det fick bli till att höja rösten och låta akustiken göra jobbet. Dessutom var inte kantorn på plats i tid så första psalmen fick genomföras a capella. Oväntat bra måste jag säga.


Klassiska dopbilden. I nederkant kan ni se prästens fusklapp...


De stolta föräldrarna Andreas och Angelica. Grattis. Förresten, Andreas sjöng en sång i kyrkan som han skrivit till Kendra. Otroligt charmigt, stämningsfullt och vackert. Alla grät utom jag. Det är helt klart något som är fel med mig.


Många presenter blev det för lilla Kendra - och ingen var den andra lik. Grattis, det måste vara något slags rekord.


Sedan var det grillning hos familjen Einebrant. Ser det inte gott ut? Det var det också.
Tack för gårdagen, ni är underbara allihop!

Tjing

Lååång dag

Har varit på dop idag. Skojigt, mysigt och stämningsfullt. Imorgon kommer det bilder och en bättre beskrivning. Nu är jag trött och ska krascha i soffan eller på sängen - har inte riktigt bestämt vilket.

Tjing

Tummen upp för Biokortet

Ikväll har jag varit på bio. Igen. "Det var väldigt vad hon går på bio hela tiden" kanske ni tänker, men jag måste säga att det är ett väldigt skönt tidsfördriv för en arbetslös som mig. Det är inte så dyrt, jag får skratta lite och framför allt så GÖR jag något under min dag. Dessutom har jag lyckats komma över ett helt fantastiskt litet rabattkort från SF som ger mig halva priset på fyra valfria biofilmer måndag-torsdag. Perfekt för en dagdrivare som mig.



The Proposal såg vi idag. En ganska rolig film faktiskt, men framför allt njöt jag av sällskapet (världens bästa pojkvän Mattias). Det är roligt att hitta på saker såhär mitt i veckan, även en torsdag kan bli speciell.


Vi passade dessutom på att boka biljetter till den nya Harry Potter som kommer den 15 juli. Jag är så nyfiken så det är inte klokt. Jag vet ju visserligen vad som händer (man har väl läst boken), men det ska bli intressant om allt blir som jag har tänkt mig i mitt huvud.


Tjing

Hur dum får man bli?

Det är sent. Jag borde gå och lägga mig. Men först måste jag bara säga en sak.


Jag satt och tittade på U21-landslagets match mot Serbien förut. Sverige bjöd på riktigt bra spel och de där ungtupparna gör att fotboll är ganska roligt även för mig som annars är lite anti allt som har med fotboll att göra. Men en sak störde mig. Allt jäkla snack! När motståndaren är påväg att få ett gult kort lutar jag mig tillbaka i soffan och tänker "gött, det kan han ha", men vad händer? En svensk spelare sticker fram och retar upp domaren, drar på sig en utvisning och missar därmed semifinalen på fredag. Hur dum får man bli? Nog för att man kan bli för het i en matchsituation, men det här är ändå för mycket. Jag är för tufft spel och tycker nog att man ska vara mer sparsam med att dela ut kort till höger och vänster. Ett kort för tufft spel kan jag ändå ta - men för snack med domaren!? Skärpning grabbar.
Starkt iallafall av Marcus Berg som inte lät sig dras med i idiotin trots att han var hårt påpassad med både armbågar och dobbar i ansiktet. Att han dessutom sprutar in mål gör inte det hela sämre.

Imorgon ska jag träffa Lisa. Promenad på stan ska det bli. Jag bävar lite, eller rättare sagt bävar mina fötter lite för det här. Skavsåren har inte läkts, snarare blivit värre efter en långpromenad tidigare ikväll. Jaja, det får väl bli tofflor om inte annat - riktigt mjuka sådana. Nu blir det sängläge!

Tjing

En dag i solen


Man ska inte klaga när solen äntligen har kommit, men jäklar vad varmt det är! Håller på att smälta där ute. En paus i bunkern framför datorn blev dagens räddning. Nu ska jag ladda med min härliga bok och ett glas isvatten och ta mig ut i värmen igen - det är nästan lite kallt att sitta med bikini inomhus. Aldrig blir man nöjd.

Tjing

Hissen går inte ända upp hos CSN ibland

Observera

CSN har inte din e-postadress eller ditt mobilnummer. Du kan därför bara få din nya personliga kod skickad med brev. Nästa gång du loggar in i Mina sidor kan du fylla i dina kontaktuppgifter.


Hm. Ibland undrar man ju vilka nötter som egentligen jobbar med att skriva det där.
Problemet är ju att jag inte kunde logga in med e-legitimation. Därför måste jag ha min personliga kod, men den kan de inte skicka för att de saknar personuppgifter från mig. De här uppgifterna kan jag i sin tur inte ange eftersom jag måste logga in först, men det kan jag ju inte eftersom jag inte har någon kod. Om de nu lyckas skicka något brev med min kod så kommer ju det till Kalmar och där har jag ju ingen nytta av det. Och förresten, när jag väl fått min kod hit och kan logga in finns det ju ingen anledning att lägga in kontaktuppgifterna för då har jag ju redan fått koden. Jag blir så trött.

Tjing

Joggingtur i skogen


Jag har aldrig gillat att springa i skogen. Faktum är att jag aldrig har gillat att springa alls. Däremot älskade jag handbollen så mycket att jag duktigt genomförde alla sega rundor i joggingspåret ändå - för lagets skull.

Tyvärr är det ju så att kroppen behöver röra på sig oavsett om den har en handbollssäsong som väntar några månader senare eller inte. Problemet är bara att ta tag i sig själv och få träningen gjord, väl ute är det ju inga problem oftast.

Himlen idag är blå och luften är regnfri - det finns helt enkelt inget att skylla på en dag som denna. På med löparskorna och ut i spåret bara. Det var varmt, mycket varmare än jag trott. Långärmad tröja var ett dumt beslut. Trodde att det skulle vara skuggigare i skogen än det var, men tydligen har stora delar av skogen röjts bort på grund av byggen av olika slag. Jag som brukade känna igen varje sten i den där skogen förut kände mig lite irriterad över att så mycket förstörts och förändrats. Nu vet jag det iallafall.

Nu är jag klar och är ganska nöjd med mig själv. Tempot var väl inte överdrivet högt, men det viktiga är ändå att jag kom ut och rörde på mig. Jag sprang första halvan och gick andra halvan och det kändes som en lagom start. Imorgon ska jag nog ta mig ut igen. Hoppas bara att skavsåret på foten hinner läka något under natten.

Tjing

Midsommar 2009


Glad midsommar! Vi firade i Sigtuna med några vänner till mamma och det var riktigt trevligt.


Siris unge Mixer bor hos värdparet. Det var roligt att se honom igen. Ganska lik Siri va?

Midsommarfirandet kom mest att kretsa kring en oändligt lång tiokamp (som till slut kortades ner till sjukamp).


Att bygga torn med kubbklossar passar mig tydligen bättre än att faktiskt spela kubb. Jag kom tvåa i den här trevliga deltävlingen.


Såhär fint blev det. 135 cm högt, inte så pjåkigt.


Andra tävlingen: balansera en vattenballong på ett tennisrack genom en liten "hinderbana". Inte så lätt som det låter, ungefär hälften pajade sina ballonger när de kommit halvvägs. Jag klarade mig, men på en usel tid. Mamma klarade sig bättre, har till och med för mig att hon vann den här deltävlingen.


Den här grenen var inte riktigt min grej. I och med att jag tycker att det är lite läskigt när det smäller om ballongerna var jag ganska dålig på att gå till attack. Carro var däremot nästan överladdad och malde på som en liten Duracell-kanin tills hennes motståndare Peter inte orkade längre. Här krossar hon hans ballong.


Klädstafetten var..hm...intresant! Vissa tyckte nog att kläderna var lite stora....


...andra hade nog velat ha någon storlek större.


Spruta vatten i en hink från en vattenflaska med hjälp av knän och lår. Inte det lättaste (det kan ni kanske lista ut med tanke på att det mesta av vattnet ligger runtom på marken). Mitt lag vann!


Sista grenen blev luftgevärsskytte. Jag satte första skottet perfekt, jag kände mig som en riktig prickskytt. Om jag inte hittar något journalistjobb sedan när jag pluggat färdigt kan jag ju alltid slå mig in på torpedbanan.

Det är bara sex grenar som är redovisade på bild, men boll-i-hink gör sig inte så bra på foto tycker jag. Plus att det gick rätt dåligt. Nu pratar vi inte mer om det.

Totalt sett gick tävlingen tydligen inte speciellt bra för mig. Ett tröstpris fick jag iallafall i form av alkoholfritt vin i ett snöre om halsen.Tack för en trevlig kväll!

Tjing

Fika före maten...

Har du också lärt dig av din mamma att man alltid ska äta mat innan det får bli något fika? Jo, jag med. Men idag var alla gamla regler som bortblåsta när moster med familj kom på besök. Kladdkaka och kakor, te, kaffe och saft. Och nu väntar maten. Så tokigt det kan bli.


Frida verkade väldigt nöjd med kakorna.Förresten, visst har hon en söt mössa på sig? :)


Frida blir matad med chokladkräm av storebror Jakob.

Jag fick en jättesöt klänning, ett par örhängen och ett halsband i present. Väldigt fint alltihop. Nu är det bara att hoppas att det blir någon sommar också så att det kan komma till användning. Förhoppningsvis redan imorgon.

Tjing

22 år idag!


Min tjugoandra födelsedag börjar lida mot sitt slut och det börjar energin också göra. Efter en hel dag på Gröna Lund kan man väl inte vänta sig annat. Tack till alla som har grattat. Tack, tack, tack!

Det läskiga med Gröna Lund är att du märker så tydligt att du börjar bli vuxen. Här är en liten checklista:
1. Är majoriteten av de andra i kön yngre än du?
2. Behöver du ta en sväng i Kärlekstunnels efter Insane eller Fritt Fall för att varva ner?
3. Mår du illa av att över huvud taget titta på Popexpressen?
4. Undrar du också vem fan som väljer den urdåliga musiken till Popexpressen?
5. Undviker du Fritt Fall Tilt för att kön är för lång?
6. Kan du gå hem redan två timmar innan parken stänger och tänka "ja, jag är nog rätt nöjd såhär"?

Stämmer det här in på dig? Grattis - då är du nog vuxen!



Är inte Mattias foto av kvällssolen på Grönan fantastisk?



Hursomhelst har jag haft en riktigt trevlig dag. Tack alla som var med!

Tjing

Nyklippt

Jodå, håret är klippt och färgat nu. Är rätt nöjd får jag ändå säga, men det känns fortfarande väldigt ovant. Nu är jag blond och har rak lugg, det ni. Någon bra bild på resultatet har jag inte hunnit ta, så ni får ha tålamod kära vänner. Jag ska fixa. Senare. Har varit duktig och köpt inpackning nu också för att vårda mitt hår under sommaren som det så fint heter. Nä, okej, att handla det var kanske inte duktigt, men jag hoppas lite att själva behandlingen går av sig själv när produkten finns hemma iallafall. Minnet är väl sådär halvkasst, men ställer jag burken på badkarskanten så lär jag ju komma ihåg den någon gång.

Jag sträckläste färdigt boken igår, mycket spännande. Samtidigt känns det tomt nu. Någon som har några förslag på andra läsvärda böcker att roa sig med i (den eventuellt framtida) sommarsolen?

Tjing 

Bra bok och frisören imorgon

Jag tror nog att det blir en tidig kväll för mig idag. Boken jag läser är så vansinnigt spännande att jag knappt kan sluta läsa - samtidigt vill jag inte riktigt att den ska ta slut. Drygt 100 sidor kvar nu, hoppas att de är lika bra som de 200 första.

Imorgon förmiddag ska jag klippa mig och färga håret. Trots att det är så kort tid kvar har jag inte bestämt någon färg eller frisyr. Som alltid går jag till salongen i hopp om att frisören ska ha någon bra idé om något nytt och fräscht för mitt hår. Håll koll på bloggen imorgon för då lägger jag upp bildbevis på min make-over här. Om det blir okej vill säga. Om frisören rakar av allt hår och färgar skalpen blå lovar jag att ni slipper se. Eller? En sådan grej kanske ökar läsarantalet med det dubbla. Var och en av mina läsare tvingar bästisen, kollegan och mormorn att kolla in freaket på bloggen som fått ett smurfhuvud hos frisören. Nja, vi får se hur dramatiskt det blir. Håll koll säger jag bara! Nu: Den ryske vännen.

Tjing

Jag vill ha sol och bad!!


Nä, nu är jag fan trött på regn och rusk. Mer sol åt folket! Ska det nödvändigtvis finnas vatten så är ju formen på bilden att rekommendera. Blev så otroligt sugen på att resa utomlands när jag såg de gamla Turkiet-bilderna. Om jag lever på vatten och bröd hela sommaren kanske jag kan ha råd med en liten sista minuten-resa i slutet på sommaren. Drömma kan jag ju göra, man vet ju aldrig när en solresa bara dyker upp. En viss person (läs Johanna) fyller ju faktiskt år på onsdag, så där har ni min presentönskan gott folk: en resa till solen!

Jag och Mattias var en sväng inne i stan idag. Konstigt nog, med tanke på vädret, kom jag hem med nya badkläder. Men jag antar att det är rimligt - hade det varit sol hade jag troligen legat någonstans och solat i mina gamla badkläder. Slutsats: Sol = sola och bada, såklart! Regn: Handla badkläder, jag menar det gäller ju att vara redo. Solen kan dyka upp när man minst anar det.



Tjing

Handbollsabstinens

Åh, vilken handbollsabstinens jag fick idag. Jag var ju och tittade på syrran som spelade Eken Cup (handbollsturnering utomhus för er oinsatta) och gissa om jag blev sugen att spela. Vädret var precis sådär som det brukar vara på Eken, alltså grått, kallt, lerigt och hällregn. Det är en speciell känsla att spela något som påminner lite om handboll genom att halka omkring på banan och se bollen stanna på mållinjen i geggan. Redan när jag klev ur bilen på parkeringen och kände doften av planerna kände jag att jag hörde hemma där. Underbart. Någon gång när tiden finns ska jag ta upp handbollen igen, den insikten fick jag idag.


Någon tyckte visst att Carro var lite för ren innan.


Carros lagkompis Julia manglade ner motståndarna en efter en.


Supersyrran gjorde tre mål i samma match.


Regnet öste ner hela dagen. Trist som publik, och kallt framför allt. Jag trodde nog att paraplyet skulle växa fast i handen på mig, men det gick bra till slut. En varm dusch väl hemma och nu är jag på banan igen. Babel ikväll på tv tror jag.

Tjing

Ett annorlunda studentfirande

Dagen började redan klockan 6. Dålig planering tvingade mig att gå upp och duscha tidigt på morgonen innan vi (enligt schemat) skulle åka till Jönköping klockan 7. Klockan hann bli tjugo över innan vi kom iväg. Resan ner gick rätt fort; troligen på grund av en rätt lång sovpaus för min del samt en del klapplekar och viss allsång.

Vi var ganska mycket tidiga ner så efter ett lunchstopp på McDonalds åkte vi till Fredriks skola och kikade in lite. Det var ganska dött där en timme innan, de flesta elever hade stängt in sig i olika klassrum. Trots det ville vi se skolan som Fredrik gått på i tre år och som vi ändå inte besökt en enda gång innan.



Regnet öste ner i omgångar. Bilen blev räddningen och där satt vi och kuckilurade i en kvart innan pappa och Kattis dök upp.




Där har ni lillebror i grå kostym. 


Grattis Fredrik!!! Och bra betyg fick han också. Jag är en så stolt storasyster idag!


Smart att byta om till andra kläder innan flakåkandet. Det kanske man skulle tänkt på på sin egent student.

  
Sedan tog vi reda på vad jönköpingsbor egentligen gör om fredagarna klockan 14.15...


När jag och Carro skulle korsa vägen fastnade vi i mitten på grund av alla flak som var i vägen.


Lillebror med händerna i luften. Lite kul var det tydligen ändå...


Det var hur många flak som helst som körde förbi Fredriks lägenhet, där vi väntade. Dessutom körde de förbi massor med gånger. Carro verkade gilla det iallafall och hon vinkade glatt till alla som åkte förbi. Somliga har..ehm...nio år kvar! Tjoho!


Eftermiddagen gick åt till att packa och städa ur Fredriks lägenhet eftersom han flyttar ut nu. Lite speciellt studentfirande kan man tycka, kunde varit roligare liksom. Rörigt var det, men det löste sig till slut. Jobbigt var det också. Tre trappor utan hiss. Men ner kommer man ju alltid.


Sedan var det lite utauktionering av Fredriks gamla kläder. Kattis hittade ett par nya favoritjeans och jag fick med mig en snygg jacka (med tillräckligt långa ärmar, åh vad jag älskar killkläder).

Sedan var det bara att åka hem igen. Samma väg som vi kom, fast nu mörkare och utan regn. Jag tilldelades skymnings- och mörkerkörningen, inte det roligaste kanske men jag är bara glad att jag får köra igen. Väl hemma släppte vi in en katt som varit ute i 17 timmar i sträck och var väldigt blöt men nöjd med att komma in. Själv kraschade jag på sängen direkt och väcktes inte förrän klockan kvart i 11 i förmiddags. Nu blir det Eken Cup. Lång dag igår, det verkar bli detsamma idag.

Tjing

Dagens ungdom


Jag säger bara det.

Tjing

I love you, man!


Var på bio idag ich såg I love you man. Typisk komedifilm där man inte behöver lägga överdrivet med energi för att förstå poängerna, vilket jag gillar. I huvudrollen hittar vi Paul Rudd och han är riktigt rolig. Älskade honom redan som Mike i Vänner och han är lika underbar i den här rollen. Nu när jag tänker efter påminner nog rollerna ganska mycket om varandra. Här några klipp från Paul Rudds prestationer i Vänner.



Det bästa med dagen var ju ändå att få träffa Sara - en annan arbetslös som liksom jag kommer att ägna sommaren åt att glida omkring. Skönt att det finns någon att dela dagdriveriet med iallafall. Vi kom fram till att vi har gott om tid att shoppa men inga pengar att shoppa för. Tiden i affärerna idag gick därför åt till att leta upp de fulaste plaggen vi kunde hitta och att sedan kritisera dem. Ganska kul, även om det är kul att handla också. Det får helt enkelt bli en annan gång.

Tjing

Första helgen i Stockholm

Första helgen i Stockholm är nu över. Det blev mycket släktbesök och det var väldigt roligt att träffa allihopa. Jag, mitt pucko, lyckades dessvärre glömma kameran hemma under släktträffen så jag har inga egna bilder därifrån. Det ryktades om att vi hade fått farmors bilder, men dem tog nog Mattias hand om så jag har dem inte här. Här kommer lite blandade bilder från helgen istället.


Minsta kusinen Frida var trött och inte lika glad som vanligt. Vi får nog återkomma en annan dag också när hon är sig själv mer.


Faster Carina fyllde år igår. Grattis igen! Det bjöds på te, kakor, bullar och en urgod hemmagjord tårta. Och tennis på tv:n såklart!


Mamma, Carro och jag.

I eftermiddag ska jag träffa Sara, en kompis jag inte har träffat på länge. Tydligen har hon precis tillfrisknat från vattkoppor, något som jag knappt trodde drabbade vuxna. Som hon sa själv, "mystiskt".
Lite middag och bio ska vi nog ta och hinna med, hoppas bara att det går något bra. Jag är ju så inställd på att Harry Potter ska komma om en månad så alla andra filmer hamnar lite i bakgrunden kan man säga. Jaja, nu ska jag ta en promenad och få lite luft.

Tjing


I Stockholm igen

Nu har jag lämnat Kalmar för den här sommaren. Tankarna om C-uppsatsen vägrar tydligen lämna mig helt i fred, men det mesta skoltänket kan jag äntligen skaka av mig nu i ett par månader. Bussresan gick bra och kändes ganska kort, mycket tack vare Radiosportens bevakning av Söderlings match i öronen. Fascinerande att även jag som inte ens gillar tennis har lyckats bli så fast. Bra jobbat Robin!

Men nu är jag alltså hemma hos mor min och det känns väldigt skönt.
Jag möttes av en syster som verkar ha blivit helt galen av att inte ha sina stora syskon hemma som kan trycka ner henne lite. Hon får på tok för mycket luft som "ensambarn" och ibland undrar jag om det är någon som har uppfostrat henne överhuvudtaget ;) (Det undrade mamma också...)


Carro sjöng SingStar för full hals.


Fredrik ville däremot inte vara med på bild, sjöng gjorde han inte heller. Däremot var han högst involverad i att välja vilka låtar alla andra skulle sjunga.

Nu snart ska vi åka till farmor på släktträff. Det brukar alltid bli lyckat, så det blir det nog nu också. Det är bara att hoppas att regnet håller sig borta.

Tjing

Ett erkännande

Jag såg precis att jag nu finns med på Sveriges Radio Kalmars medarbetarsida. Tjoho! Inget stort kanske, men det är ändå ett erkännande och det är lite kul att få känna sig som en i gänget ändå.

Kolla in här så kan ni se vad jag har skrivit om mig själv.

Tjing

Hej Clown!

Ibland undrar jag vad som händer med modeindustrin. Vilka otroligt fula kläder det finns till försäljning på vissa ställen - det är nästan så man undrar hur de går runt. Det knasigaste av allt är nästan att det faktiskt finns folk som verkar köpa de där knäppisplaggen. När jag och Maria satt och käkade lunch nere i stan idag såg vi en tjej med ett par enorma svartvita ballongbyxor med olika mönster på vardera byxbenet. Till det hade hon (o)matchat med ett par Converse-skor. Inget fel med det i sig, det var bara det att skorna hade olika färger. Jag lovar att det finnsen naken, färgblind clown som gråter över sin stulna outfit just nu. Men i en affär i stan kunde man hitta den här klänningen, något som enligt mig skulle passa väldigt bra tillsammans med enorma skor och clownnäsa.


Något för fru Clown?


Det här var inte heller så jävla hett... Jag skulle vilja se den människa som kan bära upp de här plaggen. Gärna ihop.

Tjing 


Oj, vad roligt det är att packa...



...det är saker som det här som kan ge en panikångest. Nu är det mesta iallafall nedpackat. Förutom necessär, skor, kamera, datorn, böcker....okej jag är inte riktigt klar ännu!

Tjing

Sommarlov och packning!

Äntligen! Nu ska jag lägga skolan bakom mig och bara koppla av. Imorgon lämnar jag Kalmar och tar bussen till Stockholm tillsammans med min älskling. Ska bli trevligt att träffa mamma, lillasyster och lillebror.

Men först och främst är det packning som gäller. Det känns verkligen som en övermäktig uppgift - hur sjutton packar man för en tvåmånadersvistelse i sommar-Sverige? Jag vet att det finns tvättmaskin, men ändå. Svårt. Lika bra att börja på en gång.

Tjing

Spöregn och minisläktträff

Det har hunnit hända mycket idag. I förmiddags kom några av Mattias släktingar förbi och fikade. Efter att besökarna åkt hem lagade jag och Mattias lunch till oss själva, Jenny, Anders och Nils. Kalmar bjöd dagen till ära på spöregn så vi var inte ute någonting alls. Lite tråkigt kanske, men man har ju liksom ingen lust att gå ut och bli dyngsur heller. Istället såg vi en rad Grey's Anatomy-avsnitt från säsong 1. Jag och Mattias ska kolla del 1 av sista avsnittet ikväll, trots att vi redan har sett det och vet vad som händer. Men tro mig, det är väl värt att se! Usch, så spännande! Hur ska jag klara mig tills säsong 6 kommer?
Nu ska jag kolla igenom hemtentan en sista gång och sedan får det vara nog med arbete för den här terminen. Här är lite bilder från dagen.


Trevligt med besök tyckte Mattias!


Linda och hennes lilla son Hugo...


...och med sig hade hon urgoda muffins. Jag behöver nog knappt säga att de var väldigt populära.


Sedan blev det lunch. Spaghetti och köttfärssås. Gott tyckte Nils, kladdigt tyckte pappa.


Men äter man utan bestick finns det inte mycket alternativ.


Nils sitter på köksbänken och övervakar när pappa diskar.


Efter maten blev det efterrätt i form av en banan.


Jag och Noomi.

Tjing

Späckad dag

EU-rollspelet var ganska roligt idag, men det är klurigt det här med majoritet. Ett enda förslag röstades igenom under dagen och naturligtvishandlade det om pressfrihet och säkerhet för journalister. Gissa vad vi alla utbildar oss till.. ;)



Mattias övertalade hela gänget att spela monopol i eftermiddags. Det var kanske mest mig han behövde övertala men ändå. Tog som vanligt ganska lång tid, så det blev aldrig färdigt. Kanske lika bra det för jag låg inte bra till när vi slutade.



Sedan var jag bara tvungen att ta en liten tupplur. Det blev en mikrovariant, med besök är det full fart här hemma och det vill man ju inte missa.



Trots att Nils hostade så han kräktes två gånger idag har han däremellan varit oförskämt pigg. Här är klockan långt efter läggdags, men ungen är pigg, så vad göra? Äh, han fick vara vaken - det är ju trots allt semester.



Äkta kärlek mellan mor och son.

Tjing

Söta barn konkurrerar ut vuxna

Familjen Belin är på besök här i Kalmar i ett par dagar. Ni vet hur det är, när det finns barn med i bilden blir det inte mycket bilder på föräldrarna. Men håll till godo, det kommer. Dock inte idag.


Nils och jag lekte någon form av kurragömma. Här hittar han mig i badrummet.


Ett riktigt charmtroll den där Nils alltså...

Noomi är himla söt hon också. Svårt att fånga leendet på bild bara.

Imorgon är det som sagt EU-rollspel. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig. Återkommer imorgon.

Tjing

Klurigt klurigt!

Jag måste säga att jag ändå ser fram emot EU-rollspelet imrogon. Lagförslagen som de olika grupperna låter intressanta och det finns nog mycket som är värt att diskutera.

Största diskussionen idag kom när programrådsrepresentanterna frågade klassen vad vi tycker om kursen Journalistik och samhälle II. Oj, vad de ansvariga lärarna kommer att få det hett om öronen. Kritiken visste knappt några gränser och det kändes som att klasskompisarna var nöjda efteråt med att ha fått lätta sina hjärtan. Vi får väl se sedan hur det går på torsdag.

Sitter återigen med hemtentan. Från att ha varit en och en halv sida för lång och osammanhängande har jag nu bara två rader jag måste kapa och strukturen börjar ordna upp sig. Småpill kvar kan man kanske säga. Det är lätt frustrerande bara när man ändrar ett ord till en synonym som visar sig vara för lång så att det blir en hel rad extra. På något sätt ska jag också försöka få in någon slags inledning och en avslutning på -2 rader hur nu det ska gå till. Det är klurigt alltså.

Tjing

RSS 2.0