Lika?

Jag som Izabella Rosselini, vad tycks?
 

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celeb


Välkommen till världen!

Alla bittra känslor är som bortblåsta. Tanken på att läsa politik i 5 veckor är tillfälligt undanträngd. Det stormiga, grå vädret lider jag inte av och högen av disk på bänken stör mig inte längre. Idag är det istället soliga dagar, flaggor, tårta och leenden jag tänker på.
Jag har fått en liten tjejkusin idag. Grattis Fia och Peter - jag är så glad för er skull. Om två veckor kommer jag hem och hälsar på underverket, det lovar jag.

En märklig känsla det där att bli kusin (för elfte gången, en tolfte är också på g) när man är vuxen. Det känns mer som om jag skulle bli moster eller faster.  Så pass mycket äldre är jag att det till och med skulle kunna ha varit mitt eget barn.
Att få in en ny liten människa i sitt liv är underbart. Visserligen kommer inte jag och min lillkusin att ha en sådan relation som kanske andra kan ha med sina jämnåriga kusiner. Istället hoppas jag att jag kan vara en förebild för henne och någon hon kan vända sig till när hon inte vill prata med sina föräldrar om vissa saker. Jag finns här.

Så det finns inte så mycket mer att säga än: välkommen till världen, tjejen!

Tjing

Melodifestivalen är död

För två veckor sedan gick Christer Sjögren till finalen i melodifestivalen. Jag trodde varken öron eller ögon när beskedet kom. Pinsamt.
Idag var det inte bättre. Patrik Isakssons låt som var klart bäst i startfältet tyckte jag åkte ut. Likaså gjorde Ainbusk och Eskobar. Vilka gick då vidare undrar kanske ni som inte såg den här cirkusen. Jo, till den stora finalen i globen gick:
 BWO - den kassa och rätt patetiska nördgruppen med endast datormixad musik. Gruppen innehåller tre medlemmar. Alexander Bard är en knäppis i kronisk dålig klädsmak i en seriös livskris. Sedan har vi den där utfyllnaden i form av en medelålderskvinna som inte bidrar med mer än några löjliga viskningar i varje låt. Sist men inte minst har vi sångaren; en yngling som försöker vara sexig men inte riktigt lyckas och antagligen sjunger under tvång (varför skulle han annars vara med i den där märkliga gruppen?). Deras låt låter precis som alla andra låtar och kvällen till ära hade Bard någon form av tyllkjol runt halsen.
Det andra bidraget som gick direkt till finalen var Frida feat. Headline. Låten kändes som en parodi. Ungefär som ett bidrag som Storbrittanien eller Tyskland skulle kunna ställa upp med i Eurovision Song Contest, alltså mer plojaktigt eftersom de inte tar tävlingen på allvar. Fridas låt var visserligen bättre än den där skitlåten "Dunka mig gul och blå", men det säger ju ingenting egentligen. Dessutom är jag rädd att Fridas stylist kommer att bli kickad och förmodligen aldrig anlitas igen av någon. Byxorna var inte alls till artistens fördel och honär antagligen färgblind också. 
To sum up: om vi vill skämma ut oss rejält i årets ESC så ser det bra ut, för de flesta bidrag som gått vidare nu är dåliga. 
Visserligen har vi ju den här deltävlingens andra-chansen-deltagare att "hoppas" på. De tre glasspinnarna som sjöng en låt som mest innehöll nonsens (balabalola, deo-deo, woawoawoa...osv.) eller operatjejen som hela tiden pratade om hur lätt det är att sjunga opera. Vart är vi påväg?

Tjing 

Radiokursen slut

Jaha. Då var det dags att säga hejdå till redaktionsrummet vi haft under radiokursen. Ärligt talat känns det tungt. Många andra grupper tycker kanske att det ska bli rätt skönt, men med den stämning vi hade i vårt rum kommer det att bli svårt att släppa taget. Kaffebryggare, musik och fika gjorde att man inte riktigt ville lämna rummet - det ville inte de andra grupperna heller. Ofta var de inne i vårt rum och drack kaffe, rätt trevligt tycker jag.

Men nu knackar verkligheten på dörren igen och det är dags för en mer teoretisk kurs. Nu ska det läsas politik. Inte mitt största intresse eller bästa kunskapsområde så det är bäst att börja läsa så fort böckerna kommer. I can't wait!

Nu ska jag gå tillbaka till att ligga i soffan och titta på tv. Det räcker för mig ikväll.

Tjing

Glad alla-hjärtans-dag

Hoppas att alla har haft en urmysig dag. Själv har jag spenderat min dag i radiostudion och kämpat med min sändning. Struligt med det mesta, men plötsligt satt den. På tredje försöket. Trött och grinig kom jag hem och fick se två underbara buketter med blommor från min älskade Mattias. Hemskt att vara ifrån dig en dag som den här, men blommorna muntrade iallafall upp mig ordentligt ska du veta. Tack för ditt gulliga sms, mamma. Saknar alla er där hemma. Varma hälsningar också till Fia och Peter. Jag hoppas att ni hör av er direkt när ni fått barnet - då ilar jag hem till mitt Rosersberg direkt. Aldrig trodde jag väl att jag skulle få en kusin efter att jag fyllt 20.
Fredrik, pappa och Kattis - jag har inte glömt er. Jag saknar er också. Men vi ses på lördag så det blir inte någon lika lång saknad.

Lyssna på Popcorn i Radio Shore imorgon klockan 18.00 på webben: www.shore.hik.se . Man vet aldrig vad jag, Kristina och Robert kan hitta på.

Tjing

Kärlek och hat

Läste precis att Skånela vann mot Spåret med 30-27. Jag sitter här i Kalmar och njuter av nyheterna. Ändå kan jag inte låta bli att vara lite ledsen. Jag saknar laget, träningen och handbollen överhuvudtaget så mycket. Varje gång jag läser om lagets fina resultat blir jag naturligtvis jätteglad, men det gör ont i hjärtat när jag inte kan vara med och dela glädjen. Det känns tomt utan er, tjejer.

Sedan läste jag en mindre glädjande nyhet - Hammarbys damer vann tydligen också. Det är inte för att de gått ikapp Skånela eller för att jag hejar på Kungälv. Det är bara det att jag inte unnar Hammarbys damer ett skit. Ärligt talat vet jag inte om jag skulle bli mest glad av att Skånela vann sm-guld eller om Hammarby gick i konkurs. Tänk om det kunde hända samma år - då skulle jag kunna leva på den härliga känslan för resten av mitt liv.


Ni kanske vill veta varför jag tycker så illa om Hammarbys damer. Notera att jag säger damer. Kanske ska jag förtydliga ännu mer och påpeka att det är handboll det handlar om. Jag har inget emot föreningen Hammarby, det är bara det här laget. Det här är ett lag som lyckats fånga Stockholms, kanske Sveriges, största bitchar. De spelar fult, är otrevliga och har alldeles på tok för höga tankar om sig själva. Dessutom vill jag tillägga att det här laget egentligen heter Skogås, men bytte namn för några år sedan. Då blev de (om möjligt) ännu malligare och trodde att de var jättecoola. Det är de inte. Inte ett dugg.

Kul med Kallurs världsrekord - det var hon verkligen värd!


Tjing


Min bil är inte lik din bil, det är ju Mis bil

Igår skulle jag, Malin, Kristina och Björn åka till Karlskrona för att gå på Kent. En riktig road trip skulle det visa sig. Vi hade turen att få låna Mis bil, det skulle bli enklare och billigare på det sättet. Billigare kanske, men inte ett dugg enklare.
Malin var i högform, nästan övertaggad, under hela dagen. På morgonen var hon så lycklig över att få höra all favoritmusik på de Anders och Matildas radiosändningar. Hon satt och myste och tjöt till varje låt som spelades - hon är bra rolig hon. Förresten var radiosändningarna helt underbara. Bäst var när Anders översatte en Latin Kings-låt till mer korrekt svenska.
Efter att Malin asgarvat, med nästan alla av sina olika skratt, åt att ha sett sig själv le i spegeln gick vi ut för att vänta på bilen.

Vi hade inte sett bilen innan; det enda vi visste var att den var gammal. Jag och Malin stod ute vid stora vägen och väntade. På långt håll såg vi en liten, långsam bil med de dimmigaste ljusen av alla. Vi förstod redan då att det var vår bil och vi skrattade mer och mer hysteriskt ju närmare den kom. Till slut hade jag och Malin trängt in oss i baksätet i tvådörrs-bilen, vilket inte var lätt i min längd och med den täckjackan.

Det var dags att tanka och det var lättare sagt än gjort. Nä, alltså själva tankningen gick bra - det var sedan det började krångla. Det gick inte att sätta tillbaka tanklocket. Malin kämpade några minuter innan hon gav upp och lät Björn försöka. När det inte gick fick även Kristina och till sist också jag gå ut ur bilen och försöka hjälpa till. Det hela slutade med att en snäll man som kommit för att tanka brevid hjälpte oss. Det var tur att vi tankat tillräckligt mycket för att inte behöva göra det igen. Kanske borde vi sett det här som ett omen, för det här var inte det värsta som hände.

Vår road trip fortsatte med ett så högt bullrande att volymen på stereon höjdes extremt, jag kanske skulle haft öronproppar redan i bilen. Händerna var frusna, men stämningen var hög med all sång.

När vi kom in mot Karlskrona var det riktigt varmt i bilen, inte bra när man försöker koncentrera sig och hålla huvudet kallt (haha). Vi irrade runt mitt inne i stan, över kullersten och inne i återvändsgränder. Jag vet inte hur många gånger vi fick vända fram och tillbaka. Efter ett tag tog vi oss iallafall fram till arenan, det var kö till parkeringen men det var ju det minsta problemet. Till slut kom vi in på konserten ganska lagom till att förbandet avslutat sitt och Kent skulle gå på. Igår funkade timingen iallafall.

Vi stod ända framme vid staketet, men hade lite dålig vinkel då vi stod vid ena högtalaren. Det gjorde inget, jag såg rinktigt bra ändå och de for fram och tillbaka på scenen så de stod rätt nära oss iallafall ibland.

Sedan var det ju det här med damen. Den malplacerade 50+ damen som stod framför mig i kritstreckrandig kavaj och själv tog upp två kvadratmeter av golvet. Jag menar inte att hon var så stor, men att hon bredde ut sig genom sin dans som inte riktigt hörde hemma på en Kent-konsert. Någonstans finns en nybörjarkurs i gammeldans som saknar henne. Min rygg värkte när vi gick ut eftersom hon ständigt lutade på mig så att jag fick böja mig hela tiden. Hon hade ingen som helst kroppskontroll utan viftade med armar och armbågar mot både mig och mina kompisar och jag var helt säker på att hon skulle knocka mig så som hon svängde med huvudet. Tro inte att jag inte knuffade (en hel del) på henne, men hon kanske hunnit bli lite senil för hon kom hela tiden tillbaka trots sin redan stora dansyta. När Lotta tacklade henne skärpte hon sig lite, några av mina armbågar i ryggen var nog inte heller populära. Ibland undrade jag om hon någonsin lyssnat på Kent för hon kunde inte ens texten till de mest spelade låtarna.
Konserten var bra iallafall - bättre sång, men lägre stämning än i sthlm. Bäst igår: Den döda vinkeln (trots att Jocke hittade på lite egna textrader emellanåt). Mannen i den vita hatten (16 år senare), 747 och Revolt III var också riktigt bra.


  
1.Kent (syns inte så bra)
2.Kent (i röken)
3.Publiken
4.Turturduvorna Lotta och Robert
5.Björn är cool och Kristina fånar sig
6.Kristina och Malin glada som vanligt
7.Malin i högform


På vägen hem var vi hungriga allihop så vi tänkte dra förbi McDonalds. Först funderade vi på att bara köra drive through, men när vi såg kön tänkte vi att vi lika gärna kunde gå in för det skulle gå nästan lika fort. Men tji fick vi. När vi skulle gå från bilen gick det inte att låsa dörren. Kristina suckade lite och försökte dra ut nyckeln för att försöka låsa igen. Men nyckeln satt fast. Jag och Kristina kämpade med att försöka få ut nyckeln, utan att bryta av den. Björn och Malin kom tillbaka och de fick också försöka. Det gick fortfarande inte. Vi skrattade så vi tjöt. Vad fan gör man i det läget? Hur skulle vi komma hem om vi inte fick ut nyckeln ur dörren? Det hela var så sjukt och mina tankar gick tillbaka 12 år i tiden då jag låste fast ett cykellås rund magen som inte hade någon nyckel. Då fick vi åka till låssmeden, men hur gör man med en bilnyckel som sitter fast i dörren klockan 23.30 på natten?
Det tog en halvtimme, men sedan fick vi ut nyckeln. Lättade satt vi sedan i bilen och åt; vi tänkte inte lämna bilen igen.

 Björn försöker få ut nyckeln medan Kristina och Malin tittar på

Vägen hem gick rätt bra - tjock dimma, men det var lugnt ändå. Kändes skönt att komma hem och ut ur den lilla bilen.

Det var snäll av dig Mi att låna ut bilen, men nästa gång tar jag hellre bussen.

Tjing


Otimad försovning

Jag vet vad ni tänker: vilken försovning är inte otimad? Visst, det är sant, men det här var snäppet värre än otimat.
Som ni kanske läst är jag producent på vår lilla radioredaktion. En producent ska hålla ihop gruppen och lösa uppkommande problem. Det här sattes verkligen på prov igår. 

När jag gick hem på eftermiddagen var allt okej, reportrarna hade lämnat in sina inslag och programledarna skulle provköra deras program. Efter att ha kommit hem, ätit och precis skulle börja slappa i soffan vändes allt upp-och-ner. Matilda ringer med panik i rösten och säger att det fattas 15 minuter prat i hennes program, hon hade räknat med fyra. Hon frågade om jag kunde skriva en krönika på några minuter. Jag sa att det var okej och att jag skulle komma till skolan vid nio så att jag skulle hinna läsa in krönikan innan 10.30 då hennes inspelningstid skulle starta.

Jag hade inget speciellt ämne att skriva om, hela världen var öppen. Tyvärr är det då det är som absolut svårast att komma på något (bra). Till slut lyckades jag flumma ihop något om att hitta tid för sig själv som tog fem minuter att läsa. Det var knappast det bästa jag har skrivit. Jaja, jag blev klar och det kändes skönt att kunna lugna ner Matilda genom att fylla några av hennes tomma minutrar.

Jag la mig på kvällen och ställde klockan på 07.00.

Klockan 09.47 på förmiddagen messar Matilda och frågar om jag är påväg. Jag var så stressad så jag skakade. Det var riktigt, riktigt länge sedan som jag försov mig och faktiskt blev sen. Normalt sett snoozar jag för länge och stressar, men det är en helt annan sak - då är jag iallafall i tid. Bra att hon messade iallafall och väckte upp mig från den koma jag måste ha legat i. Vad fan hände? Jag kan inte ens minnas att jag stängt av väckarklockan.

Jag slängde på mig mjukiskläder, tog min medicin och borstade tänderna (ni vet hur jag är) innan jag rusade ut genom dörren. Det enda jag kunde tänka på var hur jag hade svikit Matilda, men att det inte var för sent ännu. Jag kom fram till skolan och efter tre tagningar var krönikan inläst. Det måste ha låtit riktigt bra när rösten inte ens hunnit vakna. Det löste sig för hennes program iallafall och det var ju det som var huvudsaken.

Allting blev rubbat idag på grund av allt det här. Hade tänkt ta med mig träningskläder och träna direkt efter skolan och hade egentligen inte ens behövt vara i skolan, men jag tänkte åka dit ändå för att stötta. Allt slutade med att jag inte fick med mig träningskläder, stressade så mycket att jag fick huvudvärk och åt inte frukost förrän halv ett. Imorgon hoppas jag att det får vara en lugn stressfri dag.

Tjing


Du och jag, Alfred

Ja, lite så var det faktiskt. Jag, Malin och Stefanie skulle gå på vatten-workout ikväll, så vcar det tänkt från början. Men under dagen kände sig Malin dålig så jag och Stefanie fick gå själva. Och då menar jag verkligen själva. Det var Stefanie, jag och instruktören som var där i äventyrsbadet klockan åtta. Det hela var skrattretande, men gott om plats fanns det iallafall.

Har varit i skolan hela dagen och pushat de andra i gruppen. Lyssnat på inslag, letat telefonnummer på nätet, hållt möte och hjälpt Matilda i studion. Det låter kanske mycket, men det är det  inte. Tänk att jag varit där från tio i förmiddags till halv fem på eftermiddagen och att det där är det enda jag åstadkommit. Då förstår ni kanske att jag större delen bara gick runt och hejade på alla andra.

Tjing

Producent Cedergren

Min första dag som producent börjar gå mot sitt slut. Kanske har jag missuppfattat arbetsuppgifterna, för jag kände mig helt poänglös idag. Reportrarna ringde sina samtal, skrev och gjorde intervjuer. Jag satt där och hejade på. Visserligen har producenten en roll som framförallt innebär att vara bollplank och samordnare av gruppen, och det tror jag nog att jag gjorde. Heltfel ute var jag nog inte. Det är nog så att innan allt har dragit igång finns det inte mycket att göra för några andra än reportrarna. Det är bara att vänta.

Jag vet inte, men kanske tog producentjobbet mer på krafterna än jag trodde, för när jag kom hem kände jag mig helt slut. Klockan var runt tre och Malin var inte hemma, så jag tänkte att jag kunde ta en liten tupplur i soffan. När jag vaknade ur min konstiga dröm (jag åkte bil med Peter Forsberg och han skulle tydligen bli Frank Anderssons svärson, hängde inte riktigt med där) var det mörkt. Lägenheten var nedsläckt och utanför hade det nästan blivit helt mörkt. Klockan hade hunnit bli fem så det var bara att se till att fixa lite mat för att orka med body balancen.

Träningen var rätt skön, men man lämnar alltid salen med huvudvärk efter att alla spänningar släppt.

Väl hemma blev det lite te och macka och även en högintressant Yoggi-provning. Riktigt seriöst med protokoll och vatten mellan varje provning. Ettan blev, efter en i stort sett enig jury bestående av mig, Malin och Stefanie, det fantastiska persika / vitchoklad. Grattis!

Tjing

 

Myskväll med mig själv

Igår hade jag en underbart skön dag. Fick sova ut ordentligt vilket jag kände att jag behövde. Jag gick till affären och handlade middagsmat och när jag kom hem dammsög jag lägenheten. Att städa är det värsta jag vet, men det gick inte att blunda för det längre. När småsten innanför dörren går igenom strumporna är det dags att agera.

Efter städningen kunde jag bara slappna av. Lagade mat, tände ljus och åt framför tv:n där Harry Potter och fången på Azkaban visades. En härlig film enligt mig. Lättsam och rolig, men lik förbannat gråter jag. Såg En geishas memoarer efteråt så jag fick gråta lite till. Det var en mysig kväll.

Ikväll blir det också lugnt - jag har tränat idag så nu är jag värd att få vila i soffan. Veckorna framöver kommer att bli tuffa med allt radioarbete. Det är bäst att passa på.

Tjing

Glad och besviken

Idag hade mitt, Kristinas och Roberts program Popcorn premiär på Radio Shore. Det var så himla kul att sitta där och känna sig proffsig. Eller ja, att jag kände mig proffsig berodde kanske på att jag satt där med dator, högtalare, knappar, reglar och mikrofoner - sen att man inte behärskar det riktigt är en annan sak. Trots att vi tabbade oss några gånger tror jag att det blev rätt bra ändå. Någon tystnad här och där, men det var ju som sagt premiär.

När sändningen var över och spänning och nervositet släppte var det som att gå in i en koma. Helt slutkörda trotsade jag och Kristina den hårda blåsten på vägen till studentpuben. Väl framme beställde vi lite mat och sjönk ner vid ett bord. Vi satt där och snackade länge; så länge att fullisarna började krypa fram bland pubbesökarna. En skön kväll avslutades därför med att en kille limmade på Kristina i typ 20 minuter medan jag fick lov att prata med hans mindre odräglige, men trots allt lite skumma, kompis. När äckelkillen frågade Kristina för 10:e gången om hon ville gå hem med honom fick han sig en utskällning och strax därefter var vi därifrån. Trist slut på en trevlig kväll.

Trots glädjeruset över att äntligen börjat sända radio måste jag ändå erkänna min besvikelse. Besvikelse över att troligen ingen jag känner har hört vår sändning. Vissa av er kunde inte lyssna trots att ni ville, andra har glömt det. Någon kanske till och med ignorerade det och prioriterade annat, vad vet jag? Ärligt talat vet jag inte om någon (förutom Kristinas mamma) som lyssnade och det gör att jag känner mig lite meningslös. Om någon där ute faktiskt har lyssnat så får ni gärna skriva en liten kommentar och muntra upp mig.


Sov gott,

Tjing!


RSS 2.0