Checklistorna styr mitt liv

Checklistorna är min räddning. Jag vet, ärligt talat, inte vad jag skulle göra utan dem. Förmodligen skulle jag inte göra någon som helst nytta över huvud taget om jag inte hade mina checklistor som pressar mig att få något gjort. Ja, det har faktiskt blivit så att jag styrs av dessa papperslappar med text (som jag själv visserligen skrivit in) så till den milda grad att jag känner mig något stressad när jag inte hunnit med allt. Det kryper liksom lite i kroppen när en av rutorna saknar ett kryss eller en bock. När det visar sig att jag inte kan uppfylla dessa krav och därmed inte kan bocka av den punkten på listan känner jag att jag måste ta fram en blank sida och helt enkelt skriva en ny, bättre och smartare checklista.

Behöver jag söka hjälp nu med detsamma tror ni?

Tjing

Det här med vanlig post

Försöker skicka iväg ett brev. Ja, just det, ett vanligt konkret brev av papper. Ett sådant som ska läggas på den gula postlådan och delas ut av flitiga brevbärare på cykel. Snigelpost. Ni fattar vad jag menar.

Jag har ikväll insett hur lätt man vänjer sig vid e-post och virtuell brevväxling, för oj så smidigt det är i jämförelse. Jag insåg att jag inte skickar brev särskilt ofta då jag fick leta efter ett kuvert en bra stund innan jag hittade ett i en passande storlek. När innehållet skulle skrivas ut ville min skrivare absolut inte samarbeta. Den trilskades och vägrade skriva eftersom en färgpatron saknades. När jag bad om svartvitt blev resultatet helsvart och allt detta tog en evighet. Som ni hör utvecklades den här utskrivningsprocessen till en grym tålamodsträning för mig.

Jaja, efter mycket daltande (en och annan muta kan även ha varit inblandad) med skrivaren kom ändå några dassigt grågröna sidor ut ur pappersfacket. De fick duga och jag stängde av den slutkörda maskinen eftersom jag var lite rädd för en eventuell explosion.

Förresten, när allt annat var förberett, tror ni då att det fanns några frimärken kvar?

Tjing

Money, money, money!

Jag ska läsa en kurs på universitetet i höst. Sportjournalistikens värld ska utforskas och det ska bli otroligt spännande. Det är alltid kul att lära sig nya saker och jag ser fram emot att få börja plugga igen (jag erkänner det fast jag säkert stämplas som nörd eller något på grund av det). Vad jag däremot inte har saknat det minsta är att behöva betala för kurslitteraturen. Himmel och pannkaka! Det är inte billigt att inhandla böcker ska ni veta. Nu har jag inte ens köpt allt jag ska ha men det har ändå kostat mig med än tusen riksdaler. Suck. Tur att man har fått ett deltidsjobb så att man kan finansiera eländet.

Lånad bild.

Jaja, det är i alla fall alltid roligt när böckerna väl kommer hem. Det är alltid roligt att få paket, även om man vet vad det innehåller.

Tjing

Sommarbilder

Ja, okej, jag kanske inte har varit direkt aktiv här på bloggen under sommaren men jag ska bättra mig nu när hösten kommer. Jag tänkte bjuda på två bilder tagna i Alingsås när vi var och hälsade på svärisarna som nyligen har flyttat dit.


Förresten, glöm inte att kolla in min Twitter. När jag känner mig slö skriver jag där istället: http://twitter.com/Cedersallad

Tjing

RSS 2.0