Ikväll smäller det!

Grey´s Anatomy säsong 6 startar ikväll klockan 21.00 på kanal 5. Jag är så nyfiken så jag håller på att spricka. Hur ska det gå för Izzie och George egentligen? Ja, jag vet vad jag ska göra ikväll iallafall. Ska du titta?

Tjing

Sova kanske?

När folk inte uppdaterar på Facebook längre då vet man att det är dags att gå och lägga sig.

Tjing

Härliga höst!

Nu såhär i höstmörkret behöver man bli lite uppiggad. Hösten är faktiskt inte så dum när man tänker efter. Visst, det innebär instabilt väder, oändliga bokhögar, svininfluensa och annat skit. Men man får inte glömma allt underbart med den här årstiden. Mysmiddagar med tända ljus, en varm kopp te uppkrupen i soffan, gosiga halsdukar, härliga höstpromenader bland de färgglada löven (som är något pimpade i Photoshop på bilden ovan) och favoritserierna på TV som börjar igen.
Man kan gräva ner sig och deppa tills vårsolen tittar fram igen eller så kan man njuta medan hösten varar. Det senare är det jag ska försöka med. Hoppas att regnet håller sig borta bara, annars kan jag nog inte låta bli att deppa lite.
Tjing

Vänner som långfilm

Då var det klart (enligt Stalounge iallafall). 2011 kommer den - Vänner som långfilm.
Samtidigt som jag är så glad att jag nästan vill gråta känner jag mig rejält osäker. Kommer stämningen att vara densamma i långfilmsversion som i 22-minutersprogram? Kommer skämten funka likadant, kommer karaktärerna att vara detsamma och vad ska det bli för story? Jag hoppas och tror att det kommer bli fantastiskt, det är ju trots allt några riktigt proffsiga skådisar vi snackar om.
Vad tror du?
Oavsett så ska den ses, allt annat vore ren idioti!

Tjing

Dagens slutsats

Jag borde ha stannat hemma idag. Förutom några härliga citat från citatmaskinen (se tidigare inlägg) så har jag inte fått ut något alls av att vara i skolan idag. Hade jag varit hemma och läst kunde jag ha lärt mig så mycket mer.
Radiomötet hade man ju också klarat sig utan. Väntade i två och en halv timme efter att föreläsningen var slut på att mötet skulle börja och när det väl startade tog det slut nästan med en gång. 10 minuter tog det att övertyga medlemmarna om att vi befinner oss i ekonomisk kris och att det handlade om att höja medlemsavgiften eller att lägga ner radion helt. Gav inte så mycket alternativ där. Jag röstade ja till förslaget och cyklade sedan hem i kylan tillsammans med Maria och muttrade om hur mycket den där tiden hade betytt om den ägnats åt något annat.
Som sagt, man skulle stannat hemma.
Ikväll blir det Idol, ett antal koppar te och troligtvis inget pluggande. Ledsen, men motivationen är för dagen helt död. Bättre lycka nästa gång, förslagsvis imorgon.

Tjing

Citatmaskin

Vår föreläsare är som en enda stor citatmaskin. I love it!

"Jag har lyckats planera så att jag inte behövt gå upp klockan sju under hela mitt arbetsverksamma liv och det kan inte DU ändra på" - dagens föreläsare när hon får frågan om vi kan börja fredagens seminarie klockan nio istället för tio.

"Hade de frågat mig hade jag gärna tillstått det, men jag är inte så snobbig som alla andra" - samma föreläsare om akademiker som inte vill erkänna att de läser Aftonbladet.

Tjing

Skeptisk!

När lärarna anger sina egna rapporter och uppsatser som läsanvisningar blir man ju lite skeptisk. Är det här deras enda sätt att få sina alster lästa undrar jag - att tvinga sina elever? Me not like!

Tjing

Om ni vill....

Om ni vill lyssna på mitt inslag så kan ni göra det här. 8,52 in på sändningen påas det. :)

Tjing

Gårdagens jobb

Ja, så spännande var den matchen. Jag var riktigt orolig för att jag inte skulle hinna, men det var en jäkla fart i SR-bilen så jag var framme i Vimmerby i god tid. Ett kul jobb blev det eftersom laget säkrade division 2 platsen och det firades med guldhattar, raketer och champagne. Härligt. (Btw, 12-0 är alltså slutresultatet och inte ställningen efter sju minuter...)

Det var överraskande mycket folk på matchen också. Underbar stämning när slutsignalen gick.
Den här delen är alltid den segaste. Sitta ensam på redaktionen fram till halv tio på kvällen och titta på en skärm som är såhär rörig. Huvudet värkte av både mat- och vätskebrist (åt min "lunch" vid halv åtta på kvällen. Inte helt lyckat...) Jag ville bara bli klar och komma hem. Mina underbart snälla grannar lånade ut sin bil till oss så Mattias kom ner och hämtade mig och cykeln fick åka flak hem. Tur det, annars hade jag väl vaknat i något dike i morse. Så trött var jag. Jaja, det var det värt. Kul att få lite jobberfarenheter. Och pengar såklart, det tackar väl ingen nej till.
Idag måste jag ta igen för allt pluggande som jag inte gjorde igår så ni kan ju tänka er vilken rolig dag jag kommer ha...
Tjing

Är det värt det?

Igår när jag jobbade var det en kille på redaktionen som hade en egen inspelare. Ni må tro att jag blev inspirerad! Åh, vad skönt att ha sin egen - så mycket lättare att kunna frilansa med sin egen utrustning som är liten och lätt att ta med (och inte som tegelstenarna man får låna av SR). Vad tycker ni? Är det här något jag borde satsa på?

PS. Priset för en sån här liten gullig pryl är ungefär 3 500 kronor. DS.

Tjing

Trööööött!

Oj, oj. Lång dag idag med jobb för SR och ansiktsbehandling. Berättar mer imorgon. Nu ska jag sova. Känns som om jag har en liten varelse inuti huvudet som slår mig med hammare. Tortyr. Sömn brukar lösa det mesta, hoppas att det även gäller inbillade figurer.


Tjing

Teomanen har vaknat!

Efter att ha pluggat en timme (till och från) var jag tvungen att ta en tepaus. Som ni ser har teomanen i mig varit framme och köpt nytt te. Ett vitt te med fläder- och äppelsmak blev det den här gången. Teet i sig var inte vitt utan ser ut lite som vanligt svart te fast mögligt. Yummie va? Hoppas att det smakar gott iallafall.


Tjing

Mycket snack och liten verkstad

Nu har jag skjutit upp det för länge. Jag vet att jag borde men lusten vill inte infinna sig. Det är naturligtvis pluggandet jag pratar om. En klasskompis som läser min blogg tyckte att jag borde vara klar med det mesta nu med tanke på hur mycket jag skriver om mitt läsande. Tyvärr kan jag väl då bara konstatera att det är mycket snack och liten verkstad alternativt att jag läser vansinnigt långsamt. Båda delarna är nog sanna i viss mån.
Idag fick vi nya läsinstruktioner till nästa vecka och paniken slog till rejält. Hur ska jag hinna? Måste planera. Eller snarare, jag måste följa planeringen. Bäst att sätta igång direkt.

Tjing

Du har väl inte missat...

...att The Body Shop Sverige fyller 30 år! Och självklart firas det med härliga erbjudanden som en BS-sucker som jag inte kan motstå. De här härliga flaskorna fick jag med mig hem i förmiddags. Jag kommer att dofta som en hel fruktskål när jag har duschat. Äppelduschkrämen doftar underbart och banan sägs ju vara bra för håret så varför inte prova? De här båda är ju gamla klassiker som har kommit tillbaka tillfälligt och säljaren på BS berättade för mig att för trettio år sedan kunde man faktiskt se de bruna bananbitarna flyta omkring i schampot. Inget som skulle gå hem i stugorna idag kanske, men den nya formulan är klumpfri och ska testas snarast här hemma.
Tjing

Jag älskar min klass ibland!

Ja, då var skolveckan äntligen avslutad. Skönt. Egentligen har vi ju varit väldigt lite i skolan den här veckan, så jag ska väl inte ljuga och säga att veckan har varit särskilt tung...
Dagens seminarium bjöd på en hel del intressanta diskussioner samt många roliga och knasiga citat. Vad sägs om:

"Men då är man ju också naiv på en labradors nivå" - en klasskompis om att tro på allt som skrivs i Aftonbladet.

"Infotainment är ju den högsta journalistiska konstformen egentligen" - klasskompis.

"Vi tar in det på morgonen och skiter ut det på kvällen. Det är ingen som tuggar 32 gånger liksom" - två klasskompisar om hur publiken kräver lättsmälta nyheter.
Mot slutet av seminariet spårade det hela ur i konstiga diskussioner om Linda Skugge som "en obehaglig snöbollseffekt" och frågor om huruvida Bengt Magnusson är snygg eller ful och om det är hans "fulhet" som gör honom trovärdig som nyhetsförmedlare.

Jag älskar min klass ibland! :) Man kan alltid lita på att få skratta lite när det handlar om diskussioner i helklass. Tack för idag, allihopa!
Kvällen kommer att gå i tv:ns tecken är jag rädd. Idol, Criminal Minds och förmodligen ännu mer Criminal Minds på dvd. Ska bli härligt med en lugn kväll där jag kan umgås med min älskling och passa på att vila mina mörbultade armar.

Tjing

Jag har inga kläder!

Har ni hört den förut? Trots att garderoben är överfylld med kläder i alla möjliga stilar, material, färger och former kan jag bara inte hitta något att ha på mig ikväll. Det är ju helt sjukt. Något MÅSTE jag ju vilja ha, jag har ju trots allt köpt alla de där kläderna av någon anledning.
Är det någon som känner igen sig och har tips på hur man löser detta?
Nu måste jag kolla igenom klädgömmorna en gång till snabbt för snart måste jag åka. Stress, stress!


Tjing

Vilken start...

Jag vaknade upp i morse med världens träningsvärk i både armar och ben. Jag kikade ut genom fönstret och såg bara mörka, oroväckande moln på himlen. Efter mycket möda lyckades jag släpa upp mig själv ur sängen till badrummet där jag fick fylla på tvålen som var slut. Till frukost/lunch blev det en toast eftersom vi tydligen inte ägde mer bröd än att det räckte till en var. Och jag måste plugga en massa idag.
Visst, det ser inte ut att bli någon superdag (alla tecken talar emot det) men jag ska inte gräva ner mig för det. Jag får vara ledig idag iallafall och ikväll ska jag, Mattias och några kompisar dra ner till studentpuben. Det är vad jag ska se fram emot medan jag segar mig igenom News Culture.
Hoppas att du får en trevlig onsdag!


Tjing

Det här med att smålänningar är snåla...

"Jag tyckte väl att det såg konstigt ut" - mannen framför oss i kön på ICA när han fått betala 7,90 istället för 5,90 för ett paket halstabletter. (Jodå, han trängde sig tillbaka in i kön och krävde att kassörskan skulle ringa och kolla upp priset, fick rätt och de två kronorna återlämnades. Grattis!)

Ja, mina damer och herrar, så illa är tydligen läget här i Småland nu för tiden. Vi tvingas vända på varenda krona för att det ska gå runt och måste studera kvittot med lupp efter att vi har handlat. Själv tror jag mig kunna märka om jag tvingas betala 130 kronor för ett paket mjölk och lite smör, men två kronors skillnad? Nej, där går iallafall min gräns.


Tjing


Tv-spelscoach!

Om jag inte får något jobb som journalist har jag insett att jag skulle göra en fin karriär som tv-spelscoach. Jag är tämligen usel på att spela själv, men att tala om vad andra ska göra är min grej.
Tjing

Skärpning Barran!

"Det är ganska hög förortsvarning på trasiga stålbänkar" - Barometern
"Vi tar oss in på en bakgård..." - lokaltidning i Kalmar.
"Tak tas bort, buskage slits upp. Hörnor och hålor som blir tillhåll för pilsnerdrickande unga lyses upp med starka sken." - Barometern
Hur kan man skriva såhär i en tidning?
Idag i skolan har vi pratat om vår föreläsares uppsats om de lokala mediernas framställning av Norrliden. Det var så intressant och samtidigt så fruktansvärt. Det stör mig enormt att man väljer att framställa en särskild statsdel som någon slags djungel och på det sättet nedvärderar de människor som bor där. Skärpning Barran!
Som boende i Norrliden kan jag säga att det är en helt knasig och snedvriden bild som målats upp i medierna. Jag har bott här i två år och trivs jättebra. Lägenheten är stor och rymlig, områdena här utanför är gröna och fina och det är lugnt om nätterna. Här bor många gamla och barnfamiljer och en del studenter. Det är inte kriminellt och inte farligt. Men om man aldrig har varit här utan litar på tidningarnas ord kan jag förstå oron. Ibland är det hemskt att tänka sig vilken makt medierna har och hur tokigt det kan bli om informationen läggs fram på fel sätt. Något att komma ihåg när det är dags att komma ut på arbetsmarknaden så småningom.


Tjing

Färglagd!

Ja, då var helgen slut för denna gång. Ikväll har jag laddat upp med att läsa ett kapitel i en av kursböckerna. Känner mig rätt duktig. Har passat på att göra mig fin också som ni ser på bilden. Måla naglarna är inget jag gör varje dag direkt, men ibland faller andan på. Jag hade egentligen inte så mycket alternativ. Det var antingen att måla dem eller att okontrollerat bita av dem så då kändes valet lätt.
Annars har vi bjudits på god middag hos Maria och spelat lite tv-spel ikväll. Nu ska jag läsa lite till innan det är godnatt.
Tjing

Oklar!

Om 30 minuter ska vi vara hos Maria, men jag är långt ifrån klar för att gå. Jag har visserligen duschat, men det är också allt. Jag sitter här med datorn i knät och orkar faktiskt inte ta mig upp. Nä, nu måste jag om jag ska hinna - jag säger åt mig själv på skarpen. Byxor måste jag iallafall ha om jag ska gå genom Norrliden.

PS. Mattias är inte heller klar, han går in i duschen nu. ;) DS


Tjing

Kvällen i bilder

Stark sol så vi (läs Johanna) ser lite muppiga ut. Tyvärr var alla senare bilder rätt mörka så den här får duga.
Plankstek på Larmgatan 10. Det var otroligt gott och jag blev uppriktigt besviken när det visade sig att jag inte orkade äta upp allt. Hjärnan ville äta men magen protesterade vilt så vad göra liksom?
Hjärnan tog ändå en viktig delseger och magen accepterade lite biogodis efter en och en halv timme sådär. Filmen (Flickan som lekte med elden) var väl okej, men jag hade nog ändå lite högre förväntningar.
Nu blir det sängen tror jag.
Sov gott alla!
Tjing

Matchande? Not!

Jag och Mattias ska strax åka ner till stan och käka middag och gå på bio. Kvällens klädval är väl inte direkt matchande, men visst är vi fina ändå? ;)
Hörs senare!

Tjing

Sliten sambo och trevlig filmkväll

Gårdagen med Maria blev toppen och bjöd på en massa gott. Mumsig tacopaj, naturgodis och Marias hemgjorda chokladkaka. När jag skulle gå och sova var jag så mätt att jag mådde illa. Att man aldrig ser sina begränsningar i tid. Under kvällen hann vi med tre filmer; Moulin Rouge, The dark knight och Panic room. Den sista filmen blev vi något störda i då Mattias kom hem med någon filur från hans klass i släptåg, men jag hade ju som tur var sett den förut.
Sambon är lagom sliten idag efter sin kickoff. Efter frukosten gick vi en promenad i solskenet och nu står han i duschen så han ska nog vara fit for fight snart igen, hehe.
Halv tre gick jag och la mig igår och inte har jag sovit speciellt bra under natten heller. Så mycket te som jag drack under kvällen var det väl egentligen inte oväntat att jag skulle behöva springa och kissa stup i ett. Trots konstig och kort sömn var jag ändå uppe relativt tidigt och var rätt pigg. Säkert bara reservbatteriet som går, ikväll somnar jag väl till filmen eller något - det skulle ärligt talat inte förvåna mig.

Tjing

Chewbacca!?

Då har jag äntligen hittat jeans. Eller nästan. Jeansleggings (eller jeggings som Mattias bestämt hävdar att de kallas) har jag nu inhandlat, ett par mörkblå och ett par svarta. Det var ett helvete att försöka få på sig dem, men väl på var de otroligt sköna. Jag har en känsla av att jag kommer att leva i de där byxorna tills de nöts sönder och jag tvingas köpa nya.
Bäst idag:
en barnvagn på stan med en namnskylt där det stod Chewbacca. Hoppas att flickan i vagnen har ett riktigt namn också, annars tror jag att vi med säkerhet kan säga att föräldrarna har sett lite för mycket på Star Wars.
Fråga: varför vill man döpa sitt barn efter den här snubben?
Ikväll har Mattias kick-off med sin klass så Maria kommer hit och bjuder på tacopaj och sedan blir det filmvisning. Mysig fredagkväll att se fram emot.  
Tjing

Var har jag varit? På Mars?!

Rimbo i elitserien i handboll! Rimbo!? Hur fan kan jag ha missat det här?? Snacka om att ha tankarna på annat håll.
Och inte var det någon bra start de fick - förlust mot Skuru med hela 18-54. Hoho. Stämningen i det omklädningsrummet ikväll skulle inte jag vilja uppleva. Faktum är att jag har upplevt liknande och jag skulle inte vilja vara med om det igen.
Kvällen avnjuts med en god kopp te, Criminal Minds på dvd och den sköna känslan av att ha tränat klart för idag.
Sov gott!


Tjing

Träningsplanerna får mig att vilja gråta!

Tanken på att jag snart ska cykla ner till gymmet och sätta mig på spinningcykeln gör att jag vill gråta. Orkar verkligen inte. Jag skulle så gärna skjuta upp det hela till imorgon, men samtidigt vet jag att det inte är mer troligt att jag verkligen går imorgon. Nä, lika bra att få det undanstökat med en gång. Men det tar emot bra mycket just nu!
Tjing

Lagom usel film

Då var även denna skoldag till ända. Filmen vi sattes att se var inte fullt så usel som jag hade räknat med, men det är ju inget man skulle hyra hem direkt. En tre timmar lång dokumentär från 80-talet om en man som ältar och ältar att medierna sätter agendan som vi vanliga medborgare ska lära oss att samtycka till. Jag var lite rädd för att jag skulle somna på seminariet, sov faktiskt inte så mycket i natt (sorry Carina). Men istället var jag en oväntat duktig elev idag som antecknade ganska flitigt. Nåja, under första två timmarna iallafall. I slutet blev det lite blurrigt i huvudet. Tydligen hade läraren också blivit trött av att se den segdragna filmen så hon släppte hem oss utan diskussion (eller hon sköt upp den till på måndag).
Nu blir det lite pluggande, lika bra när jag ändå är igång va?
Tjing


Inga hål!

Jag överlevde dagens tandläkarbesök med bravur. Inga hål, tre friska visdomständer med gott om plats och en fjärde påväg. Framtänderna satt som berget och det var ingen idé att försöka ändra på det nu tyckte tandläkaren.
Fantastiskt!
Då kan man slappna av. Eller ja, nästan. Plugget ger sig ju aldrig, tanken på alla de där böckerna som ska läsas skapar en ständig oro och obehagskänsla. Just nu läser jag en rätt trist artikel av någon sur tjej som känner sig könsdiskriminerad i musikbranschen. Om en timme börjar Idol. Då är det bäst att jag är klar med mina förberedelser med artikeln, annars slår jag på autopiloten och då kan ju uppgiften bli hur som helst.

Tjing

Aha...?

"Hegemonisk makt handlar om vem som städar på högskolan och vilka som inte gör det". - Föreläsaren
Solklart!


Tjing

Remember?

Ja, nu alldeles snart är det dags att gå till tandläkaren. Jag kan inte säga att jag är jättesugen på att betala pengar för att sitta där i tandläkarstolen och få grejer instoppade i munnen. Men det är väl å andra sidan INGEN som direkt njuter av att sitta hos tandläkaren. Det är ju inte som att vara hos frisören direkt. Hoppas jag slipper laga några hål iallafall, jag har ju inte ont någonstans så det är ju en bra start.
Däremot ska det bli intressant att höra hur de har tänkt med mina framtänder (ni vet de där som jag slog av och har fått ersätta). Hur länge kan egentligen tillfälliga proteser sitta? Kan vara bra att veta. Jobbigt annars att vakna upp en morgon och hitta tandbitar i sängen...
Såhär såg jag ut sist jag var där om ni minns.
Om det lugnar er kan jag säga att det känns klart bättre att gå till tandläkaren den här gången.

Tjing

På Shoremötet...

"Jag vet att alla vill hem till Idol, så jag ska försöka skynda mig".
Damn right!

Tjing

Väl valda ord...

"Alla skulle få en del av den gemensamma kakan" - ur kurslitteraturen.


Är det konstigt att jag tappar fokus...
Tjing

...

Hittills idag måste jag säga att jag har varit duktig. Jag har ätit frukost, cyklat till gymmet, tränat, handlat och ätiti lunch. Och nu ska jag sätta mig och plugga. Det värsta är att jag känner på mig att precis när jag är som mest inne i pluggandet (som för er som inte vet är ett ganska svårt tillstånd att hitta) kommer att behöva cykla ner till skolan för att gå på radiomötet. Me NOT happy! Hoppas det går undan iallafall så jag får cykla hem och käka middag med min älskling!
Kort rapport nu, men jag måste verkligen plugga! Hörs senare!

Tjing

Korrläsare på kafferast?

I en kursbok!? Aja baja, Gripsrud!

Tjing

Söndagsmiddag på en måndag

När man blir spontaninbjuden på middag en lördag tackar man inte nej. Men den tänkta lördagsmiddagen ändrades och intogs istället igår. Alltså blev den tänkta söndagsmiddagen måndagsmat. Mysigt att få lyxa till det en måndag.

Har ni smakat den här bearnaisesåsen? Det är med lite chilismak så det är lite starkare än vanligt, men oj så gott. Rekommenderas!
Jag insåg nu att jag borde ha en kategori med inlägg som heter något i stil med "Vad Johanna har ätit idag". Vad är det egentligen för sjukligt behov jag har av att tala om vad jag ätit i tid och otid?! Jag tror att det kan hänga ihop med att jag är en riktig matälskare. Med tanke på hur ofta jag nämner mat kan det säkert verka som att jag äter väldigt mycket, hehe. Så är inte fallet, jag tror inte att jag äter mer än någon annan egentligen. Jag antar att jag helt enkelt skriver i mina lyckliga stunder (när jag äter eller har ätit) och då hoppas att någon ska förstå och kunna dela mina känslor. Jag är allt lite störd - men den bjuder jag på.

Tjing

Härdsmälta i hjärnan!

"Härdsmälta i hjärnan" - Maria

Ja, Maria satte verkligen huvudet på spiken. Precis så kändes det att sitta och lyssna på när föreläsaren läste innantill på engelska från sin PowerPoint idag. Suck.
Hur tänkte skolan egentligen när de planerade den här kursen? Sex föreläsare kommer vi att ha under kursens gång och ingen verkar inte ha en aning om vad de andra gör. Det är inte föreläsarnas fel direkt (jag tycker faktiskt lite synd om dem), det är snarare så att planeringen brustit rejält. Seminarierna ligger huller om buller med olika gruppindelningar och läshänvisningar till allt. Jag känner mig så förvirrad och obetydlig i sammanhanget. Och det är inte bara jag. När jag såg mig om i klassrummet i förmiddags kunde jag urskilja ett antal olika elevbeteenden under föreläsning (troligen en direkt effekt av tristess):

1. Elever som stirrar tomt framför sig samtidigt som de tanklöst ritar krumelurer i sina block.
2. Elever som nynnar för sig själva.
3. Elever som skriver sms.
4. Elever som läser kurslitteratur eller förbereder andra uppgifter.
5. Elever som försöker lyssna, men inte förstår något alls trots att de låtsas att de gör det.
6. Elever som går hem.
Min ambition idag är att lära mig något iallafall, så då får jag väl läsa lite på egen hand. Med en kopp te nära till hands förstås!

Tjing

Dagens citat fortsätter...

"Ursäkta. Jag har korsett på mig. Den åker upp". - Föreläsare.

Intressesmurfen bet mig i axeln.

Tjing

För tidigt!

Usch. Tidigt! Det är inte roligt att gå upp på morgonen - det har jag aldrig haft vett nog att uppskatta. Just nu sitter jag och kämpar med att hålla ögonlocken uppe och det svider rejält i ögonen. Men är det skola så är det. Kanske får vi lära oss något i dag, man vet aldrig. Kom igen nu Johanna, det är faktiskt bara tre timmar! Var inte löjlig, det är nästan över innan du hinner slå dig ner på stolen i föreläsningssalen ju!
Sådär ja, då har jag sagt till mig själv på skarpen och ska ägna cykelturen ner till skolan åt att njuta av det fina vädret (sooooool idag!).
Oj, oj! Bråttom!
Tjing

Kaos i hjärnan!

Då har vännerna gått hem. Tacos och kladdkaka har ätits och nu har mysdressen åkt på och jag har till och med duschat (jovisst, det händer).
Imorgon är det skola igen, ny vecka och ny lärare. Det återstår att se hur det blir, men jag har inga höga förhoppningar. Det är bäst så. Då slipper jag iallafall bli besviken.
Det värsta är att jag känner mig dåligt förberedd. Jag vet inte riktigt vad vi ska hinna läsa till när och vilka av böckerna som är viktiga. Det är lite kaos i min hjärna. Jag trodde att kalendern skulle hjälpa, men jag måste erkänna att det ser ganska virrigt ut där också.
Jaja, jag får helt enkelt göra det bästa av situationen - jag väljer ut en bok på måfå och läser några stycken så får vi hoppas på mirakulös tur.
Tjing

Tack Nicke!

Ja, då var jag hemma från bion igen. Lika bra den här gången som de första två gångerna, hihi.
Jag måste säga att jag var lite orolig när jag såg hur vansinnigt mycket småbarn som satt utanför salongen och väntade. Små småbarn! Jag var rädd att det skulle bli pannkaka av hela upplevelsen, att biobesöket skulle förvandlas till skrik-och-gråt-fest '09. Tack och lov skulle alla ungar gå på Nicke Nyfiken - apa på rymmen, vilken lättnad. 
Maria äter Refreshers utanför biosalongen. Lite nostalgiskt sådär. Och gott var det tydligen också.

Tjing

Regnig dag = biodag!

Regn i Kalmar idag så vad kan passa bättre än att gå på bio! Okej, nu till delen som jag ändå skäms lite för: filmen jag ska se är Harry Potter och Halvblodsprinsen. Det jag skäms för är inte filmen i sig utan att jag ska se den för tredje gången på bio idag. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte har samma sällskap med mig som de tidigare gångerna. Idag går jag med Maria som inte har sett filmen, och som den goda vän jag är erbjöd jag mig att följa med (jag kan väl erkänna att jag var lättövertalad, men det hör inte hit).
Igår kväll blev vi lite spontant uppbjudna till våra höggravida grannar på middag. Det var mycket trevligt. Så trevligt att vi faktiskt bestämde oss för att bjuda igen - redan ikväll. Så efter filmen blir det till att skynda sig hem (så fort som bussen bär) och göra i ordning för tacosmiddag. Nice!
Nu ska jag passa på att plugga lite innan jag ska ta bussen ner till bion.
Tjing

På rätt väg?

Jag trodde det var "styrman" Karlsson...

Tjing

Gott kompromisshumör!

Världsrekord i icke-köp idag! Vi var på IKEA, men köpte ingenting. Inte ens servetter eller värmeljus! What's up with the universe?!
Inne på Hemtex handlade vi iallafall nya sängkläder. Vi var lite oense om valet dock:
Vi valde mellan min favorit med blad på ena sidan och ränder på andra sidan (längst till vänster) och Mattias älskling med bara ränder (trea från vänster). Det här med att kompromissa i ett förhållande är inte alltid så lätt. I söndags till exempel blev det mycket riktigt jag som valde film och Mattias fick finna sig i det. Men idag verkade vi båda vara på gott kompromisshumör så vi kom överens om ett bäddset som vi båda tyckte om.
Såhär fint var det! :)
Nu ska jag hoppa in i duschen, man blir lite svettig av att gå fram och tillbaka till IKEA.

Tjing

Härliga sovmorgon!

Åh, vad jag älskar lördagar! Sovmorgon, inga stressiga planer, tid att laga god mat och till att bara umgås med älsklingen. Vad mer kan man önska?

Idag blir det promenad bort till IKEA så får vi se vad vi kan hitta för kul där. För ni vet ju hur det är, alltid hittar man något.

Tjing

Till minne av World Trade Center-katastrofen

Idag är det åtta år sedan attacken mot World Trade Center på Manhattan. Åtta år? Har det verkligen hunnit gå så lång tid!? Tänk så mycket som har hänt sedan dess och ändå är det här det som troligen är och kommer att bli framtidens bild av USA för många.

För mig har World Trade Center-tragedin blivit en symbol för det hat och den galenskap som hotar att ta över den här planeten. Det är helt obegripligt för mig att man på allvar inte tycker sig kunna lösa problem på bättre sätt än att kriga, döda och förstöra. På ett sätt är jag lite bekymrad över att det är just den här bilden som min hjärna kopplar till allt det här. Det är ju verkligen inte bara de ansvariga för den här attacken som jag vill ryta åt utan åt ALLA som tror sig kunna lösa sina problem med våld. USA är inte heller några änglar! Något jag inte gillar är hur amerikanerna ibland verkar tycka att de kan gömma sig bakom WWC-attacken och använda det som ursäkt för att attackera andra. Inte coolt! Jag förstår ursinnet och smärtan, men inte hur man kan tycka att det är värt massor med oskyldiga människoliv. Hedra offren för 9/11 på ett ärofyllt sätt istället och låt dem inte bli ursäkter för ogenomtänkta beslut.
Låt dem vila i frid!

När jag ser de här bilderna är jag tacksam för mitt liv och att jag har den underbara familj och de vänner jag har. Tack för att ni finns!

Tjing

Chict va?

Japp, såhär snygg var jag när jag åkte till gymmet i förmiddags. De spetsiga skorna tycker jag var grädden på moset. Riktigt piffiga (för att använda Marias uttryck)!
Träningen var för dagen Body Pump och musklerna fick sig en rejäl genomkörare. Jag tror ändå inte att träningsvärken kommer att bli lika fruktansvärd som sist jag pumpade (och jag knappt kunde gå eller lyfta armarna). Den här gången överskattade jag inte min förmåga utan började på en lagom nivå. Ett steg i strategin för att inte skrämma bort mig själv från Pumpen för gott. Hehe.

Tjing

Spinning igen!

Körde spinning ikväll igen. Tuffare pass nu och riktigt skönt att köra på lite. Jag är överraskad över att jag inte fick ont i rumpan den här gången. Tänk vad snabbt det kan gå att skaffa en hårdhudad häck!
PS. Det blir Criminal Minds ikväll. Lyxfällan går i repris på söndag så det får bli då istället.

Tjing

TV-krock!

Det visas så mycket skit på tv och när det väl är två program man vill se så tror fan att de går på samma tid då! Det slår aldrig fel. Ikväll är det säsongsstart för Criminal Minds på femman samtidigt som killarna i Lyxfällan ska hjälpa en dam som samlar på allt! Vilket ska jag välja? Dagens i-landsproblem, jag vet, men jag kan inte hjälpa det. Det här kräver en bra stunds fundering. Ångest!
Tjing

Ödmjukt del II

"Man vet ju vad man får säga när man går till doktorn. Eller alla vet ju inte det, men jag är ju så högutbildad".

En annan favorit från dagens föreläsning är den här:

"Trots att vi är fångar av diskursen i någon mening så finns det alltid kryphål och vägar ut. Man kan alltid pissa på batteriet".

Tjing

Kass fotboll och Idol-tokar

Fotbollen var ju ingen hit, det ska jag inte ljuga och säga. Henke och Mattias turades om att ställa frågan "vad håller de på med?" och Stefanie svarade envist att "de spelar fotboll". Har nog aldrig sett Henrik så bitter, men visst förstår jag honom. De borde ha spelat bättre. Samtidigt kan jag tycka att media har blåst upp förväntningarna på den här matchen och det är nästan så att det här resultatet hängde i luften. Tur bara att det inte blev förlust.
Kvällens bästa blev istället Idol. Vilka människor det finns alltså! Hur kan man överskatta sin förmåga så oerhört som många av deltagarna där gör? Hur kan man vilja bli filmad när ens sång mer påminner om gnällande oväsen? Jag förstår det inte. Men alla är ju olika och det är väl det som är charmen.

Tjing

Häpp, häpp, häpp!

Ingen rast ingen ro!
Äntligen hemma efter en späckad eftermiddag. Träningen gick väl okej och shoppandet gick ännu bättre. Tittade in på Body Shop (och då vet ju alla Johanna-kännare att det innebär att det ryker några kronor där). Jag passade också på att köpa en urmysig tjocktröja med ludd i på Intersport. Perfekt med en varmt plagg såhär till hösten. Dessutom måste ni hålla med om att färgen piggar upp.

Just nu sitter vi här och pustar ut i soffan innan det är dags att släpa sig upp och få något gjort igen. Mattias har lovat att laga mat och jag ska passa på att plocka undan lite här innan gästerna invaderar vardagsrummet. Samtidigt har jag fått plötsligt magont. Lägligt va? Äh, det är bara att ignorera. Ikväll vill vi inte ha sura miner. Ikväll ska vi vinna! Heja Sverige!
Tjing

Utsövd!

Godmorgon!
Nu bär det strax av till skolan med racercykeln. Eller ja, kanske inte racer men det jag menar är att trots träningsvärken så är min kropp pigg. Och huvudet är med också. Jag känner mig helt enkelt utsövd efter ungefär sex timmars sömn. Skönt! Det är bra om jag ska stå ut med en hel förmiddag som ägnas åt genusföreläsning...
Efter skolan idag blir det gymmet och sedan en sväng ner på stan innan vi ska hem igen, laga och äta middag och sedan ta emot vänner som vi bjudit in till fotbollen ikväll. Puh, hur ska jag hinna?
Bäst att jag sätter igång iallafall!
Hörs senare!

Tjing

If I were a boy...

Ibland skulle jag vilja vara kille. Jo, jag inbillar mig nämligen att det kan ha sina fördelar då och då. (Ni som var med på föreläsningen idag tror kanske nu att jag kommer slänga ur mig en massa feministiskt dravel om att det är synd om oss kvinnor för att vi inte får synas, men så är det inte).

Det är framför allt i gymomklädningsrummen som jag önskar att rollerna var ombytta. När man kommer in i omklädningsrummet efter ett pass, helt vimmelkantig av trötthet, skulle det inte vara så dumt om man kunde få lite lugn och ro. Få duscha utan trängsel, basta i tystnad och känna en avslappnad miljö som ger en lust och energi att faktiskt använda någon av de där tusen Body Butter-burkarna som jag envisas med att köpa. Tror ni att det här händer så har ni fel.

När jag kliver in genom dörren inser jag direkt att drömmen inte ska slå in. Ett hel jävla högstadieskola ska tydligen in och bada samtidigt som Vatteworkouten precis har avslutats med ett lemmeltåg av äldre överviktiga damer som ska in i duschen till följd. Tjejer i min ålder kommer flåsande instapplande från gymmet och hungriga bebisar vrålar i högan sky efter babysimmet. Alla tjejer som är inne i omklädningsrummet verkar också lämpligt nog ha valt skåpen precis runt mitt eget så trängseln är total. Det hör heller inte till ovanligheterna att man tvingas be någon flytta sina svettiga träningskläder för att det ens ska gå att öppna skåpet. Nice!
Jag kanske bara inbillar mig, men jag gissar att det går lite lugnare till hos herrarnas. Bara en gissning. Lite färre hönsmammor i duscharna och mer plats vid speglarna iallafall.

Tjing

Dagens citat

"Ingen kan förklara det här lika bra som jag" - Dagens föreläsare.
Ödmjukt.

Tjing

Cementben och sömnproblem!

Ja, då menar jag förstår inte att musklerna är hårda och starka som cement. Nej, istället är de tunga och stela som cement. Underbart va? Tröttheten i huvudet har inte gått över ännu och jag misstänker att jag kommer att behöva ett power-nap i eftermiddag, men jag klagar inte. ;)
Av någon konstig anledning hade jag nämligen svårt att sova ändå igår. Det kändes ju så bra och huvudet var så tomt så jag trodde att det skulle gå rätt lätt. Men icke. Efter att ha legat ungefär fem minuter i sängen kastade sig alla jobbiga (och även andra) tankar över mig och jag hade inte en chans att försvara mig mot den plötsliga attacken. En och en halv timme låg jag och vred och vände på mig minst innan jag somnade. Men jag lär ju bli tröttare och tröttare för varje dag om det här ska fortgå, så jag antar att problemet snart är löst.
Nä, nu måste jag skynda mig och packa träningsväskan så jag hinner med ett litet pass innan skolan börjar vid tolv.
Hörs senare!
Tjing

Godnatt!

Relativt tidig kväll ikväll. Iallafall för att vara mig. Vad tycker ni, ska jag kanske unna mig att krypa ner under täcket också?
Sov gott alla!
Tjing

Ett vanligt samtal...

har du läst den där genusgrejen då?
Johanna   säger:
japp
Fröken Marmolin säger:
Jag såg hur mycket det var och blev djupt ångestfylld
Johanna   säger:
vad är det för femenist-dåre som har skrivit den?
Fröken Marmolin säger:
är det nåt intressant?
Johanna   säger:
den går ganska fort att läsa ändå
Fröken Marmolin säger:
så skönt
Fröken Marmolin säger:
nej jag är ganska anti såna texter
Johanna   säger:
jo, ibland och en del ganska roligt grejer..läs skrattretande
Fröken Marmolin säger:
de blir alltid så uppenbart feministiska att det tar över sakligheten
Johanna   säger:
jo, verkligen
Fröken Marmolin säger:
är det typ nåt i stil med: "åh det är så synd om kvinnor, de får ingen plats i media"
Fröken Marmolin säger:
eller?
Johanna   säger:
japp, precis så!
Fröken Marmolin säger:
suck
Utdrag ur en helt vanlig msn-konversation med Maria:

Maria: Har du läst den där genusgrejen då?
Johanna: Japp.
Maria: Jag såg hur mycket det var och blev djupt ångestfylld.
Johanna: Vad är det för feminist-dåre som har skrivit den?
Maria: Nej jag är ganska anti såna texter. Är det typ nåt i stil med: "åh det är så synd om kvinnor, de får ingen plats i media".
Johanna: Japp, precis så!
Maria: Suck.
Tjing

Längtar till sängen!

Jag tror att jag hade rätt - det här passet gör att jag kommer sova mycket gott i natt!
Kroppen känns tung, huvudet känns tomt. Perfekt om man ska sova. Träningsvärken kände jag redan på vägen hem på cykeln. Mysigt. Imorgon förmiddag ska jag vara duktig igen och gå till gymmet. Tur att Maria ska med. Risken skulle annars vara att mina ömmande ben skulle vägra släpa sig ur sängen om det inte vore för att vi har bestämt att vi ska träna tillsammans innan föreläsningen. Tänk vad viktigt ett löfte kan kännas ibland.
Vad ska man då göra medan sambon prompt ska titta på fotbollskväll? Tja, plugga borde ju ligga nära till hands men frågan är hur mucket som skulle gå in i mitt trötta huvud just nu. Äh, det blir nog bara internetsurfande (och eventuellt en kopp te) innan det är dags att krascha ner i sängen. Jag längtar redan! Vad är det för fel på mig?

Tjing

Pasta med köttfärssås

Det blir inte mycket smarrigare än så. :)

Tjing

Åååååh så trött!

Att jag är en nattuggla märks tydligt vid den här tiden på dagen för det är nu någon gång som jag snart kommer att gå in i någon slags dvala. Jag är så trött! Visserligen har vi varit uppe sent de senaste nätterna nu så det har väl sin förklaring. Imorgon är det skola igen och jag måste försöka vrida tillbaka dygnet lite nu. Hur ska jag då göra mig trött till ikväll? Jo, jag tänkte köra ett pass med....
Just det, Body Step! Det ska väl ändå trötta ut mig tycker jag. Annars har jag några röda tabletter i necessären som har visat sig hjälpsamma tidigare. Att sova är inga problem, det är att somna som är det svåra. Iallafall när man har lika många tokiga tankar som jag.
Tjing

Ledig dag

Idag är jag ledig från skolan. Alltså ledig i den bemärkelsen att jag inte måste gå till skolan, men att jag ändå måste plugga. Nu till det härliga: JAG HAR REDAN PLUGGAT! Jag är klar med det jag måste ha läst till veckans föreläsningar, så det jag läser nu och fram till onsdag kommer att vara bonus-plugg. Me like!
Vad gör man då en ledig dag som den här? Jo, här tvättas det för fullt, sängkläder har bytts och jag ska tvinga mig att plugga lite extra. Snacka om att ta vara på ledigheten.
Tjing

Att välja film...

De senaste kvällarna har jag och Mattias tänkt se på film. Tänkt se. Det har alltså inte blivit av. Av någon dum anledning har vi inte varit överens om någon film och därför har hela alltet runnit ut i sanden.
Ikväll gör vi ett nytt försök. Men vad ska man se då? Gladiator kanske, men då gråter jag bara. Super Size Me är bra, men gör en smått illamående. Sagan om ringen-filmerna är långa och Pirates-filmerna har vi precis sett. Italian job har vi sett miljoner gånger och Blood diamond vägrar jag av princip att se på grund av det löjliga namnet. Såhär har diskussionerna varit de senaste dagarna och risken är att det kommer låta likadant ikväll.
Äh, kommer vi inte överens ikväll väljer jag film så får Mattias snällt hänga på eller gå och lägga sig. Det är demokrati det. ;)

Tjing

Misshandlad?

Såg den här bilden på mig i sambons plånbok och fick en liten chock. Hur ser jag ut egentligen?
Det är alltså inte så att jag är täckt av blåmärken som bilden verkar tala om, utan det är någon slags fläck på plasten som täcker bilden. Men visst ser det otäckt ut? Och är det inte lite skumt också att det är en sådan bild som Mattias stolt visar upp för sina vänner och säger "det här är min flickvän"? Hm.
(Jag ska kanske tillägga att Mattias efter att jag påpekat det här tog bort bilden från plastfickan, hehe).
Tjing

NATURLIGTVIS!

När vi kom ner till Maxi hade vi självklart glömt matlistan hemma på köksbordet. Så vi fick improvisera, vilket naturligtvis ledde till att vi glömde hälften och måste åka och handla igen. Suck! Jaja, det får bli senare.
Nu: lunch!
Tjing

Maxi igen?!

Snart bär det av ner till Maxi för shopping. IGEN! Jag fattar inte. Det känns som att vi precis var där och handlade och nu känns kylskåpet lite tomt igen. Konstigt, det är nästan så att jag tror att det är någon som går och äter upp maten...
Maxi lär fan vara tömt snart så som vi handlar. Det är nog vår dåliga planering som gör att vi måste handla så ofta. Finns det någon kurs i mathandlingsplanering? Den skulle jag behöva gå i så fall.
Tjing

Zlatan är ju otrolig!

Det finns bara en Zlatan Ibrahimovic. Det bevisade han idag. Att i matchens allra sista sekunder göra ett mål av den typen. Makalöst, det är allt jag kan säga!
Sedan kan man ju inte säga annat än att han har jävligt tur, snubben! Men en bra spelare ska ju ha tur också sägs det.
Stackars ungrarna kommer att ha mardrömmar inatt om den långe svensken med tönt-pannbandet som alltid avgör i slutet av matcherna. Och de kommer att lära sig att aldrig räkna ut Zlatan, liksom vi alla blev påminda om idag. 
Tjing

Nervös!!

Nu börjar fotbollen. Oj, oj vad nervöst. Hoppas att det går vägen idag!
Hur tror du att det går?

Tjing

Tänk om jag hade en hybridcykel

Att ha en sån där hybridcykel skulle nog inte vara så dumt. När jag cyklar till skolan på morgonen eller hem från ett pass på gymmet kan latmasken i mig inte låta bli att drömma om en eldriven cykel. Ni vet en sån där från reklamen som hjälper till i uppförsbackarna.
Fast...det är ju egentligen inte det största problemet här. Kalmar är relativt platt så speciellt mycket hjälp skulle man nog inte få av cykelmotorn.
Nej, det riktiga problemet i Kalmar är ju vädret. Jag skulle rekommendera ett tak över cykeln som skydd mot regnet vi råkar ut för lite titt som tätt. Det är aldrig någon poäng med att fixa håret eller liknande för blåsten lyckas alltid ta över och se till att man ser helt annorlunda ut när man kommer fram jämfört med när man gick hemifrån. Väggar till elcykeln skulle alltså inte vara så dumt. Det kan ju bli väldigt varmt i den här bubblan, så det är väl bäst att man har fönster som man kan veva ner. Eller air condition. Dessutom skulle det inte vara helt fel att ha backspeglar på konstruktionen så att man slipper vrida nacken ur led varje gång man ska cykla över vägen.

Åh, fantastiskt - jag har uppfunnit en bil.
Tjing

Nu blir det plugg...

...vi får väl se hur lång tid det tar innan jag ledsnar och börjar spela tv-spel med sambon istället. ;)

Tjing

Gröna fingrar?

Kanske har jag äntligen lyckats få de där gröna fingrarna jag har saknat så länge. Blommorna vi köpte på IKEA för tre veckor sedan lever fortfarande. Det är ett mirakel! Blommor lever hemma hos oss! Både jag och Mattias har varit hopplösa med just växter tidigare. Jag brukar dränka mina blommor med vatten och växtnäring i misslyckade försök att rädda dem och Mattias har lyckats med bedriften att ha ihjäl en garderobsväxt. Därför förstår ni kanske att tre veckor är lång tid för oss. Det är bara att glädjas åt det så länge det varar. Och hålla igen med vattnandet tydligen.
Tjing

Frukost!

Har ni provat detta? Fil med smaksatt keso och skivad banan i en enda röra. Väldigt gott, enkelt och mättande. Så såg min frukost ut idag och har gjort så i två veckor ungefär. Skönt med lite alternativ till havregrynsgröt som jag annars äter.
Annars verkar den här dagen gå i lathetens tecken. På grund av sen kväll igår var vi inte riktigt sugna på att gå upp i tid till passet i förmiddags, alltså blev träningen inte av. Slött!
Till lunch blir det rester från olika middagar i veckan. Lite trist kan tyckas, men det ska ju också ätas upp. Även det ett tecken på lathet till viss del.
Nä, nu blir det promenad i det mulna vädret. Min kära Tradera-sjuka sambo vill hemskt gärna hitta en postlåda nämligen...
Tjing

Jag skäms (lite)

Jag skäms lite för att jag inte har pluggat något alls idag. Det borde jag ha gjort. Min kompis Stefanie har varit så duktig att hon planerat sin läsningen dag för dag så att det verkligen blir gjort. Det vore kanske något för mig det där.
De här insikterna drabbar mig alltid som hårdast kvällstid, ofta väldigt sent. Det är inte direkt ultimat för ett engagerat pluggande, men böckerna fungerar ofta bra istället för sömnpiller.
Ja, imorgon blir det till att planera läsningen. Nu blir det bara läsning på måfå så länge jag orkar. Inte det engelska kompendiet dock. Någon måtta får det väl vara med ambitionerna. ;)
Sov gott!
Tjing

Det skulle ju gå som en dans

Så sa iallafall experterna inför kvartsfinalen Sverige-Norge i fotbolls-EM för damer. Men vad hjälper det? Åter igen får vi se den där jobbiga bilden av gråtande tjejer i gulblå tröjor. Trist. Men som all besvikelse kommer den av våra alltför höga förhoppningar. Fan, att man ska vara så naiv och tro att vi kommer att vinna bara vi tar oss förbi blåbärsnationerna i gruppspelet! Varenda gång går jag på det här, faller in i "experternas" höga förväntningar och krav.
Jag måste börja bli lite källkritisk, vad ska det annars bli för journalist av mig?
Tjing

Nykär...

Jag tror att jag har gått och blivit kär. I bubbleroom.se. Var inne på den hemsidan igår och hittade massor med snygga kläder, väskor, skor, smycken... Jag kunde inte stå emot, utan det slutade med att jag hade handlat tre tröjor. Då hade jag ändå hejdat mig själv rätt ordentligt. Sitter och kikar nu igen, men idag ska jag inte ha något. Åh, vad det kliar i shoppingfingrarna.
Nu låter jag nästan som en modebloggare va? Haha, men här hittar ni inga Dagens Outfit. Ärligt talat tror jag inte om det skulle uppskattas. Vill du bli upplyst och lära dig något om mode bör du kanske inte lyssna till någon som helst går runt i mjukisbyxor, sport-BH och t-shirt. (Nej pappa, jag går inte klädd i mjukisar till skolan, men man får väl slappa hemma?).
Jaja, nu ska jag fixa i ordning med maten för "äta bör man annars dör man" (och innan dess blir jag rejält tjurig om jag tvingas gå hungrig).
Tjing

Blackout!

Usch, vad frustrerande! Under hela dagen har jag gått omkring och funderat på en sak som jag helt enkelt tappat svaret på, namnet på en gammal kollega. Fullständig blackout! Undrar vad det är som händer i hjärnan vid de här tillfällena. Är det så att minnena tar sig en tupplur eller är det kanske någon högre makt som spelar mig ett spratt och gömmer minnena längst in i hjärnan?
Hur som helst har den här frågan irriterat mig hela dagen så när jag kom hem var jag tvungen att titta i namnsdagskalendern direkt. När jag hittade namnet var det så självklart.
Ulla, hur hade jag kunnat glömma något så enkelt? Och visst känner man sig lagom dum och löjlig när man väl kommer på det. Det var ju så lätt. Men den största frågan blir nästan: varför var det så viktigt över huvud taget? Namnet på en gammal arbetskollega, vad ska jag ha den informationen till nu? Vi människor gillar inte riktigt att gå runt i ovisshet så vi ältar hellre än ger upp, även om frågan och svaret i sig inte betyder ett skvatt för oss egentligen. Lustigt, men det är iallafall så min hjärna verkar fungera.

Tjing

Snart...

Skön fredagsrutin, lunchpass med Body Balance.
Bilden är för övrigt en gammal bild tagen av Kristina, men personen närmast i bild är (som ni ser) jag.
Tjing

Varför är det alltid Rikard Palm?

Jag tycker så synd om den här stackars mannen. Varför är det alltid något som krånglar när han sitter i rutan?
Ikväll hände det igen. Rapports kameraman satt och sov och vår gode Rikard tvingades snällt uppmärksamma honom på detta mitt under direktsändning, vilket gjorde inledningen av sändningen ganska komisk.

Just det klippet hittade jag tyvärr inte, så håll till godo med några gamla favoriter.


Tjing

H-O-C-K-E-Y, HOCKEY!

Dagens datum: 3 september.
Dagens aktivitet: Sverige-Ryssland i Czech Hockey Games.

Det är aldrig för tidigt med hockey! :)

Tjing


Regn, regn, regn!

Regnet öser ner i Kalmar nu och har gjort så större delen av dagen.

Precis innan jag skulle cykla ner till gymmet i förmiddags kom en riktig störtskur, men duktig som jag (tydligen) är trotsade jag eländet och gick ut till cykeln. Då avtog regnet och jag klarade mig undan regnet rätt bra. Jag måste ha bra karma eller något. Trodde jag. På vägen upp till skolan hann jag bli rejält blöt och den längre turen hem från skolan hade vart riktigt irriterande om jag inte haft så trevligt sällskap.

Nu har jag krypit upp i soffan med mjukisbyxor och fårskinnstofflor på. Min specialbeställda kalender hade kommit hem i brevlådan så nu ska jag sätta mig och skriva in de planerade aktiviteter jag hittills sparat i telefonen.



Tjing
  

Perfekta bloggar - nej tack!

Det har ju varit mycket snack om bloggarnas explosionsartade ökning de senaste åren och diskussioner pågår var och varannan dag om hur bloggar bör och inte bör vara. Ärligt talat blir jag ganska trött på det här.

Igår på vår föreläsning malde läraren på om att bloggar minsann utmanar journalistiken genom att finnas till. Hon menade att läsarna har svårt att hitta de korrekta och relevanta nyheterna för all annan text man kan hitta på nätet. För att komma till rätta med problemen tyckte hon att vanligt folk skulle behöva genomgå en etik- och medieutbildning medan bloggare och bloggerskor skulle få genomgå en språk-/skrivkurs. 

Stopp nu ett tag!

Det finns så mycket knasigt i de här påståendena att jag bara måste säga något. 

Bloggar är bloggar och utger sig sällan för att ha ett korrekt journalistiskt innehåll. De flesta skriver blogg för sitt eget nöjes skull och i de flesta fall finns bloggarna i rent underhållande syften eller i ett försök att få ut en personlig åsikt. Men det märks ju om påståendena är underbyggda med fakta eller om det är egna åsikter som framförs. För er som inte märker skillnaden så kan jag säga direkt att det här inlägget reflekterar mina egna personliga tankar och åsikter och alltså inte grundar sig i någon fundamental sanning.

När de flesta bloggarna drivs av tjejer och killar som inte ens gått ut gymnasiet kan vi väl knappast vänta oss ett moget o korrekt språk. Och varför skulle vi göra det? Bloggarna skriver på ett sätt som reflekterar dem själva och deras personlighet och vilka är vi att tala om att de borde dölja vilka de är? Det är väl bara att strunta i att läsa om man inte uppskattar språket, attityden, ämnena eller "bristen på relevanta nyheter".

Vad tycker du om det här? Skriv gärna en kommentar!

Tjing

Skype!

Tacos i magen. Mätt och plötsligt trött, men nöjd.
Jag har äntligen skaffat Skype så att jag kan snacka med lillebror på andra sidan Atlanten. Ja, jag skaffade det först nu. Kanske är det så att jag är lite efter i teknikutvecklingen, men (med risk för att låta gammal) vad skulle jag haft för användning av Skype innan? Hm. För att spara pengar då kanske... Äh, planera sina telefonsamtal till tillfällena då du sitter vid datorn? Nej, jag är för spontansamtal! Jaja, nu är det ordnat med Skype och det är bra. Nu får vi väl se om jag är tillräckligt teknikbegåvad för att behärska programmet också.

Tjing 

Fikapaus

Jaha, tänker ni, nu har hon ändå trillat dit. Men tji fick ni. Här sitter jag i soffan med ett päron i munnen och en kopp rött rooiboste med vaniljsmak. Inte illa.


Här är det omtalade teet. Smakar rätt annorlunda mot de teer jag brukar dricka, men det var riktigt gott.

Det där teet köpte jag när vi var och handlade tidigare idag. Jag fick för mig att jag hade dåligt med te hemma och det går ju inte för sig för en tenarkoman som mig. Jag tvingades hejda mig själv när jag sträckte mig efter ett indiskt te också. Rösten i min hjärna ropade högt att "gör slut på det du har först" och jag pressade undan mitt sug. När jag kom hem och ställde in teet i skåpet insåg jag att rösten hade rätt. TRE burkar hade jag, mer eller mindre fulla med te. Oooops! Nu kan jag variera mig iallafall.

Tjing

JAAAA!!!!



Jag kom in på kursen Digital Fotografi till hösten! Åh, vad glad jag blev när jag fick mejl med beskedet. Vilken möjlighet och vilken merit!

"Vi planerar att ha fyra examinerande projekt under kursens gång, bl a inom mode/reklam, bildjournalistik, stilleben och porträttfotografi". - Antagningsmejlet.

Det ska bli så kul att lära sig det här ordentligt, känns liksom ganska viktigt att man kan fotografera om man ska jobba med media. Undrar vilka fler som kommit in på kursen. Någon som läser den här bloggen kanske? Skriv gärna en kommentar!

Tjing

Va? Ingen träningsvärk!

Nej. Ingen träningsvärk alls. Hm. Lite besviken måste jag säga. Träningsvärken blir ju på något sätt ett mått på hur mycket man tagit i (och visserligen på hur dåligt man stretchat också..) och då vill man ju ändå få den bekräftelsen. Jag antar att jag får glädjas åt att jag stretchat väl, för nog tog jag i igår alltid. Jag svettades iallafall som en gris (har ärligt talat aldrig sett en gris svettas så var sjutton kommer det talesättet ifrån?).

Idag har det dock blivit något ändrade planer. Träningen har skjutits upp till morgondagen och dagen idag kommer istället att ägnas åt plugg, mathandling och långpromenad. Rätt skönt. 

Tjing 

Aj, aj!

Ikväll var vi och körde spinning på gymmet. Det sved rejält i arslet under passet (av den mysiga sadeln) och brände i benen. Imorgon lär inte värken vara nådig. "Det bästa man kan göra är att komma och köra ett pass till" säger instruktören glatt när vi lunkar ut ur träningslokalen. Mm, den har man ju aldrig hört förut, tänkte jag. Men visst har han rätt. Bäst att träna imorgon också för att vara på den säkra sidan. Inte något på cykel dock. Någon måtta får det ändå vara.

Tjing

Varning för svininfluensan?

Alltså, är det bara jag som inte tar det här med svininfluensan på sådär jättestort allvar? Folk snackar om att sprita händerna och vaccinera sig, låta bli att resa utomlands och undvika folksamlingar. Jag som trodde att det inte var mycket värre än en vanlig influensa. Har jag helt fel?
I skolan idag snackade till och med kursansvarige om hur svininfluensan kunde komma att påverka vår skolgång. Hm. Jag är skeptisk.



Såhär fina små affischer sitter uppsatta i skolans korridorer. "Tvätta händerna ofta!" "Stanna hemma när du är sjuk!" "Såhär nyser och hostar du korrekt". Det osar lite panik om allt detta. Det enda de här varningsskyltarna i elevtrafiken säger är väl egentligen att vi ska använda vårt sunda förnuft och lite vanligt hyfs. Det ska nog ordna sig.

Tjing

Salsan igår...

...var riktigt kul. Visserligen var nivån rätt låg, men vadå, vi är ju nybörjare allihopa. Och riktigt blandad är gruppen också. Äldre män, barn i princessdräkt, undomar och par i en salig blandning. Jag tror nog inte att jag gjorde bort mig iallafall, många var klumpigare än jag. Men nog kan man jobba på smidigheten alltid. Och koordinationen... Jaja, man kan inte kunna allt från början. Som man säger: övning ger färdighet.



Tjing

RSS 2.0