Mina nyårslöften

I år blir det första gången jag försöker mig på riktiga nyårslöften. Det är klart att man tidigare år har sagt saker som mest har varit en kul grej, men i år ska jag verkligen ta tag i mig själv (Super Size Me gav lite inspiration på sitt sätt). Jag och Mattias ska båda försöka bli av med våra dåliga vanor. Många av punkterna är samma på båda listorna men vissa saker skiljer sig ändå. Här är min lista.

1. Sluta äta choklad helt 

2. Godis och läsk ska det också dras ned på, om det äts/dricks ska det vara på helgen 
3. Sluta äta skräpmat, istället äta hemlagad mat på fasta tider
4. Träna oftare och mer regelbundet

5. Äta mer frukt och dricka mer vatten


Jag tror att om man kan klara de första veckorna så kommer resten av sig självt. Nu har jag bestämt mig. Imorgon är den första dagen i mitt nya, sundare liv.
Här på bloggen kan du fortsätta att läsa om mina upplevelser och funderingar även nästa år. Och dessutom om min kamp för att klara mina nyårslöften. 

Gott nytt år allihop och grattis i förskott Angelica!


Model House

I förrgår var jag, Carolina och mamma på model house. Det är ett ställe där man blir professionellt sminkad och fotograferad. Det var sååå kul! Och Carolina blev helt såld på det. "Kan vi gå hit imorgon också" sa hon när vi precis hade fotats. Bra bilder blev det också.

           

Efter det åt vi mat inne i stan och sen åkte vi hem. Orkade inte med alla tokiga mellandags-rea-shoppande människor.

Nu ska jag sova för imorrn är det brunch med Angelica och Mickis och co. Ska bli riktigt trevligt att få träffa de nya. Och de gamla för den delen.

Tjing

Klassisk jul (grattis till alla)

God jul och gott nytt år allesammans! Nu har även jag fått komma till mina hemtrakter. Skönt att få vara hemma ett tag faktiskt. Trots att det inte finns någon snö här heller. Men det blåser iallafall inte så förbannat mycket...

Allt var som vanligt i år. Kalle Anka. Lars Vegas Trio. Och massa paket. När man har skilda föräldrar får man fira två julaftnar, om man inte gör som i "Tomten är far till alla barnen". För oss skulle det garanterat funka bättre iallafall. Härligt att få fira dubbelt, tycker jag. För så har det ju alltid varit.

I år har det inte blivit någon julmat innan jul så jag hade inte hunnit ledsna på den redan innan julafton. Gott gott! Tråkigt att jag har så svårt att äta knäckebröd med mina nya tänder bara. Jag antar att jag måste tillbaka till folktandvården igen.

Har varit i stan idag och mellandagsreashoppat. Hittade en del, men det var lite kaosartat fram mot eftermiddagen.
Ska också passa på att gratta Jenny och Anders till sin nyfödde son. Mattias är så stolt över att vara morbror - grattis till dig också, älskling. På tal om barn har jag dessutom hört att en av mina fastrar väntar barn och jag är så glad för deras skull. Dessutom ska min moster få barn i februari. Det kommer att bli fullt med bebisar med andra ord. Och själv tog jag min p-spruta idag. Ironiskt va?

Tjing

Näe!!

Jaha. Här har man suttit och skrivit blogg och så bara försvinner det. Datorn loggade ut mig från sidan. Visserligen hade jag bara skrivit i 10 minuter. Men 10 minuter är ändå 10 minuter. Jag kunde ha gjort något mycket viktigare på den tiden. Inte för att jag hade gjort det, men ändå.

Efter att jag kom hem från jobbet idag har jag varit fruktansvärt ineffektiv. "Det han gör blir i samma stund han gör det ogjort". Det enda jag har gjort är att ha suttit i soffan framför tv:n och latat mig. Det får man göra ibland. Jag borde ha packat. Kanske pluggat och lagat lunch till imorgon. Inget av detta blev gjort.

Istället tittade jag på Magnus Betnér på femman - han är så rolig. Sättet han hackar på kvällspressen och b-kändisarna är så härligt! Och så befogat. Jag skulle tro att Betnér sätter ord på det väldigt många tänker men är rädda för att uttrycka. Skönt att det finns sådana typer som vågar.

Dubbla överraskningar

I natt hade jag en hemsk mardröm. Jag drömde om vårt kylskåp. Det var inte annorlunda på något sätt mot hur det verkligen är och det var det som var skrämmande. I ett par veckor nu har jag funderat på hur mycket som borde kastas i kylskåpet - för det är inte bara en grej. Det har varit proppfullt med mat som jag inte ens kommer ihåg när vi köpte. Det är läskigt. Så jag tänkte att jag måste rensa lite när Malin åkt hem. I morse när jag vaknade såg jag att Malin hade kastat en massa redan och nu är det lite överblickbart. Åh, vad skönt det känns! Det är så härligt när man blir positivt överraskad sådär, särskilt när man haft en så knäpp dröm. Tack Malin! Ska ta tag i mitt eget också innan jag åker hem. Har redan kastat ett leverpastejpaket och ett mjukostpaket med mögel i. Usch! 

Efter en stund i skolan och lite omelett till lunch åkte jag till jobbet. Fullt upp idag, som alla andra dagar nu före jul. Just nu har vi en julkalender hos oss som vi får öppna om vi uppnår försäljningsmålet för dagen. Bakom luckorna står det något som personalen ska få som belöning för det hårda slitet. Det brukar vara någon bulle eller en chokladask. Men inte idag. Idag fick jag nog den tyngsta julklappen jag kommer att få i år. En brandsläckare. Jaha. Bra visserligen, men det kändes väldigt bisarrt att få den av jobbet. Det här är nog den enda julklappen jag fått som jag innerligt hoppas att jag aldrig ska behöva använda.

Imorgon, på fredag och på lördag jobbar jag. Det känns bra att tjäna lite extra pengar och så, men jag är riktigt avundsjuk på alla som åkte hem idag. Jag skulle också vilja åka hem till min familj och bara mysa och ta det lugnt. Bussresan hem får vänta några dagar till - kanske känns det ännu bättre när man får längta lite längre...

Tjing

Spelkväll och EEG

Äntligen har jag inhandlat de sista julklapparna! Känns underbart att kunna släppa den stressen iallafall. Blev rätt nöjd med mina köp måste jag säga. Det är roligt att handla. Konstigt nog är det så att när man ska handla åt andra ser man det man själv skulle vilja ha. När man sedan ska handla åt sig själv hittar man inget. Så jäkla typiskt.

Eftermiddagen fyllde jag med att sitta på ett café inne i stan. Måste säga att det caféet är otroligt trevligt. Att det är god man och gott fika är inte heller så tokigt.

Jag hade bestämt att jag skulle träffa Kristina efter träningen. Vi hamnade hos Fanny där vi spelade lite spel och hade trevligt. Jag och Fanny vann överlägset på MIG, vi är grymma!!!!

Imorse blev det tidigare uppstigning än det varit på ett bra tag. Till sjukhuset, dags för EEG. Höll på att somna där i stolen - svårt att låta bli när man ska blunda större delen av tiden. Medan jag väntade på bussen passade jag på att fylla i ett donationskort. Kändes lite läskigt att tänka i de banorna men som det står på kortet "Jag har tagit ställning".

Nu är det dags för lunch!

Tjing

Saknat mig?

Jodå, jag lever än. Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men det har varit mycket i skolan så jag har kommit av mig. Nu är jag tillbaka!

Idag har jag jobbat. Jag måste säga att det är trevligt att träffa människor som inte står i kö för att sedan skälla på en (Burger King) eller sliter upp dörren och skriker på en (CityMail). I och för sig blev jag lite smårädd idag då jag träffade en lite obehaglig människa. En man som säkert skulle kunna vara bror till en person i klassen. Lika många och konstiga frågor. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Förresten: Marie Picassos låt är kass!!! Åh, vad skönt att kunna säga det. Ni kanske tror att jag bara säger så för att jag sagt att hon verkar vara falsk, korkad och deltar i program bara för att hon vill synas i Tv. Men det är inte så. Det ÄR faktiskt sant att hennes låt är helt värdelös. Inte sättet hon sjunger den på, hon sjunger fantastiskt bra, men låten är sååå trist!! Hennes glansdagar kommer att vara över inom ett år, tro mig. Äntligt kan jag vara ärligt skadeglad...

Idag har det faktiskt kommit någon slags snö i Kalmar. Frost iallafall. Ingen fara, det är säkert borta imorgon.
I'm dreaming of a white christmas..

Tjing

Salamimannen

Jag har varit på spinning idag, rätt skönt att få cykla av sig lite. Allt var bra, förutom mannen brevid mig.
Hans kroppsodör var inte av denna värld - det värsta jag har varit med om! Lukten påminde lite om korv, vitlök och kanske lite spya. Jävligt jobbigt att försöka andas med hans lukt till vänster. För att komma undan satt jag och lutade lite mot tjejen till höger. Hon måste trott att jag var knäpp. Emellanåt satt jag till och med tröjan över munnen, för min svett luktar iallafall en miljon gånger bättre än hans.

Märkte idag att spinningsadisten från Sundsvall lärt mig ett och annat om cyklande. Även om hon inte var där hörde jag hennes röst i huvudet under hela passet. "Stark rygg, böjda armar, lätta händer, knäna pekar rakt fram, spänn magen...". Även om det var svårt och jobbigt förut har det givit mig väldigt mycket. Tipsen var väldigt bra. Nu var jag nog en av de med bäst teknik i spinningsalen. Tack!

Nä, nu ska jag krypa ner under en filt i sängen äta cashewnötter och läsa lite Björn Häger.

Tjing

RSS 2.0