Idrottsgymnasier del II

Då har mitt inslag Idrottsgymnasier del II sänts i SR Kalmar. Ni får gärna lyssna och säga vad ni tycker.

Tjing

Problemlösning 1 A

När man läser folks statusuppdateringar på Facebook these days så finns det två kategorier som det handlar om.
1. Jag hatar snön.
2. Jag hatar SJ.

Till detta har jag två tips.
1. Flytta till Thailand så slipper ni snön.
2. Sluta åka med SJ.

Tjing

En mänsklig katten Gustaf

Jag är helt klart en katten Gustaf i mänsklig form. Jag gillar inte måndagar och inte verkar måndagarna ha särskilt mycket till övers för mig heller. Trött, seg och smått grinig tvingades jag vänta i kylan på en försenad buss. Det kunde ha börjat bättre.
Hur som helst, ny kurs idag. TV. Inte min starka sida. Inte heller mitt största intresse. När gruppindelningen är klar visar det sig dessutom att ingen i min minimala grupp på fyra personer heller är särskilt förtjust i att jobba med TV i fem veckor. Score liksom. Men det är iallafall underbara människor i min grupp och det är ju det viktiga sägs det. Med en bra grupp kan allt hända. Min ambition är nu att försöka vara sjukt positiv till det vi ska göra och jag tror att vi tillsammans kan göra ett riktigt bra jobb.
Nu blir det lite curling och sedan är det natti natti för min del.

Tjing

Till er tvivlare

Ni som har tvivlat på OS-björnens makt kan sluta med det nu. Grattis Marcus och Johan!

Tjing

Skärpning Vancouver (annars bussar jag OS-björnen på er)!

Anjas krasch.
Sverige har tagit två OS-guld och det är fantastiskt. Några som däremot inte alls förtjänar någon medalj är arrangörerna i Vancouver. Vad är det som pågår egentligen? Folk dör i rodelbanan, skidskyttar släpps iväg huller om buller i jaktstarten, medaljhopp föll ner i en bäck intill längdspåret där nät eller annat skydd saknas och nu kraschar åkare på löpande band i damernas störtlopp. Är det en slump att så många skadat sig i de olika grenarna eller finns det en koppling mellan händelserna? Jag tycker att det känns som att alla banor är designade för att vara så extrema som möjligt, kanske för att Vancouver skulle bli ihågkommet som det tuffaste OS:et någonsin. Ja, så blir det kanske också. Men det kan lika gärna bli ett rekord-OS i antalet dödsannonser. Skärpning!

Tjing

Den hemliga OS-hjälten

Jag vet att alla hyllar våra OS-hjältar och menar att deras framgångar handlar om en enorm fysik eller ett fantastiskt psyke. Det här är dock inte helt sant. Det finns något mer, ännu en komponent som spelar in när det gäller vår starka inledning på de här mästerskapen. Komponenten är OS-björnen.
En lite småcreepy nalle med stora svarta ögon från som sparats från Mattias barndom. En björn som kräver lyxbehandling för att föra tur med sig. De senaste kvällarna har vi bäddat in denna turbjörn i en fleecefilt, vi låter honom se på när tävlingarna pågår och vi klappar honom milt på huvudet när atleterna lyckas bra med något moment. Nog är vår succénalle den hemliga OS-hjälten alltid.

Tjing

PS. Ja, jag ska genast skriva in mig på något hem för mina tvångstankar. DS.

Glädje!

"Å den jävla svensken".
- En norsk vän på facebook.
Är det inte lite skönt att vi har lyckats förgrymma grannlandet i väst? Oj, oj vilken uppvisning av Björn Ferry idag! Så härligt. Smaken av guld tröttnar man aldrig på. Och hoppsastegen på prispallen är redan legendariska. Grattis Björn, du är en stjärna.

Tjing

Snart sofflösa...

Jag och min kära sambo har tänkt till. Vi planerar att köpa ny soffa och tänkte då vara smarta och göra oss av med den nuvarande innan vi flyttar för att underlätta själva flytten. Inte så dumt kan man tycka. Fortsatt tänkte vi att vi nog borde lägga ut soffan nu med en gång för vem vet hur stort intresset för begagnade soffor egentligen är liksom. Stort tydligen. Inom en timme efter att annonsen lagts ut på Blocket ringer en tjej som är intresserad av att köpa soffan - redan imorgon! Där sprack den planen. Det ser ut som att ett antal sofflösa veckor väntar oss härnäst. Lagom till OS. Typiskt. Eller "DOH!" som Homer Simpson skulle ha sagt.

Tjing

PS. Tack världens bästa Henke som lånar ut sin fåtölj så vi inte behöver sitta direkt på golvet iallafall. DS.

Redan torsdag!

Torsdag. Redan! Vad hände?
Det känns som att det var igår jag låg här i soffan och deppade över att helgen var över och motvilligt förberedde mig för ännu en skolvecka. Men pang bom så är helgen här igen. Är inte tiden fantastisk?
Just nu bävar jag för morgondagen. En maratonliknande tillställning, tidsmässigt men troligen också uthållighetsmässigt. Klockan nio inleds dagen. Klockan sexton ska vi opponera på en annan grupps arbete och först klockan sjutton noll noll får vi själva pitcha vår idé. Åh, hur ska jag stå ut?! Sitta still ett halvdunkelt rum med usel luft utan att få vara det minsta kreativ under flera timmar är inte det lättaste. Det är nu man skulle ha en play/paus-knapp. Eller fast forward för den delen.

Jaja, ikväll ska jag inte tänka på det där. Nu sitter jag här och myser med min älskling i soffan med tända ljus på bordet. Ganska nice. Det ska jag nog fortsätta med en stund till.


Tjing

Jobb

Lyssna på mitt inslag om idrottsgymnasier, första delen. 4.15 in på sändningen så påas inslaget.

Tjing

Sömnpiller...

Men oj vilket sömnpiller det bjöds på i Ö-vik ikväll då! De allra flesta låtarna var så tråkiga att jag kunde ha skrivit (och framfört) dem själv. Vad har hänt med kvalitén? Eller kvalité förresten, något med lite drag hade räckt. Jag kräver egentligen inte mycket - bara jag slipper musik som påminner om fantomen på operan, o helga natt eller någon gammal vaggvisa från när jag var liten.
Förresten, ser inte Dolph Lundgren dubbad ut när han pratar? Och låter han inte litegrann som snubben i Dressmann-reklamen? Underhållande är han ju ändå på sitt eget lilla sätt vår käre Dolph.

Tjing

Karlsson, Karlsson....

Smålandsnytt toppar idag med nyheten om att Växjös biskop Sven Thidevall idag varit sjukskriven efter att en kvinnlig medarbetare ska ha knuffat honom på arbetsplatsen igår. BU-HU. Men men, oavsett vad jag tycker om nyheten i allmänhet är det inte det här som förbryllar mig mest. Nej, den givna funderingen är ju naturligtvis: är inte biskopen läskigt lik Karlsson på taket?



Tjing

Drällpellar

Har varit och kikat på soffor på IKEA idag. Här har ni en som föll oss i smaken. Egentligen tyckte vi väl att den naturfärgade var både snyggare och fräschare, men vad ska man göra när man råkar vara två av de största drällpellarna som världen någonsin skådat? Nej, svart blir nog ganska bra ändå. Och kanske en utbytesklädsel för de gånger då vi måste tvätta...

Tjing

Då blir jag glad

Har haft huvudvärk i flera dagar nu. Är så sjukt less på det. Det måste vara usel luft i skolans lokaler eller något, för jag känner mig så vansinnigt matt och trött när jag har varit där en hel dag. Jaja, en mysig kväll med älsklingen muntrar upp ändå. Dessutom såg jag den här fina bilden på de strumpor som världens bästa faster Carina stickar åt mig. Ser de inte underbara ut?


Tjing

Inredningsfunderingar

Sitter och klurar lite på hur vi ska dekorera våra helt vita väggar i den nya lägenheten. Några väggar kan väl få vara vita, men alla? Nä, lite väl mycket sjukhuskänsla över det.
Hittade dessa fina wall-stickers. Vad tycks?


Tjing

Smått genant

Fick tillbaka tentan vi gjorde i fredags och jag fick ett gott resultat. "Du är klassetta" meddelar läraren högt och uppmanar klasskamraterna till en inte särskilt spontan applåd för mig. Smått genant. Vart är den där osynlighetsmanteln när man behöver den?
Men stolt är jag i alla fall.

Tjing

RSS 2.0