Det vankas filmmaraton till helgen...

Det är aldrig för tidigt att längta efter helgen - särskilt inte när filmhyllan precis fyllts på. Harry Potter och Halvblodsprinsen får tillsammans med Flickan som lekte med elden ta plats i vår lite brokiga filmsamling. Ja, jag vet att jag har sett HP 6 tre gånger på bio och vad kan jag säga. Jag antar att jag aldrig riktigt får nog.

Egentligen köper jag inte så mycket skivor längre, Spotify gör ju livet billigare på så vis. Men när favoritbandet släpper en ny skiva måste man ju ändå stötta. Kents nya platta Röd är alltså därmed inhandlad.
Nu tror jag att det får bli en kopp te och lite Desperate Housewives.

Tjing

Jag visste det!

Gissa vem som blev Sigtunas Lucia 2009? Jo, just precis - Tess - en av mina stora småkusiner. Grattis, grattis, grattis! Är så glad för din skull!
Och ja, jag ska försöka hitta en tydligare bild snart. Den här bilden är lånad av Ia.
Tjing

Plugg, plugg, plugg...

Då var man tillbaka här hemma i köket framför datorn igen. Mer c-uppsatsskrivande står på programmet och det blir nog en del finslipande eftersom delar av uppsatsen ska lämnas in i stort sett klara till vår handledare imorgon. Aaaaaaaah! Hur ska det gå? Snälla säg att vi är effektiva idag, annars kommer det aldrig att gå. Väntar bara på att Maria ska dyka upp -då kan roligheterna starta på allvar.
Hoppas att ni får en toppendag!
Tjing

Adventsfika

Även utan snö går det att ordna den rätta julkänslan. Med glögg, pepparkakor, saffransgifflar och chokladfudge (inköpta på gårdagens julmässa) blev det en riktigt trevlig första advent.
Tjing

Juligt eller höstigt?

Idag är det första advent och då är det ju bilder som den här som man gärna tänker på. Men det fattas något här i Kalmar. Snön har än så länge vägrat att falla över staden (kanske för att det är plusgrader och sol). Som jag sa så är man bra på att pynta staden med lampor och färg så kvällsbilderna förmedlar ändå lite julstämning. Bilderna på dagarna är däremot av en helt annan karaktär.
Ser mest höstigt ut, tycker ni inte?
Hur som helst är det skönt med milt väder ibland. Jag och Mattias tog en promenad förut iklädda vårjackor och utan mössor eller vantar och det var riktigt härligt. Någon adventskänsla blir det nog först senare när glöggen och pepparkakorna åker fram.
Glad första advent!
Tjing

Julmarknad på Kalmar Slott

En lång och mysig dag med julmarknad, bio och restaurangbesök är snart över. Väldigt skönt att få lite kvalitetstid med Mattias efter en vecka med väldigt mycket c-uppsats. Dessutom lyckades jag hitta en trevlig liten julklapp till mormor, tror att det kommer att bli perfekt.
Det här fina julstjärnan köpte vi också, är det jul så är det.
Nu är jag trött i både huvud och kropp så godnatt alla!
Tjing

Pyntat Kalmar

Nåja, det ser kanske inte så vintrigt ut men nog har vi det fint i Kalmar alltid.
Tjing

O'Learys en torsdagkväll

Ikväll har jag varit på O'Learys och tävlat i musikquizet. En härlig kväll men roliga människor, men svåra låtar. En drink blev det minsann också såhär en torsdagskväll till ära. Jag tvingades även, som ensam i mitt sällskap, att legitimera mig vid köpet eftersom jag tydligen "såg ung ut". Visserligen är jag ju yngst av oss som var där tillsammans, men ett och tre år bör inte göra någon större skillnad kan jag tycka. Jaja, det är väl bra att de är noga antar jag.
Härligt sällskap av Henke och Maria. Så himla typiskt Maria att posa på bilden bara... ;)
Middag ;)
Förresten, är det inte världen sötaste jultomte på bilden? Jag bara måste ha en sådan! Trovärdiga källor viskar om att de kan finnas i vinnarpaketen nästa vecka på O'Learys. En sväng till nästa torsdag någon?
Tjing

Mera Rapport!

En mycket lång dag har påbörjats. Jag har lite svårt att se änden på den just nu och jag önskar på ett vis att jag kunde krypa ner i sängen och gömma mig en stund. En massa timmar framför tv:n på biblioteket med Rapportanalyserande står på schemat för dagen. Det låter väl spännande? Och det är spännande. Det är bara det att mellan inslagen som är så dåliga att man inte vet om man ska skratta eller gråta så sänds en massa meningslösa nyheter som inte säger en något alls. Men lik förbannat måste man glo på de här inslagen också och gärna ha något smart att säga om dem sedan. Vilka krav va?
Roligast igår var i ett Rapportinslag från 1979: "Det här är några gamla människor" och "deras hjärnor fungerar inte som de ska". Hm. Lämnar lite att önska på det rent etiska planet eller hur?
Rapport för 40 år sedan, dock med samma skärm bakom som de hade 1979 (bilden från Rapports hemsida).
Mest av allt ser jag fram emot kvällen. Musikquiz på O'Learys med Maria och Henke - det kommer bli supernice!

Nu ska jag ta och packa ihop datorn, väskan och mellanmålet i form av macka och clementiner och bege mig ut i vintersolen och ner mot bibblan.
Ha en fantastisk torsdag!

Tjing




Marie: Ja, Rapportanalysen är för c-uppsatsen.

Drömtydare sökes!

Jag drömde i natt att jag ringde 112 men blev kopplad till McDonalds samtalskö. Vad betyder det här tror ni?

Tjing

Utställningsbilder

Någon av de här tre bilderna på underbara Stefanie ska användas till utställningen. Vilken är din favorit?

Tjing

100%...eller kanske 75%?

Jag sitter just och funderar på hur bra jag är som sambo idag. Vore jag 100% skulle jag kanske diska, bädda rent i sängen, slänga lite kläder i tvätten och städa undan diverse böcker och väskor som skräpar på golvet intill soffan. Men är det här verkligen jag?
Mattias visste mycket väl när han flyttade ihop med mig att jag är en av de slarvigaste människorna som går i ett par skor. Han vet om mina brister och väntar sig troligen ingenting i städväg. Man kanske skulle överraska idag...

Tjing

Någon som förstår temat?

Jag sitter just nu och väljer ut bilder som ska examineras imorgon. Knepigt faktiskt. Vill ju att det här ska bli extra bra då de här bilderna ska vara en del av vår utställning. Här är ett smakprov iallafall på vad som komma skall. Någon som vågar sig på att gissa vad "temat" är?

Tjing

Sänkt...

Efter att ha suttit på biblioteket hela dagen och ändå bara lyckats analysera ett enda jävla Rapportprogram kände jag mig riktigt sänkt. Orka hålla på! Men ja, jag måste. Såvida jag inte har för avsikt att helt ändra inriktning på c-uppsatsen och låta allt arbete med förberedelser vara till ingen nytta förstås - men det tänker jag alltså inte. När jag och Mattias handlade mat sedan passade jag på att köpa två nya tesorter i tebutiken för att muntra upp mig lite. Det behövde jag verkligen idag. Vardagslyx.
Nu: Sims!

Tjing

Lyssna!

Här kan ni lyssna på mitt inslag från Emmaboda om ni vill. 05.25 in i sändningen hör ni det.

Den här helgen har verkligen varit riktigt härlig. Jag har hunnit med nyttiga saker som att diska, laga mat och jobba. Jag har hunnit med trevliga saker som att ha grannarna här på middag. Och framför allt har jag äntligen hunnit med att inte göra någonting - att vara uttråkad. Hellre det än stressad och tankspridd. Lycka är att hinna med att slöspela Sims, hehe.

Nu ska jag äta en mysig (om än lite sen) middag med världens bästa sambo!


Tjing

Lokalreporterns glamour

Att vara journalist är ett riktigt glamourjobb ska ni veta. Se bara själva vad det bjöds på för läckerheter när jag jobbade i Emmaboda idag. Riktigt god var kanelbullen också!
Om teknikstrulet var dagens bottennapp så var gratisfikat helt klart höjdpunkten. Och naturligtvis det vänliga mottagandet. Människor är för härliga, ungar är för härliga. Vilket fantastiskt jobb journalistyrket ändå kan vara och ofta är i mina uppdrag. Ville bara säga det efter mitt något upprörda inlägg innan.
Tjing

Snälla Tomten!

Okej Tomten, this is the deal: jag behöver min H4N mer än någonsin!
När jag jobbade idag blev jag mer och mer övertygad om att det sitter en liten inspelardjävul och mixtrar med min utrustning och försöker sabotera mina inslag.
Jag vet att jag har gnällt på bandarna på SR tidigare och jag har gjort misstaget att inte kontrollera att allt fungerar som det ska innan jag åker ut på äventyr. Idag var dock inte en sådan dag, utan jag var mycket noga i mitt arbete idag. Jag kontrollerade inspelaren innan jag åkte och den fungerade just den minuten så jag trodde att allt var okej. Väl i Emmaboda fick jag tag i arrangören, några spelare och en ledare samt spelade in miljöljud. Jag var till och med så etiskt korrekt att jag frågade spelarnas föräldrar om lov att få intervjua deras döttrar (eftersom jag har lärt mig att man ska vara försiktig med att intervjua underåriga och ovana intervjupersoner). Och vad får jag för allt det här arbetet? En strulig inspelare vars mikrofon glappar vilket innebär att när ljudet inte ätits upp av bruset så försvann det helt och hållet i total tystnad. Jag fick till några intervjuer och med lite slit i redigeringen fick jag ihop ett inslag, men det blev inte så långt som det var bestämt. Och jag är besviken. Varför ska tekniken alltid krångla?

Alltså: H4N - jag behöver dig verkligen. Annars är jag rädd att jag behöver anger management nästa jul.

Tjing

Look what I found...

Fick höra idag att en av mina kusiner är en av Sigtunas luciakandidater i år. Och vad gör man som storkusin då? Jo - röstar förstås!
Vill du också rösta så maila ditt namn, din adress och ditt telefonnummer samt naturligtvis namn och nummer på den du röstar på (Therese Hammarlund #6 till exempel) till [email protected].
Lycka till Tess!
Tjing

Ett namn att minnas

Jag vet att det syns lite dåligt, men jag hoppas att ni kan se namnet på redaktören för boken.
Det finns många sätt att framkalla ett leende på läpparna och alla sätt är bra utom de dåliga sägs det ju.
Min största tankenöt just nu är hur jag ska lyckas få in den här boken på referenslistan. En c-uppsats utan Barbie som referens kan väl inte anses giltig? ;)

Tänk vad fantastiskt att ha ett sånt här namn ändå. Ingen skulle ju någonsin glömma ditt ansikte, studenterna skulle minnas just din föreläsning och folk skulle köpa din bok bara för att se om Barbie verkligen kan stava. Man kanske skulle döpa om sig - undrar om Johanna Tamagotchi är upptaget?

Tjing

Något som gnager...

Veckorna fortsätter att flyga förbi och imorgon är det fredag igen. Härligt med helg.
Men det är något som gnager mig och det som irriterar mest med det är att jag verkligen inte kan komma på vad det kan vara. Jag har liksom inget direkt som jag borde vara stressad för...ÄN! Det är kanske där problemet ligger - jag ska alltid oroa mig för det som kanske kan hända. Onödigt i kvadrat!
Imorgon ska vi ta bilder till modeprojektet på fotokursen och om jag har räknat rätt, och om lärarna låter bli att slänga in obehagliga överraskningar i form av fler uppgifter, så bör detta vara den sista fotograferingen vi gör. ÅH..SÅ...SKÖNT! Nog för att den här kursen har varit hur rolig som helst, men det ska bli rätt skönt att inte behöva tänka på utsnitt, vinklar, skärpa och ljussättning dag ut och dag in.
Efter det här inlägget är det rätt uppenbart att jag måste lära mig att njuta av nuet. Det är just precis vad jag tänker göra nu uppkrupen i soffan under en filt med en kopp te på soffbordet och musik från Spotify som strömmar öronen. Är det inte fantastiskt så säg.

Tjing

Önskelista julen 2009

Julen börjar närma sig på riktigt. Dags att skriva en liten önskelista kanske? Ready or not, här kommer den!
1. Jag vet inte om den här behöver någon närmare förklaring egentligen. Men det är i varje fall en inspelare som kan vara ovärderlig om jag ska göra frilansjobb i framtiden. H4N heter modellen och någonstans mellan 3200 och 3500 får man nog ge för den. Lyxjulklapp, jo tack, jag vet! Men önska kan man ju göra...
2. Ett riktigt bra objektiv till min kamera så att jag kan zooma lite bättre. Gärna Nikon då så att det passar kameran (alternativt någon annan modell som passar Nikon D40).
3. Kläder är aldrig fel. Inte heller presentkort. MQ funkar alltid!

4. Sims 3. Efter allt arbete med c-uppsatsen kan man väl få roa sig lite.
5. The Body Shop. Hela affären helst, men vad som helst där i gör mig glad och nöjd. Älskar det mesta i den affären.
6. Ljus. Vi förbrukar vansinnigt mycket ljus såhär i vintermörkret och några fler skulle inte skada. Det på bilden står här hemma och är otroligt vackert, fler sådana skulle inte vara så dumt...
7. Dator. Min dator funkar, men segar sig mycket och har börjat krångla med batteriet. Vet inte vad som är felet riktigt.  
Ja, det blev en del. Mycket teknikprylar av någon anledning = hårda paket. Hoppas att ni har fått några användbara tips, annars får ni väl fråga.

Tjing

Stilleben

Här är de stillebenbilder jag precis har examinerat. Vad tycks?


Tjing

Överanalyserande

Hemma igen (sedan en och en halv timme visserligen) efter en kväll av alldeles för mycket överanalyserande av bilder. Kan vi inte bara acceptera att en bild bara vill visa exempelvis en banan utan att den måste innebära en symbol för sydamerika, manliga könsorgan eller Skansen? Kan inte en bild bara få vara en bild utan någon vidare betydelse än just det den är?

Tjing

Låt mig få stanna hemma resten av kvällen!

Sitter här hemma i min ensamhet och fryser så jag skakar. Varför ska det vara så kallt hela tiden? En varm dusch snart ska nog få igång kroppen lite, innan det är dags att cykla ner mot skolan och fotodelexamination vid halv fem-snåret. Egentligen vill jag inte lämna lägenheten mer idag, men vad har jag för val? Onödigt att halka efter på grund av ren lathet.
Det är vid tillfällen som det här som man önskar att det kunde plinga till i inkorgen med ett mejl om att examinationen är inställd just ikväll. Jag är ju klar med uppgiften, det är inte det, det är bara ont om ork just nu.


Idag har fotofingrarna arbetat flitigt och när jag tog bilder på Stefanie i förmiddags. Människor runt omkring glodde mycket skeptiskt på oss när jag satt på golvet inne på Maxi och fotade medan Stefanie kröp in och satte sig mitt i chipshyllan. Men kul var det!
Tjing
PS. By the way, brunsås funkar kalasbra med potatismos, så det så! ;)

Tempo, tempo!

Mm, även det här kvällen börjar lida mot sitt slut. Hoppas att dagarna fortsätter gå i det här tempot hela veckan - på det sättet blir det helg igen på nolltid.
Imorgon ska jag ta bilder till fotokursen. Ja, igen! Det har varit väldigt intensivt med fotandet på sista tiden och på fredag blir det ännu en fotografering. Ingen rast ingen ro!
Nu blir det en kopp te och något avsnitt av Desperate Housewives innan det är dags att krypa ner i sängen.
Sov gott alla!

Tjing

Husman är nice

Köttbullar, potatismos (hemlagad förstås!), brunsås och lingonsylt. En riktig klassiker såhär en ruskig måndag.



Tjing

Allt för konsten

Mina grannar måste på allvar tro att jag är knäpp.
En natt var jag uppe vid tvåtiden och klädde på min klädbetjänt (som är formad som en människa), stylade "håret" med en gulguldig sjal och matchade outfiten med väska och halsband. 
En annan kväll/natt släckte jag ner alla lampor i lägenheten utom några spotlights som jag riktade mot den uppklädda klädbetjänten och fotade som en dåre.
Idag skulle jag ta fler bilder till mitt stilleben och det blev en kniv som hamnade i fokus. Jag hade naturligtvis virat in den i en handduk och lagt den i en väska när jag gick ut, folk skulle väl få panik om jag gick omkring utomhus med en kökskniv i högsta hugg. Iallafall hittade jag ett litet skogsområde vid cykelbanan där jag tog mina bilder på kniven. Jag trängde mig in bland buskar och träd, satt på huk, klättrade på stenar och halvlåg i de blöta löven. Människor som såg mig tog en extra sväng förbi för att försöka förstå vad jag egentligen höll på med och hundar skällde misstänksamt på mig.
Jag vet att jag har varit bra skum på senaste tiden, men jag lovar att jag inte är det minsta farlig oavsett vad ni har fått för uppfattning. Allt för konsten brukar det väl heta?


Tjing

Väntar...

Vad gör du uppe såhär sent? Gå och lägg dig! Så kanske du tänker just nu, men se det tänker jag minsann inte göra. Just nu sitter jag här i soffan iförd nattlinne och väntar på Fredriks match som börjar om ungefär en och en halv timme. Kanske är jag helt störd. Pappa försökte övertyga mig om att se matchen i efterhand i arkivet och inte förstöra morgondagen genom att sitta uppe så länge. Vad är det för kul med det? Då vet man ju hur det gick! Jag vill ju se det live. Dessutom är det ju söndag imorgon, vilodagen. Aldrig har det stämt så bra som nu.
Jag skäms över att säga att jag ännu inte har sett en enda match brorsan har spelat borta i Kanada (man drar sig ju lite för det när sändningarna börjar tre på natten). Det är helt klart dags nu.
Så kom igen nu Fredrik: nu jävlar kör vi!


Bilden är lånad från brorsans blogg.

Tjing

Jeansrensning!

Så har vi gått tillbaka till det normala: ruggväder i Kalmar igen. Ja du solen...det var kul så länge det varade.
Jag och sambon har varit på IKEA och inhandlat ljus och små skålar eftersom vi nu av olika anledningar bara äger tre sådana och alla andra tallrikar är i set om sex. Hur gick det till? Två är spårlöst borta och en har min kära sambo pajat alldeles på egen hand. Vi tog också en sväng genom plantagen och inhandlade en ny blomma. Hur lång tid ska vi gissa på att det tar innan den är död som alla andra växter här hemma?
När jag kom hem fick jag ett ryck och bestämde mig för att rensa bland mina jeans. Jag har dem alla hängande på krokar bak på sovrumsdörren och de har blivit så många att dörren knappt går att öppna längre. Och inte undra på. Sex par jeans ska kastas då de är trasiga och sju par åker ut på tradera då jag inte kan ha dem längre. Glömde jag att säga att det var länge sedan jag rensade sist?
I och med att det är några märkesjeans så hoppas jag på att få in några kronor på detta. På så sätt kan jag utöka min "samling". Insåg nämligen att jag bara hade fyra par jeans kvar nu, varav två är trekvartsbyxor och ett par är jeansleggings. Det kommer att kännas tomt där på krokarna, men det var nog ändå på tiden att jag tog tag i det här nu.
Gå in här om du vill kolla in jeansen (eller något annat som jag eller sambon säljer just nu) och kanske lägga ett litet bud.

Tjing

Vilken toppendag!

Jag har verkligen lyckats vakna på helt rätt sida idag, inget snack om den saken. Sol i Kalmar för första gången på typ en månad. Effektivt uppsatsarbete på förmiddagen där vi hittade den bok vi så desperat ville ha som pdf på nätet. Gratis! Är inte världen helt underbar ibland.
Om en halvtimme ska jag gå ut i det fina vädret och åka ner till affären och handla med älsklingen. Ikväll vänta Idol och Henke kommer hit och käkar middag och kollar med oss. Nice!
Och - det är FREDAG! Aaaaaaaah, lyckovrål! Känner mig helt galen idag.

Tjing

Behöver mat nu!

Så vansinnigt hungrig man kan vara då! Usch, magen har dragit ihop sig i någon slags illvillig kramp (antagligen i protest för att den inte får någon mat än). Mattias kommer hem om ungefär en timme och sedan blir det mat. Hur gör man för att lugna ner hungerkänslorna utan att äta? Antar att jag får göra så lite som möjligt så jag inte gör av med någon energi, dricka lite vatten och glo på klockan i hopp om att spola fram tiden en timme.

Tjing

Granqvist är kung

"Det är viktigt att vara opartisk, alltså inte heja på något lag. Om det inte är Sverige som spelar, då får man heja på en rimlig nivå. Om det är en viktig match kan man heja lite mer". - Lasse Granqvist, SR, på dagens referatseminarium.

Tjing

Måsten går före viljan

Biblioteksturen blev inställd för min del. Snigeltakt på något bibliotek någonstans gör att mitt fjärrlån ännu inte dykt upp i Kalmar, trots att jag beställde det till i måndags. Störande är bara förnamnet. Istället sitter jag här hemma och känner mig totalt handlingsförlamad. Det finns mycket jag skulle kunna göra, men inte lika mycket som jag vill göra. Fotouppgiften skulle kunna finslipas -nej. Idéer till kommande fotouppgifter skulle kunna formas - näpp. Leta rätt på iPoden som jag förlagt i någon av mina hundratusen väskor - icke!
Insåg precis nu också att en fågel har skitit mitt på vardagsrumsfönstret. Suck. Antar att det som måste göras går före den man vill göra.

Tjing

Rekord i ordbajsning

Godkväll gott folk!
Jo, jag lever. Jag skyller min bloggtorka på information-overload i hjärnan, vilket tyvärr har skapat total blackout varje gång jag försökt blogga.
Sitter just nu med en bildsemiotikuppgift som jag just nu skulle vilja skicka in och lämna åt sitt öde nu med en gång. Maken till ordbajsande har sällan skådats. Nä, seriöst - visst har jag referenser att luta mig mot, men mycket är rena spekulationer och resultatet av alldeles för djupt överanalyserande. Hoppas att lärarna köper det iallafall.
Fick åtminstone fina omdömen för mina bilder, så jag får vara nöjd med dagen.
Imorgon är det en smockad dag med biblioteksbesök, referatseminarium på SR Kalmar och Lilla Ego 19.00 i Radio Shore. Antar att jag borde gå och lägga mig och ladda för morgondagen. Ska bara se ett avsnitt av Heroes först. Eller kanske två...

Tjing

Haha!

"Kan du förstå att folk tycker att du är ganska märklig?" -Jonas Karlsson, Sportspegeln, till Stefan Holm.
Haha.

Tjing

"Fula" skådespelerskor

Jag har funderat lite på det här med skådespelerskor. Eller snarare fula skådespelerskor. Eller rättare sagt sjukt vackra skådespelerskor som görs om för att bli fula på film.
Vad säger det här oss egentligen? Är "fula" skådespelerskor inte lika talangfulla? Är en skådespelerska som gör en roll som ful automatiskt bra? Eller handlar det helt enkelt om att castingfolket tycker att det är jobbigt att tala om för en person som inte är vrålsnygg att hon ska spela ful för att hon kan bli ledsen?
Charlize Theron "förfulades" när hon skulle göra rollen som Aileen Wournous i filmen Monster. Fanns det ingen kvinna som hade ett neutralt utseende och inte listats som en av världens vackraste som kunde spela rollen istället. Eller var det bara för att det skulle bli en utmaning för sminkörerna? Eller för att skapa en snackis i medierna?
America Ferrera blev med tandställning och tjocka glasögon för sin roll i Ugly Betty. Tänk att de här ålderdomliga sätten att "förfula" människor fortfarande finns. Glasögon liksom! Come on!
Anne Hathaway stylades med galet hår, glasögon och ett vansinnigt minspel i filmen En Prinsessas Dagbok. Inte lätt att dölja en sådan skönhet ändå tycker jag.

Det måste ju faktiskt vara otroligt svårt när du måste casta en person som ska vara ful. Många gånger är det ju själva poängen i med rollkaraktären att den ska vara just ful eller tjock eller så, och en sådan sak måste ju ändå skådespelerskan veta om när hon söker. Som kvinnan som spelar mamman i Gilbert Grape. Hur gjorde de där egentligen? "Ja, du är ju jättetjock, du får rollen". Vad otroligt förnedrande det måste kännas att alltid bli bedömd för sitt utseende. Jag är inte ett dugg avundsjuk.
Jag letade efter män som genomgått förvandlingar av det här slaget på vita duken, men kom inte på någon direkt. Visst, Jim Carrey ser helt störd ut i Dum & Dummare, men ärligt talat är han inte överdrivet snygg i verkligheten heller.
Det verkar vara så att kvinnliga skådespelerskor måste vara snygga, oavsett vilka jobb de tar. En manlig skådespelare behöver inte vara snygg, iallafall inte om poängen är att han ska vara rolig. Konstigt? Uppfattar ni det här på samma sätt som jag?

Tjing

Utmaning

Läste på Saras blogg om att hon utmanat sina vänner med en liten uppgift. Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att prova om jag kunde jag med. Alla svar ska börja på J då det är den första bokstaven i mitt namn. Hur ska det gå...
1. Vad heter du: Johanna, men det vet ni ju. 
2. Ett ord på 4 bokstäver: Jobb, skulle inte vara så dumt att ha sedan.
3. Flicknamn: Jenny, som min sambos syster.
4. Pojknamn: Jakob. som min kusin.
5. Yrke: Journalist, såklart!
6. Färg: Jadegrönt. Jodå, det är en färg. 
7. Klädesplagg: Jeans, det är nice!
8. Mat: Janssons frestelse, som jag visserligen aldrig skulle få för mig att äta men ändå...
9. Sak i badrummet: Jordgubbs-Body Butter. 
10. Plats/Stad: Jönköping, där min bror bodde tidigare.
11. En orsak att vara sen: Jordbävning - om inte det är en godtagbar ursäkt så vet jag inte vad som är det.
12. Något man skriker: Jäklar!
13. Film: Jag vet vad du gjorde förra sommaren, som jag inte ens har sett i sin helhet.
14. Något man dricker: Juice, med fruktkött ska det vara!
15. Band: Juvelen, Don't Mess är en bra låt. 
16. Djur: Jordekorre, ärligt talat det enda jag kom på.
17. Gatunamn: Järnvägsgatan, finns i Färjestaden på Öland lärde jag mig idag.
18. Bil: Jeep.
19. Sång: Jag får liksom ingen ordning - Lars Winnerbäck.  
JAG KLARADE DET! Oj, det trodde jag aldrig. J är tydligen en svår bokstav att hitta på ord till. Lyckas du svara på alla dessa frågor med ord som börjar på samma bokstav som ditt förnamn?

Tjing

Vi är redo

Okej. Lägenheten är städad. Frukosten är äten. Sängen är bäddad. Köttet ligger i marinad. Jag är duschad.
Nu är det fritt fram för svärföräldrarna att dyka upp.

Tjing

Hallå? Tiden?

Idag är det fredag igen. Inte mig emot, men jag måste bara få undra: var sjutton tar tiden vägen? Det känns som att dagar, veckor och månader bara springer iväg och det går inte att kontrollera det hela. Sjukt, men ganska härligt också. November är en rätt tung månad med många grå dagar och då gör det ingenting med lite fast forward på det.
Nu sitter jag i soffan och har börjat skriva på min bildsemiotikuppgift. Jag tyckte att jag hade koll - tills jag öppnade boken. Nu vet jag inte riktigt vad jag håller på med. Läsa instruktionerna igen kanske? Eh, ja.
Annars har jag en rätt skön dag framför mig idag. Om en timme sådär drar jag ner till gymmet och kör lite och efter det blir det bowling med Mattias, Maria och Alex. Skoj, skoj. Lite myskväll med tacos, Idol och Heroes ska vi nog hinna med också.
Nä, nu måste jag laga mat så jag har lite energi att göra av med på gymmet sedan.

Tjing

Finn ett fel

Ta av dig glasögonen så lovar jag att ta dig på allvar trots att du låter som Johan Wahlström.
Tjing

Ännu fler bilder!

Nu har vi examinerat ännu fler bilder på fotokursen. Det var kul att se de andras bilder - alla är så duktiga. Här nedan kommer mina bilder iallafall. Vilken bild tror ni att fotoläraren gillade bäst?

Tjing

Varning för flams!

Lyssna på Lilla Ego ikväll! 98,6 för dig i Kalmarområdet eller på webben för alla er andra.
Jag måste utfärda en varning dock: programledarna är mycket trötta och det föreligger en stor risk för flams ikväll.

Tjing

Planeringen är överskådlig igen!

En sovmorgon idag var verkligen guld värd. Jag har sovit så gott som jag inte sovit på flera månader och jag undrar vad jag egentligen gjort för att förtjäna det. Kanske var det ändå pressen från hemtentan som höll mig vaken om nätterna. Jaja, nu är den klar iallafall. Hemtentan är inlämnad och det får bära eller brista.
Planeringen känns återigen överskådlig och nästa vecka börjar allvaret med c-uppsatsen. Programmen är beställda och imorgon blir det biblioteksbesök för mig och Maria i ett seriöst försök att börja med arbetet i god tid. Vi får se hur det går. Tanken är god i varje fall.
Fotokursen rullar på och är ganska krävande även den (iallafall i kombination med allt annat). I eftermiddag ska vi pitcha våra idéer till modefotograferingen som ska göras i grupp. Det finns två problem här.
1. Jag har inga idéer.
2. Jag är inte helt säker på vilka som ingår i gruppen just nu då många hoppat av kursen på grund av tidsbrist och stress.
Ni kanske tycker att jag borde sätta mig och fundera på några idéer då istället för att skriva här på bloggen? Ja, det har ni troligen helt rätt i.
Ha det gött!
Tjing

Och vips blev dagen lättare!

Jag satt uppe  till halv tre i natt med hemtentan.
Jag grät nästan när jag var tvungen att kliva ur sängen i morse.
Ögonen sved, kroppen var matt och hjärnan jobbade knappt på halvfart.
Ingen frukost eftersom jag försovit mig.
Jag frös så jag skakade.
Men innan jag stapplade ut genom dörren tog jag en minut i hallen för att leta efter min mössa.
"Dags att göra ett statement" tänkte jag och log när jag gick ut genom dörren med min rosa AIK-mössa på skallen.
Redan kändes dagen lite bättre.
Tjing

RSS 2.0