En annorlunda brasa

Som ni säkert hört är det torrt i södra Sverige. I kombination med Kalmarblåsten ledde torkan till att kvällens majbrasa i Norrliden blev inställd. Lite tråkigt tycker jag. Det hade varit mysigt att gå ut och möta våren med sång och eld. Sedan hade ju bilden blivit bra mycket roligare om det faktiskt brunnit lite. Det är nästan så att jag är lite avis på min brandman till pappa som arbetar idag. Någon lär ju få se eld iallafall.




Härligt med långa ljusa kvällar ändå.

Tjing


Smärtfri tenta

Tentan gick ganska smärtfritt. 45 minuter tog det att svara på allt och sedan var det bara att vänta på att tentavakten skulle släppa iväg oss. Den kvarten ägnade jag åt att försöka klura ut vad rörelsemarginal egentligen innebär, utan att komma fram till något vettigt. Jag hoppas att jag klarar mig iallafall. 

Efter tentan åkte jag, Maria, Henke och Stefanie till Giraffen och skulle käka glass. Det blev lunch för tre av oss och kaffe till den fjärde. Det såg länge ut som att vi skulle bli utan det vi planerat att åka dit för, men det blev till slut glass med topping för tre av oss på Donken. Grymt gott. 

Nu ska jag titta på ishockey.

Tjing  


En ynka timme kvar till tentan

Drygt en timme kvar till tentan. Tänkte att eftersom jag läste så dåligt igår (20 minuter innan jag gick och la mig och klockan var halv ett på natten) vore det kanske en bra idé att läsa nu på förmiddagen. Har jag gjort det då tror ni? Nej! Istället sov jag alldeles för länge och nu eftersvettas jag av att ha kastat i mig frukostgröten alldeles för fort. Okej, ny plan: borsta tänderna och cykla ner till tentasalen. Där utanför kanske jag tvingar mig att plugga när jag kan visualisera provet framför mig. Eller är uttråkad av att vänta. Ekonomijournalistik är visserligen ingen höjdare, men att stirra in i en gul tegelvägg i en halvtimme är inte så upplyftande heller.
Nä, nu måste jag ta tag i mig själv och dra iväg.

Önska mig lycka till!

Tjing


Oj, oj, oj!!

Vilken match! Förmodligen den struttigaste versionen av den svenska nationalsången jag någonsin hört, men för en sådan match köper jag det. Jag älskar mirakelvändningar, det är det som är charmen med idrott. Håller ni inte med?

Tjing


Småapatiskt stirrande

Sitter här i soffan lite småapatisk. Stirrar ut i tomma intet brevid datorn med ishockey på tv, fotboll på radio och ekonomijournalistik i tankarna. Borde hämta min bok och läsa lite, men jag känner inte för det alls. En iskall cykeltur hem tog musten ur mig. Ska nog hämta en kopp te, ett par sköna tofflor och slå på Grey's anatomy snart.


Såhär bekväma var vi på radion idag.

Tjing


Onsdag = nyhetstorka

På onsdagar är det som att världen går in i koma. Eller så är det tragiskt nog så att det inte händer så mycket spännande och roligt i världen i verkligheten. Surt bara att det alltid känns som att nyhetstorkan är som värst när vi ska sända radio samma kväll. Några förslag på samtalsämnen?

Tjing

Borde jag vara stressad?



Jag är inte så stressad över ekonomijournalistiktentan på torsdag - och det stressar mig. Det får mig iallafall att ifrågasätta mig själv. Lägger jag verkligen ner tillräckligt med energi på pluggandet?
Här hemma sitter jag skönt i min soffa och e-shoppar på ellos (fick mersmak när de fina kläderna kom hem förut) och läser om klasskompisars hårda pluggande på deras bloggar. Det är som när man precis skrivit ett prov, diskuterar sina svar med kompisar efteråt och då inser att man mådde bättre innan man hört de andras svar. Undrar om alla verkligen lägger ner så mycket tid som de säger på den där tråkboken.
Jag ska vara helt ärlig. Mitt pluggande började bra i början av den här kursen - jag köpte boken tidigt och började läsa när den kom hem. Någonstans i tredje kapitlet saktades sedan takten ner markant för att sedan avstannas helt när det var dags för grävjobbet. Ett kapitel har jag fortfarande kvar att läsa, men det tänker jag strunta i. Jag satsar på att läsa från mina markeringar tidigare i boken istället och hoppas att det och anteckningarna räcker. Vad tror ni om min strategi?

Jag vill iallafall tro att jag är tillräckligt förberedd för att bli godkänd på torsdag.
 
Tjing


Paket med posten idag

Jag älskar att få paket och idag verkar de komma på löpande band. Under redovisningarna fick jag meddelande från Mattias om att vår Grey's Anatomy säsong 4 nu landat i brevlådan. Efter skolan ser jag också att jag fått meddelande om att komma och hämta mina beställda Ellos-varor. Jippi! 178 kronor för en tunika, en klänning och någon slags gåva med åtta glastallrikar. Det blir nästan inte bättre än så va?



Tjing

Minns ni rädslan?

Minns ni hur mycket man var rädd för när man var liten? Själv var jag rädd för Kents video "Om du var här" och Ursula (ni vet sjöhäxan från Den lilla sjöjungfrun som jag förresten var helt säker på hade sitt bo under vår trappa). Dessutom hade jag svårt att sova när X-files visades på tv. Introt var så otäckt tyckte jag. Och visst kan man förstå det ur en tioårings perspektiv.

Vad är man då rädd för idag? Jag ska vara så klyschig att säga att min största rädsla är att förlora någon som står en nära. Har precis blivit påmind om den hemska känslan när någon plötsligt försvinner och jag ville inte minnas. Efter att morfar dog för snart fyra år sedan hoppades jag att det skulle vara nog. Naivt kanske att tro att det aldrig skulle inträffa igen, men man tror ändå inte att det är sant när de tråkiga nyheterna plötsligt kommer. Ibland suger livet verkligen. Visst var livet lite bättre på den tiden då oron egentlighen saknade grund och logik? När Kent, Ursula och X-files var det mest skrämmande i världen.

Tjing


Ny frisyr och nattintervju

Jag undrar vad jag egentligen drömmer om nätterna. I morse vaknade jag plötsligt upp och insåg att jag hade satt upp en tofs mitt på huvudet. Inte så skönt att sova på och jag är helt säker på att jag iallafall inte var så trött att jag gick och la mig igår utan att ta ur tofsen. Alltså har den uppkommit under natten. Under vilka omständigheter kan man fråga sig. Var jag med i en skönhetstävling i sömnen eller var det bara väldigt varmt i sovrummet och nattfrisyren blev någon form av akut nödlösning för värmeproblemet? Jag vet inte och kanske behöver jag inte veta det heller. Kanske borde jag bara acceptera att jag är knäpp?

Härom natten drömde jag en annan spännande dröm. Jag var på anställningsintervju. Eller faktum är att jag var på två - samtidigt! Det ena var något slags ekonomijobb och det andra var någonting på ICA:s huvudkontor och alltsammans hände i samma byggnad. Båda jobben var mina om jag ville ha dem (tänk om det ändå varit så väl i det verkliga livet). Jag valde till slut ekonomijobbet, trots att ICA-stig (som höll i intervjun) lovat mig att jag skulle få Richard Herrey som mentor (what!?) om jag valt att jobba för dem. Efter grävjobbet med ICA förstår jag varför reklamkaraktärerna dyker upp då och då i mina drömmar, men någon kontakt med Herreys har jag banne mig inte haft. Skulle nog vara läge att ta in en drömtydare nu.

 
Ärligt talat vet jag inte ens vem av dem som är Richard... 

Nu måste jag plugga ekonomi. Har redan hunnit läsa lite anteckningar och är förvånad över hur mycket jag ändå minns från föreläsningarna. Det ska bli spännande sedan när jag tittar tillbaka på mina markeringar i boken och inser att jag inte minns ett ord av det jag en gång läst där.

Tjing

Om det är någon som undrar...

Har ni någonsin undrat om det är lika många godisar av varje färg i en M&M-påse? Det är det inte, det har Mattias idag tagit reda på.



Tjing

Ibland går allt bara fel...

Har gjort ett jobb idag för SR Kalmar. Trav var på programmet, ganska kul att få göra så helt skilda grejer varje gång. Men dagen har hittills inte alls varit någon höjdare - ni kommer snart att förstå mig.

Att kliva upp tidigt på morgonen, efter att så smått ha vänt på dygnet under den senaste veckan, är verkligen ingen höjdare. Alarmet låter. Snooze-knapp. Alarmet låter igen. Snooze-knappen fungerar fortfarande bra. Gick upp till slut, men det var inte lätt.
Cykelturen ner till radiostationen gick trögt. Oväntat trögt. Dessutom kom jag fram till en grej. Ja, en slogan nästan. Kalmar - staden med ständig motvind. Det spelade ingen roll vilket håll jag cyklade åt, lik förbannat hade jag vinden rätt i ansiktet. Hur går det till egentligen?



Kom efter mycket om och men fram, hämtade en bandare och en bil och drog iväg till Kalmartravet. På plats insåg jag att hörlurarna inte passade i bandaren. "Nähä", tänkte jag och tjurade lite över att jag lät en kollega kontrollera utrustningen och inte gjorde det på egen hand. Det bästa jag kunde göra var att köra på ändå och jag gjorde två hyfsat bra intervjuer och tog lite mysigt miljöljud.





Tillbaka på stationen stod jag utanför bakdörren och plingade på utan att bli insläppt i en halvtimme. Blev till slut insläppt, lite småputt på att jag inte gått runt till andra dörren tidigare.
Intervjuerna hade inte gått in på bandaren så jag tvingades åka tillbaka till travet för att ha något alls att redovisa av min dag. Ena intervjupersonen var inte kvar, så jag tappade en röst vilket jag är väldigt besviken på. Huvudpersonen var tack och lov kvar och ställde glatt upp på ännu en intervju. Snacka om att jag kände mig dum och värdelös som gjorde en så enkel miss. Skäms faktiskt. Och är fortfarande bitter! Ett inslag blev det iallafall, men jag vet att jag kan så mycket bättre än så.

Nu sitter jag iallafall hemma i soffan, med datorn i knät och handboll på tv. Ryggen värker av okänd anledning och visst borde jag ta tag i pluggandet. Det är bara det att efter en dag som den här vill jag unna mig att ha lite trevligt iallafall.

Tjing 

Cosmic bowling och pizzaväntande


Var och spelade Cosmic bowling tidigare ikväll. Kul, men det är roligare när man är fler som spelar. Det är ju trots allt ett "socialt spel".



Ringde efter halva vägen hem för att beställa pizza, ni vet, så att de skulle vara klara lagom så att vi kunde komma fram, betala och åka hem. Tyvärr hade beställningen rörts ihop med en annan, så de fick börja att göra pizzorna när vi kom. Jag som höll på att frysa ihjäl i mina nya halvlånga jeans åkte hem och dukade medan Mattias väntade på pizzorna. Jaja, alla kan göra missar. Kanske borde tolka det hela som ett tecken på att jag inte borde äta pizza men...måndag sa jag va? )

Tjing

Vakna alla designers!

Cyklade ner till stan idag med Mattias. Som bekant ramlade pengarna in på kontot igår, så idag gick vi lite i affärer. Att prova jeans är verligen ingen boost för självförtroendet. Inte andra kläder heller för den delen. Clownfötterna är så stora att det ibland inte finns storlekar. Axlarna är så breda att alla tröjor och skjortor spänner över rygg och axlar. Armarnas omkrets verkar också vara onormalt stora eftersom jag när jag ska ta av mig en skjorta måste slappna av maximalt i armarna för att ärmen är för trång annars och plagget då sitter stenhårt fast. Idag kom beviset på att för lång tid utan träning och dålig kost även sätter sig på låren. Jävla skit. Har visserligen aldrig varit speciellt smal, men bättre tränad har jag definitivt varit. På måndag ska jag skärpa till mig. Börja träna och äta bättre. Hoppas lite på att pressen från bloggläsarna ska kunna hjälpa mig lite på traven. 

Lyckades ändå hitta byxor till slut, men det tog en bra stund. Ändå tycker jag att det här är konstigt. Jag uppfattar inte mig själv som tjock och ändå har jag svårt att hitta kläder. Hur är det då för dem som verkligen är stora? Hur sjutton ska man kunna hitta kläder i en värld där allt verkar vara designat för supermodeller och anorektiker? Vakna designers! Äver stora (eller halvstora som jag) vill kunna hitta kläder som helst inte ser ut som en säck eller ett tält.



Tjing


Blackout!

När alla vännerna gått hem... Jag och sambon sitter nu i soffan med varsin dator i knät och slappar efter att våra grannar tagit sig upp för trappan och in till sig.
Kakan gjorde succé och vi hade en riktigt trevlig kväll.

Kvällens citat kom från mig när vi spelade ett ordförklaringsspel:
"Mattias: Det är man om man inte ser.
Jag: Döv!"


Ni känner till begreppet blackout va?

Tjing

SKYNDA! Jag är HUNGRIG!

Det känns inte som en fredag idag. Lördag får den gå för. Vi säger så. Eftersom Henke var så effektiv (märks det att jag smörar lite?) och och blev klar så snabbt med redigeringen kom jag ifrån skolan rätt tidigt idag. Det blev lunch hemma med Mattias, soppa och macka framför Grey's anatomy. Gott och trevligt.

Visst borde jag ha pluggat idag, men när jag tänkte det så fick jag en plötslig lust att göra allt möjligt annat. Utom pluggandet förstås. Förbannar mig själv till viss del. På måndag Therese, då får du ruska om mig, skrika lite på mig eller göra något annat som gör att mitt pluggtempo ökar med minst det dubbla. Det behövs! Och det kommer att bli jättebra!

Nu på eftermiddagen har en illavarslande huvudvärk smugit sig på mig. Jobbigt, för vi ska ju alldeles snart få besök av grannarna. Förberedelserna är gjorda, nu är vi redo. Vill inte stressa er, kära grannar, men...SKYNDA PÅ - jag är hungrig! Hungrig med huvudvärk, bra där.

Det kommer nog att bli trevligt ikväll. Ska bli spännande att prova kakan, hoppas att det blir så gott som jag tänkt mig bara.

Tjing

Skulle någon verkligen sakna mig...?

Precis som jag trodde igår sitter jag nu och undrar om någon verkligen hade saknat mig om jag inte varit här. Om jag bara åker hem. Vill liksom inte lägga mig i Henriks fina redigeringsarbete, risken finns att jag skulle förstöra och vi får börja om eller något. Det är ingenting jag har någon lust med. Idag vill jag bara åka hem, två dagar av att inte göra nytta sliter faktiskt lite på en. Lite har jag ändå bidragut med. Har planerat lite för tisdagens redovisning så vi kan vara lediga på måndag. Skönt!

Nu ska jag sätta mig och glo på vad de andra i gruppen gör innan det är dags att rulla hem.

Tjing

Fotbollskväll och projekt inför morgondagen

Sambons lag förlorade idag i sin match mot Blåvitt, men han är ganska munter ändå. Jag hoppas att han har haft en bra födelsedag fast firandet blev lite annorlunda. Det blev till att baka kladdkaka att ta med hem till Henke för fotbollskväll. Trevligt, även om jag och Maria säkert på många sätt förstörde matchen för pojkarna genom att såga spelarnas frisyrer, förlöjliga dåliga filmningar och bara genom att prata allmänt strunt.

Nu när vi kom hem igen vid elvatiden satte vi igång med nästa projekt. Eftersom vi får finbesök av grannarna imorgon till middagen ville vi göra något extra. En dessert som jag bara älskar som min pappa gör så bra. Philadelfiatårta. Något som jag aldrig tidigare bakat själv.





Nu är inte pappa här i trakterna och när jag stod där i köket och det kändes som att bänken svämmade över av plastbunkar med olika ingredienser i önskade jag att jag fått lite hjälp. Nu hade jag visserligen min kära sambo, men han var inte mycket bättre än mig på det här. Läxa: kanske inte baka något man aldrig gjort själv förut när man bjuder hem på middag? Det kanske kan vara klokt att ha en gång hemma först, när de enda som kan drabbas av ett eventuellt misslyckande är just vi själva. Äh, vi får se hur det går. De ska nog komma levande härifrån iallafall.

Under dagen idag har jag inte gjort någon som helst nytta. Min främsta uppgift har väl varit att underhålla Henrik och Maria som gjort själva hårdarbetet idag. Nu låter jag kanske jävligt lat, men jag har bidragit till arbetet - men inte idag.  Jag tror att det delvis var trötthet efter gårdagen, eller kanske dagen innan det. Hur som helst verkar jag inte kunna skaka av mig det. Jag flamsade, sjöng och försökte nog någonstans mitt i allt också vara ett stöd för Henke i hans redigering. Ju längre dagen gick desto med livlig blev jag nog. Tji fick du Ronja för att du kallade oss "den tysta gruppen som sitter lugnt och jobbar".


Henke och Maria fick iallafall något gjort idag.

Imorgon väntar en dag som påminner oroväckande mycket om den här dagen. Tidig morgon och utan en aning om vad jag egentligen ska göra väl på plats i skolan. Hoppas iallafall att textraden ur den där gamla ICA-reklamen snart faller ur min hjärna - snart blir jag tokig på att höra den snurra runt i skallen. "Ketchup står till höger, höger, höger...". Jag behöver hjälp! 

Tjing


Tre minuter som ger perspektiv

Har du gett upp tankarna på att Sveriges Malena Ernman ska ta hem alltihopa i Eurovision Song Contest om några veckor? Lyssna på det här då. Om alla bidragen är såhär suveräna som det tjeckiska här nedanför har vi inget att oroa oss för. Segern är vår, bara att gå och hämta medaljen. Jag vet att jag har klagat lite på Malena, gillar helt enkelt inte hennes låt. Men idag är allt förlåtet, spelar gärna La voix på repeat resten av kvällen för att slippa höra den här skitlåten en gång till... Här är till er som kanske missat den.



Tjing

Grattis älskling!

Ville passa på att gratta min älskling på 23-årsdagen! Grattis grattis! Ikväll blir det firande á lá Mattias - allsvensk fotboll och kladdkaka hos Henrik. Låter inte helt fel va?

Tjing

Storhandling och reaköp på MQ

Lilla Ego idag gick smärtfritt även om vi spårade ur en aning (läs totalt) på slutet. Glittriga vaginor är liksom inget man pratar om varje dag.

Sedan var det dags att storhandla på ICA. Tråkigt att handla, särskilt när man är trött, oinspirerad och bara vill åka hem. Skönt att det var ganska folktomt där inne iallafall.


 
Passade på att ta lite bilder inne på Maxi eftersom vi behövde lite sådant till vårt grävjobb i skolan. Kände mig lite dum som strök omkring där som en paparazzi med kameran om halsen, men så länge ingen säger åt mig att dra åt helvete är det väl bara att plåta på antar jag?



Angelica - visst minns jag köttfärsskandalen. Men det var inte så illa egentligen då bara några få ICA-handlare var inblandade och förtroendet för ICA idag är bättre än någonsin (har gjort en grej på den vinkeln).
Jag handlar iallafall köttfärs på ICA fortfarande, finns ingen anledning att vara rädd. Då skulle man bli tokig. Alla fifflar säkert på något sätt, det tror jag. 

Innan radion idag hann jag också med en sväng på MQ:s rea. Hittade egentligen inte så mycket, men det blev en väldigt söt blus till slut iallafall.



Nu ska jag dricka lite te och se på sporten.

Tjing


You know what to do...

Lyssna gärna på Lilla Ego ikväll, är åtminstone lite mer förberedda idag jämfört med förra gången. Ska bli kul! Ser däremot inte fram emot att storhandla på Maxi efteråt. Själva handlingen är kanske inget problem - det blir lite klurigt att cykla hem med allt sedan bara...

Tjing

Kom igen nu kroppen

Jag snoozar varje morgon. Illa, jag vet, men jag står för att jag gör det för det är så underbart.
I morse hände däremot något helt nytt - kroppen klev inte upp när jag borde snoozat klart för dagen. Den bara vägrade! Hjärnan nästan skrek till kroppen att den måste rappa på lite om jag ville hinna med att äta frukost innan cykelturen till skolan. Upp med dig och in i duschen! Vad gör den då istället? Jo, den skickar ett sms till min kära vän Maria. Förvånad över mig själv skickar mina olydiga fingrar iväg meddelandet "jag blir lite sen". Vad är det frågan om? tänker jag där jag ligger halvt panikslagen i sängen med en kropp som vägrar röra sig.
Klockan tickar och blir mer och mer. Om fem minuter borde jag cykla. Här tar jag äntligen tag i mig själv och släpar in kroppen i badrummet fram till duschen. Sedan rullar det på. Hinner inte med någon frukost hemma, precis som jag redan insett när jag låg i sängen. Jag cyklar till skolan och världen snurrar lite när jag ska upp för stentrappan i entrén. Jag vet att jag inte klarar mig utan frukost, så varför gjorde jag såhär mot mig själv? Plötsligt minns jag en konversation jag hade med Mattias härom dagen: "Mannafrutti är ju ingen frukost, det är ett mellanmål". Visst känner jag mig smått skyldig när jag ändå, väl framme i skolan, öppnar väskan och plockar fram just en Mannafrutti att äta till frukost. Okej, det är inte den ultimata frukosten, men det är bättre än ingenting.

Energin är slut sedan många timmar, dags att fylla på mer nu. Lunch! Som jag har längtat!

Tjing

ICA är så reko så jag kräks



ICA måste var världens mest perfekta företag. En normal människa hade tänkt "men så trevligt" - tyvärr är jag inte en av dem. Inte just nu. Inte när uppdraget är att granska ett företag i sömmarna och bena ut deras affärsverksamhet. Jag hade velat hitta några megabonusar, fifflande ägare eller barnarbetare i Indien och kunna stå där på redovisningsdagen smått flinande och urnöjd med allt vi grävt fram i gruppen om företagets skumma affärer. Visst, visst, jag är en hemsk människa. Men är det för mycket begärt med en liten skandal? Nä, istället går de in och gör prissänkningar på massor med varor och koncernchefens bonus minskar med två miljoner under året. Usch, vad jag låter bitter. Vill egentligen inte vara sådan, vill bara göra bra grejer. Jag antar att jag får se det som en extra utmaning att skriva intressant och lockande om hur jävla REKO företaget är istället, utan att det ska låta som en reklambroschyr. Där hörde ni allesammans. Det är den nya planen. Med den här nya insikten vill jag passa på att gratta ICA till deras framgångar. Ni är okej, helt enkelt. Och era reklamer är bäst. Då var det sagt.







Bara ett geni kan ha skapat ICA-reklamerna. Satt och tittade nyss på Youtube, perfekt om man vill vara lite nostaligisk eller kanske hitta saker du inte tidigare sett.

Tjing

Ja, jag är svensk, men jag gillar inte att köa!

En Mannafrutti och humöret höjdes för ett ögonblick. Tyvärr fungerar det lite som godis, man blir aspigg i  två minuter och sedan bara störtar det. Behöver mat, men jag TÄNKER INTE ställa mig i mikrokön. Alltså, det är ingen mikrokö som i liten kö, utan en lång, trång, seg kö fram till skolans mikrovågsugnar. Men jag behöver ju mat. Det är en svår balansgång det där. Oj, vilka problem man kan ha då...

Tjing

Ett godkänt tidsfördriv

Just nu borde jag ha ett ypperligt tillfälle att plugga. Det är ingenting på tv, Mattias tittar på derbyfotboll på sin dator och alla mina favorithemsidor är redan kollade. Den lila årsredovisningsboken ligger intill mig i soffan och väser åt mig. Nej, det gör den ju inte. Men det vore inte mer än rätt. Fy på mig som inte passar på att läsa när tiden väl ges. Äh, jag gör ett försök. Tristessen är snart olidlig. Årsredovisning är kanske inte roligt, men det är åtminstone ett godkänt tidsfördriv.

Tjing

Mystisk liten present

En lite mystisk present damp ner i vårt brevinkast idag. Mattias fyller ju år på torsdag så det var väl kanske inte helt oväntat, men visst låter det mer spännande? En stämapparat till gitarren var det och efter typ en och en halv timmes mer eller mindre intensivt arbete har han insett att den inte fungerar som den ska.


Visst ser han lite butter ut. Här ringer han till musikaffären för att råda bot på sin okunskap om den nya prylen. Tyvärr fungerade den ändå inte. En ny är påväg med posten. Kanske kommer den lagom till födelsedagen?

Tjing

Vad gör en informationsansvarig?

Är det bara jag som känner att den som är informationsansvarig på ett företag borde vara skyldig att informera? Blir så förbannad på folk som inte verkar ta sitt jobb på allvar. Vad gör en informationschef som inte informerar den som söker information? Sitter på sin sköna skinnsnurrstol, äter kanelbullar och lyssnar på hårdrock med slipsen runt huvudet eller?
Jag kommer att dö i förtid av stressen som den här typen av jobb ger. Låg vaken sent i natt och kunde inte sova för att jag funderade så på ekonomijournalistiken. Klockan två på natten var jag tvungen att tända lampan och skriva ner några saker jag låg och tänkte på. Inte för att det har hjälpt mig idag då alla "viktiga" personer på alla företag verkar ha haft ett gemensamt toppmöte hela dagen som gör att ingen har tid med lilla mig.
Det är bäst för er chefer att ni verkligen är på möte, min vrede vet snart inga gränser nämligen.

Tjing

Helgen i Stockholm i ord och bilder


Bowlingen i Sollentuna gick oväntat bra...för Carolina. Varje gång jag skulle slå däremot var det som om någon limmat fast de båda kantkäglorna längst bak - de ville aldrig falla. Inte för mig iallafall. Mattias vann i överlägsen stil och Carolina spelade rätt stabilt för att vara så liten (förutom när hon skickade klotet bakåt två gånger). Slutsats: förloraren i det hela var nog jag själv.


Efter bowlingen blev det mat i Kista Centrum. Min lilla prinsessa ville äta på Donken, så vad gör man inte? Visserligen åt hon mat där ensam och fick sedan snällt följa med och titta på när jag och Mattias åt på ett annat ställe. Trevligt värre haha!


Köpte en underbar prickig klänning på Sisters. Lite 50-tals stil, älskar det. Nu ska det bara bli varmt nog ute så att man kan ha den utan strumpbyxor och så. Somrigt. Lagom till Fredriks student kanske?


Sedan blev det mjukglass för Carro...


...och mig. Minen? Jag vet, fråga inte!

På kvällskvisten efter den äkta "långfredagen" (med bowling, mat, glass, billkörning, barnlämning mm) bjöds vi på trevlig och god middag hos mina blivande svärföräldrar. Förutom den goda maten fick vi två ljusstakar och en jättefin duk i förlovningspresent - ni kan se dem på bilden längre ner. Tack så mycket för det!




På lördag förmiddag hälsade vi på Angelica och Andreas och deras nytillskott Kendra (som är så lik sin pappa att det nästan är löjligt). Mysigt med en så liten, men gissa om man är rädd för att råka bryta av hennes små bräckliga handleder eller något. Kanske överskattar jag min egen styrka, men det är lite så det känns när man ska ta hand om en så liten figur. Men hon höll hela tiden medan vi var där. Vilken lättnad ;)




Sportabstinensen blev rätt stor i mitten på helgen så vi åkte och kollade på Carolina när hon spelade innebandyturnering. Tjejerna vann cupen och syrran gjorde till och med mål. Stoltheten sköljer verkligen över en när man sitter där på läktaren. Precis som när jag var och tittade på lillebror senast. Lustigt det där, det borde vara något som föräldrar har någon form av patent på. Föräldrastolthet eller något. Förresten, enligt mig förtjänar den grymma utstyrseln på bilden med alien-glasögonen någon form av stor pokal också, eller vad säger ni?


På kvällen följde en middag hemma hos mamma med finbesök av mormor och hennes väninna. Vår förlovning hamnade i fokus även här och vi skålade för framtiden och grejer, inte tokigt alls.


Mormor till höger och väninnan Hillevi till vänster.


Carolina fick min gamla mobil i för tidig födelsedagspresent så vi satt halva kvällen och gick igenom olika funktioner. Hon verkade jätteglad över presenten. Roligt att glädja någon. Och billigt blev det för mig...


Siri gömde sig på nedervåningen när det började bli lite väl livligt i köket.


Galenpanna är ett ganska tokigt och väldigt underhållande spel. Det är ungefär så roligt som det ser ut.


Mattias funderar på vem han har i pannan...


..Carro och mamma också...


Tack för de fina förlovningspresenter vi fått under helgen!

Som ni märker har vi hunnit med mycket under vår korta tid i storstaden och vi har haft jättekul. Saknar er redan där hemma. Men snart kommer sommarn och då är ju iallafall jag ledig vad det verkar så då blir det rundresa lite överallt. Stockholm, Ockelbo, Sundsvall, Lundsbrunn. No more tears, vi kommer snart tillbaka.

Tjing 

Tillbaka till Kalmar snart...

Myshelgen hemma i Stockholm är snart över. Lite tråkigt, men det var härligt så länge det varade. Ledsen att jag inte skrivit något, men det har varit fullt upp hela dagarna. Ni kommer att förstå när jag lägger upp bilder från helgen ikväll när jag är tillbaka i Kalmar. Hoppas ni läser senare.

Tjing

Less men snart bär det av

Nu är jag less. Så fruktansvärt less. Sitter och glor (med smått lidande i blicken) på klockan i hopp om att den ska gå fortare. Det gör den inte. Inte det minsta. Sitter ensam bland en massa ettor som just gjort färdigt någon slags examination i förvaltningsjournalistik. Det är nästan så att jag är lite avundsjuk på dem och vill hoppa tillbaka i tiden, ni vet tillbaka till enklare tider där man iallafall förstod uppgiften helt. Eller va fan, om jag ändå får drömma vill jag hoppa ännu längre tillbaka. Jag läste på Facebook om en gammal klasskompis som längtar tillbaka till mellanstadiedisco och hallonsoda. Varför inte? Eller sommarlov på lågstadiet. Det var tider det. När man inte hade något viktigt jobb att sköta eller hade ångest över att man saknade jobb. Man kunde bada i poolen hela dagarna och bara göra vad som helst. Inte laga mat, tänka på hyreshöjningar, bokslut och branschorganisationer. Lite Hakuna Matata. Inga bekymmer. 

Var och varannan minut klickar jag dessutom in på min skolmejl dår jag väntar på svar till ekonomirelaterade frågor jag skickat runt lite överallt. Men det är tomt. Bara några jäkla spam-mejl som letat sig in.

Mattias ska komma ner hit om en halvtimme eller något och då bär det av till den kungliga huvudstaden. Eller ja. Till ett litet hus i en mycket trevlig förort iallafall. Det kommer att bli bra! Lovar att ta många bilder, roligt nu när det blir lite nya motiv och inte bara jag och Mattias på varenda kort :).

Tjing

Ungar är ju underbara

Igår ringde jag och pratade med min lillasyster. Det är så underhållande att prata med barn för de har alltid så härliga funderingar och i det här fallet genomtänkta slutsatser.

Jag: -Har du hört att jag och Mattias har förlovat oss?
Carolina: - Ja.
Jag: - Vet du vad det betyder?
Carolina: - Att jag ska bli brudtärna?


Ungar är ju bara för underbara ibland!

Tjing

Morgondagens planer

Imorgon drar vi iväg i hyrbilen mot stockholmstrakterna. Sova hos mamma och Carro. Hälsa på Angelica, Andreas och den nyfödda prinsessan. Träffa mormor som lämpligt nog är i stan och hälsa på hos Mattias föräldrar. Mycket för en helg, visst. Har saknat alla så mycket, så ett lite pressat schema är det nog värt. 


Jag och Carro. Var ett tag sedan bilden togs nu.

Tjing

Siffrorna tar död på mig

Jag känner mig förvirrad. Siffrorna från alla jäkla årsredovisningar, rapporter, tabeller och statistik gör mig tokig. Faktum är att jag har blivit så galen att jag i natt vid två-tiden fick någon form av mild ångestattack som tvingade mig att tända sänglampan och köra ner näsan i den otroligt spännande boken "Årsredovisning - en introduktion". Allt det här för att jag låg och tänkte vad en specifik term kunde innebära för mitt grävjobb. Jag behöver hjälp!

Kursen har ändå fått mig att inse att jag hyser stor respekt för Kattis hårda jobb. Antingen är Kattis väldigt klok som begriper alla luddiga formuleringar eller så är jag ganska dum som helst vill gråta när jag ser ordet administrationskostnader. Ni får tolka det som ni vill.

Tjing

  

Varför är jag en så dålig förlorare?

Ikväll har jag och Mattias spelat sällskapsspel. Ganska trevligt med spel tycker jag - tills jag förlorar. Jag har funderat på det många gånger varför jag är en så dålig förlorare när det gäller just brädspel. Jag menar, jag har ju spelat handboll i massor med år men aldrig varit någon speciellt dålig förlorare där. Visst, ingen gillar att förlora, men jag skakade av mig en förlust ganska fort. Men sällskapsspel. Usch. Om man säger såhär: jag skulle inte vilja möta mig själv i något turspel som yatsy, fia med knuff eller kortspel. Såhär i efterhand förstår jag själv att jag måste vara rätt trist att spela med i och med att jag blir sur och bara spelar på halvfart för att jag tappar intresset när jag ligger under. Det är sedan min koncentrationsförmåga (eller dagsform om man så vill) som avgör om jag klarar av att dölja hur sur jag verkligen är, något som brukar gå sämre när jag spelar hemma med min stackars sambo som måste stå ut med mig. Till mitt försvar vill jag säga att är han väl medveten om vad han ger sig in på när han frågar om vi ska spela något spel.

Idag spelade vi alfapet. Det är ju inget turspel (tyvärr kan jag inte skylla på det där), men jag var nog lite tjurig ändå för att jag förlorade två gånger i rad. Jag säger bara såhär - nästa gång är det MIN tur att vinna!


Inga bokstäver man vinner på direkt...


Det är Mattias som är ansvarig för de där orden. Tro mig.

Tjing

Mitt folkraceinslag

Här kan du lyssna på mitt inslag från Påskracet. Tyvärr har det klippts lite i den så att en röst som egentligen var med har försvunnit. Den som skulle sända kanske tyckte att det blev lite för långt, vad vet jag.



Tjing

Filmreflektioner

     

Tänk vad tiderna förändras egentligen. Sitter just nu och tittar på Bröderna Lejonhjärta från 1977. Det är mycket nostalgi i det, jag har ju inte sett filmen på många år. När man tittar på filmen idag som vuxen, 2009, är det vissa saker man reflekterar extra över.
1. Någon barnfilm är det definitivt inte tal om. Även om vissa scener är taffliga och så är det många otäcka händelser som inte känns speciellt barnanpassade.
2. Dessutom är Katla otroligt löjlig. Det man kanske borde vara mest rädd för - en eldsprutande drake - är inte mer än skrattretande dåligt gjord. Man får komma ihåg att det är 32 år sedan filmen gjordes, då har man inte lika höga krav.

Idag skulle man helt klart kunna göra en bättre version av den här filmen. Med bättre teknik skulle Katla kanske för första gången kännas lite obehaglig och dialogen kunde bli lite rappare och mer verklig. Samtidigt vill man inte göra några stora förändringar, det skulle aldrig bli samma sak. Aldrig.

Tjing

Beröm från chefen och agg mot viss skolpersonal

"Lyssnade på repet nu och blev jättenöjd, snudd på lysande".

Det här betyget fick jag av min chef på SR Kalmar för det inslag jag gjorde om folkrace. Älskar när någon visar uppskattning, vem gillar inte beröm liksom? Sedan kan man ju diskutera om det är särskilt diskret att lägga upp hans citat här on display så att säga. Svaret på det är nej. Men det har jag å andra sidan aldrig påstått att jag är heller. Ibland får man faktiskt vara stolt över något man gjort och det är inget fel med att visa det. Så tycker jag.

Vi har läst två kurser i radioproduktion. På båda har jag fått G, men tycker (något partiskt, naturligtvis) att jag var värd högre betyg. Men ärligt talat, vad är det att gräma sig över? Så länge de är såhär nöjda med mitt arbete på på extrajobbet på SR Kalmar och på praktiken på Radiosporten så spelar ju ett betyg ingen roll. En lärares åsikt mot två radioredaktioners. Jag vet att många klasskompisar har gjort likadant - blivit sågade, på gränsen till underkända på någon kurs och ändå har det varit tillräckligt bra för att sälja och publicera någonstans. Vad säger det om lärarna egentligen? Kanske att de ibland skulle fokusera mer på vad läsaren vill ha och mindre på sådana regler som de själva satt upp? Och i vissa fall - fokusera mindre på vad du tycker om den aktuella skribenten. Jag lovar att du (som alla utom just du vet vem jag syftar på) skulle må bättre om du inte valde att utgå från att elever är obegåvade, elaka och ute efter att bara "gadda ihop sig".  Bara en fundering. Vet inte varför jag kom på att jag ville ta upp det här just nu, det har ju stört mig länge. Det kanske är huvudvärken.

Tjing

Tuppmöte på Skälby gård

Vi tog en liten promenad idag bort till Skälby 4H-gård. Jag vet inte vad det är med bondgårdsdjur som gör det, men jag tänker av någon anledning alltid tillbaka på min barndom när jag ser en tupp, en häst eller en gris. Kanske bra det att kunna minnas sin barndom nu när man samlat på sig några nya vuxenpoäng, som jag just blev upplyst om att förlovning räknas som.


Laddar som bäst med att gala för full hals.

Nu sitter jag här i soffan med en filt virad om mig och småfryser. Dessutom har jag en jobbigt molande huvudvärk. På väg att bli sjuk kanske? Usch!

Tjing

Härlig förlovningsdag vid slottet

För er med kort minne vill jag påminna om att jag och Mattias förlovade oss igår (tack för alla gratulationer). Dagen till ära hade vi en mysdag tillsammans då vi bland annat var på guidad tur på slottet. Man får ju tyvärr inte ta bilder inne på slottet, men några fina ute i det härliga vädret blev det iallafall.










Idag blir det nog en ganska lugn dag. Kanske ner och simma lite senare? Vi får se.

Tjing

Förlovad den 11 april 2009 :)

Nu har jag och min älsklingssambo äntligen förlovat oss. Efter snart fem år tillsammans har vi nu tagit steget. Idag blir det en mysdag ihop på Kalmar slott och en härlig middag på en fin restaurang ikväll. Underbart.





Ha en trevlig dag, det ska jag ha!

Tjing

Mitt första folkrace

Nej, jag körde inte själv. Tänkte att det var lika bra att förtydliga på en gång. Jag gjorde ett jobb för SR Kalmar som gjorde att jag hamnade på folkrace i Vimmerby. Mycket ologiskt kan man tycka, jag som inte kan något alls om motorsport. Härlig stämning bland alla overall-klädda Bosse bildoktor som sprang (och åkte) omkring. Här kommer lite bilder från min dag.


Solig härlig dag och här sitter jag i en bil med jacka på (som senare på dagen visade sig ha gått sönder i dragkedjan).


Jag och Sveriges Radios bil. Nice!


Det gick inte så bra för den här snubben...


Hade ingen lika snygg overall som tjejen bakom, men en trasig jacka får duga ;)


Man har ju sett snyggare bilar om man säger så.


Är det inte lite leksaksbils-varning på de här bilarna?


Cool bild, tycker jag! Mattias som har tagit den.


Jag med utrustning och på jakt efter intervju..hm..offer!

Inslaget kommer att sändas på annandag påsk. Jag lägger ut en länk till den när den kommit upp på SR:s hemsida.

Tjing

Påskkärringar, don't bother, jag har inget godis


Inte mitt påskägg. Tyvärr.

Jag är lite rädd att det ska dyka upp små, smygande, godistiggade, påskpyntade barn utanför min dörr under dagen. Det är ju trots allt skärtorsdag. Enda dagen på året då det är accepterat att ringa på hos grannarna och tigga godis. Men jag vill varna redan nu - vi har inget godis hemma! Tack gode gud för att det inte är trick or treat det handlar om som i staterna. Barnen skulle kasta tomater på våra fönster och kleta in dörren i ägg eller något annat otrevligt som straff för min snålhet. Som tur är bor vi i Sverige och vandaliseringstraditioner ingår inte riktigt i påskfirandet. Jag tror på trevliga barn som kan ta ett nej när det uppstår. Eller som helt enkelt kan låta bli att knacka på och slippa höra mina bortförklaringar om att jag är en fattig student som inte har råd att köpa godis för att ge bort till andra. Välj själva!

Tjing

Ny baddräkt

Den senaste tidens all vattenträning har fått mig att inse att jag verkligen behöver en baddräkt. Det var nog säkert tio år sedan jag hade baddräkt sist och nu såhär på ålders höst verkar det vara läge att skaffa en igen. Jag menar egentligen: varför har man bikini? Jo, för att få färg på magen under sommaren. Är det sommar nu? Nej, verkligen inte! Dåså. Alltså kan jag ha baddräkt ett par månader till utan att oroa mig för någon märklig solbränna.

Efter köpet bar det av till simhallen direkt för att prova den. Satt bra och var jätteskön. Visst blir man glad när man gör riktigt lyckade köp?



Tyvärr hittade jag ingen bild på själva baddräkten, men jag hittade bikinin med samma mönster. Det är den stora bilden till vänster.

Tjing


Blött men påskigt som sjutton

I Kalmar har regnet öst ner idag. Jag vet inte var det här kommer ifrån. Inte ens en förvarning. Plötsligt har himlen bara öppnat sig, mina fötter kippar i skorna och den härliga vårjackan jag så lägligt valde att ta på mig idag klippar fast på armarna. Ni ser ju själva här nedanför hur det ser ut.



GLAD PÅSK!



Kvällens Lilla Ego gick väl lite i flamsets tecken. Jag tror att botten nåddes här någonstans när jag klädde ut mig till påskkärring i studion. Men en chic sådan va?

Tjing

Ni vet vad ni ska göra...



Just det..! Lyssna på Lilla Ego 19.00 i Radio Shore. Som bekant kan ni lyssna på fm-bandet 98,6 i kalmarområdet. Annars går det minst lika bra att lyssna via nätet.
Och idag är Maria med igen, så det blir nog lika galet som vanligt!

Tjing

Mina nya droger

Jag har blivit beroende. Bloggar och facebook har blivit mina nya droger. Att veta vad som händer alla hela tiden har plötsligt blivit galet viktigt och jag förstår inte hur det hände. Varför är jag egentligen intresserad av att läsa bloggar av folk jag inte känner? Eller av folk vars upplevelser jag delat och kanske till och med själv skrivit om? Och så är det ju det där med facebook. Jävligt bra sätt för att hålla koll och kontakt med alla möjliga människor, faktiskt.

Just nu kan jag, ironiskt nog, inte logga in på facebook. Mitt konto är inte tillgängligt för tillfället kan jag läsa på min skärm. Samtidigt ser jag över axeln hur Mattias glatt surfar runt inne på facebook. Något psykande!

Tjing

Vårpromenad i solen

Var ute och promenerade en stund nyss. Soligt i Kalmar idag, så det fick bli solbrillesäsongspremiär idag.









Tjing


Trevliga överraskningar

För det första kommer jag att vara ledig från skolan även på torsdag. Det kom lite som en chock, men en trevlig sådan. Det gäller bara att lista ut vad man ska roa sig med då också, men om det här vädret håller i sig så blir det nog lugnt.

När jag ställde in cykeln i förrådet stod redan min sambos cykel där. Han var redan hemma, trots att jag var tidig var han före. Mattias lyste som en sol när jag kom hem och berättade att vi fått hem Grey's Anatomy säsong 2. Så söt. Troligen följer därför någon form av tv-maraton här ikväll när de första avsnitten ska avverkas. Åh, vad mysigt det ska bli.

Nu tror jag att jag ska gå ut och njuta lite av vårsolen.

Tjing

Okej, det här med städning...

..det är är väl kanske inte min och Mattias starka sida. Städning har jag aldrig varit speciellt bra på. Mina kläder ligger gärna lite överallt på ett sätt som framkallade panikångestattacker hos min småpedanta mamma när jag bodde hemma. 
Förr, när jag bodde med Malin, hade hon någon slags tenta-städmani som var väldigt bra att ha. Numera finns inget sådant och lägenheten är därför ofta ganska dammig. Tänk den som har råd med städhjälp. Inte helt tokigt kan jag tycka.

Såhär såg vår hall ut innan Mattias städade. Jag vet vad ni tänker: "Rent Hus nästa!".


Såhär glad är inte jag när jag städar...


Alldeles nyligen fick Mattias något ryck och fick för sig att vi bara måste städa (vilken han visserligen har helt rätt i). Nu springer han runt här i lägenheten och dammsuger golven. Tänk, det är lite som att ha hemhjälp. Med den fördelen att jag slipper betala. Det skulle vara konstigt, närmast prostitution. Nej, nu släpper vi det. 

Det enda som är roligt med att städa är att höra rasslet när man dammsuger i kök och hall. Men det är också det enda. Finns det någon som kan tipsa om hur man kan göra städning roligare?

Tjing 

Överskattad ledighet med tråkigt pluggande

Att vara ledig på en vardag är överskattat. Tråkigt att sitta ensam hemma utan någon att prata med. Det är klart att jag kunde ringt en klasskompis och hittat på något. Problemet var ju bara att jag var tvungen att läsa. Plugga. Ekonomijournalistik. Det är dumt att man får lediga dagar som de kallar "läsdagar". Vilken press det sätter på en! Ge en ledig dag utan någon jäkla läsdags-etikett, då känner man sig duktig om man läser tio sidor. Nu känner jag att jag inte gjort tillräckligt trots att jag faktiskt läst och det beror på läsdagspressen. Jag vet att det är fånigt och att det kanske bara sitter i mitt eget huvud. Eller gör det det? Är det någon som förstår vad jag menar?


 
Boken är ett riktigt sömnpiller och framsidan är lika trist som innehållet. Då och då kommer jag på mig själv med att läsa utan att ta in och förstå ett enda ord. Det lär man sig mycket på, eller hur?

Vädret i Kalmar är fortsatt strålande med 15 grader och sol. När sambon kom hem gick vi ut på en härlig promenad och köpte varsin glass på vägen. Jag provade Nogger mint för första gången - den var riktigt god. 

Tjing

Lyssna på sportinslag

Här kan ni lyssna på mitt inslag som jag gjorde till Sveriges Radio Kalmar om terränglöpning. Som sagt, det blev inte som jag tänkt mig. Hur som helst, det viktiga för mig var att jag lyckades lösa uppgiften till slut. Trots hinder på vägen.

Tjing


Premiär för Mattias på VWO

Efter att ha slukat resterna av pannbiffarna vi gjorde i veckan var det dags för mig och Mattias att dra iväg och träna. Vattenworkout stod på programmet - något som är helt nytt för Mattias. Han var nog förvånad över hur jobbigt det ändå är, men det verkade som att han uppskattade passet. Bra det! Alltid positivt att ha flera olika att släpa med på passen. 



I fredags köpte jag den första säsongen av Grey's Anatomy på DVD. Det har blivit några sena kvällar med fyrkantiga ögon till följd och vi har snöat in totalt på den här serien. Idag har vi sett färdigt de sista av de bara nio avsnitten och fått mersmak. Nästa säsong är redan beställd via nätet. Billigast så. 

Tjing

Panik på terrängtävling och grillkväll

Jag är ledsen att jag inte skrev igår, men det blev en helt fullspäckad dag. Hann knappt vara hemma någonting.

Som ni säkert minns så var jag ju och bevakade enn terränglöpningstävling (vet inte hur mycket tuff terräng det är i Kalmar så platt som det är...). Det blev inte som jag tänkt, eftersom intervjupersonen som jag skulle ha visade sig vara borta. Fram med kreativitet trots att paniken gnagde - något måste jag ju komma med. Det löste sig, även om det inte alls blev enligt planen. Inslaget bör sändas under dagen på P4 Kalmar. Vet inte alls när.
För mig, som aldrig hållt på med löpning, har det varit svårt att förstå varför man vill tävla i just det här. För mig som tidigare handbollsspelare har alltid löpning bara varit ett nödvändigt ont som mest hör ihop med jobbig försäsongsträning. Nu när jag tittade på tävlingen och kände den härliga stämninen tänkte jag faktiskt att sådär skulle jag vilja ha det. Saknar uppenbarligen lagkänslan och tävlingsdjävulen i mig finns tydligen kvar.  


Här startade och slutade loppet för deltagarna. Vädret var underbart också, det kunde inte varit bättre. Jo, kanske om min intervjuperson varit med. Men va fan, c'est la vie!

På eftermiddagen, direkt efter att jag klippt ihop mitt inslag på Sveriges Radio, åkte vi hem till Stefanie och hälsade på. Vi såg Elfsborg-Hammarby på tv (och Mattias har redan nu bestämt sig för vilket han tycker är årets mål...). Vi fick lite fika till matchen och efter det grillade, något olagligt, på hennes balkong. Grannarna lär ha blivit rökskadade, men det visade sig vara några klasskompisar till oss så det var nog rätt lugnt. Det var riktigt trevligt och vi kom inte därifrån förrän sent på kvällen. Cykellampor skulle kanske vara något. Mina blev ju stulna förra året. Och för er som har något emot Norrliden ska jag tala om en sak. Min cykel stod ute nästan hela förra året utanför min port utan att något alls hände med den. En kväll hade jag den utanför kåren i några timmar och sedan var lamporna borta. What does that tell you??


Tack för en trevlig kväll, Stefanie!


Stefanies och Jens hund Fajter. 


Fajter var helvild nästan hela kvällen. Här hoppar han efter Henke.

Tjing

Jobb på Sveriges Radio imorgon

Jag sitter här i soffan och filurar. Magen kurrar och jag väntar (något otåligt) på den potatisgratäng som står i ugnen. Eftersom jag ska göra ett inslag om Skälbyloppet och en duktig löperska för SR Kalmar imorgon sitter jag nu och förbereder lite frågor. Kommer nog att gå bra. Problemet är bara att jag inte kan så mycket om löpning och så. Äh, jag får ju chansen att se och lära mig iallafall.
 



Jag fick idag ett bevis för att praktiken ändå ger fördelar. Såhär skrev min chef på SR Kalmar (oj, vad det lät högtidligt) om jobbet jag ska göra imorgon som han skickade till alla som jobbar med sporten i helgen:

"Jag har ordnat så att ni får ett inslag från Skälbyloppets o Alxandras säsongsdebut. Det görs av Johanna Cedergren som ju går på medielinjen och fått goda vitsord från sin pryotid på radiosporten."

Alltid härligt för självförtroendet att få beröm av någon.

Tjing

Årets första glass

Årets första glass, förevigad med mobilkameran. Medan jag väntade på bussen stod jag där i solen och smaskade i mig. Gott gott. En liten belöning efter ett ganska tufft vattenworkoutpass.



Tjing

Egna pannbiffarna var supergoda

Vi var riktigt pyssliga idag när vi lagade middag. Fick en idé i förra veckan om att kanske göra egna pannbiffar någon dag. Sagt och gjort. Idag var det dags och det blev riktigt lyckat. Det kanske inte blir standard att alltid göra egna köttbullar och så, men det är ett steg närmare trots allt.


Jag är så snygg när jag koncentrerar mig, hm...













Tjing

Nya skor är en pina

Vädret är vårigt, på gränsen till somrigt idag i Kalmar. För att hylla solen hade jag idag kjol (visserligen svart men man kan ju inte få allt) och det var väldigt härligt. Eftersom det var torrt på marken kunde jag dessutom inviga mina nya fina skor som jag köpte i Jönköping. Vad tycker du?



Usch för det här med nya skor, egentligen. Jag tycker egentligen om skor. Problemet är bara att när man har en blandning av clown- och babyfötter (stora men sköra) är det väldigt svårt att hitta lämpliga skor. Jag skojar inte när jag säger att tofflor kan ge mig skoskav. Alla skor är rent utsagt ett helvete att ha från början, då det alltid klämmer eller skaver obehagligt. Lagom till att skorna är på gränsen till att gå sönder för att jag haft dem så länge börjar de bli riktigt sköna.
Dagens skor var iallafall en någorlunda positiv upplevelse. Det var inte så farligt som det kan vara, jag har varit med om värre. Ändå sitter jag här i soffan och betraktar mina bara fötter som är rosa på hälen och har blåsor på lilltårna. Antar att jag får vila några dagar från just de där skorna. 

Här har ni ett vårtecken som ni kanske inte kände till: "glöm snödroppar och annat, bästa vårtecknet är alla artiklar om jättebonusar när årsredovisningarna har kommit". Så sa dagens gästföreläsare Knut Kainz Rognerud som är ekonomijournalist på Dagens Nyheter. Han var riktigt intressant att lyssna på, men orken sinade ändå på slutet. Energinivån var rätt låg efter en ganska liten lunch. Ikväll blir det iallafall hemlagade pannbiffar här hemma så det ska nog smaka.

Tjing


Aktieföreläsning och svar till Elena

Ekonomijournalistiken rullar på. Aktier var temat för dagen. Visst kan det vara intressant i någon timme, men ärligt talat - det är ju bara en massa siffror. På eftermiddagen skulle vi jämföra ett antal företag och lista ut vilka aktier som var bäst att köpa. Jag förstår inte mycket, det ska jag säga med en gång. Tack och lov för att jag inte behövde redovisa mina resultat på egen hand inför hela gruppen! Vad är det man säger: bättre att vara tyst och låta folk tro att man är dum än att öppna munnen och bevisa det.  

Elena - jag köper mina kläder i vanliga affärer. Tycker det är så svårt med storlekar och så när man handlar över nätet.
Tack för kommentaren, förresten! Det är väldigt roligt att veta vilka som läser, så lämna gärna en liten kommentar efter er ni andra också.

Tjing

Annorlunda Lilla Ego

Ikväll blir mitt radioprogram Lilla Ego lite annorlunda. Istället för Maria vid mikrofonen intill kommer min kära sambo att vara med. Maria ligger hemma i feber och halsont, så idag blir det en liten specialare kan man säga.

Lyssna på Lilla Ego 19.00 via nätet eller på 98,6 i Kalmar.

Tjing

RSS 2.0