Hårfin (ha-ha) inför skolstarten

Imorgon börjar skolan och då måste man vara fin - det är nog en värdering man tagit med sig sedan man var liten. Första dagen i skolan (när man var yngre) var håret fint uppsatt och kläderna nya. Alla skulle jämföra kläder, smycken, block och pennor som sig bör i vårt konsumtionssamhälle. Det var då det. Idag kan jag inte säga att jag bryr mig om vad någon klasskompis har för penna på föreläsningen, men visst jämförs det fortfarande (om än mer diskret kanske). Kanske spanar man in någons solbränna eller nya laptop, men avundsjuk får man vara i smyg.
Hursomhelst - ett litet sidospår där -jag passade på att gå till frisören idag och få håret fixat och jag blev riktigt nöjd. Och rätt billigt blev det med. Det är en kombination jag verkligen gillar.



Här sitter jag och försöker få kontakt med yttre rymden.



Jag vet att färgen syns rätt dåligt på den här bilden, alla skiftningar fångas inte riktigt av mobilkameran. Ska se om jag kan ordna en bättre bild senare. Nu blir det dans och sedan kommer Maria på besök. Hörs senare.

Tjing

Oroande moln...

Alldeles strax ska jag cykla ner mot stan för kollegieblocks-letande och klippning. Är lite orolig för vädret dock. Molnen är stora och mörka och att solen lyser är ingen som helst garanti för att man får hålla sig torr. Igår var det omväxlande kanonväder och riktiga åskskurar. Alltså: inget skyfall á lá gårdagen, tack!

Tjing

Söndagsmys


Min älskling och jag såg på film. Och inte vilken som helst utan...


...The Dark Knight. Inte illa alls. Riktig myssöndag har det varit.

Tycker ni att jag är uppe sent? Ja, kanske. Men det är väl mitt sätt att fira att skolan INTE börjar imorgon. På tisdag däremot drar det igång. Morgondagen ska ägnas åt att njuta av ledigheten. Vad sägs om en sväng på stan, ett besök hos frisören, introduktion på salsakursen och kompisbesök? Det låter som något riktigt bra tycker jag. Hoppas nu bara att måndagen lever upp till mina härliga förväntningar.

Tjing

 


Något nytt och spännande

Kan ni gissa vad jag och Mattias ska göra imorgon? Jag kan ge er en hint. Pardans.

Imorgon ska vi gå på vår första salsalektion. Det var väl egentligen ett infall redan i våras som aldrig blev av, men nu är vi på gång. Det ska bli så himla spännande och roligt att prova på. Kan knappt vänta. 19.00 imorgon alltså. Full fart. Kanonkul.

Tjing

Rätt val!

Nu är jag ganska nöjd att jag valde bort fotbollen. Vädret i Kalmar just nu är galet ösregn, blixtar och åska. På tv:n ser vädret lika dystert ut, men det blir ju inte jag blöt av iallafall.

Tjing

Svårt val

Friidrott eller fotboll? Fotboll eller friidrott?
Idag har jag ett svårt val att göra. Ska jag sätta mig bekvämt framför tv:n och titta på Finnkampen med en halvt comebackande Christian Olsson i spetsen eller ska jag offra mig för att gå på Kalmar-Hammarby med sambo och kompis? Svårt, mycket svårt. Egentligen vet jag ju vad jag vill göra, så det är kanske inte så svårt ändå. Ska jag vara ärlig mot mig själv eller ska jag helt enkelt vara snäll?

Det får bli det förstnämnda. Fotboll är inte riktigt min grej. Och varför låtsas när sambon får sällskap till matchen ändå? 

Tjing 

Stammis? O ja!

Hur vet man att man är en riktig stammis egentligen? Jag tror att jag fick svar på den frågan tidigare idag. När jag och Mattias sitter och käkar lunch på ett café nere i stan kliver butikschefen från The Body Shop här nere in genom dörren. Vad tror ni händer? Jo, hon ser mig, skiner upp och kommer fram för att snacka lite.
Är jag där för ofta tro? Det måste jag ändå fråga mig själv.

Tjing


Dagens rubrik

"Musse chanslös mot rekordfinne" - SVT text

Ja, jag säger då det.

Tjing

Mumsig middag för två

Det är så roligt att laga mat när man har tid och exprimentlustan glöder! Ikväll har vi ätit en helt underbar middag, en slags panna med grönsaker och kött med klyftpotatis till. Riktigt smarrigt - och enkelt. Tack för inspirationen David och Anna!



Efter maten tog vi årets kortaste promenad. Inte ens runt innergården utanför lägenheten. Anledning? Lokalt ösregn. Det blev till att gena över gräsmattan och in i den överhettade lägenheten igen. Allvarligt, det känns som att elementen står på max här inne. Mattias är för en gångs skull inte varm. Undrar vems termostat det är mest fel på.

Ikväll ska vi se den tredje filmen i Pirates of the Caribbean-serien. Vi har haft något slags maraton de senaste dagarna och idag är det dags för slutfasen. Jag tröttnar verkligen aldrig på de där filmerna. Heja Jack Sparrow!

Tjing 

Body Balance

Det var säkert fyra-fem månader sedan jag körde det sist, men idag var det dags igen. En favorit i repris - Body Balance på gymmet. Hade sett fram emot ett skönt och behagligt pass, men det innehöll mer svett och styrka än jag mindes. Riktigt jobbigt var det emellanåt, men för den avslappningen efteråt är det värt det. 100 gånger om. Åh, vad mysigt det är att bara ligga där på mattan och lyssna på plinkmusik och en lugn röst som påminner en om att andas. En sådan skulle man ha med sig jämt. Ja, okej, kanske inte för att tala om för en att andas - då skulle jag nog snarare bli stressad - men för att lugna en när man är stressad.

Ett underbart pass var det trots allt. Vi kommer snart tillbaka, Erik! 

Tjing


Vart är min almanacka?

Härom kvällen beställde jag hem en personliga almanacka från nätet. Den verkade helschysst så jag hoppas verkligen att jag ska bli nöjd. Såhär kommer den att bli är det tänkt.





Problemet nu är att jag skulle behöva den nu med detsamma och leveranstiden är på två hela veckor. Jag har redan lyckats dubbelboka grejer, trots att jag inte ens har särskilt många aktiviteter att dubbelboka (vad kan jag säga; vissa har det, andra inte..). Och då har skolan inte ens börjat. Hur ska det här gå? Överlever jag denna väntan? Förhoppningsvis är det värt det.

Tjing

Jävla TV-licensskit!!!!

Fan vad jag blir trött. Har precis betalat TV-avgiften, något som gör mig lika förbannad varje gång. Idag är jag extra arg. Ingen har sett på tv eller lyssnat på radio i den här lägenheten på två månader, men ändå ryker 519 kronor direkt när man kommit hem. Det är sura pengar det, riktigt sura pengar. Suck.

Nu ska jag gå ut i den härliga Kalmarsolen och läsa en bok. Det tycker jag att jag är värd efter träning, mathandling och många kronor i sjön (i Kiruna..).

Tjing

Viktigt till skolstarten!


Utan mina färgglada små bokmärken skulle ännu ett år med märkliga böcker få mig att bryta ihop. Nu är det tvärtom så att jag nästan är lite sugen på att öppna böckerna och kika igenom ett par kapitel. Konstigt? Jo, det tycker jag med. Men det är väldigt tacksamt att vara så lättsporrad.

Är det förresten någon av mina kära klasskompisar som har lyckats komma åt schemat? Jag försökte tidigare idag att söka på schemawebben som det så fint heter, men fick inte fram någon planering alls. Jag försökte då skicka ett mejl till någon ansvarig, men ni vet ju hur intresserade de är på den här snigelinstitutionen av att svara på mejl från studenter. För er som inte är insatta - jag har alltså inte fått svar! Antar att de passar på att ta semester nu en vecka före skolstart. Det känns väl oerhört lämpligt.

Jaja, den här gången har jag iallafall böckerna i tid. Alltid något.

Tjing


Grattis lillebror!


Äntligen har Fredrik fått skriva på sitt kontrakt med Prince Albert Raiders. Lät riktigt bra också, i mina öron iallafall. Grattis grattis! Vill ni läsa mer om det får ni klicka er in här.

Tjing

Ett "brev" på posten

Nu har min kurslitteratur kommit. Vet inte hur sugen jag är på att läsa dem just nu, det påminner bara alltför mycket om den stundande C-uppsatsen.
Okej, desperat fråga nu då: är det någon som har ett bra tips på vad en sådan uppsats kan handla om? Snälla, HJÄLP MIG! Naturligtvis måste det vara kopplat till journalistik på något sätt.

Tjing

Laxmacka...


...det är fint det!

Tjing

Boktips

I sommar har jag ju som bekant inte jobbat en endaste ynka timme (iallafall inte som jag fått betalt för). Dagtid har det då varit lite segt när finvädret inte ville infinna sig och alla jag känner är på jobbet och gör nytta. Då har jag läst böcker. Alla sorters böcker. Bara läst, läst och läst. Helt sjukt. Jag har nog aldrig läst så mycket under en så pass kort period tidigare. Femton böcker på sådär 9-10 veckor. Här har ni min boklista.

Den självkörda radioboken - Mia Lindgren och Mia Olsson
I dina skor - Jane Green
Damernas detektivbyrå - Alexander McCall Smith
Flyga drake - Khaled Hosseini
Tusen strålande solar - Khaled Hosseini
Slumdog millionaire - Vikas Swarup
Den ryske vännen - Kajsa Ingemarsson
Vattenmelonen - Marian Keyes
Jordens smartaste ord - Fredrik Lindström
Små citroner gula - Kajsa Ingemarsson
Lyckans hjul - Kajsa Ingemarsson
Presidentens val - Anne Holt
Grabben i graven bredvid - Katarina Mazetti
Livstid - Liza Marklund
Flicka med pärlörhänge - Tracy Chevalier

Jag har också läst halva Flickan från ovan men den har jag inte hunnit läsa i samma höga tempo.
Vad roligt och härligt det är att läsa romaner igen! När man pluggar på heltid finns liksom inte den där orken och lusten att läsa vanliga böcker efter all tung och trist kurslitteratur. Jag hoppas att den här sommaren har blivit en nytändning för mig på bokläsarfronten.



Ni kanske undra vilka böcker som varit bäst?


Helt klart Khaled Hosseinis böcker Flyga drake och Tusen strålande solar. Fantastiskt levande beskrivningar och vilka livsöden! Väldigt bra böcker kort sagt.
Slumdog millionaire var lika bra som filmen med samma namn, trots att de på många sätt var väldigt olika. Kajsa Ingemarsson har också blivit en liten favorit - väldigt lättlästa böcker, men de inriktar sig nog mest mot kvinnliga läsare (undantaget är Den ryske vännen som passar alla). Har ni tid så läs de här böckerna, ni kommer inte att ångra er.

Tjing
 

Min sommar: en sammanfattning


Med det här inlägget tänkte jag sammanfatta en urmysig sommar...


Vi lämnade ett gråmulet Kalmar...


..och mötte ett regnigt Stockholm. Vädret har väl inte direkt varit med oss i sommar, två veckor var det riktigt fint men sedan var det ganska ostadigt. Vi tycks missa det fina vädret precis också. Veckan innan vi åkte upp till Sundsvall hade de haft kanonväder, men vad tror ni väntade oss när vi kommit upp? Just det, regn. Typisk alltså.




Något av det bästa i sommar var att jag fick så mycket tid att umgås med familjen. Syrran har roat sig med att irritera brorsan mest hela tiden, men visst har de ganska kul ibland. Iallafall när Fredrik får befinna sig i det här läget.
Lillebror har nu flyttat till Kanada för att spela hockey, så det var härligt att få träffa honom så pass mycket innan han åkte. Om ni vill läsa mer om hans äventyr kan ni alltid kika in på hans blogg.

        
En annan positiv grej med sommaren är att man hinner med att träffa så många av sina vänner. David och Anna (och Magen förstås) kom upp till storstaden och hälsade på, jag och Sara sågs en hel del och Jack och Lisa hann jag också med. Tack alla underbara vänner för att ni finns (även ni som inte fick plats på bild). Kom gärna ner och hälsa på oss i Småland.


Min "lilla" faster gifte sig med sin Tomas i Juli och det blev ett trevligt tillfälle att träffa större delen av släkten. Fastrar, farmor, artonTUSEN kusiner, hundar och gammelmormor från Vilhelmina - alla var där!


Vilken gullunge va? Glada kusinen Frida gillar bilar och hjälper här till med att tvätta mammas bil. Med diskborste.


Sedan var det kalas i Lundsbrunn när Mattias syster fyllde 25. Noomi var glad.


   
Andra kvällen uppe hos pappa och Kattias i Sundsvall åkte vi ut med en mysig båt där det bjöds mat och dricka. Det var en mysig kväll med trevligt sällskap.


Kattis (i mitten) och hennes systrar Åsa (t v) och Fia fastnade på bild nere vid stranden i Lillström. Ja, det var lite kallt, men visst förstärker de det hela lite grann. Smygreklam för Norrlands Guld lyckades de få in också ;).


Pappa var inte med på Ljusnatta, men när de här tjusiga facklorna hängdes upp i träden var jag lite orolig för att han skulle behöva komma ändå. I sällskap med fyra andra karlar i en röd bil med stege på taket...

Men nu är vi alltså tillbaka i Kalmar och vardagslivet. Ni vet: garva åt smålandsnytts rundisar, köttbullar och makaroner i ren fantasilöshet, cykeltur i ösregn till skolan när man precis fixat håret, storhandla på Maxi med självscanning, somna på soffan efter skolan, nynna med i reklamjingeln till Nybro bostad, sitta i soffan med Mattias med sportspegeln i bakgrunden och varsin dator i knät, och rätt var det är - hysteriska feminist-genus-"det där är faktiskt ett manligt ord, usch och tvi!"-galna föreläsare och tentaångest. Skönt då att man har haft ett härligt lov att se tillbaka på. Tack alla som bidragit till en underbar sommar för mig. Puss på er.

Tjing

IKEA!

Den här dagen började lika effektivt och duktigt som gårdagen slutade. Strax efter tio i förmiddags stod vi på IKEA och valde ut nya köksstolar. Som vanligt på IKEA slinker gärna lite småsaker med och det blev ett relativt dyrt kalas, men vi är nöjda så jag klagar ändå inte.


Såhär blev resultatet. Vad tycker du?

Handlingslistan till Ica var betydligt längre och det gick ganska mycket pengar även där (tur för mig att jag har världens bästa mormor). Måste erkänna att det svider rätt ordentligt när pengarna bara försvinner. Men vad ska man göra när kylskåpet är helt tomt på innehåll och skafferiet i stort sett bara erbjuder burkananas och havregryn?

Nu ska jag och Mattias ta en promenix i solskenet. Hörs kanske senare.

Tjing

Duktig!

Oj, vad duktig jag känner mig. Efter en ganska okej bussresa ner till Kalmar hann vi precis med bussen upp till Norrliden. Är inte Kalmar-busschaufförerna underbara som väntar om man ber dem? Dagens ros till busschauffören helt klart.

Väl hemma har vi packat upp alla väskorna och till och med hunnit städa. Då menar jag inte plocka undan lite - vi har faktiskt dammtorkat, organiserat och dammsugit. Inte illa om ni frågar mig. Men nu är huvudet mitt vansinnigt tungt, så det blir nog till att lägga sig snart så att jag orkar med IKEA imorgon.

Tjing 

Påväg hem

Nu sitter vi på bussen tillbaka mot Kalmar. Skönt. Nu är det bara att sitta av tiden liksom, tack och lov finns internet på bussarna numera.

Morgonen inleddes med ett obehagligt tidigt uppvaknande vid halv åtta. Faktum är att jag inte varit uppe så tidigt på hela sommaren. Snacka om att ha haft ordentlig semester. Och fatta hur jobbigt jag kommer ha det under min första vecka i skolan.
Jaja, vi skulle iallafall skjutsa ut mamma och Carro till Arlanda eftersom de ska ha en veckas mys i Turkietvärmen. Lite bitter var jag allt när jag satt där i bilen och vinkade av dem i ösregnet utanför terminal 5. Nu visade det sig visserligen att de inte kom så långt. Någon strejk i Turkiet hade försenat flyget ett dygn så nu blir det till att bo på hotell på sin egen hemort en natt innan de kanske kan komma iväg. Surt är bara förnamnet.



Alltså, 17.50 anländer vi till Kalmar och jag väntar mig en stor välkomstkommitté med flaggor och trumpeter vid stationen. ;)

Tjing

Nystart?

Idag har jag köpt nya träningskläder. Känns skönt. Starten på något nytt på sätt och vis. Och en chans att rensa ut lite gammalt och slitet ur skåp och lådor där hemma.

Ikväll blir det lugnt med en massa rolig friidrott på tv och imorgon ska vi hem till Fia och Peter och käka middag. Mys. På lördag blir det buss hem till Kalmar igen. Längtar redan lite..i smyg.

Tjing

PS. Jag lovar att det ska uppdateras bättre på den här bloggen under hösten. Kom ihåg att det har varit semester. DS.

Arkiv X

Igår hade jag ännu en natt med sömnproblem. Lyckades se det första avsnittet av Arkiv X medan jag inte kunde sova och kom fram till att det var bättre än jag vågat tro och mindre läskigt än jag tyckte när jag var liten. Kanske för att de inte hade med den där läskiga intromusiken, vad vet jag?

Något som är bra med natt-tv är att reklamen minskar och minskar i mängd tills den helt upphör där vid tvåtiden någonstans. Tänk om det kunde vara så bra på dagarna också. Vilken dröm.

Tjing


Hemma..en kortis...


I helgen har jag och Mattias varit i Lundsbrunn för att fira hans syster Jenny (bilden) som ska fylla 25. Det var en massa folk och god mat, fint väder var det också. Trevligt, trevligt!


Jennys barn var naturligtvis med. Visst är Noomi söt i sin klänning!


Nils äter glasstårta. Det var mycket uppskattat. Haklappen var också uppskattad.


En av mina och Noomis mysiga stunder. Långt hår är minsann väldigt roligt.

Nu blir det till att stanna här hos mamma ett par dagar innan det bär av upp till Sundsvall. Även där fylls det år ska ni veta (om än 20 år äldre) så det blir till att sticka ut och leta present till pappa imorgon. Hoppas vädret blir bra, för då ska jag och Sara ha picknick på kvällen. Det vill man ju inte missa.

Tjing

Sömnproblem

Ja, snart bär det av till Mattias sommarställe i Lundsbrunn (utanför Skara). Packningen är (så gott som) klar, jag har duschat och ska till och med dagen till ära måla naglarna innan jag drar.

Igår var vi hemma hos Fia och Peter, Peter fyllde ju 43 år (vilket enligt Peter gör att han numera låter som en brottsling: "43-åringen misstänkts för...). Det var miljarders med folk och poolen var fullproppad med ungar tills deras föräldrar släpade hem dem. Trevligt sällskap och mycket god tårta!

I flera nätter nu har jag haft så svårt att sova. Lägger mig väl visserligen rätt sent (som alltid) men det är ju mitt eget fel och de de jag inte av. Det jobbiga börjar egentligen senare, när jag bara ligger och stirrar ut i mörkret utan att kunna komma till ro. Att det är något fel på mig har jag väl alltid vetat, men det här måste bara ta slut. Det är så segt att ligga där medan alla tankar jag kunde tänklt under dagen kommer istället smygande på nätterna och ska dra upp hjärnaktiviteten till max. Finns det någon som har et bra tips för hur jag ska kunna somna?

Nä, ska jag hinna med naglarna nu måste jag ta tag i mig själv. Tiden bara flyger iväg.
Hörs!!

Tjing

Fel shopping...

Tänk att shopping kan slå så oerhört fel ibland. Jag hade några idéer om vad jag skulle ha när jag åkte iväg, men det blir ju konstigt nog sällan som man tänkt sig.

Planen var att jag skulle köpa billiga böcker på outleten i Barkarby. Nya tofflor (där tårna inte sticker ut så mycket), hårnålar och en och annan födelsedagspresent skulle också inhandlas.
Några böcker blev det inte för min del för jag hittade inget jag var sugen på just idag. Födelsedagspresenthandlandet skjuter jag upp lite grann, inspirationen infann sig dessvärre inte. Hårnålar och tofflor glömde jag helt bort. Istället kom jag hem med två linnen och nya underkläder. Vad hände? Ja, inte vet jag.

Tjing


RSS 2.0