Här är länken!

Lyssna på min puff för Sportextra på www.sr.se/radiosporten. Gå in på Lyssna på radiosporten i menyn till vänster. Välj 16-sändningen den 22 januari. Där hör du mig någonstans i slutet ;).

Förlåt för att det blev fel och tack för berömmet :)

Tjing

Stenen är i rullning

Idag fick jag hem papper på sjukhuset, papper som jag har väntat på ända sedan jag var där och gjorde undersökningen. Den senaste veckan har jag gått och oroat mig lite, det är ju viktigt att allt står rätt till för att jag ska kunna få tillbaka körkortet. Lyckligtvis var det inget att oroa sig för. Testet såg bra ut och läkaren skriver att epilepsin inte bör vara något hinder för att få körkortstillstånd. Glad glad glad! Nu, efter att betalat alldeles för mycket pengar för att få ärendet prövat överhuvudtaget, är stenen äntligen i rullning. Och allt jag kan göra är att vänta...

Imorgon är det dags att åka upp till Stockholm och ladda för praktiken. Ska bli så spännande. Inte bussresan dock.

Tjing 


Jullovet i bilder


Allt började nog såhär. Två systrar som varit ifrån varandra alldeles för länge åker på en lång flygplansresa till Lanzarote mitt i natten. Tröttheten bara stegrar under dagen och mot kvällen har övertröttheten slagit till med full kraft och de båda fnittrar hysteriskt i soffan på hotellrummet.


Det är inte bara jag i min familj som gillar att shoppa (eller prata..). Dagliga shoppingturer på strandpromenaden var ett måste och jag skulle nästan vilja påstå att jag var den som shoppade minst av oss allihop.


Här är enda gången vi är nere på stranden under semestern. Blåsten och det kalla havet gjorde att det inte kändes så lockande att ligga där hela dagarna. Det var svalt nog vid poolen emellanåt.


Carolina passade på att köpa sig en hatt. Den kommer hon säkert att ha stor användning av sedan...


Blåsigt var det ja. Carolina testar kameran så då är det bara att stå modell som gäller. 


Julaftonsruschen. Under vår utflykt på dagen springer Carro omkring som en dåre mellan alla stenar.


Är det jul så är det. Luvan ska vara på. Nja, faktum är att Carolina vägrade ha med sig den på utflykten, men mamma smugglade ner den ändå. När det sedan visade sig hur kallt det var i blåsten passade det plötsligt väldigt bra med mössa.

Julmiddag på hotellet. Mamma, mormor...


...jag och Carolina.


Förvirrande va?


Fin bild uppe i Sundsvall vid Kolle och Maj-Lis stuga i Lillström.


Pappa har hittat en gammal yxa i förrådet. Varför han har den vet jag inte. Inte heller förstår jag varför den åkte med i flytten till Sundsvall dessutom...


Skotertur en eftermiddag. Riktigt roligt att köra, även om det var lite läskigt.


Vardagsrummet i pappa och Kattis nya hus.


Motstående fönstret.


Såhär ser det alltså ut utifrån, det nya huset. Riktigt mysigt.


Nyårsafton och såsmåningom också en 22-årsdag. Grattis igen, gumman!


Det var killarna som stod för maten. Och köttfärsen blev faktiskt ganska okej, trots att någon hade glömt att köpa tacokrydda..


Vilket mästerverk till bild!


Twister. Gick sådär.


Gott nytt år allihopa!


Jag sjunger singstar någon gång efter tolvslaget.


Grattis...

...till bronset, pappa!

Man kanske skulle bli domare?

För just nu känner jag att den internationella domarkåren i ishockey kan behöva lite förstärkning. Min skridskoåkning är inte den bästa och jag skulle nog inte kunna hålla balansen för att sära på ilskna spelare. Men jag KAN reglerna och jag har ögon - och det är till min fördel.
Missförstå mig inte nu, det handlar inte om att jag är tjurig för att Sverige förlorat. Inte alls. Jag medger absolut att Kanada var det bättre laget och att Sverige ibland agerade nervöst och ibland nonchalant. Men när kanadickerna spelar som svin kan inte domarna blunda för det hur mycket den kanadensiska publiken än buar. Som den journalist jag är (eller kommer att bli) vill jag nu sätta en mycket dramatisk, klyschig och arg rubrik på det hela: Domarskandal.

Trots det. En stark turnering och det har varit roligt att följa det hela.

I skuggan av JVM i Kanada har ett annat JVM börjat. Junior-damerna i ishockey har precis inlett sin VM-turnering med en 8-1 vinst mot Tyskland i Tyskland. Nu tar ni det här, tjejer!

Börjar bli sjuk igen. Redan efter första dagen hemma kändes det som det låg granbarr i halsen och att snoret aldrig skulle ta slut. Usch! Jag undrar om det har något med temperaturen i sovrummet att göra. Skumt är det iallafall.

Klockan är 04.00 och det är dags att gå och sova, det har varit en lång dag.

Tjing

Hemma efter lov

Det var ett tag sen nu. Har ju varit i Spanien över jul och inte haft internet. Sedan var jag hos pappa och Kattis i deras nya hus och där fanns det inte heller internet. Nu har jag skrivit en del på min rapport och inte heller då hunnit skriva trots att jag har haft internet. Men nu ska det bli ordning på saker och ting. Under "lovet" har jag tagit en massa bilder och så fort jag har tid och orkar kommer jag att lägga upp dem på bloggen.

Det känns som att halva lovet har gått åt till att vara påväg någonstans. Alla typer av transportmedel har provats. Nja, inte riktigt men jag har åkt en del. Totalt har jag räknat att jag har suttit 11 timmar på flyg, 4 timmar på tåg och 25 timmar i buss på 2 veckor. Vad kul man kan ha.

Nu ska jag och Mattias gå ut på promenad. Det har faktiskt, hör och häpna, SNÖAT i Kalmar idag. Bättre det än regn tycker jag.

Tjing


RSS 2.0