Tillåt mig asgarva

"Till ventileringsseminariet, som är öppet för alla intresserade, bjuder vi in pressen. Därför ska ni mejla ett par korta, intresseväckande meningar om er uppsats till kursansvarig som sammanställer ett pressmeddelande". - Ur PM för C-uppsats.

Tillåt mig asgarva. Seriöst, tror de på fullt allvar att pressen (eller någon annan för den delen) skulle vara intresserad av att sitta och lyssna på ett ventileringsseminarium för c-uppsatser? Storhetsvansinnet har drabbat Linnéuniversitetet redan.
Undrar förresten vad de ska skriva i ett sådant pressmeddelande.

Välkommen till ett gladiatorspel i modern tappning på det nya universitetet.
Kom och se live när eleverna krossar varandras självförtroende genom att kritisera, håna och spotta på de arbeten som har tagit månader att färdigställa.
Se de tappra journaliststudenterna försvara uppsatser med sitt liv, medan du själv kan njuta av ett glas bubbel och några snittar liggandes på en divan med en gosig fårskinnspläd över dig.     
Klädsel: frack (overall och keps går också an).
Vi varnar för koma till följd av tristess och har du tidigare hjärtproblem så vill vi avråda från detta seminarium.

Ja, okej då. Om pressmeddelandet skrivs med lite humor och självironi så kanske någon redaktion kan tänka sig att avvara en stackars praktikant till det här uppdraget. Men jag skulle inte räkna med det.

Tjing

Kommentarer
Postat av: Therese

Du har så jäkla skön humör och uttrycker dig så bra!! Alltid underhållande att läsa din blogg. Lycka till med seminariet!:-) kraaam

2010-01-06 @ 19:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0