Melodifestivalen är död

För två veckor sedan gick Christer Sjögren till finalen i melodifestivalen. Jag trodde varken öron eller ögon när beskedet kom. Pinsamt.
Idag var det inte bättre. Patrik Isakssons låt som var klart bäst i startfältet tyckte jag åkte ut. Likaså gjorde Ainbusk och Eskobar. Vilka gick då vidare undrar kanske ni som inte såg den här cirkusen. Jo, till den stora finalen i globen gick:
 BWO - den kassa och rätt patetiska nördgruppen med endast datormixad musik. Gruppen innehåller tre medlemmar. Alexander Bard är en knäppis i kronisk dålig klädsmak i en seriös livskris. Sedan har vi den där utfyllnaden i form av en medelålderskvinna som inte bidrar med mer än några löjliga viskningar i varje låt. Sist men inte minst har vi sångaren; en yngling som försöker vara sexig men inte riktigt lyckas och antagligen sjunger under tvång (varför skulle han annars vara med i den där märkliga gruppen?). Deras låt låter precis som alla andra låtar och kvällen till ära hade Bard någon form av tyllkjol runt halsen.
Det andra bidraget som gick direkt till finalen var Frida feat. Headline. Låten kändes som en parodi. Ungefär som ett bidrag som Storbrittanien eller Tyskland skulle kunna ställa upp med i Eurovision Song Contest, alltså mer plojaktigt eftersom de inte tar tävlingen på allvar. Fridas låt var visserligen bättre än den där skitlåten "Dunka mig gul och blå", men det säger ju ingenting egentligen. Dessutom är jag rädd att Fridas stylist kommer att bli kickad och förmodligen aldrig anlitas igen av någon. Byxorna var inte alls till artistens fördel och honär antagligen färgblind också. 
To sum up: om vi vill skämma ut oss rejält i årets ESC så ser det bra ut, för de flesta bidrag som gått vidare nu är dåliga. 
Visserligen har vi ju den här deltävlingens andra-chansen-deltagare att "hoppas" på. De tre glasspinnarna som sjöng en låt som mest innehöll nonsens (balabalola, deo-deo, woawoawoa...osv.) eller operatjejen som hela tiden pratade om hur lätt det är att sjunga opera. Vart är vi påväg?

Tjing 

Kommentarer
Postat av: Mattias

Tur att det finns folk som oss, älskling! med bra musiksmak och ännu bättre klädsmak ;)

2008-02-24 @ 10:32:09
Postat av: Anonym

shiiit du borde gå till nån anger management kurs..

2008-02-24 @ 18:07:45
Postat av: stefan

He he, man förundras ju över att det tydligen finns folk som uppskattar skiten ;)

2008-02-25 @ 19:59:42
URL: http://steson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0